dionikkwna έγραψε:Δεν ξέρω για τους άλλους συναδέλφους, αλλά όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον ο λόγος σου και βασικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς για "ιδεοληψίες" , "τσιτάτα" , και βασικά τον υπαινιγμό ότι η αριστερά πρωταγωνίστησε στην δημόσια διοίκηση και στα πανεπιστήμια ( αυτό πραγματικά , πότε θα καταλάβετε οτι είναι η ύψιστη μπαρούφα) δεν παραπέμπει σε σαφή πολιτική θέση ατόμου που δεν εκφράζει την παράταξη της ΔΑΠ , ούτε και προφανώς άτομο με σκέψη καθαρά δική του , ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού.
Οπότε, τα δεν αισθάνομαι ενοχές γιατί προσωπικά δεν έχω κυβερνήσει , είναι άτοπο εκτός και αν στις κάλπες ρίχνεις ΚΚΕ , και στη σχολή για τα κοσμικά το παίζεις αλλιώς , πράγμα που δεν πιστεύω να συμβαίνει. Δεν ζητώ προφανώς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από σένα , άλλωστε αυτό το κάνατε για δεκαετίες εσείς και είδαμε που έφερε την χώρα (εκτελέσεις,εξορίες,χουντες,εμφύλιο και δεν συμμαζεύεται) , οπότε είναι πασέ πλέον. Αυτό που ζητώ όμως είναι να μην κοροιδεύεις τους γύρω σου για τάχα μου οτι είστε όλοι σας άμεμπτοι και οι υπόλοιποι στην πυρά.
Πάμε πάλι για μια τελευταία φορά. Είμαι μέλος της Δαπ, ανενεργό όμως εδώ και πολλά χρόνια και δεν εκφράζω τις απόψεις της, αλλά μόνο της δικιές μου. Αν πιστεύεις οτι ταυτίζονται α)γελιέσαι και β) δεν έχω κανένα θέμα αφού δεν ντρέπομαι, αντίθετα είμαι υπερήφανος, για τις επιλογές μου και για τον-σύντομο- συνδικαλιστικό μου βίο. Έχω ιδεολογικό προσανατολισμό, έχω σαφή ιδεολογία και δεν ψήνομαι να μου κάνει μαθήματα πολιτικής ορθότητας ένας αριστερός τον 21ο αιώνα. Απλά δεν θέλω ρε παιδί μου. Αν θες να αντικρούσεις κάτι απ'όσα είπα, δεκτόν, αν και δεν νομίζω να έχεις όρεξη. Μπορώ να στηρίξω της επιλογές μου αν και δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω, απέναντι σε κάποιον που προφανώς έχει κάνει χειρότερες και δεν προτίθεται να πάρει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί. Τέλος για το αν η αριστερά πρωταγωνίστησε στην απαξίωση του δημοσίου, φτάνει να σου θυμίσω τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών. Απαξίωσε ή όχι περαιτέρω το ΕΜΠ η απεργία των διοικητικών; Για εσένα και τους ομοίους σου προφανώς όχι, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά τα υπόλοιπα ποστ όλοι είναι πυρ και μανία με την κατάσταση. Τις απεργίες αυτές και με τον τρόπο που αυτές έγιναν τις επέβαλλε η αριστερά. Το θεματάκι με την ΔΕΗ, το έχεις ακούσει τελευταία; Ποιος στηρίζει το κατέβασμα των διακοπτών για να κερδηθεί ένας ανούσιος αγώνας; Η αριστερά. Θεωρείς οτι στους ανθρώπους που το κόβεται το ρεύμα χωρίς λόγο, το δημόσιο δεν απαξιώνεται στα μάτια τους; Άλλο παραδείγμα είναι τα σκανδαλώδη προνόμια των επαγγελματιών συνδικαλιστών που πληρώνονται για να μην δουλεύουν και όταν έγινε προσπάθεια να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος κάποιοι αντέδρασαν. Ποιοί;; Η αριστερά. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα για την ευεργετική δράση της αριστεράς και μιας και γράφουμε στο ποστ για τους βανδαλισμούς στο κατειλημμένο από εργαζόμενους και αριστερούς φοιτητές ΕΜΠ, μπορείς να φανταστείς πιστεύω το ποιός έχει την ευθύνη... Προφανώς διαφωνούμε σε πολλά, αλλά ουδέποτε υιοθέτησα το δασκαλίστικο ύφος που προηγουμένως είχες, ούτε έδωσα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Να σου θυμίσω οτι η δεξιά νομιμοποίησε το ΚΚΕ στην Ελλάδα, ως εκ τούτου ούτε τέτοια συμπλέγματα έχω. Δεν επιθυμώ να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή ποστ γιατί νομίζω πως δεν έχει νόημα, αφού μπήκες να μου κάνεις παρατήρηση και όχι για να γράψεις κάτι ουσιαστικό. Πραγματικά συγγνώμη αν έθιξα την πολιτική και ιδεολογική σου υπόσταση, αλλά αυτά πιστεύω και δεν τα αλλάζω με νουθεσίες αγνώστων. Σκεφτείτε αν αυτό που συμβαίνει και συνέβαινε στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό δημόσιο, είναι αποτέλεσμα μιας ακραιφνώς φιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθήθηκε την τελευταία 20ετία και άρα απέτυχε, ή μήπως είναι οι δικιές σας ιδέες που κυριάρχησαν μέσω του Πασοκ, του κόμματος της αριστεράς της αριστεράς όπως αρέσκονταν να λένε. Ήσασταν και είστε συγκοινωνούντα δοχεία με τους ακηδες, τους φωτόπουλους και λοιπούς παλαιοπασόκους και δεν γίνεται από την μία να τους αγκαλιάζεις και από την άλλη να κάνεις πως δεν τους ξέρεις. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς παιδιά, τα φιλιά μου στους αγωνιστές της Κουμουνδούρου.