Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
154
80%
οχι
35
18%
δεν ξερω
3
2%

Σύνολο ψήφων : 192

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Πέμ, 23 Ιουν 2011 2:27 pm

psarosoupas εγραψε
Εγώ θα προτείνω ο καθένας από μας να κατεβάσει από μία αφίσα για αρχή

kyriakos εγραψε
ειναι απλα ηλιθιες... Σε ενοχλουν οι αφισες? Θα προτιμουσες μια σχολη ασπρη και αστειρωμενη σα νοσοκομειο? Αν βαλεις κατι αλλο στη θεση τους τοτε παω πασο. Μια ζωγραφια πχ, ενα γκραφιτι, ενα τατι τελος παντων. Η κατερινα τα εχει πει εδω και πολυ καιρο...
Άσπρη είναι η άρια φιλή, η σιωπή, τα λευκά κελία, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλούζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωίνη. Αυτά λίγο για την αποκατάσταση του μαύρου...

και φυσικα μας ενοχλουν οι αφισες..

Επισυναπτω απαντηη που βοηθαει την λογικη μου

Η πλειοψηφια τασσεται ξεκαθαρα εναντια στις κομματικες παραταξεις στον κομματικο δογματισμο και στον φασιστικο τροπο επιβολης των κομματικων ορεξεων πανω στο συνολο των φοιτητων!
Αυτος ο πληροφοριακος φασισμος η προπαγανδα και η χειραγωγηση πρεπει να σταματησει..!
Η απροκαλυπτη προπαγανδα μεσα απο δεκαδες αφισες που προσβαλλουν και υποτιμουν την νουμοσυνη μας που επιτειθενται στην κριτικη σκεψη που προπαγανδιζουν τις ιδεες των προπαγανδιστικων μηχανισμων του πληροφοριακου φασισμου πρεπει να σταματησει..!
συμφωνημενες περιοχες προπαγανδας και χειραγωγησης μεταξυ των φυτωριων των μεγαλων κομματων που προσπαθουν να μας χειραγωγησουν και να μας χαλιναγωγησουν την σκεψη τυρωντας μεταξυ τους τα κομματα μια ενοχη σιωπη και δικαιολογοντας την πανω σε διαστρεβλωμενες και διαστροφικες δημοκρατιες..!
Η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών, επικοινωνίας και επαφής είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά και αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Βέβαια όλα αυτά κάτω από την αναμφισβήτητη αρχή του αλληλοσεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που σεβεται την αρχη του βολταιρου(η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου..)!
Πρεπει να σταματησει η οικειοποιηση του δημοσιου χωρου που ανηκει σε ολους μας απο αυτους που επιθυμουν να μας νεκρωσουν την κριτικη σκεψη να μας χαλιναγωγησουν να επιβαλλουν τον πληροφοριακο φασισμο προς οφελος των φυτωριων των μεγαλων κομματων..!
:beer:

http://www.ekaphmmy.blogspot.com/

viewtopic.php?f=18&t=506

πηγη
viewtopic.php?f=18&t=690
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:12 pm

Merde και Jordan δεν απαντατε ουσιαστικα στο τελευταιο. Λετε και οι 2 οτι ναι, να φυγουν οι κομματικες αφισες. Εγω ρωταω τι θα μπει στη θεση τους. Δεν εχω 500 αφισες των ΕΑΑΚ στο σπιτι μου παντως. Εχω μια. και κανα δυο αλλες ασχετες. Και επισης 5 ζωγραφιες του αδερφου μου, μια σημαια και φωτογραφιες απο εκδρομες, . Και με ολα αυτα εγω δεν το θεωρω αποστειρωμενο απο τη μια, και δεν ειμαι τοσο κομματοκ@υλος απο την αλλη...
Για μενα υπαρχει διαφορετικο διπολο merde. Η κομματικα πολυχρωμοι οι τουχοι, η απλα πολυχρωμοι... Και προτιμω το δευτερο...
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:21 pm

kyriakos έγραψε:Θα προτιμουσες μια σχολη ασπρη και αστειρωμενη σα νοσοκομειο?

Ναι. Και στο σπίτι μου άσπροι είναι οι τοίχοι. Από τέτοια σαβούρα πολύ καλύτερο είναι το εντελώς άσπρο...

kyriakos έγραψε:Εγω ρωταω τι θα μπει στη θεση τους.

Η πιο απλή λύση είναι τίποτα! Πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο, η ΔΑΠ έχει αντικαταστήσει τις πολλές αφίσες τις με αφισάκια με πληροφορίες για τεχνικά έργα, που αρκετοί ενδιαφέρονται και διαβάζουν. Οπότε αν το πας έτσι το επιχείρημα έχεις άμεση απάντηση... (Πείτε με και δεξιό, δεν με νοιάζει τι νομίζουν οι άλλοι ;) )
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:24 pm

Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι σε μία σχολή είπανε ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ και έγινε πράξη. Πιστεύω ότι δεν θέλουμε να γίνει ως φοιτητικό σώμα γιατί άνετα θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν το θέλαμε ως σώμα. Και ναι χίλιες φορες το άσπρο του μαρμάρου του νεκροταφείου (να το κάνω και λίγο spooky) παρά αυτή την πανδαισία κομματοχρωμάτων.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:31 pm

Επειδή κανείς δε μπορεί να επιβάλλει την αισθητική του στον άλλο, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν ομάδες φοιτητών που θα επιμελούνται τους χώρους της σχολής.Μπορούμε να το κατεβάσουμε ως ψήφισμα στην επόμενη ΓΣ, αλλά δύσκολα θα θυσιάσει κάποιος την (έντυπη) προπαγάνδα του...
Πάντως και τα τεχνικά έργα της ΔΑΠ για μένα είναι (αν όχι κιτς τότε σίγουρα) κουραστικά υπό το πρίσμα της καθημερινότητας, δηλαδή με την έννοια ότι από τους χώρους της σχολή θέλεις λίγο και να ξεχνιέσαι και να μη σου θυμίζουν όσα κάνεις τις ώρες του μαθήματος.
Μια άλλη ιδέα είναι να υπάρχει ένα ταμπλό για κάθε παράταξη όπου εκεί μπορείς να βρεις κείμενα, προτάσεις, κτλ.Αλλά και πάλι έτσι θα καρφωθούν αυτοί που δεν αρθρώνουν πολιτικό λόγο μέσα στις σχολές, αλλά επιβάλλονται δια της επαναλήψεως στο μάτι και το υποσυνείδητο του άλλου :sick:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:57 pm

lybe33 έγραψε:Μια άλλη ιδέα είναι να υπάρχει ένα ταμπλό για κάθε παράταξη όπου εκεί μπορείς να βρεις κείμενα, προτάσεις, κτλ.

πολυ σωστο! να υπαρχουν σε 2-3 σημεια και να υπαρχει κλασσικα χωρος για καθε παραταξη ΑΛΛΑ και για οποιαδηποτε αλλη μορφη ανακοινωσης (για μαθηματα, ενοικιαζομενα διαμερισματα κτλ).
ποια ειναι η διαφορα να δω 20 αφισες στη σειρα απο το να υπαρχει ενας περιποιημενος χωρος, οπου θα πηγαινεις να ενημερωθεις γιατι το ΘΕΛΕΙΣ;
και σε αυτο που ειπε ο kyriakos δε χρειαζεται να ειναι οι τοιχοι ασπροι... χαθηκε ο κοσμος να γινουν 2-3 εξυπνα γκραφιτι απο παιδια της σχολης και να κρεμαστουν καποιες αφισες οχι απαραιτητα με θεματα τεχνικα...( εθελοντικη αιμοδοσια, ανακυκλωση φωτογραφιες απο τοπια, ενημερωτικες αφισες σχετικα με τα ανθρωπινα δικαιωματα....)...
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό MakisH » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:57 pm

@airetikos: Στους μηχανολόγους οι αφίσες των παρατάξεων μπαίνουν σε ταμπλό και οι υπόλοιπες σε πίνακες ανακοινώσεων. Όσες (ελάχιστες) υπάρχουν σε τοίχους είναι μισοσκισμένες.

Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η ιδέα του "να μπει κάτι άλλο". Στους μηχανολόγους πάλι, υπάρχουν (στο δεύτερο όροφο, δίπλα στη γραμματεία τους), κάποιοι πολύ ωραίοι πίνακες που έχουν προκύψει υποθέτω από κάποιο μηχανολογικό πρόγραμμα, αλλά όπως τους έχουν παρουσιάσει κτλ φαίνεται πραγματικά σαν έργα τέχνης. Αν θέλει κανείς να δει πώς είναι μια σχολή χωρίς αφίσες, ας περάσει μια βόλτα από εκεί. ;)

Νομίζω όμως οτι αρχίζουμε να συζητάμε πολύ για τις αφίσες εδώ ενώ υπάρχει άλλο σχετικό topic και θα το εκτροχιάσουμε.. :P

edit: Κάτι τελευταίο... Δεν είναι λίγο "αστείο" που το ΕΜΠ δίνει χρήματα στις παρατάξεις ώστε να τυπώνουν αφίσες και να τις κολλάνε στους τοίχους του; Και μετά πληρώνει και καθαρίστριες ή εργάτες για να καθαρίζουν (κάποιους) τοίχους όταν κορένονται...
Τελευταία επεξεργασία από MakisH και Πέμ, 23 Ιουν 2011 4:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 3:58 pm

Το θέμα δεν είναι μόνο για τις αφίσες. Μην καταλήξουμε εκεί διότι υπάρχει ήδη θέμα. Πάντως δε χρειάζεται να έχουμε ντε και καλά άσπρους τοίχους. Τους βάφουμε και άλλο χρώμα. Αν κουράζει η μονοτονία τους παραταξιακούς λες και δεν την έχουμε φάει με το κουτάλι ΔΑΠ, ΔΑΠ, ΔΑΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΠΚΣ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΑΡΕΝ, ΑΡΕΝ και από την άλλη πάντα ΔΑΠ (η περίφημη γωνία που είχε πέσει και ξύλο μετά τις εκλογές του 2005-06 για πάρτι της), ΠΑΣΠ ΠΑΣΠ ΠΑΣΠ, ΚΚΕ (ξανά), ΚΚΕ, ΚΚΕ, ΚΚΕ, ΕΑΑΚ, ΕΑΑΚ, ΕΑΑΚ. Ωραίο πράγμα! Καθόλου μονότονο.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 23 Ιουν 2011 4:02 pm

Μάκη μηχανολόγους έχω πάει πολλές φορές χωρίς να έχω παρατηρήσει τους τοίχους αλλά για να το λες θα ξέρεις καλύτερα. Και ίσως και κάτι πιο εικαστικο και ωραίο να χε περισσότερη αξία να χε καλύτερα θεση στους τοίχους αλλά ποιος θα το κρίνει? Και εν πασει περιπτώσει γιατί δεν λέμε έστω αυτό που είπε ο λύμπε με Πίνακες ανακοινώσεων σε 2-3 σημεία? Γενικά πρέπει να γίνει μια δημοσκόπηση (ουαου) για να δούμε τί θα θέλαμε πιο πολύ σαν σώμα και μετά να λέμε διάφορα. Προσωπικά ότιδηποτε διαφορετικό περα από το έκτρωμα τον 10000000000000000 κομματικών αφισών κάθε παράταξης είναι αποδεκτό για μενα.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Πέμ, 23 Ιουν 2011 4:03 pm

Στο θέμα της αφίσας δεν είναι συνετό να χειροδικήσουμε κιόλας! Και οι παρατάξεις έχουν δικαίωμα να διαφημιστούν αλλά φτάνει η μια αφίσα ανα όροφο και όχι ο όροφος ανα 100 αφίσες... Το πρώτο βήμα θα ήταν να καθαρίσουν το 90% της επιφάνειας της κομματο-ταπετσαρίας να δούμε για πρώτη φορά και τι χρώμα έχει ο τοίχος... και lybe33 δεν χρειαζόμαστε επιτροπές για όλα! απλά αίσθημα υπευθυνότητας και ανοχής!

Οι ιδέες είναι πολλές και ευφάνταστες! Γιατί να μην επιτρέψουμε και την δημιουργική πρωτοβουλία.. ?
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες