Με το μπετό ασχολούμαι πρώτη φορά φέτος, οπότε δεν μπορώ να πω για εξετάσεις, θέματα κτλ κτλ. Για τον διδάσκοντα όμως, θα πω ότι εντυπωσιάστηκα. Το μάθημα που κάνει για μένα είναι απίστευτο και όντως φαίνεται ότι πονάει τον φοιτητή. Θα σε βάλει να σκεφτείς μόνος σου την απάντηση και δεν θα στο δώσει έτοιμο. Και αν κάτι δεν κατάλαβαίνεις, θα στο επαναλάβει και θα στο εξηγήσει ξανά και ξανά, μέχρι να του πεις "το κατάλαβα". Όσο για τις διαφάνειές του, 6 χρόνια σε αυτή τη σχολή και είναι η πρώτη φορά που συναντάω τόσο δουλεμένες διαφάνειες. Είναι ρε παιδί μου δάσκαλος, όχι ρήτορας (σαν κάποιους άλλους, ονόματα δεν λέμε). Ναι ναι, ξέρω. Όταν θα κοπώ κι εγώ θα τον βρίζω, αλλά μέχρι τότε θα πω κι έναν καλό λόγο.
Τώρα το ότι στο μάθημα οι "παλιοί" είναι περισσότεροι από τους "καινούργιους", για μένα οφείλεται στα τρία πρώτα χρόνια σε αυτή τη σχολή. Εκεί που τα προπαρασκευαστικά αυτά έτη (υπάρχει λόγος που τα είπαν έτσι) έπρεπε να με προετοιμάσουν για όσα θα συναντήσω στο μπετό και στο κάθε μπετό, τελικά απλά μου προκαλούν εφιάλτες. Κάτι μαθηματικά που τα πέρασα νύχτα με έναν Γκαρούτσο, χωρίς να μου μείνει τίποτα, και κάτι μηχανικές που δεν μπορώ να τις περάσω με τίποτα και δεν μπορώ και να καταλάβω τι νόημα έχουν όλα αυτά που μας "μαθαίνουν". Αντί να μου δώσουν τις βάσεις που χρειάζομαι για μετά, κάθομαι και κάνω άκυρα πράγματα χωρίς κανένα λόγο. Γι αυτό λοιπόν κι όταν ο κύριος Τρέζος μου λέει να κλείσω τα ματάκια μου και να φανταστώ τον φορέα, εγώ βλέπω ένα πτυχίο να παίζει κρυφτό κάπου στο Κ.Α.ΥΛΙ. και να γελάει.
Off topic:
Spoiler: show