Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 06 Νοέμ 2013 6:16 pm

Κάποιοι από εμάς δεν είμαστε καινούργιοι στο όλο ζήτημα. Στο γράφω ξεκάθαρα eX-mc οτι ο θεσμός της συνέλευσης απαξιώθηκε από τους θιασώτες της. Δεν προτίθεμαι μετά από 5 χρόνια να μπω στην διαδικασία να κάτσω 5 ώρες σε μια συνέλευση, για να εμποδίσω τα συντρόφια να πραγματοποιήσουν τις επαναστατικές ονειρώξεις τους. Σε όλες τις μαζώξεις που έγιναν κατά την διάρκεια της απεργίας, εγώ που είμαι υπέρ των απολύσεων (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο αριθμός ή ο τρόπος, αλλά δεν είμαι και ειδικός πάνω στο θέμα), υπέρ των ανοιχτών σχολών και κατά των καταληψιών, πιστεύεις οτι θα χα μεγάλη τύχη να συζητήσω σε πολιτισμένο κλίμα για να λυθεί το πρόβλημα; Μάλλον ένταση θα δημιουργούσα, παρά θα πρόσφερα κάτι. Να έρθω σε μια συνέλευση που θα συζητήσουμε αν θα συμπαρασταθούμε στους απολυμένους ή όχι, τι νόημα έχει; Γιατί να νομιμοποιήσω δια της παρουσίας μου την ενδεχόμενη κατάληψη που θα αποφασιζόταν πάσι θυσία, αφού όλοι οι παλιοί ξέρετε τι γινόταν στις συνελεύσεις όταν ΈΠΡΕΠΕ να κλείσει η σχολή, μόνο και μόνο για να καυχιούνται τα δικά μας ΕΑΑΚ σε εκείνα των άλλων σχολών. Δεν είμαι υπέρ της συνδιοίκησης , είμαι όμως κατά μιας κακιάς διοίκησης όπως εκείνη του κυρίου Σιμόπουλου και κατ' επέκταση και του κυρίου Αρβανιτόπουλου, που όλους τους έπιασε κωλοπιλάλα την τελευταία στιγμή, λες και κάτι άλλαξε. Καθόμαστε 9 εβδομάδες και τους κοιτάμε να κάνουν πάρτι και να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και η ηγεσία της χώρας και των πανεπιστημίων δεν κάνει τίποτα μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη παρανομία. Τα αιτήματα του πρύτανη γιατί έγιναν τώρα; Τόσο καιρό τι έκανε; Δεν μπορούσε να ζητήσει την διακοπή της κατάληψης και ας συνέχιζαν την απεργία, το ίδιο ακριβώς που ζητάει και τώρα; Όταν το κράτος δεν κάνει τίποτα, εγώ να κάνω τι; Να δείρω, να προπηλακίσω, να βρίσω, να πείσω τους σταλίνες ή τους μπάχαλους οτι το μπάχαλο δεν είναι καλο; Τι ακριβώς να κάνω; Στην τελική αν όλοι οι υπόλοιποι είχατε αποφασίσει να κάνετε κάτι δεν θα χρειαζόσασταν εμένα. Αν και εγώ θα ήμουν εκεί. Μιλάω σε α ενικό, λόγω της προφανούς παραπομπής του σχολίου σου, σε προηγούμενό μου σχόλιο.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 06 Νοέμ 2013 6:37 pm

Μπορεί να απαξιώθηκε μεν από τους θιασώτες της και κυρίως το '11 που θυμάμαι εγώ αλλά απαξιώθηκε δε κι από εμάς που δε υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας για τη δική μας συνέλευση, του συλλόγου. Εν συνεχεία, εσύ λες ότι συμφωνείς με τις απολύσεις και παρακάτω αναφέρεις ότι επικρατεί ένα μπάχαλο. Τεσπα, θα κρατήσω αυτό που γράφεις για ανοικτή σχολή. Έλα τότε και κάνε μια συζήτηση για το πως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με μια ανοικτή σχολή(;), με μια υπολειτουργία της σχολής(;), πράγματα τα οποία συζητιόνταν τον τελευταίο καιρό στη σχολή. Έλα κι αυτό που γίνεται τώρα με την εξεταστική φρόντισε να το προλάβεις. Εσύ κι όποιος άλλος, δεν είναι προσωπικό το θέμα, το καταλαβαίνεις. Αλλά δε γίνεται να λέμε ότι εμείς είμαστε έρμαια των καταστάσεων όταν έχουμε μονίμως μια παθητική στάση απέναντι στα πάντα. Εάν είχε γίνει έστω μια μικρή συζήτηση για την επόμενη μέρα του πανεπιστημίου γινόταν δε γινόταν οι απολύσεις τώρα θα ήμασταν μια φορά περισσότερο προετοιμασμένοι. Τέλος, θέλω να σου πω για το θέμα παλαιοσύνης που θέτεις. Μπορεί επειδή είσαι.. «παλιός» να κουράστηκες ή να βαρέθηκες αλλά εσύ είσαι που μπορείς να βοηθήσεις και τον καινούριο, τον.. «ψαρωμένο» να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του είτε προασπίζοντάς τον από τα κοράκια που πέφτουν πάνω του, είτε με τις δικές σου εμπειρίες. Γιατί πλέον, οι παλιοί βαριούνται κι οι νέοι γίνονται κομμάτι της μάζας.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 06 Νοέμ 2013 8:26 pm

Το ίδρυμα θα παραμένει κλειστό, όσο συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι, άσχετα από το τι κάνουν οι καθηγητές.

Την Παρασκευή έχουν πάλι συνέλευση οι εργαζόμενοι και θα αποφασίσουν.
Σε περίπτωση που πράγματι συνεχίσουν την απεργία, ο μόνος τρόπος για το Σιμόπουλο να ανοίξει το ίδρυμα μέχρι τη Δευτέρα, είναι να μπουν τα ΜΑΤ.

Επομένως περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή. Δεν μπορούμε να συζητάμε για εξεταστικές που, εκτός από πρακτικά αδύνατο να διεξαχθούν, βασίζονται απλά σε μια πρόθεση του Σιμόπουλου. Δεν έχει αυτός τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 06 Νοέμ 2013 8:31 pm

OxYdO έγραψε:Το ίδρυμα θα παραμένει κλειστό, όσο συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι, άσχετα από το τι κάνουν οι καθηγητές.

Την Παρασκευή έχουν πάλι συνέλευση οι εργαζόμενοι και θα αποφασίσουν.
Σε περίπτωση που πράγματι συνεχίσουν την απεργία, ο μόνος τρόπος για το Σιμόπουλο να ανοίξει το ίδρυμα μέχρι τη Δευτέρα, είναι να μπουν τα ΜΑΤ.

Επομένως περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή. Δεν μπορούμε να συζητάμε για εξεταστικές που, εκτός από πρακτικά αδύνατο να διεξαχθούν, βασίζονται απλά σε μια πρόθεση του Σιμόπουλου. Δεν έχει αυτός τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρξει απεργία και προσωπικό ασφαλείας... Μέση λύση αλά Πάτρα.... Αυτό λέμε Οξυντο
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 06 Νοέμ 2013 8:59 pm

@airetikos
Αυτό είναι κάτι που θα γίνει μόνο αν το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και μου φαίνεται πολύ μικρό (εως απίθανο και πρακτικά αδύνατο εφόσον είναι ομόφωνες οι αποφάσεις) σαν πιθανότητα.
Με όσους εργαζόμενους έχω μιλήσει σήμερα, η εκτίμησή τους είναι, ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά (χωρίς μέσες λύσεις)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 06 Νοέμ 2013 9:00 pm

Καλα κανεις που το καταθετεις. Να το ξερουμε...
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Τετ, 06 Νοέμ 2013 9:04 pm

Αυτό που λέει ο OxYdO μπορούσε να το καταλάβει και όποιος σήμερα είδε την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου η οποία κάνοντας κάκιστο συντονισμό δεν άφησε να ακουστεί το μήνυμα των απεργών προς τα έξω. Φάνηκε πάντως η αποφασιστικότητα των εργαζομένων για συνέχεια μέχρι τέλους.
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Prince of Persia » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 12:11 am

Η σημερινη εκπομπη ''Μιλα'' του Star με θεμα τις απεργιακες κινητοποιησεις των διοικητικων εργαζομενων στα πανεπιστημια!
http://www.youtube.com/watch?v=1kW-9D13TOE
''Tίποτα γενναίο δεν μπορεί ο άνθρωπος να κάμει στον κόσμο, αν δεν υποτάξει τη ζωή του σ' έναν Αφέντη ανώτερό του.'',Νίκος Καζαντζάκης
Sting-Desert Rose
Άβαταρ μέλους
Prince of Persia

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:36 am

Prince of Persia έγραψε:Η σημερινη εκπομπη ''Μιλα'' του Star με θεμα τις απεργιακες κινητοποιησεις των διοικητικων εργαζομενων στα πανεπιστημια!
http://www.youtube.com/watch?v=1kW-9D13TOE

Για μένα αυτή η εκπομπή όσο αστείο κι αν ακούγεται μου έδωσε νέα δύναμη να συνεχίσω να πιστεύω σε ό,τι πίστευα τόσο καιρό παρότι είχε επέλθει μια σχετική κούραση κι απογοήτευση. Ωραίο είναι να στο επιβεβαιώνει κι ένας ακόμα πρύτανης, αυτός του πανεπιστημίου Πατρών, για το τι πραγματικά γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια κι ακόμη και σ'αυτή την εκπομπή φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι κινήσεις που γίνονται. Ακόμα κι ο φοιτητής της ΠΑΣΠαρας καλά φαίνεται να τα είπε μπροστά στην εμετική, κατά την προσωπική μου άποψη, «κοπέλας» από τη νομική. Ντρέπομαι πραγματικά που υπάρχουν φοιτητές που σκέφτονται έτσι, όπως επίσης και ο.. «συνάδελφος» από τους μεταλλειολόγους. Όσο για την εκπομπή και την παρουσιάστρια γενικότερα, εντάξει δε νομίζω ότι χρίζει περαιτέρω ανάλυσης.

Off topic:
Υ.Γ. τι προεδράρα υπαλλήλων έχουμε στο ίδρυμα (σ.σ. Ζάχου). Καλά, θα αφήσουμε αυτή τη γυναικάρα να φύγει; τς τς τς.. :crazy2:
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 9:16 am

Το πιο σημαντικό από την παραπάνω εμετική εκπομπή είναι αυτό που λέει ο γενικός γραμματέας (μη χ3σω) στο 27ο λεπτό. Χ3στήκαμε μαντάμ που από τους 850 οι μισοί είναι μηχανικοί και κάνουν έρευνα, εσείς τόσους διοικητικούς είπατε ότι έχετε, φροντίστε αυτοί που θα μείνουν να κάνουν τις δουλειές. Το λάθος βέβαια ήταν ότι οι μηχανικοί-ερευνητές διορίζονταν εξ αρχής ως δοικητικό προσωπικό, αλλά το υπουργείο το ήξερε όλα αυτά τα χρόνια (υπήρξε νομίζω και σχετικός νόμος για τους διορισμούς, έχοντας τις ευλογίες του; ) οπότε μην μας παριστάνουν τώρα και τους ανήξερους.
Δεν ξέρω τι να πω για τον άνθρωπο αυτό και γενικότερα αυτούς που διεθετούν τόσο σημαντικά ζητήματα. Είναι "απλά" άσχετοι και ανενημέρωτοι ή το κάνουν με κάποιο σκοπό;

edit: Επίσης αυτή από το ΕΚΠΑ είπε ότι για να μην κριθεί η απεργία τους παράνομη, έχουν δηλώσει προσωπικό ασφαλείας, κάτι που (θα έπρεπε να) σημαίνει ότι αν τα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν απεργούν, μπορεί να γίνει μάθημα.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες