ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 16 Μαρ 2021 6:13 pm

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση αλλά είναι λίγα άτομα μέσα, όσοι ενδιαφέρεστε, περάστε μια βόλτα
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό deinosauros » Τρί, 16 Μαρ 2021 8:18 pm

Ενημέρωση από τη σημερινή συνάντηση με τον κοσμήτορα και την Επιτροπή Σπουδαστικών θεμάτων.

Αρχικά επισημάνθηκε η ανάγκη ανάρτησης επαρκούς διδακτικού υλικού στο mycourses τόσο σε υλικό σημειώσεων όσο και σε αποσπάσματα βιβλίων του Ευδόξου λόγω της καθυστέρησης διανομής τους.

Συζητήθηκε το ζήτημα της εξεταστικής του Ιουνίου και η αποφυγή των περιστατικών της προηγούμενης χειμερινής εξεταστικής που κρίνεται και από τους διδάσκοντες πολύ αρνητικά ( θέματα αυξημένης δυσκολίας, περιορισμένος χρόνος, κυνήγι αντιγραφής χωρίς αποτέλεσμα). Σε κάθε περίπτωση η δια ζώσης εξεταστική θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα αλλά είναι κάτι που δεν αποφασίζεται αποκλειστικά από την σχολή. Για αυτό επισημάνθηκε πως θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μια εξεταστική-αγώνας δρόμου, με κατάλληλη προετοιμασία από μέρους των καθηγητών χωρίς να καταλήγουν στις "εύκολες" λύσεις των ανοιχτών καμερών ή βαθμολογία pass fail κ.α..

Στο ίδιο πλαίσιο προτάθηκε και οι ενδιάμεσες ασκήσεις/πρόοδοι/θέματα εξαμήνου να λάβουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην διαμόρφωση του τελικού βαθμού για να λειτουργήσουν τόσο ως προς την συνολική εξέταση του αντικειμένου όσο και να απαλλάξουν από ένα μεγάλο βάρος άγχους τους/τις φοιτητές/τριες.

Ο κοσμήτορας δεσμεύτηκε για την δια ζώσης διδασκαλία κάποιων μαθημάτων και των εργαστηρίων όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου, με μέτρα και ταυτόχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους φοιτητές που βρίσκονται εκτός Αθήνας.

Για ορισμένα μαθήματα που δεν γίνεται προβολή γραπτών ειπώθηκε πως θα υπάρξει επικοινωνία με τους διδάσκοντες που δεν ανήκουν στην σχολή μας. Καθώς επίσης για τους μετεγγραφεντες που εκκρεμούν υπήρχε δέσμευση πως αν γίνουν δεκτές οι ενστάσεις θα μπορέσουν να γραφτούν κανονικά στο εξάμηνο

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ Πολιτικών Μηχανικών
Άβαταρ μέλους
deinosauros

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό bt21 » Τρί, 16 Μαρ 2021 8:40 pm

H δια ζώσης εξεταστική θα λύσει όλα τα προβλήματα; Ή μήπως θα γεννήσει και περισσότερα, ειδικά για μία μερίδα φοιτητών; Όπως είδαμε και στην εξεταστική του περσινού Σεπτέμβρη, πάλι κυνηγούσαμε το χρόνο γιατί στη 1 ώρα και 30 λεπτά, πάλι τα θέματα ήταν πολλά/δύσκολα. Ας προσθέσουμε και το άγχος της μετακίνησης σε όσους δεν κατοικούν Ζωγράφου και γύρω περιοχές.

Επίσης, εκείνοι που θα εξεταστούν ηλεκτρονικά για τους λόγους που έχουν αναφερθεί, (ζουν εκτός Αττικής, ζουν με/ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες), θα έχουν την ίδια μεταχείριση ή θα ψάχνουμε πάλι ποιος αντέγραψε από ποιον; Οι καθηγητές πως θα ισορροπήσουν ταυτόχρονη δια ζώσης και εξ αποστάσεως εξέταση, με σεβασμό σε όλους τους φοιτητές; Θα είναι δίκαιη η εξέταση προς όλους τους φοιτητές;

Με βάση τα παραπάνω ερωτήματα, η δια ζώσης εξέταση δεν αποτελεί πανάκεια για κανένα λόγο. Better safe than sorry. Ας αποφασιστεί μέχρι το Πάσχα διαδικασία για όλα τα ενδεχόμενα, τουλάχιστον να ξέρουμε εξ αρχής τι θα αντιμετωπίσουμε.
bt21

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 16 Μαρ 2021 9:09 pm

Μπράβο σε όσους οργάνωσαν αυτή την πρωτοβουλία. Αλλά!

Μυρίστηκα οτι υπήρχαν άτομα που δεν μιλούσαν μάλλον μόνο εξ ονόματός τους. Δεν ξέρω τί νόημα είχε η αναφορά σε παρατάξεις, τί νόημα είχαν ορισμένοι σχετικά εκτεταμμένοι μονόλογοι (που θύμιζαν ανακοίνωση παράταξης), τί νόημα είχαν φράσεις του τύπου "εμείς πιστεύουμε, εμείς ζητάμε, εμείς θεωρούμε" (ποιοί "εμείς"; Εμείς όλοι οι φοιτητές; Διότι εγώ δεν εξουσιοδότησα κάποιον να μιλάει εξ ονόματός μου. Εμείς η παράταξη ΤΑΔΕ; Αν είναι έτσι, να το λέτε ξεκάθαρα, όχι να αφήνετε να εννοηθεί το συλλογικό "εμείς"), τί νόημα έχει να θέσουμε στον Κοσμήτορα και στην ΕΠΣ ζητήματα κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής.

Μακάρι να επαναληφθεί μια τέτοια συνάντηση, μπράβο σε όσους την "κυνήγησαν" (που πιθανότατα να ήταν οι παραταξιακοί) αλλά θα ήθελα την επόμενη φορά να γίνει προσπάθεια να μην καπελωθεί η ανεξάρτηση bottom-up συμμετοχή των φοιτητών. Έχει μια ωραία χροιά αμεσοδημοκρατίας η εδραίωση αυτών των συναντήσεων και χαλάει λίγο όταν αρχίσουν τα καπελώματα
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό raulito » Πέμ, 18 Μαρ 2021 2:55 pm

ramrod , όπως είδες και μόνος σου, όλοι συναδελφοι/ισες που ήθελαν να μιλήσουν μπορούσαν να πάρουν το λόγο από το κοσμήτορα και να τοποθετηθουν , απο κει και πέρα κανεις δε θα ζητήσει από σενα την άδεια για να πάρει το λόγο , ειδικά σε μια συζήτηση που αφορά τα μαθήματα μας ή το πως θα σπουδάζουμε γενικά.Το αν εσυ πιστεύεις οτι σχήματα και παρατάξεις δεν πρεπει να κάνουν παρεμβασεις στις διαδικασίες της σχολής , είναι άποψη σου , δε σημαίνει όμως οτι είναι και σωστό.

Γενικα , επειδή ήμουν μεσα στη συζήτηση και άκουσα τους συνάδελφους συνδικαλιστ(ρι)ές που τοποθετήθηκαν , ένα έχω να πω , οτι μεταφέρεις μία λάθος εικόνα στο φόρουμ με αυτά που γράφεις. Τα αιτήματα των φοιτητών ήταν σημειωμένα στις οθόνες και αυτά υπερασπίστηκαν , ενω οι τοποθετήσεις τους είχαν κανονική προς μικρή διαρκεια , γενικά γινόταν ένας νορμαλ διάλογος. Επειδή όμως γράφεις και για καπελώμα της διαδικασίας από τους ίδιους, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση , αφου κανένας/μια απο τα παιδιά που μιλησαν δεν ανέφερε καν από ποιο σχήμα ή παράταξη είναι, εξήγησε μας το καπέλωμα που το είδες, γίνε πιο αναλυτικός. Μπορεί να διαφωνείς με πολλα απ' αυτά που άκουσες , αλλά στο κατω κατω της γραφής, δε θα μας απαγορεύσεις να μιλάμε .

Στο τελευταίο που λες συμφωνω, ήταν μια καλη διαδικασία και από οτι είπε και η κΠανταζίδου θα επαναληφθεί και ίσως ακόμα καθιερωθεί.
Άβαταρ μέλους
raulito

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Πέμ, 18 Μαρ 2021 4:53 pm

@raulito

Πουθενά δεν ανέφερα αυτό που λες περί απαγόρευσης να μιλάει ο οποιοσδήποτε. Ξαναλέω τί παρατήρησα εγώ συνολικά:

- Ορισμένες τοποθετήσεις ήταν σαν να διαβάζονταν από χαρτί. Θύμιζαν ανάγνωση παραταξιακής ανακοίνωσης
- Ορισμένες τοποθετήσεις χρησιμοποιούσαν τα "εμείς πιστεύουμε/θεωρούμε/προτείνουμε". Δεν ξέρω το "εμείς" αυτό πού αναφερόταν. Αν ως "εμείς" εννοείται η εκάστοτε παράταξη, καλύτερα να αναφέρεται πακέτο (π.χ. "Εμείς στο "ΤΑΔΕ σχήμα" πιστεύουμε ότι είστε γελοίος"). Διαφορετικά είναι σαν να μιλάει, όποιος μιλάει, εξ ονόματων όλων (παρευρισκόμενων και μη).
- Ορισμένα άτομα, δε ζητούσαν ευγενικά τον λόγο, αλλά άνοιγαν μικρόφωνο προσπαθώντας να υπερκαλύψουν άλλους. Μεταξύ των ατόμων αυτών και ο κ. Παντουβάκης.

Το καπέλωμα το "μυρίστηκα" (όπως ο Μεσσήνιος πρώην ΠΘ μας) κυρίως λόγω της αναφοράς σε "εμείς" από κάποια άτομα, που υποψιάζομαι οτι εκπροσωπούσαν κάποια παράταξη πέρα από τον εαυτό τους.

Με τις περισσότερες θέσεις που αναφέρθηκαν συμφωνώ απόλυτα, εκτός από μια επιμονή κάποιων (2 άτομα νομίζω ήταν, δε θυμάμαι ποιοί) να δεσμευτεί ο Κοσμήτορας / να συμφωνήσουμε από τώρα για δια ζώσης εξεταστική τον Ιούνιο. Αυτό εννοώ στο προηγούμενο μήνυμα μου για θέματα κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό είναι νομίζω το μόνο που θυμάμαι ξεκάθαρα να διαφωνώ. Κάνεις αρκετές ερμηνευτικές υπερβάσεις των λεγομένων μου (και πιο συγκεκριμένα, γραφωμένων μου, οπότε η "παραποίησή" τους δύσκολα να είναι ακούσια) αλλά δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό raulito » Παρ, 19 Μαρ 2021 2:17 pm

καλε ποια παραποίηση , απο πάνω είναι το μήνυμα σου , που μιλάς για καπελώματα και εκτεταμένους μονολόγους από τις παρατάξεις και οτι δεν εξουσιοδότησες κανενα να μιλά εκ μέρους σου κλπ. Τι να κάνω , να μη σου απαντήσω . Αφού ήμουν στη συζήτηση , τους άκουσα όλους , και βλέπω οτι δεν ισχύουν αυτά που περιγράφεις για μονολόγους-καπελωματα κλπ. Οκ βλέπω οτι δε συμπαθείς καμία από τις παρατάξεις που συμμετείχαν, (μπορεί να συμπαθείς ίσως κάποια άλλη που ενα χρόνο τώρα κρύβεται), αλλά η άνευ λόγου λασπολογία στους αριστερούς/ες που ήταν μέσα στη συζήτηση, δεν ωφελεί, και εγω προσωπικά δε θα τη δεχτώ κιόλας.
Τωρα το οτι μας λες ως πειστήρια οτι:
1) αυτός που μίλαγε τα διαβαζε από χαρτι (χαχαχαχαχα, τι λες ρε μηπως είχε και σκονακι)
2) "εμείς" Τωρα οτι μέτρησες και σου φάνηκαν πολλές οι φορές που ακουσες απο τα στόμα των παιδιων τη συγκεκριμένη προσωπικη αντωνυμία, είναι γελοίο επιχείρημα, που μόνο εσυ και ο Σαμαράς πράγματι χρησιμοποιείτε. Πάντως αυτό που ξέρω και γω και όσοι άλλοι συμμετείχαν είναι, οτι τα αιτήματα ήταν κοινά για όλους τους φοιτητές και όχι μόνο για τους αριστερούς , άρα δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να θίγεσαι.
3) Γίνεται μια συζήτηση με 80 άτομα αν θέλουν και 80 να μιλήσουν θα γίνει το χαος. Όπου σε γενικές γραμμές, τις προάλλες , καταφέραμε και έγινε μια πολυ υποδειγματική κουβέντα. Εσυ όμως από τους 80 , πάλι τους 8 αριστερούς που συμμετείχαν, κατηγορείς οτι διέκοπταν τη συζήτηση ενω μόνο σου λες οτι κιο Παντουβακης το έκανε .
Γενικά μου φαίνεται οτι ψάχνεις από κάπου να πιαστείς για να δείξεις οτι σου χαλάσαν το πρεστίζ της συζήτησης , αλλά τελος παντων , πάμε παρακάτω , γιατι μ' αυτα και μ' αυτά χάνεται η ουσία.
Να σου πω την αλήθεια, και γω δε συμφωνησα εκεινη τη στιγμη με την επιμονή αυτών για δεσμευση του κοσμήτορα για να κάνει εξεταστική δια ζώσης . Ουτως ή άλλως είναι μια δεσμευση που δεν πρόκειται να παρει, και να πει μόνος του οτι , κόντρα στη πρυτανεια και το υπουργείο , οι Πολ.Μηχ. θα κανουν εξετασεις απο κοντα. Μπορεί όμως ως κοσμήτορας να μεταφέρει στη σύγκλητο τον αναβρασμο που επικρατει, και να πιεσει η συγκλητος , να μη συναινεσει σε άλλη μια εξεταστική παρωδία. Οι φοιτητές ενα χρόνο με αυτή τη κατάσταση , έχουμε λησμονήσει την ιδιοτητα αυτή μας , και οι τηλεεξετάσεις λειτουργούν και αυτές εις βάρος των σπουδών μας. Το ξέρουμε οτι Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε εξετάσεις απο κοντά με όλα τα μέτρα και με ασφάλεια όπως το κάναμε και περυσι τον Ιούνη , αυτό ζητάμε. Εσυ αυτά τα βλέπεις ως ζητήματα "κεντρικης κυβερνητικής πολιτικής" για τα οποία οι φοιτητές δε πρέπει να έχουν λόγο. Με το σκεπτικό αυτό θα είμαστε μονιμα καταδικασμένοι τηλεφοιτητες , και το καλοκαίρι θα μας πουν πάλι , όλα καλά , ανοιγει η χώρα για να υποδεχτεί τουρίστες , και θα κατηγορεί εμας τη νεολαία οτι κάνουμε διασπορά στα Παν/μια. Βλέπεις εμείς οι φοιτητές δεν είμαστε το ίδιο με τους τουριστικού ομίλους για να μας κανει τη χάρη να επιστρέψουμε σταδιακά στις ζωές μας :roll: .
Άβαταρ μέλους
raulito

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 19 Μαρ 2021 2:25 pm

Εύχομαι μια καλύτερη επόμενη συζήτηση. Με μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερες τοποθετήσεις. Κι αν θέλουν να μιλήσουν και οι 80, να σηκώσουν το "ψηφιακό" χέρι τους και να τοποθετηθούν. Και να μην αισθάνεται κανείς οτι μιλάει εξ ονόματος των υπολοίπων και τους εκπροσωπεί και τους εκφράζει "επειδή έτσι". Αποκεντρωμένα και ωραία
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό raulito » Τετ, 26 Μάιος 2021 12:28 am

Στιγμιότυπο οθόνης (151).png
Άβαταρ μέλους
raulito

Δημοσίευσηαπό rossi46 » Κυρ, 30 Μάιος 2021 10:44 pm

Έχω την εξής απορία. Δήλωσα τα δια ζώσης μαθήματα να δώσω εξ αποστάσεως διότι μένω με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, απάντηση για το αν το αίτημα μου έγινε δεκτό ή όχι δεν έxω λάβει. Επομένως, τι να κάνω; Να με δηλώσω στην φόρμα συμμετοχής για την δια ζώσης εξέταση;
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having me a buddy to be with to tell me where we's going to, coming from, or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world..every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head..all the time. Can you understand?
rossi46

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης