Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Παρ, 27 Σεπ 2013 4:00 pm

buzz7 έγραψε:
Οσο για αυτους που εφυγαν επειδη ειναι απο επαρχια, ελπιζω να μην ξενοικιασαν και τα σπιτια τους, κακως εφυγαν σε μια τοσο κρισιμη στιγμη για το μελλον τους!(φανταζομαι δεν τους δικαιολογεις με βαση το οικονομικο. Κερδιζουν (αν καερδιζουν ) ελαχιστα χρηματα.
.

Εγώ πρέπει να πληρώσω 140 Ευρω ΔΕΗ χώρια το νοικι. Θές να σου δώσω το τηλέφωνο του πατερα μου να του πεις ; Επίσης πές του οτι πάμε για 4η βδομάδα απεργίας. Αν ακούσεις κανένα μπινελίκη απάντησε του πως ο γιός του καλά έκανε και δεν ξενοικιασε το σπίτι του καθώς είναι μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του (?;!*#)
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 27 Σεπ 2013 4:06 pm

ladymarion έγραψε:Και δηλαδη εσυ προτεινεις απλα να παραδωθουμε σ αυτο που μας εχουν επιβαλλει και να τ αφησουμε να συμβαινει κοιταζοντας απ εξω και κρινοντας αμμετοχοι? Ειναι προτιμοτερο απ το να προσπαθησουμε εμεις οι ιδιοι, μαζικα κι ο καθενας μονος του, να το αλλαξουμε?

Ουτε καν... απλα εγω ειμαι οπαδος της μεσης οδου και κατι τετοιο δεν φαινεται να υπαρχει. Σε πιο ειδικες γραμμες, δεν ξερω τι πρεπει να κανουμε και ισως-πλεον να μην με ενδιαφερει κιολας. Εχω παραθεσει πιο πανω τις αποψεις μου. Δεν ξερω ποιανου το μερος να παρω αυτη τη φορα. Δεν θα ταχθω σε καμια περιπτωση με το πλευρο της κυβερνητικης πολιτικης, αλλα ουτε και ευκολα με τους εργαζομενους.
Για το ερωτημα ανοικτη-κλειστη σχολη.... σ αυτη την ιστορια η "γνωμη του φοιτητη" απλα δεν εχει καμια απολυτως αξια.
Οποτε σε σχετικο γκαλοπ θα απαντουσα ευκολα:
"Με αφηνει παγερα αδιαφορο"......χχχμμμμ σορρυ..μμ τι απολιτικ αποψη εκφερεις τωρα! wtf συναδελφε??? :ugeek:
Ναι.. για καντε μας πολιτικη επιμορφωση να μαθουμε τιποτa!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 27 Σεπ 2013 6:33 pm

Ουτε καν... απλα εγω ειμαι οπαδος της μεσης οδου και κατι τετοιο δεν φαινεται να υπαρχει.

Ποτέ δεν υπήρξε μέση οδός. Ειδικά σήμερα...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ng » Παρ, 27 Σεπ 2013 7:32 pm

οι εγαζομενοι ειχαν σημερα συνελευση?αν ναι τι αποφασιστηκε?και γενικα τι περιμενουμε για να δουμε τι θα γινει απο βδομαδα?
ng

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Παρ, 27 Σεπ 2013 10:34 pm

Δες εδώ
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Σάβ, 28 Σεπ 2013 3:29 am

GinTonic έγραψε:
buzz7 έγραψε:
Οσο για αυτους που εφυγαν επειδη ειναι απο επαρχια, ελπιζω να μην ξενοικιασαν και τα σπιτια τους, κακως εφυγαν σε μια τοσο κρισιμη στιγμη για το μελλον τους!(φανταζομαι δεν τους δικαιολογεις με βαση το οικονομικο. Κερδιζουν (αν καερδιζουν ) ελαχιστα χρηματα.
.

Εγώ πρέπει να πληρώσω 140 Ευρω ΔΕΗ χώρια το νοικι. Θές να σου δώσω το τηλέφωνο του πατερα μου να του πεις ; Επίσης πές του οτι πάμε για 4η βδομάδα απεργίας. Αν ακούσεις κανένα μπινελίκη απάντησε του πως ο γιός του καλά έκανε και δεν ξενοικιασε το σπίτι του καθώς είναι μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του (?;!*#)

Δεν κατάλαβες τι σου είπε μάλλον. Εκτός αν παίρνεις (έπαιρνες εν προκειμένω) πτυχίο σ' ένα μήνα, νοίκι και δεη πληρώνεις είτε είσαι αθήνα είτε πήγες διακοπές στη μάνα σου (όχι εσύ, γενικά μιλάω). Άρα, το επιχείρημα πήγαν στην επαρχία για να γλιτώσουν έξοδα αλλού. Πήγαν για διακοπές, όπως στο λύκειο πηγαίναμε για καφέ και μπάλα στις καταλήψεις. Θα έπρεπε να είναι εδώ να ενημερώνονται και να δρουν. Λέγοντας σου αυτά δεν ισχυρίζομαι ότι ο ίδιος έχω κάνει όσα θα έπρεπε ή θα ήθελα επί της απεργίας, αλλά τουλάχιστον δεν χρησιμοποιώ φτηνά άλλοθι. Άρα τι μας μένει? Μια γενιά φυγόπονων οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν με τα λόγια τις πραξικοπηματικές ενέργειες μιας κυβέρνησης αλλά ποτέ δεν προσφεύγουν σε λύσεις οι οποίες θα τους θίξουν στο ελάχιστο. Να εξηγήσεις, λοιπόν, στους γονείς και τους γνωστούς σου, ότι αντί να εξοργίζονται με τους αγώνες ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο, θα έπρεπε οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας (βασικής και ανώτατης) παιδείας, για το σύνολο της κοινωνίας, σε βάθος χρόνου και όχι μόνο για το διάστημα στο οποίο εσύ κι εγώ περνάμε έξω από την πόρτα της. Είσαι πολίτης. Όχι πελάτης.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 28 Σεπ 2013 1:17 pm

koutsou-bilo έγραψε:
Δεν κατάλαβες τι σου είπε μάλλον. Εκτός αν παίρνεις (έπαιρνες εν προκειμένω) πτυχίο σ' ένα μήνα, νοίκι και δεη πληρώνεις είτε είσαι αθήνα είτε πήγες διακοπές στη μάνα σου (όχι εσύ, γενικά μιλάω). Άρα, το επιχείρημα πήγαν στην επαρχία για να γλιτώσουν έξοδα αλλού. Πήγαν για διακοπές, όπως στο λύκειο πηγαίναμε για καφέ και μπάλα στις καταλήψεις. Θα έπρεπε να είναι εδώ να ενημερώνονται και να δρουν. Λέγοντας σου αυτά δεν ισχυρίζομαι ότι ο ίδιος έχω κάνει όσα θα έπρεπε ή θα ήθελα επί της απεργίας, αλλά τουλάχιστον δεν χρησιμοποιώ φτηνά άλλοθι. Άρα τι μας μένει? Μια γενιά φυγόπονων οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν με τα λόγια τις πραξικοπηματικές ενέργειες μιας κυβέρνησης αλλά ποτέ δεν προσφεύγουν σε λύσεις οι οποίες θα τους θίξουν στο ελάχιστο. Να εξηγήσεις, λοιπόν, στους γονείς και τους γνωστούς σου, ότι αντί να εξοργίζονται με τους αγώνες ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο, θα έπρεπε οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας (βασικής και ανώτατης) παιδείας, για το σύνολο της κοινωνίας, σε βάθος χρόνου και όχι μόνο για το διάστημα στο οποίο εσύ κι εγώ περνάμε έξω από την πόρτα της. Είσαι πολίτης. Όχι πελάτης.

καποιοι γονεις δε φωναζουν,επειδη θελουν να ξοδεψουν λιγοτερα χρηματα,αλλα επειδη με το ζορι βρισκουν για να σπουδασουν πλεον τα παιδια τους,ακομη και δανειζονται,και εχω δει εμπειρικα πως οταν γυρνας σπιτι σου ξοδευεις πολυ λιγοτερα χρηματα απ'οτι στην Αθηνα.στην Αθηνα με το που θ βγεις πρεπει να ξοδεψεις,απ'τα εισιτηρια κατ'αρχην...
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Σάβ, 28 Σεπ 2013 2:41 pm

Aυτό ακριβως συμβαίνει. Οταν είσαι σπίτι σου προφανώς ξοδεύεις λιγότερα. Μόνο και μόνο που τρώς σπίτι σου έχει μεγάλη διαφορά στα έξοδα. Και δλδ οτι παρατείνετε ο χρόνος παραμονής στην Αθήνα λίγο το έχεις ? Εγώ ξενοίκιαζα το Νοέμβρη .
GinTonic

Δημοσίευσηαπό lakislalakis » Κυρ, 29 Σεπ 2013 12:11 am

Χιλιάδες κόσμος έχει πρόβλημα φοίτησης και εξυπηρέτησης. Επίσης εκατοντάδες κόσμος έχει επαγγελματικό πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί το πρόβλημα δημοσίως και σαφώς από όλες τις ετερόκλητες ομάδες που προσβάλλονται και με τον πιο αξιοκρατικό, διαφανή και ανώδυνο στις εξαρτώμενες οικογένειες τρόπο, να βρεθεί λύση, αν και δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 2 μέρες να κοπάσει η μανία με τους tv star της χρυσαυγής.
lakislalakis

Δημοσίευσηαπό sofibo » Κυρ, 29 Σεπ 2013 11:48 am

Καλημέρα! Ξέρει κάποιος αν θα υπάρξει κάποια ανοχή απο βδομάδα για τους διπλωματικάριους?
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες