από ScepticEngineer » Πέμ, 16 Μαρ 2017 2:42 pm
Ενταξει, επειδη βλεπω οτι και ο Digenis και ο Dottore πιαστηκαν απο μια φραση ασαφως διατυπωμενη ειναι η αληθεια (αν και θα περιμενα να πιασετε το νοημα), να σας την κανω πενηνταρακια. Δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας φοιτητης η εργαζομενος πολ. μηχ. τοσο αφελης ωστε να νομιζει οτι επειδη πηρε το πτυχιο του γνωριζει τα παντα και σε βαθος γυρω απο το αντικειμενο του, δεδομενου τοσο του μεγαλου ευρους, οσο και των συνεχων τεχνολογικων κυριως εξελιξεων.
Αυτο που εννοουσα προφανως, ειναι οτι ο Γκαζετας (χρησιμοποιησα το συγκεκριμενο παραδειγμα, απλα και μονο επειδη το ιδιο επελεξε ο wilshere πιο πανω), μου χει δωσει ολα τα απαραιτητα εφοδια ωστε να μπορεσω να εργαστω σαν πολιτικος μηχανικος, σε συνηθη εργα. Αν τωρα ηθελα να ασχοληθω με την ερευνα πανω π.χ. στο κομματι της Εδαφοδυναμικης, η εν παση περιπτωσει να διευρυνω τις γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο θα πηγαινα να κανω ενα μεταπτυχιακο και ενα διδακτορικο. Αν παλι εχω την φιλοδοξια να γινω μεγαλος και τρανος μηχανικος και να σηκωνω 5-6 ουρανοξυστες και 2-3 γεφυρες αλα Ριο Αντιριο ανα ετος, παλι θα φροντισω να αποκτησω το καταλληλο επιστημονικο υποβαθρο, μιας και οι βασικες γνωσεις της σχολης πιθανοτατα δεν αρκουν. Δεν μιλαω ομως για αυτο, μιλαω για τη γενικη περιπτωση ενος αποφοιτου της σχολης μας οπου δεδομενου και της κρισης, ζητημα θα ειναι αν θα καταφερει να βρει και μια απλη δουλεια πολ. μηχ.
Digenis οσον αφορα το σχολιο σου, πως δεν πρεπει να ψαχνω παντου εχθρους, ειμαι απολυτως συμφωνος. Δεν ψαχνω παντου εχθρους. Ξερω που βρισκονται. Οπως μπαινεις στα νεα κτιρια αριστερα. Θα μου πεις γιατι τοσο μενος... Γιατι οταν θα παλευεις να παρεις το πτυχιο σου, ο ΔΑΠιτης θα το χει παρει πριν απο σενα με αντιγραφες και γλυψιματα. Οταν θα πας στρατο, εσυ θα βαρας σκοπια 3-6,μαγειρια και τουαλετες και ο ΔΑΠιτης θα αραζει ολη μερα στα ποδοσφαιρακια. Και οταν θα βγεις εξω να ψαξεις για δουλεια, ο ΔΑΠιτης θα χει ηδη καπαρωσει θεση σε μεγαλο τεχνικο γραφειο με τα κονε του. Δεν εχει να κανει με το διπολο δεξια/αριστερα, φιλελευθερισμος/κομμουνισμος και παει λεγοντας. Εχει να κανει με την ξεφτιλα ορισμενων ανθρωπων που θα τους βρισκεις μπροστα σου ολη σου τη ζωη. Αν εσυ μπορεις να το ανεχτεις ολο αυτο, εγω δεν μπορω.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted
This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted
Ohh it tears me and I bleed…”