Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 8:08 pm

gousia έγραψε:Στα "κανονικα" πανεπιστημια του δυτικου κοσμου που ολοι θελουμε να κανουμε μεταπτυχιακο,αλλα τελικα λιγοι εχουν το χρημα γι αυτο,υπαρχουν διδακτρα!Τελικα τι θες;Η συζητηση κανει κυκλους...Γραψε καθαρα και ασε τις μιζερες ντριπλες.

Δεν κάνω καμία ντρίπλα . Πληρώνουμε φόρους για την δημόσια παιδεία και απαιτούμε ανταποδοτικότητα. Προτιμώ 1000000 φορές να μην πλήρωνα αυτούς τους φόρους για να έχω αυτήν την ξεφτίλα ίδρυμα και να πλήρωνα δίδακτρα για ένα στολίδι. Ίσως κάποιοι αν πλήρωναν, να σεβόντουσαν περισσότερο και το ίδρυμα και να μην πολυψηνόντουσαν για προβοκάτσιες και βανδαλισμούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης των ΑΕΙ με προφανή την συμμετοχή των ιδιωτών, είτε με χορηγίες, είτε με ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εταιρείες κλπ. Ζορίζεσαι μάλλον στο να καταλάβεις οτι δεν είμαι κομμουνιστής και δεν έχω πρόβλημα με την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιζητώ μάλιστα.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 02 Ιούλ 2014 8:16 pm

chrisss έγραψε:
gousia έγραψε:Στα "κανονικα" πανεπιστημια του δυτικου κοσμου που ολοι θελουμε να κανουμε μεταπτυχιακο,αλλα τελικα λιγοι εχουν το χρημα γι αυτο,υπαρχουν διδακτρα!Τελικα τι θες;Η συζητηση κανει κυκλους...Γραψε καθαρα και ασε τις μιζερες ντριπλες.

Δεν κάνω καμία ντρίπλα . Πληρώνουμε φόρους για την δημόσια παιδεία και απαιτούμε ανταποδοτικότητα. Προτιμώ 1000000 φορές να μην πλήρωνα αυτούς τους φόρους για να έχω αυτήν την ξεφτίλα ίδρυμα και να πλήρωνα δίδακτρα για ένα στολίδι. Ίσως κάποιοι αν πλήρωναν, να σεβόντουσαν περισσότερο και το ίδρυμα και να μην πολυψηνόντουσαν για προβοκάτσιες και βανδαλισμούς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης των ΑΕΙ με προφανή την συμμετοχή των ιδιωτών, είτε με χορηγίες, είτε με ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εταιρείες κλπ. Ζορίζεσαι μάλλον στο να καταλάβεις οτι δεν είμαι κομμουνιστής και δεν έχω πρόβλημα με την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιζητώ μάλιστα.

Μην καταπιεζεσαι...Τοσα ποστ για να πεις οτι δεν εισαι κομμουνιστης...!Δηλαδη ποσο αλλο να γραψω για να παραδεχτεις οτι εισαι δαπιτης;!
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 8:22 pm

gousia έγραψε:
chrisss έγραψε:

Μην καταπιεζεσαι...Τοσα ποστ για να πεις οτι δεν εισαι κομμουνιστης...!Δηλαδη ποσο αλλο να γραψω για να παραδεχτεις οτι εισαι δαπιτης;!

Είμαι μεγάλος και δεν ασχολούμαι πια, αλλά δεν έχω λόγο να κρύψω τ' οτι ήμουν και είμαι δαπίτης. Δεν θεωρώ οτι είναι ντροπή, αλλά λόγω του οτι απέχω από τα συνδικαλιστικά της σχολής, δεν μιλάω εκ μέρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Όλη η ιστορία και το πινγκ πονγκ των ποστ έγινε για να ανακαλύψεις την πολιτική μου ταυτότητα; Συγχαρητήρια τα κατάφερες. Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου που σπατάλησα τόσο χρόνο για να πάρω πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από έναν αριστεριστή. Get a life μεγάλε. Σε φιλώ σταυρωτά.
chrisss

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 02 Ιούλ 2014 8:28 pm

Δεν κραταω κακιες.Ιδανικο τελος μιας μιζερης συζητησης.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό nas » Παρ, 04 Ιούλ 2014 12:32 am

chrisss έγραψε:Αν θες να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, δεν έχω πρόβλημα, απλά πείσε τον εαυτό σου πως όταν θα τελειώσεις το ΕΜΠ, θα θέλεις να συνεχίσεις εδώ για το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό σου και δεν θα προτιμήσεις κάποιο καλό πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού, αδιαφορώντας για το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, για το αν οι καθαρίστριες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνεργεία και για το αν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Σου εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, αλλά εγώ θα επέλεγα το δεύτερο.

