Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Βανδαλισμός στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:15 pm

giorikas έγραψε:χαιρομαι που το τοπικ αυτο βριθει, σοβαρου πολιτικου διαλογου με στιβαρη επιχειρηματολογια και βαθειας αναγνωσης των γεγονοτων...

Το να απορρίπτεις την ουσία του φασισμού(π.χ. δεν συμφωνώ με τους security, τα κάνω όλα λίμπα), δεν είναι πολιτική στάση;
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:22 pm

τα παντα ειναι πολιτικη σταση φιλε... δεν ειναι δειγμα σοβαρου διαλογου ομως να λεει ο ενας οτι θα τα κανει λιμπα και ο αλλος να απαντα και εγω θα σε καρφωσω , οπως καναμε στο δημοτικο... γνωμη μου... οσον αφορα στην ουσια του φασισμου, αν θες να μιλησουμε πολιτικα, φασισμος πιο εντονος ειναι να απολυεις ολους τους φυλακες ενος δημοσιου φορεα και να τους αντικαθιστας ετσιθελικα με σεκιουριτι... δεν συνεχιζω γιατι θα χαθουμε απο το προκειμενο
giorikas

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:38 pm

@giorikas Δεν έχει καμία σχέση αυτό που αναφέρεις με τον φασισμό. Στην επιχείρισή σου, κάνεις ό,τι νομίζεις οτι σε ωφελεί. Αν οι διοικούντες θεωρούν οτι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα με τους security ή με πανεπιστημιακή αστυνομία, καλώς το κάνουν. Δεν είναι πάντως φασισμός. Δεν είναι ούτε ετσιθελικά όμως. Είναι γελοία η φύλαξη του ιδρύματος και τα αποτελέσματα τα είδαμε παραπάνω. Δεν έχω πρόθεση να καρφώσω κανέναν, αλλά όταν κάποιος αγωνίζεται για να επικρατήσουν οι ιδεοληψίες του και δηλώνει πως θα σαμποτάρει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, τότε ναι θεωρώ καθήκον μου να σταθώ απέναντί του. Έσπευσες να σχολιάσεις την αντίδρασή μου και όχι την απαράδεκτη δήλωση που έκανε, πράγμα που δείχνει πως μάλλον είσαι χρωματισμένος και όχι αντικειμενικά διακείμενος απέναντί μου. Η ιδέα του να αφήνουμε τον κάθε τραμπούκο να αλωνίζει, για να μην μας πουν καρφιά, την θεωρώ επιεικώς γελοία. Αποφασίστε αν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τα δικαιώματά σας και τον χώρο μόρφωσης και δημιουργίας που βρίσκεστε, ή αφήστε το εντελώς. Και εγώ δεν συμφωνώ με πολλές δομές που έχει το πανεπιστήμιο και τις θεωρώ από άχρηστες μέχρι αντιπαραγωγικές αλλά δεν τις σαμποτάρω. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.
chrisss

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:54 pm

1) το πανεπιστημιο δεν ειναι επιχειρηση, ειναι δημοσιος οργανισμος που ανηκει κ σε μενα ως πολιτη κ εχω λογο
2)δεν ειναι αποφαση των διοικουντων του πολυτεχνειου αλλα μιας κυβερνησης που παρεκαμψε την γνωμη των διοικουντων αρα ναι ειναι ετσιθελικο και φασιστικο
3) εκανα ενα σχολιο αναφορικα με την ποιοτητα της συζητησης, εσυ μου απαντησες γι αυτο κ σου ανταπαντησα, μια χαρα αντικειμενικος ειμαι, μην προσπαθεις να με χρωματισεις καπως
4) θα θελα ειλικρινα να μαθω που δεν σε σεβαστηκα
giorikas

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 02 Ιούλ 2014 6:59 pm

chrisss έγραψε:@giorikas Δεν έχει καμία σχέση αυτό που αναφέρεις με τον φασισμό. Στην επιχείρισή σου, κάνεις ό,τι νομίζεις οτι σε ωφελεί. Αν οι διοικούντες θεωρούν οτι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα με τους security ή με πανεπιστημιακή αστυνομία, καλώς το κάνουν. Δεν είναι πάντως φασισμός. Δεν είναι ούτε ετσιθελικά όμως. Είναι γελοία η φύλαξη του ιδρύματος και τα αποτελέσματα τα είδαμε παραπάνω. Δεν έχω πρόθεση να καρφώσω κανέναν, αλλά όταν κάποιος αγωνίζεται για να επικρατήσουν οι ιδεοληψίες του και δηλώνει πως θα σαμποτάρει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, τότε ναι θεωρώ καθήκον μου να σταθώ απέναντί του. Έσπευσες να σχολιάσεις την αντίδρασή μου και όχι την απαράδεκτη δήλωση που έκανε, πράγμα που δείχνει πως μάλλον είσαι χρωματισμένος και όχι αντικειμενικά διακείμενος απέναντί μου. Η ιδέα του να αφήνουμε τον κάθε τραμπούκο να αλωνίζει, για να μην μας πουν καρφιά, την θεωρώ επιεικώς γελοία. Αποφασίστε αν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τα δικαιώματά σας και τον χώρο μόρφωσης και δημιουργίας που βρίσκεστε, ή αφήστε το εντελώς. Και εγώ δεν συμφωνώ με πολλές δομές που έχει το πανεπιστήμιο και τις θεωρώ από άχρηστες μέχρι αντιπαραγωγικές αλλά δεν τις σαμποτάρω. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.

Πανω στη βαση οτι το ΕΜΠ πρεπει να λειτουργει σαν ιδιωτικη επιχειρηση(οπως εγραψες στην αρχη) και οχι σαν ενα δημοσιο εκπαιδευτικο ιδρυμα,εχεις δικιο σε ολα.Περα απο τη "ρουφιανια" βεβαια,η οποια ειναι χαρακτηριστικο δειγμα μουλικου ατομιστη.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 7:17 pm

giorikas έγραψε:1) το πανεπιστημιο δεν ειναι επιχειρηση, ειναι δημοσιος οργανισμος που ανηκει κ σε μενα ως πολιτη κ εχω λογο
2)δεν ειναι αποφαση των διοικουντων του πολυτεχνειου αλλα μιας κυβερνησης που παρεκαμψε την γνωμη των διοικουντων αρα ναι ειναι ετσιθελικο και φασιστικο
3) εκανα ενα σχολιο αναφορικα με την ποιοτητα της συζητησης, εσυ μου απαντησες γι αυτο κ σου ανταπαντησα, μια χαρα αντικειμενικος ειμαι, μην προσπαθεις να με χρωματισεις καπως
4) θα θελα ειλικρινα να μαθω που δεν σε σεβαστηκα

1)Το Πανεπιστήμιο είναι ένα ίδρυμα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η διοίκησή του γίνεται με όρους φιλόπτωχου.
2) Οι εργαζόμενοι δεν διοικούν το πανεπιστήμιο, είναι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και μέσα σε αυτές δεν είναι σίγουρα η διοίκηση. Γι αυτό πληρώνονται άλλοι, οι οποίοι ταυτόχρονα ελέγχονται από αυτόν που δίνει τα λεφτά, δηλαδή από εμάς μέσω της κυβέρνησης που μας εκπροσωπεί. Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος τους ή οι αποφάσεις τους, όταν γίνουν εκλογές τους αλλάζεις.
3-4) Θεωρώ οτι η ποιότητα έπεσε χωρίς δικιά μου υπαιτιότητα αλλά οκ. Το κομμάτι για τον σεβασμό, σαφώς και δεν πήγαινε προς τα εσένα, αλλά προς τον παραπάνω προβοκάτορα.

@gousia
Tο τι σημαίνει δημόσιο πανεπιστήμιο το έγραψα παραπάνω. Μπορείς σαφώς να διαφωνείς. Αν εσύ δεις κάποιον να βανδαλίζει σκόπιμα κατ' επανάληψη και χωρίς λόγο(που και αυτό απαγορεύεται) την δημόσια περιουσία, την δικιά μας περιουσία και δεν αντιδράσεις, τι να σου πω... Μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι για την πρόοδο του συστήματος αλλά για την κατάρρευσή του, όποτε και έχουμε ριζική διαφωνία.Πάντως οι νόμοι είναι οι κανόνες συμβίωσής μας και αν δεν προτίθεστε να τους τηρήσετε, καλύτερα να σηκωθείτε και να πάτε κάπου αλλού που θα σας αρέσει περισσότερο. Εγώ θα αντιδράσω και επειδή δεν πληρώνομαι για να προστατεύω την δημόσια περιουσία , θα απευθυνθώ σε αυτόν που πληρώνεται γι αυτόν τον λόγο και θα απαιτήσω να κάνει σωστά την δουλειά του.
chrisss

Δημοσίευσηαπό giorikas » Τετ, 02 Ιούλ 2014 7:29 pm

1) δεν κατανοω γιατι το να χεις δημοσιους υπαλληλους λογικη φιλοπτωχου, ενω το να προσλαμβανεις με εν τελει μεγαλυτερο κοστος (γιατι μπαινει και το κερδος της εταιρειας π τους παρεχει αναμεσα) ιδιωτικους υπαλληλους ειναι σωστη επιχειρηματικη κινηση
2) δεν ειπα οτι οι εργαζομενοι διοικουν το πολυτεχνειο, αλλα η συγκλητος ναι... δεν ειναι αποφαση ομως της συγκλητου (ως θα πρεπε) η απολυση των φυλακων αλλα ενος εξωγενους παραγοντα απο το πολυτεχνειο που δεν το συζητησε με την ηγεσια του ΕΜΠ αν αυτο εσυ το θεωρεις δημοκρατικο παω πασο
giorikas

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 02 Ιούλ 2014 7:35 pm

Καταλαβα πολυ καλα για τι πανεπιστημιο μιλας.Και προφανως η ενσταση σου δεν ειναι αν πρεπει να αλλαξουμε τους "μαλακους" του δημοσιου και να φερουμε "σκληρους" απο εταιριες security.Η διαφωνια σου ειναι ριζικη και αφορα το χαρακτηρα της δημοσιας εκπαιδευσης.Γι αυτο και εγραψες για "ιδεοληψιες" και για "μερη που θα ζουσαμε καλυτερα."
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τετ, 02 Ιούλ 2014 7:51 pm

gousia έγραψε:Καταλαβα πολυ καλα για τι πανεπιστημιο μιλας.Και προφανως η ενσταση σου δεν ειναι αν πρεπει να αλλαξουμε τους "μαλακους" του δημοσιου και να φερουμε "σκληρους" απο εταιριες security.Η διαφωνια σου ειναι ριζικη και αφορα το χαρακτηρα της δημοσιας εκπαιδευσης.Γι αυτο και εγραψες για "ιδεοληψιες" και για "μερη που θα ζουσαμε καλυτερα."

Μιλάω για ένα κανονικό πανεπιστήμιο όπως σε όλα τα μέρη του δυτικού κόσμου. Για ένα πανεπιστήμιο σαν αυτά που θα θέλαμε να πάμε για μεταπτυχιακό, για ένα πανεπιστήμιο που όλοι θα θέλαμε να σπουδάζουμε. Απλώς τώρα είμαστε μικροί και κάποιοι το έχετε πάρει στην πλάκα και σαν ευκαιρία επαναστατικής γυμναστικής. Μόλις τελειώσετε θα ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας, όχι γιατί απολύθηκαν διοικητικοί, αλλά επειδή είναι ένα χάος. Ένα χάος το ποίο τώρα στηρίζεται γιατί σας δίνει χώρο και περιθώριο δράσης. Αν θες να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, δεν έχω πρόβλημα, απλά πείσε τον εαυτό σου πως όταν θα τελειώσεις το ΕΜΠ, θα θέλεις να συνεχίσεις εδώ για το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό σου και δεν θα προτιμήσεις κάποιο καλό πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού, αδιαφορώντας για το αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, για το αν οι καθαρίστριες είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνεργεία και για το αν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Σου εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, αλλά εγώ θα επέλεγα το δεύτερο.

@giorikas
1)Προφανώς και το κόστος θα είναι λιγότερο και είναι πολύ δύσκολο οι υπηρεσίες να είναι χειρότερες. Οπότε το ίδρυμα μόνο κέρδος θα έχει.
2) Προφανώς και θα πρέπει να συζητούνται οι αλλαγές και έτσι έγινε. Όταν υπάρχει διαφωνία, αποφασίζει αυτός που πληρώνει. Αν ήθελε η Σύγκλητος να περάσει το δικό της, θα έπρεπε να βρει λεφτά για να πληρώσει την διαφορά
chrisss

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 02 Ιούλ 2014 7:58 pm

Στα "κανονικα" πανεπιστημια του δυτικου κοσμου που ολοι θελουμε να κανουμε μεταπτυχιακο,αλλα τελικα λιγοι εχουν το χρημα γι αυτο,υπαρχουν διδακτρα!Τελικα τι θες;Η συζητηση κανει κυκλους...Γραψε καθαρα και ασε τις μιζερες ντριπλες.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες