Mors έγραψε:Συμφωνω με τον pano για επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Και μητρικη, αν και εχω την εντυπωση οτι αν ρωτησεις στο καταστημα πωλησης θα σου πουν αν υπαρχει ηδη το νεο BIOS/UEFI η οχι. Πως το κανετε στο Πλαισιο?
Tα τροφοδοτικα της XFX τα φτιαχνει η Seasonic, η XFX βαζει το ονομα της μονο πανω, οποτε ειναι πολυ καλυτερα απο τα φθηνα της Corsair.
Γινεσαι αδικος με την Crucial, εχει καλυτερο ονομα απο την Kingston σε ξενα forums. Αν θελαμε κορυφαιες μνημες σε normal τιμη θα περναμε G.Skill που εχουν καλη πιθανοτητα να εχουν Samsung memory chips οπως αυτη: https://www.skroutz.gr/s/317350/G-Skill ... 8GBXL.html , αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα.
Επισης, αποψη μου ειναι οτι καλυτερα να εχεις ενα 8αρι παρα δυο 4. Χανεις το dual-DDR, αλλα ετσι κι αλλιως η διαφορα που κανει ειναι αμελητεα. Αντιθετα κερδιζεις πολυ σε δυνατοτητα αναβαθμισης, καθως μετα για τα 16GB ram που δεν ειναι απιθανο να χρειαστει στο μελλον πιανεις μονο 2 θεσεις αντι για 4 και εχεις οριο τα 32GB ram αντι για τα 16GB, για παν ενδεχομενο.
Φιλε Mors συμφωνω με ολα οσα ειπες βασικα. Δεν ειπα οτι ειναι κακα τα dimmακια της crucial απλα δεν μου κανουν αισθηση να τα αγορασω. G.skill ναι ειναι τοπ και αν δεν κανω λαθος ειναι και σε ιδιες τιμες με ολες τις αντιστοιχες. Απο εκει και περα το αν θα αξιποιησεις dual channel (που οντως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο) εξαρταται απο εσενα αλλα δεν νομιζω να χρειαστει κανεις πανω απο 16 gb για μερικα χρονια ακομα, οποτε γιατι να μην το χρησιμοποιησουμε;
Απο οσο ξερω, οι μητρικες δεν γινονται update απο το πλαισιο, αλλα λογικα μπορουν να στο κανουν στο σερβις αν εχουν καποιον παλαιοτερο 1150 επεξεργαστη για να δουλεψουν. Το θεμα ειναι και με τι bios version εχονται μεσα αυτες, αλλα τελος παντων αυτο ειναι το λιγοτερο που πρεπει να απασχολει τον tsimento_lagneia τωρα

Για τα τροφοδοτικα δεν ηξερα οτι xfx ειναι της seasonic οποτε εισαι μια χαρα και με αυτο.
Συμφωνω με τις προτασεις σου παντως, και αν δεν εχει ειπωθει ακομα, tsimento_lagneia να κοιταξεις και εναν ssd αν στο επιτρεψουν οι συνθηκες. Η διαφορα μεταξυ υπολογιστη με hdd και ενος με ssd ειναι η μερα με την νυχτα