Είσαι ακραίος μαλάκας :clap: :clap: :thumbup: :finger:
Spoiler: show
ex-mc κόψε με, είπα κακιά λεξούλα
If the kids are united then we'll never be divided
nas

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό dionikkwna » Παρ, 04 Ιούλ 2014 1:53 am

για να έχω αυτήν την ξεφτίλα ίδρυμα :o :o

Συνάδελφε, αν θεωρείς ξεφτίλα το ΕΜΠ που σε μόρφωσε και σου δωσε τόσα εφόδια για να σταθείς στα πόδια σου επαγγελματικά και επιστημονικά ,τότε α)παράτα το β) θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Βέβαια , για όλη αυτή την υποβάθμιση του (όπως και γενικότερα της παιδείας στη χώρα μας) φταις κομματάκι και συ , απλώς δεν μπορείς ίσως (λόγω δογματισμού ? )να το διαπιστώσεις τώρα.Οι πολιτικές σου θέσεις μιλάνε από μόνες τους. Δεκτό οτιδήποτε και αν πιστεύεις κτλ , αλλά το ποιές "ιδεολογίες πρακτικές και πολιτικές" όπως λες μας κατέστρεψαν είναι ολοφάνερο και το ξέρουν και οι πέτρες, οπότε καλά κάνεις και κράζεις κάποιες καταστάσεις , αλλά κάνε και την αυτοκριτική σου.Φιλικά πάντα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω.
dionikkwna

Δημοσίευσηαπό chrisss » Παρ, 04 Ιούλ 2014 3:03 am

nas έγραψε:
chrisss έγραψε:Αν θες να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, δεν έχω πρόβλημα, απλά πείσε τον εαυτό σου πως όταν θα τελειώσεις το ΕΜΠ, θα θέλεις να συνεχίσεις εδώ για το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό σου και δεν θα προτιμήσεις κάποιο καλό πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού, αδιαφορώντας για το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, για το αν οι καθαρίστριες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνεργεία και για το αν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Σου εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, αλλά εγώ θα επέλεγα το δεύτερο.

Είσαι ακραίος μαλάκας :clap: :clap: :thumbup: :finger:
Spoiler: show
ex-mc κόψε με, είπα κακιά λεξούλα

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :raspberry: :raspberry: :raspberry: :raspberry: :evil: :twisted:
chrisss

Δημοσίευσηαπό chrisss » Παρ, 04 Ιούλ 2014 3:20 am

dionikkwna έγραψε:
για να έχω αυτήν την ξεφτίλα ίδρυμα :o :o

Συνάδελφε, αν θεωρείς ξεφτίλα το ΕΜΠ που σε μόρφωσε και σου δωσε τόσα εφόδια για να σταθείς στα πόδια σου επαγγελματικά και επιστημονικά ,τότε α)παράτα το β) θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Βέβαια , για όλη αυτή την υποβάθμιση του (όπως και γενικότερα της παιδείας στη χώρα μας) φταις κομματάκι και συ , απλώς δεν μπορείς ίσως (λόγω δογματισμού ? )να το διαπιστώσεις τώρα.Οι πολιτικές σου θέσεις μιλάνε από μόνες τους. Δεκτό οτιδήποτε και αν πιστεύεις κτλ , αλλά το ποιές "ιδεολογίες πρακτικές και πολιτικές" όπως λες μας κατέστρεψαν είναι ολοφάνερο και το ξέρουν και οι πέτρες, οπότε καλά κάνεις και κράζεις κάποιες καταστάσεις , αλλά κάνε και την αυτοκριτική σου.Φιλικά πάντα, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω.

Δεν φταίω γιατί δεν έχω διοικήσει, ούτε καταστρέψει, ούτε προβοκάρει, ούτε βανδαλίσει, ούτε καθ' οιονδήποτε τρόπο τραυματίσει την εικόνα της παιδείας μας γενικότερα και του πανεπιστημίου μας ειδικότερα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ενοχές δεν αισθάνομαι. Έχω διαφορετική άποψη για το τι φταίει και έφτασε η παιδεία, αλλά και η χώρα γενικότερα, εδώ που είναι σήμερα. Δεν είναι δογματισμός, είναι σαφής πολιτική άποψη. Μπορείς να διαφωνείς, αλλά λέω συγκεκριμένα πράγματα και πιστεύω(όπως ο καθένας) πως αν εφαρμόζονταν, η κατάσταση θα ήταν απείρως καλύτερη. Αφού με προκαλείς βέβαια να σου πω πως δεν ντρέπομαι να λέω αυτό που όλοι βλέπουμε και απλά φοβάστε να πείτε και δεύτερον πως δεν το παρατάω γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Αν όμως με ρωτάς αν θα ξανάκανα την ίδια επιλογή το 2008, σου λέω σαφώς όχι.
Έτσι για αλλαγή πάντως αντί να μου την πέφτετε για τις απόψεις μου, άλλοτε κόσμια όπως εσύ, άλλοτε με βρισιές σαν τον αυστραλοπίθηκο τον nas, αρχίστε να λέτε καμιά ιδέα για να βελτιωθούν τα πράγματα χωρίς να αναμασάτε ξεπερασμένα αριστερίστικα τσιτάτα ή ζητώντας απλά περισσότερα λεφτά. Χωρίς παρεξήγηση φυσικά.
chrisss

Δημοσίευσηαπό dionikkwna » Παρ, 04 Ιούλ 2014 1:08 pm

Δεν ξέρω για τους άλλους συναδέλφους, αλλά όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον ο λόγος σου και βασικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς για "ιδεοληψίες" , "τσιτάτα" , και βασικά τον υπαινιγμό ότι η αριστερά πρωταγωνίστησε στην δημόσια διοίκηση και στα πανεπιστήμια ( αυτό πραγματικά , πότε θα καταλάβετε οτι είναι η ύψιστη μπαρούφα) δεν παραπέμπει σε σαφή πολιτική θέση ατόμου που δεν εκφράζει την παράταξη της ΔΑΠ , ούτε και προφανώς άτομο με σκέψη καθαρά δική του , ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού.
Οπότε, τα δεν αισθάνομαι ενοχές γιατί προσωπικά δεν έχω κυβερνήσει , είναι άτοπο εκτός και αν στις κάλπες ρίχνεις ΚΚΕ , και στη σχολή για τα κοσμικά το παίζεις αλλιώς , πράγμα που δεν πιστεύω να συμβαίνει. Δεν ζητώ προφανώς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από σένα , άλλωστε αυτό το κάνατε για δεκαετίες εσείς και είδαμε που έφερε την χώρα (εκτελέσεις,εξορίες,χουντες,εμφύλιο και δεν συμμαζεύεται) , οπότε είναι πασέ πλέον. Αυτό που ζητώ όμως είναι να μην κοροιδεύεις τους γύρω σου για τάχα μου οτι είστε όλοι σας άμεμπτοι και οι υπόλοιποι στην πυρά.
dionikkwna

Δημοσίευσηαπό chrisss » Παρ, 04 Ιούλ 2014 2:12 pm

dionikkwna έγραψε:Δεν ξέρω για τους άλλους συναδέλφους, αλλά όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον ο λόγος σου και βασικά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς για "ιδεοληψίες" , "τσιτάτα" , και βασικά τον υπαινιγμό ότι η αριστερά πρωταγωνίστησε στην δημόσια διοίκηση και στα πανεπιστήμια ( αυτό πραγματικά , πότε θα καταλάβετε οτι είναι η ύψιστη μπαρούφα) δεν παραπέμπει σε σαφή πολιτική θέση ατόμου που δεν εκφράζει την παράταξη της ΔΑΠ , ούτε και προφανώς άτομο με σκέψη καθαρά δική του , ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού.
Οπότε, τα δεν αισθάνομαι ενοχές γιατί προσωπικά δεν έχω κυβερνήσει , είναι άτοπο εκτός και αν στις κάλπες ρίχνεις ΚΚΕ , και στη σχολή για τα κοσμικά το παίζεις αλλιώς , πράγμα που δεν πιστεύω να συμβαίνει. Δεν ζητώ προφανώς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από σένα , άλλωστε αυτό το κάνατε για δεκαετίες εσείς και είδαμε που έφερε την χώρα (εκτελέσεις,εξορίες,χουντες,εμφύλιο και δεν συμμαζεύεται) , οπότε είναι πασέ πλέον. Αυτό που ζητώ όμως είναι να μην κοροιδεύεις τους γύρω σου για τάχα μου οτι είστε όλοι σας άμεμπτοι και οι υπόλοιποι στην πυρά.

Πάμε πάλι για μια τελευταία φορά. Είμαι μέλος της Δαπ, ανενεργό όμως εδώ και πολλά χρόνια και δεν εκφράζω τις απόψεις της, αλλά μόνο της δικιές μου. Αν πιστεύεις οτι ταυτίζονται α)γελιέσαι και β) δεν έχω κανένα θέμα αφού δεν ντρέπομαι, αντίθετα είμαι υπερήφανος, για τις επιλογές μου και για τον-σύντομο- συνδικαλιστικό μου βίο. Έχω ιδεολογικό προσανατολισμό, έχω σαφή ιδεολογία και δεν ψήνομαι να μου κάνει μαθήματα πολιτικής ορθότητας ένας αριστερός τον 21ο αιώνα. Απλά δεν θέλω ρε παιδί μου. Αν θες να αντικρούσεις κάτι απ'όσα είπα, δεκτόν, αν και δεν νομίζω να έχεις όρεξη. Μπορώ να στηρίξω της επιλογές μου αν και δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω, απέναντι σε κάποιον που προφανώς έχει κάνει χειρότερες και δεν προτίθεται να πάρει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί. Τέλος για το αν η αριστερά πρωταγωνίστησε στην απαξίωση του δημοσίου, φτάνει να σου θυμίσω τα παραδείγματα των τελευταίων ημερών. Απαξίωσε ή όχι περαιτέρω το ΕΜΠ η απεργία των διοικητικών; Για εσένα και τους ομοίους σου προφανώς όχι, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά τα υπόλοιπα ποστ όλοι είναι πυρ και μανία με την κατάσταση. Τις απεργίες αυτές και με τον τρόπο που αυτές έγιναν τις επέβαλλε η αριστερά. Το θεματάκι με την ΔΕΗ, το έχεις ακούσει τελευταία; Ποιος στηρίζει το κατέβασμα των διακοπτών για να κερδηθεί ένας ανούσιος αγώνας; Η αριστερά. Θεωρείς οτι στους ανθρώπους που το κόβεται το ρεύμα χωρίς λόγο, το δημόσιο δεν απαξιώνεται στα μάτια τους; Άλλο παραδείγμα είναι τα σκανδαλώδη προνόμια των επαγγελματιών συνδικαλιστών που πληρώνονται για να μην δουλεύουν και όταν έγινε προσπάθεια να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος κάποιοι αντέδρασαν. Ποιοί;; Η αριστερά. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα για την ευεργετική δράση της αριστεράς και μιας και γράφουμε στο ποστ για τους βανδαλισμούς στο κατειλημμένο από εργαζόμενους και αριστερούς φοιτητές ΕΜΠ, μπορείς να φανταστείς πιστεύω το ποιός έχει την ευθύνη... Προφανώς διαφωνούμε σε πολλά, αλλά ουδέποτε υιοθέτησα το δασκαλίστικο ύφος που προηγουμένως είχες, ούτε έδωσα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Να σου θυμίσω οτι η δεξιά νομιμοποίησε το ΚΚΕ στην Ελλάδα, ως εκ τούτου ούτε τέτοια συμπλέγματα έχω. Δεν επιθυμώ να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή ποστ γιατί νομίζω πως δεν έχει νόημα, αφού μπήκες να μου κάνεις παρατήρηση και όχι για να γράψεις κάτι ουσιαστικό. Πραγματικά συγγνώμη αν έθιξα την πολιτική και ιδεολογική σου υπόσταση, αλλά αυτά πιστεύω και δεν τα αλλάζω με νουθεσίες αγνώστων. Σκεφτείτε αν αυτό που συμβαίνει και συνέβαινε στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό δημόσιο, είναι αποτέλεσμα μιας ακραιφνώς φιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθήθηκε την τελευταία 20ετία και άρα απέτυχε, ή μήπως είναι οι δικιές σας ιδέες που κυριάρχησαν μέσω του Πασοκ, του κόμματος της αριστεράς της αριστεράς όπως αρέσκονταν να λένε. Ήσασταν και είστε συγκοινωνούντα δοχεία με τους ακηδες, τους φωτόπουλους και λοιπούς παλαιοπασόκους και δεν γίνεται από την μία να τους αγκαλιάζεις και από την άλλη να κάνεις πως δεν τους ξέρεις. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς παιδιά, τα φιλιά μου στους αγωνιστές της Κουμουνδούρου.
chrisss

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες