Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό power » Πέμ, 26 Σεπ 2013 1:25 am

πρέπει να έχω γράψει εκατό ποστ για να εκφέρω γνώμη? προφανώς και είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει η τροικα αλλα φταίμε εμείς που την αφήνουμε να μας κάνει κουμάντο. και λογικό ως ένα σημείο γιατί δεν είναι σωστό να βολεύονται καποιοι, όι 500 εκατό, όσοι είναι. να κρατήσει το ίδρυμα όσους χρειάζεται και όχι όσους του υπαγορεύουν κυβέρνηση, τρόικα , γνωστοί και συγγενείς
power

Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Πέμ, 26 Σεπ 2013 3:04 am

Η κατασταση ειναι ενα ωραιο μπουρδ..λο!
Παιδια, εγω βλεπω ενα νομισμα με δυο οψεις!
Απο τη μια οι αδικες απολυσεις και τα τραγικα μετρα που αφηνουν πισω τους συντριμια, απο την αλλη ενα πανεπιστημιο που λειτουργει χρόνια τωρα χωρις οργανογραμμα και που βασιλευει η λαμογιά. Σιγουρα οι απολυσεις ειναι χειροτερες, γιατι αφηνουν πισω τους τεραστιες συνεπειες σε ανθρωπους και οικογενειες. Σιγουρα το παραδειγμα της ΕΡΤ ειναι αρκετα προσφατο και ξερουμε οτι για ολους τους απολυμενους (σε διαθεσιμοτητα) δεν υπαρχει καμια προνοια. {Η ΔΤ λειτουργει με το 20% (προσωπικου) της ΕΡΤ και μεχρι να συσταθει η νεα ΕΡΤ αυτο το 20%, αντε να φτασει στο 60%... Η διαφορα ειναι μεγαλη και η κυβερνηση δεν πειθει!} Πότε αλλωστε, υπηρχε κρατος προνοιας, στην ελλαδα; Νομιζω ποτέ! Δεν μπορω ευκολα να συνταχθω με το μερος ολων των εργαζομενων. Αρκετοι απο αυτους, το ξερουν και οι ιδιοι νομιζω, δεν θα επρεπε να ειχαν τις θεσεις που ειχαν/εχουν. Σε καμια περιπτωση δεν παιρνω το μερος της κυβερνησης που με προσχημα την εξυγιανση, αφηνει πισω της με την πολιτικη που ασκει, εικονες βομβαρδισμενου τοπιου. Απορω ομως με τα εξης:
- "Ειναι τοσο δυσκολο βρε αλεπουδες των υπουργειων και της τροικας να κατσετε σε ενα τραπεζι μαζι με τα αλλα τα σπιρτα, τους καρεκλοκενταυρους των πρυτανικων αρχων, και βρειτε μια λυση;"
-"Ποσο δυσκολο ειναι να οργανωσετε επιτελους σωστα το πανεπιστημιο-ιδρυμα-εταιρεια που διοικειτε αμφοτεροι;"
Ολοκληρο ΕΜΠ και δεν εχει οργανογραμμα εν ετη 2013!
Δεν θα κατσω να πω, δεν εχει σημασια πλεον, αν το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ ειναι πλεονασματικα απο αποψη δυναμικου. Νομιζω οτι ειναι! Το μονο σιγουρο, ειναι οτι μαλλον ουτε οι ιδιοι-τα ιδια δεν ξερουν το δυναμικο τους ή τουλαχιστον αρνουνται να το παρουσιασουν...
Απ την αλλη, σε καμια περιπτωση δεν θα πεταξω εργαζομενους στο δρομο. Μπορει καποιοι απο αυτους να μπηκαν με τενεκεδες λαδι, αλλα το καθε κρατος πρεπει να φροντιζει για ολους τους πολιτες τους. Ναι, να απολυθουν οσοι δεν πληρουν τα απαιτουμενα κριτηρια και ειχαν μπει νυχτα, αλλα και για αυτους πρεπει υπαρχει μεριμνα. Μου φαινεται αστειο.... που δεν μπορει να βρεθει μια μεση λυση.

Υ.Γ- Ζουμε στο πανεξυπνο κρατος της ελλαδας με τους πιο ηλιθιους πολιτικους. Ζουμε στο κρατος που επρεπε να συμβει μια δολοφονια (μπορει και στημενη...) για να ασχοληθουμε ξαφνικα με τους χειροτερους των χειροτερων.... Πληρης αποπροσανατολισμος της κοινης γνωμης την ωρα που ο Μπουμπουκος (σκ@τ@ στον τ@φ.. του) εκανε την ταριφα στα εξωτερικα ιατρεια απο 5 ευρω 25! Γαμ.. τις αυξησεις! Ο τυπος ξεπερασε τον εαυτο του!
- Το Mega περυσι το κατουρησαν αλλά φετος τους μυρισαν... Ο αλλος εκανε δολοφονια παρουσια 30 ατομων, πεταξε το μαχαιρακι λιγο πιο διπλα, ολοι οι αλλοι ετρεχαν... και αυτος πηγε ανετος να παρει το αμαξι! Αν εβαλε και τη ζωνη ασφαλειας θα μιλαγαμε για επος! Τετοια ανετιλα ουτε ο "κακος" απο τον εξολοθρευτη που περναγε μεσα απο πορτες και καγκελα οποτε ηθελε.
- Ιστορικα και μονο αν το δει κανεις, σε δυσκολες περιοδους κρατος και παρακρατος ειναι ενα... οταν σβηνουν τα φωτα.

Πραγματικα... τα βρισκω "αστεια" ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας... Η εκπαιδευση για ακομα μια φορα δεν μπορει ευκολα να χασει τα ηνια!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lakislalakis » Πέμ, 26 Σεπ 2013 7:26 am

Εγώ πάντως γενικότερα σε αυτή τη κρίση, έχω καταλάβει το εξής. Πες ότι βγάζεις πλεόνασμα, πες ότι το κάνεις και ας υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει, από που και ως που δεν εφαρμόζεις πολιτική μη διορισμού νέων εργαζομένων αλλά πας σε απομακρύνσεις; Μου φαίνεται έχουμε να κάνουμε με κάτι βορειοευρωπαίους που μας βλέπουν από μακριά ως "βρώμικους" που χρειάζονται "τιμωρία" συνολικά ως λαός με μία κάθετη γενίκευση που είναι στα όρια του σοβινισμού για να μην πω τα έχει ξεπεράσει.
lakislalakis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό dima » Πέμ, 26 Σεπ 2013 1:53 pm

Πότε θα ανοίξει πια η σχολή? Ένα μάθημα έχω ρε γαμώτο :evil: :twisted: :evil: :evil:
dima

Έτος εισαγωγής: 1999

Re: Συνάντηση Εργαζομένων Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Παρ, 27 Σεπ 2013 1:19 am

structural έγραψε:Να γίνει ένα γκαλοπ να δούμε πόσοι θέλουν ανοιχτή και πόσοι κλειστή σχολή γιατί συνέλευση δε γίνεται..

+2
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό rossi46 » Παρ, 27 Σεπ 2013 1:47 am

Γιατί απ το φοιτητή εξαρτάται το πότε θα αποφασίσει το προσωπικό να απεργεί;
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having me a buddy to be with to tell me where we's going to, coming from, or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world..every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head..all the time. Can you understand?
rossi46

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Reporter » Παρ, 27 Σεπ 2013 2:32 am

Εγώ πάντως δηλώνω υπεύθυνα οτι θέλω κλειστή σχολή. Ευχαριστώ.
Reporter

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Παρ, 27 Σεπ 2013 12:05 pm

rossi46 έγραψε:Γιατί απ το φοιτητή εξαρτάται το πότε θα αποφασίσει το προσωπικό να απεργεί;

δεν εννοούσε αυτό. από ότι κατάλαβα, επειδή στο φόρουμ ακούγονται κάπως μονόπλευρες απόψεις και οι πολλοί εναντιώνονται στους λίγους, 1 γκάλοπ θα έδειχνε μία εικόνα λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.
οι απόψεις πιστευώ ότι εδώ μοιράζονται σε ποσοστό 95% - 5%, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι κάπου στο 47% - 53%. (όχι μόνο διαστροφή της αναλογίας, αλλά και αναστροφή της πλειοψηφίας λοιπόν).
όλα αυτά είναι απόψεις μου, δέχομαι κάθε είδους διαφωνία. δημοκρατία έχουμε.

υ.γ.: ΔΕΝ είμαι κομματικοποιημένος. αν ήμουν, θα έλεγα : 46,48% - 53,52%
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Παρ, 27 Σεπ 2013 12:40 pm

Τα ποσοστα που αναφερεις ειναι τυχαια , καθως κανεις δεν μπορει να προβλεψει πως σκεφτεται η πλειοψηφια της σχολης ή του φορουμ και ετσι δεν αποτελουν καν εκτιμηση. Ενα γκαλοπ κατ εμε δεν σημαινει τιποτα ειδικα οταν σ αυτο θα ψηφισουν και ατομα που δεν βρεθηκαν εστω σε μια συνελευση να πουν τη γνωμη τους,να ακουσουν τους αλλους , και κυριως τους εργαζομενους, και να επιχειρηματολογησουν πανω σε αυτη . Η ελλειψη προσωπικης επαφης με τα γεγονοτα σε κανει να σκεφτεσαι ελαφρα τη καρδια (δεν μιλαω επι προσωπικου). Επισης, δεν μπορω να δεχτω ως επιχειρημα περι απουσιας απο τη συνελευση την ομολογουμενως κακη της εικονα οταν εδω και παραπανω απο ενα χρονο κανεις (ουτε εγω) δεν εχει κανει κατι για να την αλλαξει. Εν ολιγοις διαφωνω με το γκαλοπ γιατι ο καθενας θα ψηφισει με γνωμονα καθαρα το προσωπικο συμφερον και αυτο ειναι αν μη τι αλλο αδικο για τον αγωνα που κανουν σχεδον 4 εβδομαδες τωρα οι εργαζομενοι.
Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Παρ, 27 Σεπ 2013 1:52 pm

Προφανώς και δεν θα σου άρεσε να δείς αυτά τα ποσοστά να επαληθεύονται. Φοβάσαι ένα απλό γκάλοπ ; Επιπλέον δεν μπορείς να αναγκάσεις κανένα να πάει στην συνέλευση εαν δεν το θέλει. Και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μιας συνέλευσης θα είναι παραπλανητικά γιατι αρκετός κόσμος έχει επιστρέψει στην επαρχία μετά απο 4 βδομάδες απεργίας. .
GinTonic

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες