Πανελλαδικό Συνέδριο Πολιτικών Μηχανικών

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Πανελλαδικό Συνέδριο Πολιτικών Μηχανικών

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 16 Μαρ 2017 10:28 am

Off topic:
Βλεπω λογικες απαντησεις και εχω αρχισει και ανησυχω.. Μπηκα στο σωστο σαιτ; Βλεπω ατομα που μπορουν να διαχωρισουν το επιστημονικο απο το πολιτικο και να μην πεταξουν στον καδο την ευκαιρια να ακουσουν 5 πραματα, απλα και μονο επειδη τα μελη της επιτροπης ειναι στην ΔΑΠ;

Και μετα ανοιγω το ποστ που ζητανε απο τον Κουτσογιαννη εργασια για ολους και παραπανω γνωση με λιγοτερες ωρες. Reality check.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό tony24 » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:03 pm

Καλά αυτό που λέω για κουλαμάρες στο άλλο topic εδώ προφανώς ισχύει στο 10πλάσιο, απλά εδώ είναι τόσο εξώφθαλμο ότι κάποιοι δαπιτίζοντες κάνουν τους χαζούς που είναι ασχολίαστο. Και εσύ ενημερωμένε. Σα να πας στο φεστιβά της ΚΝΕ και.να λες πηγα για να ακούσω τη Βιτάλη επειδή τραγουδάει ωραία, δεν είχε κανένα πολιτικό χαρακτήρα η συναυλία
Όλοι μαζί θα φύγουμε.
ΣΕΒ
Άβαταρ μέλους
tony24

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:52 pm

Πιστευεις δεν θα πηγαινα; Εγω εχω παει μεχρι και σε επιτροπη αγωνα της πκσ στην πατρα..
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Πέμ, 16 Μαρ 2017 2:42 pm

Ενταξει, επειδη βλεπω οτι και ο Digenis και ο Dottore πιαστηκαν απο μια φραση ασαφως διατυπωμενη ειναι η αληθεια (αν και θα περιμενα να πιασετε το νοημα), να σας την κανω πενηνταρακια. Δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας φοιτητης η εργαζομενος πολ. μηχ. τοσο αφελης ωστε να νομιζει οτι επειδη πηρε το πτυχιο του γνωριζει τα παντα και σε βαθος γυρω απο το αντικειμενο του, δεδομενου τοσο του μεγαλου ευρους, οσο και των συνεχων τεχνολογικων κυριως εξελιξεων.

Αυτο που εννοουσα προφανως, ειναι οτι ο Γκαζετας (χρησιμοποιησα το συγκεκριμενο παραδειγμα, απλα και μονο επειδη το ιδιο επελεξε ο wilshere πιο πανω), μου χει δωσει ολα τα απαραιτητα εφοδια ωστε να μπορεσω να εργαστω σαν πολιτικος μηχανικος, σε συνηθη εργα. Αν τωρα ηθελα να ασχοληθω με την ερευνα πανω π.χ. στο κομματι της Εδαφοδυναμικης, η εν παση περιπτωσει να διευρυνω τις γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο θα πηγαινα να κανω ενα μεταπτυχιακο και ενα διδακτορικο. Αν παλι εχω την φιλοδοξια να γινω μεγαλος και τρανος μηχανικος και να σηκωνω 5-6 ουρανοξυστες και 2-3 γεφυρες αλα Ριο Αντιριο ανα ετος, παλι θα φροντισω να αποκτησω το καταλληλο επιστημονικο υποβαθρο, μιας και οι βασικες γνωσεις της σχολης πιθανοτατα δεν αρκουν. Δεν μιλαω ομως για αυτο, μιλαω για τη γενικη περιπτωση ενος αποφοιτου της σχολης μας οπου δεδομενου και της κρισης, ζητημα θα ειναι αν θα καταφερει να βρει και μια απλη δουλεια πολ. μηχ.

Digenis οσον αφορα το σχολιο σου, πως δεν πρεπει να ψαχνω παντου εχθρους, ειμαι απολυτως συμφωνος. Δεν ψαχνω παντου εχθρους. Ξερω που βρισκονται. Οπως μπαινεις στα νεα κτιρια αριστερα. Θα μου πεις γιατι τοσο μενος... Γιατι οταν θα παλευεις να παρεις το πτυχιο σου, ο ΔΑΠιτης θα το χει παρει πριν απο σενα με αντιγραφες και γλυψιματα. Οταν θα πας στρατο, εσυ θα βαρας σκοπια 3-6,μαγειρια και τουαλετες και ο ΔΑΠιτης θα αραζει ολη μερα στα ποδοσφαιρακια. Και οταν θα βγεις εξω να ψαξεις για δουλεια, ο ΔΑΠιτης θα χει ηδη καπαρωσει θεση σε μεγαλο τεχνικο γραφειο με τα κονε του. Δεν εχει να κανει με το διπολο δεξια/αριστερα, φιλελευθερισμος/κομμουνισμος και παει λεγοντας. Εχει να κανει με την ξεφτιλα ορισμενων ανθρωπων που θα τους βρισκεις μπροστα σου ολη σου τη ζωη. Αν εσυ μπορεις να το ανεχτεις ολο αυτο, εγω δεν μπορω.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό digenis » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:30 am

Sceptic Engineer πιαστηκα απ το παραδειγμα του Γκαζετα γιατι αυτο που ηθελα να τονισω ηταν το γεγονος οτι εμεις που σπουδαζουμε στο ΕΜΠ ειμαστε τυχεροι που εχουμε τον Γκαζετα στη σχολη μας, αλλα ο θεσσαλονικιος κι ο Πατρινος δεν ειναι. Οπως κι εμεις αντιστοιχα με καποιον αλλον καλον καθηγητη που ειναι σε αλλο πανεπιστημιο. Οποτε οταν σου δινεται μια τετοια ευκαιρια νομιζω καλο ειναι να την αρπαξεις, ασχετα απο που προερχεται. Πχ ακομα και στο δρομο να εβρισκες εναν ανθρωπο που ειχε κατι να σου δωσει πιστευω θα επρεπε να τον ακουσεις ανεξαρτητως του τι νομιζεις οτι ισχυει γι αυτον
Οσο για το τελευταιο που ειπες οτι στην Ελλαδα οι ΔΑπιτες συνηθως εχουν τα βυσματα και τα μεσα να χωθουν αναξιοκρατικα σε θεσεις που θα επρεπε εσυ να εισαι, συμφωνω απολυτως και ειναι και ο κυριοτερος λογος που σκεφτομαι (βασικα εχω ηδη αποφασισει) να παω στο εξωτερικο. Ομως αυτο συμβαινει εξ αιτιας τη γενικοτερης αντιληψης του νεοελληνα που εχει μαθει στα ρουσφετια και τις πελατειακες σχεσεις, και δεν ειναι μονο η ΔΑΠ σε αυτο το παιχνιδι δυστυχως αλλα ΟΛΑ τα κομματα, μηδενος εξαιρουμενου, και σ αυτο ειμαι καθετος. Τωρα το αν μπορει να αλλαξει καποια στιγμη αυτη η κατασταση ειναι μεγαλη κουβεντα που μπορουμε να τη συνεχισουμε αλλη στιγμη.
Παντως χαιρομαι που βλεπω εναν ανθρωπο με καποιες συγκεκριμενες πεποιθησεις και πραγματικα επιχειρηματα και γι αυτο το συνεχιζω. Γιατι με καποιους αλλους κολλημενους κομπλεξικους που αν δεν συμφωνησεις μαζι τους εισαι αυτοματα δαπιτης απλα γελαω διοτι τετοια... οντα απλα δεν μπορω να τα παρω στα σοβαρα. σορρυ
Α! και οσο πιο γρηγορα αποδεχτουμε οτι η ζωη εχει αδικιες και μαθουμε να τις αντιμετωπιζουμε τοσο καλυτερα για μας
Άβαταρ μέλους
digenis

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Dottore » Παρ, 17 Μαρ 2017 9:36 am

Αυτο που εννοουσα προφανως, ειναι οτι ο Γκαζετας (χρησιμοποιησα το συγκεκριμενο παραδειγμα, απλα και μονο επειδη το ιδιο επελεξε ο wilshere πιο πανω), μου χει δωσει ολα τα απαραιτητα εφοδια ωστε να μπορεσω να εργαστω σαν πολιτικος μηχανικος, σε συνηθη εργα.

Για να είμαι πιο ξεκάθαρος, ούτε αυτό δεν έχεις πάρει από το εκάστοτε μάθημα. Η αναλογία που έκανα με τις ώρες εκπομπών μαγειρικής και την εργασία ως σεφ σε εστιατόριο ισχύει ακόμα. Όπως θα δεις όταν έρθει η ώρα να παίξεις μπάλα έξω (γιατί προφανώς δεν το έχεις κάνει), απλά έχεις πάρει μια μυρωδιά από μπετό, σίδερα, υδραυλικά, μεταφορές, εδάφη κλπ. Δε λέω ότι φταίει το ΕΜΠ για αυτό. Παντού έτσι είναι. Απλά θα δεις ότι θέλεις τουλάχιστον 1-2 χρόνια για να πεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις συνήθη έργα Πολ.Μηχ., είτε ως μελέτη, είτε ως κατασκευή, χωρίς καθημερινή επίβλεψη από έναν έμπειρο. Από το ΕΜΠ, αν έχεις κάνει σωστά τη δουλειά σου (καθότι ως γνωστόν μπορείς να βγεις μην έχοντας πάρει καν χαμπάρι τι παίζει στα περισσότερα μαθήματα), θα βγεις με τις κατάλληλες βάσεις για να πέσεις στα βαθιά και να επιπλεύσεις. Μέχρι να μάθεις να κολυμπάς έστω και στοιχειωδώς θα σου πάρει χρόνο. Γι' αυτό, όπου βλέπεις τον εκάστοτε Γκαζέτα να μιλάει, πήγαινε μια βόλτα να ακούσεις τι λέει γιατί ακόμα και αν πει ακριβώς τα ίδια που είπε και στο μάθημα, θα τα δεις με άλλο μάτι αφού έχεις αλλάξει και δυο-τρεις μπαλιές στο πραγματικό γήπεδο. Κι όταν και εσύ μάθεις να παίζεις σωστή μπαλίτσα, καλά θα κάνει και ο εκάστοτε Γκαζέτας να έρθει να σε ακούσει να μιλάς γιατί θα δει κάτι καινούργιο. Έτσι παράγεται και διαδίδεται η γνώση. Όλοι μπορούν να μετέχουν και, κατ' εμένα, όλοι οφείλουν να μετέχουν χωρίς ιδεολογικά στεγανά.
Dottore

Δημοσίευσηαπό Anakin » Παρ, 17 Μαρ 2017 1:02 pm

GiannisRad έγραψε:Πιστευεις δεν θα πηγαινα; Εγω εχω παει μεχρι και σε επιτροπη αγωνα της πκσ στην πατρα..

Μήπως ήταν καθαρά δευτέρα και δεν είχες επιστρέψει ακόμα αθήνα; :D
Άβαταρ μέλους
Anakin

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 17 Μαρ 2017 3:03 pm

Anakin έγραψε:
GiannisRad έγραψε:Πιστευεις δεν θα πηγαινα; Εγω εχω παει μεχρι και σε επιτροπη αγωνα της πκσ στην πατρα..

Μήπως ήταν καθαρά δευτέρα και δεν είχες επιστρέψει ακόμα αθήνα; :D

Ηταν η πρωτη μερα στο πανεπιστημιο και με φωναξαν να παω, χωρις να μου εξηγησουν τι ακριβως ειναι, κατι που απο οτι φαινεται ειναι απαραιτητο γιατι δεν ειχα παρει χαμπαρι τι παιχτηκε. Μου ειπαν οτι θα μαζευτουμε διαφορα παιδια και θα συζητησουμε και λεω καλη φαση ερχομαι χααχχααχ. :lol: Πηγα και ηταν λιγο οτι ναναι η φαση, μετα πηγα και για καφε με τα παιδια, καλη φαση γενικα.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 17 Μάιος 2017 9:50 pm

Εδώ μωρέ, μια χορηγούμενη διαφήμιση του συνεδρίου της ΔΑΠ-ΝΔ... εεεε του Πενελληνίου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ - :lol: - Συνεδρίου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών. Παραπέμπει σε ένα βιντεάκι από το συνέδριο.

Δύο ερωτήσεις:
α)Για ποιο λόγο το "επιστημονικό" αυτό συνέδριο βάζει χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ τη διεξαγωγή του;

β)Είναι τυχαία και διαβολική σύμπτωση το γεγονός ότι το βιντεάκι και η διαφήμιση ανέβηκαν 10 μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές; Ή μήπως, οι ίδιοι τύποι που σας νοιάζονται και θέλουν να σας μορφώσουν, χρησιμοποιούν και διοργάνωσαν εξαρχής το συνέδριο για ψηφοθηρικούς σκοπούς και μόνο;

CaptureDAP.PNG

Όλοι ξέραμε τι παιζόταν με αυτό το γελοίο συνέδριο, αλλά επειδή γράφτηκαν πολλές μαλακίες στο τόπικ αυτό, ήταν καιρός να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Τετ, 17 Μάιος 2017 10:21 pm

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω το initiative πίσω από το marketing του εν λόγω event.

Εφόσον έχει παρουσιαστεί ως ανεξάρτητο, γιατί βλέποντας αυτή τη διαφήμιση να σκεφτώ, "α ναι καλό συνέδριο ήταν, πάω να ρίξω ΔΑΠ";
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες