Κατάργηση φοιτητικών εισιτηρίων;

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Κατάργηση φοιτητικών εισητηρίων;

Δημοσίευσηαπό blindone1712 » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 6:36 pm

PanosM έγραψε:Ρε αδερφε οχι 1....αλλά 10000 φορές μαζί σου....όταν σκάει απο πίσω ένας φουσκωτος και σε κοιτάζει τι κάνεις; γιατί οκ να κάνεις τσαμπουκά και φασαρία όσο πάει....( π προφανώς όπως σ είπα δν θα βγάλεις άκρη με τα λαμογια αλλά οκ....)... τα λαμογια ζουσαν και ζουν σ'αυτη τη χώρα δυστυχώς....η απάντηση τους σε όσα τηλέφωνα έχω κάνει αυτη τη στιγμη (μιας και είμαι στο πλοίο κ δν μπορώ να κάνω πολλά) είναι ότι Ιούλιο και Αύγουστο είναι πολιτική της εταιρίας να μν κάνει εκπτώσεις....προφανώς νομικά έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την έκπτωση....αλλά όταν μπλέκεις με τα γαμομονοπόλια και τα λαμόγια που σου λέω δν βγάζεις άκρη...τελος πάντων....πάω απο το πρακτορείο και σας ενημερώνω

σε καταλαβαινω απολυτα.για μενα καλο θα ειναι να πας σε καποιο γραφειο της εταιριας μολις φθασεις στην Ζακυνθο και να ρωτησεις τι παιζει.
βεβαια επειδη ειναι μονοπώλιο,λογικο ειναι να στο παιξουν ιστορια.ειναι σαν την ΔΕΗ ενα πραγμα.ολοι εχουμε παραπονα για τους φουσκωμενους λογαριασμους αλλα τι θα κανεις αν δεν τον πληρωσεις?θα ζεις με κερια και πετραιλεογεννητριες?

απλα μην μενεις απραγος στις αδικιες.κανε εναν πολιτισμενο τσαμπουκα (δεν λεω να γινεις χωριατης και να αφριζεις απο τα νευρα) κι οτι βγει,βγηκε....στο αιγαιο π ελεγες πριν,παιζουν πολλες εταιριες ενδιαμεσα και λογικο ειναι να μην κοβουν τα φοιτητικα...

τεσπα,καλες διακοπες και μακαρι να βρεις ακρη.

@αιρετικος: γινεσαι εριστικος.σε δικαιολογω ομως γτ εδω σε παιρνει
Κι εγώ είμαι ο Μάκης....
blindone1712

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 6:56 pm

Πολύ ωραίο νησί η Ζάκυνθος. Καλά μπάνια :thumbup:
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Κατάργηση φοιτητικών εισιτηρίων;

Δημοσίευσηαπό teo » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 8:45 pm

επειδη και εγω εψαξα για Ζακυνθο και Κεφαλονία δεν εχουν φοιτητικα.
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό PanosM » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 8:52 pm

blindone1712 έγραψε:
PanosM έγραψε:Ρε αδερφε οχι 1....αλλά 10000 φορές μαζί σου....όταν σκάει απο πίσω ένας φουσκωτος και σε κοιτάζει τι κάνεις; γιατί οκ να κάνεις τσαμπουκά και φασαρία όσο πάει....( π προφανώς όπως σ είπα δν θα βγάλεις άκρη με τα λαμογια αλλά οκ....)... τα λαμογια ζουσαν και ζουν σ'αυτη τη χώρα δυστυχώς....η απάντηση τους σε όσα τηλέφωνα έχω κάνει αυτη τη στιγμη (μιας και είμαι στο πλοίο κ δν μπορώ να κάνω πολλά) είναι ότι Ιούλιο και Αύγουστο είναι πολιτική της εταιρίας να μν κάνει εκπτώσεις....προφανώς νομικά έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την έκπτωση....αλλά όταν μπλέκεις με τα γαμομονοπόλια και τα λαμόγια που σου λέω δν βγάζεις άκρη...τελος πάντων....πάω απο το πρακτορείο και σας ενημερώνω

σε καταλαβαινω απολυτα.για μενα καλο θα ειναι να πας σε καποιο γραφειο της εταιριας μολις φθασεις στην Ζακυνθο και να ρωτησεις τι παιζει.
βεβαια επειδη ειναι μονοπώλιο,λογικο ειναι να στο παιξουν ιστορια.ειναι σαν την ΔΕΗ ενα πραγμα.ολοι εχουμε παραπονα για τους φουσκωμενους λογαριασμους αλλα τι θα κανεις αν δεν τον πληρωσεις?θα ζεις με κερια και πετραιλεογεννητριες?

απλα μην μενεις απραγος στις αδικιες.κανε εναν πολιτισμενο τσαμπουκα (δεν λεω να γινεις χωριατης και να αφριζεις απο τα νευρα) κι οτι βγει,βγηκε....στο αιγαιο π ελεγες πριν,παιζουν πολλες εταιριες ενδιαμεσα και λογικο ειναι να μην κοβουν τα φοιτητικα...

τεσπα,καλες διακοπες και μακαρι να βρεις ακρη.

@αιρετικος: γινεσαι εριστικος.σε δικαιολογω ομως γτ εδω σε παιρνει

Ευχαριστώ αδερφέ να σαι καλά...πήγα στα γραφεία και άκρη δεν βρήκα.... επιμένουν ότι είναι πολιτική της εταιρίας χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο ...μ είπαν να καλέσω στα κεντρικά στην Αθήνα και να ζητήσω να μ στείλουν ότι θέλω....έτσι λέει γίνεται κάθε χρονο....και εντάξει πες έχει λόγο να πει για το φοιτητικό.....επειδή τυχαίνει να έχω φίλο με κάρτα ανεργείας τους ρώτησα αν θα μπορούσε εκείνος να κόψει μειωμένο ως άνεργος....μάντεψε την απάντηση;;;;;; καλά κατάλαβες...έχουν κόψει και τις μειώσεις προς ανέργους ....αν ειναι δυνατον!!!!
PanosM

Δημοσίευσηαπό gregoire » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 9:30 pm

Εντελώς τυπολατρικά για τις φοιτητικές εκπτώσεις μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ισχύουν διότι υπάρχει μια υπουργική απόφαση του 2003 που ορίζει ότι η περίοδος ισχύος ξεκινά από 01/09 και καταλήγει στις 30/06...(ολαρία ολαλα).Βέβαια, αυτό ισχύει για έκπτωση 50% που συνήθως δεν εφαρμόζεται στις φοιτητικές εκπτώσεις. Πρακτικά, η πολιτική αυτή είναι καθαρά μονοπωλιακή απόρροια! Στο Αιγαίο ταξίδεψα προ εβδομάδας με 25% φοιτητική έκπτωση και μάλιστα σε ταχύπλοο..Όσον αφορά τον άνεργο, είναι εντελώς παράνομο διότι η συγκεκριμένη κατηγορία προστατεύεται δια νόμου και όχι δια Υ.Α. και μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση αν απευθυνθεί στην αρμόδια λιμενικη αρχή!
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό PanosM » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 9:42 pm

και όταν πας στη λιμενική αρχή θα σου πει ότι η εταιρεία έχει δίκιο...γιατί δν είναι απλά μονοπώλιο....είναι όλα αυτα π ανέφερα και σε προηγούμενα post...για το αιγαίο τα γνωριζω....εκεί λόγω του μεγάλου πλήθους εταιρειών βγαίνει κερδισμένος ο καταναλωτης....εδω σκέψου υπάρχουν άνθρωποι στη Ζάκυνθο π έχουν κάνει αιτήσεις να βάλουν πλοία δικά τους στη γραμμή για να δημιουργηθεί ανταγωνισμός , αλλά επειδή λειτουργεί η λογική του γνωστου , του φίλου , του κολλητου υπουργού πάντα κάπου κολλάνε και δεν γίνεται τπτ (κρατάει χρόνια αυτη η κολώνια δυστυχως)....
PanosM

Δημοσίευσηαπό gregoire » Δευτ, 23 Ιούλ 2012 11:40 pm

Σε αυτό που λες για το ακτοπλοϊκο κομμάτι της Ζακύνθου έχεις απόλυτο δίκιο...Αλλά από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω από του χρόνου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανοίξει νέα γραμμή για Ζάκυνθο, πολύ πιο φθηνή, από άλλο λιμάνι και από άλλη εταιρεία...Η οποία γραμμή δεν άνοιξε φέτος λόγω των όσων αναφέρεις Πάνο. Δυστυχώς δε δύναμαι για περαιτέρω πληροφορίες, ελπίζω να ανοίξει ο ανταγωνισμός σύντομα!
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ADG » Τρί, 24 Ιούλ 2012 8:44 pm

Εντύπωση μου κάνει που το ανακαλύπτεις φέτος ότι δεν υπάρχουν φοιτητικά εισητήρια για Ζάκυνθο.. Δυστυχως αυτή η κατάσταση ισχύει για 3η συνεχόμενη χρονία για την περίοδο Ιούλιο-Αύγουστο.. Όταν για πρώτη φορά έκπληκτη το είδα κ ζήτησα εξηγήσεις η απάντηση που πήρα ήταν οτι την περίοδο αυτή παύει να ισχύει η φοιτητική μας ιδιότητα και ότι είναι πολιτική της εταιρείας όπως είπαν και σε σένα.. Τώρα για τις άλλες εκπτώσεις δεν γνωρίζω (πολυτέκνων ας πούμε βγάζουν κανονικά).. Αλλά αν δεν το καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική τους μόνο κακό κάνει στο νησί, κακό του κεφαλιού τους.. Γιατί πες εγώ που μένω εδώ θα το πληρώσω το ολόκληρο θέλοντας και μη, αλλά με αυτο τον τρόπο δεν προσελκύουν και φοιτητές από άλλες περιοχές.. Όσο για το μονοπώλειο το εύχομαι να σπάσει γιατί αυτό είναι ενά μόνο από τα προβλήματα που δημιουργεί (έχει τύχει να ξεκινήσω χαράματα απο Αθήνα για να περάσω με το μεσημεριανό καράβι κ επειδή δεν ήταν γεμάτο το καράβι να αποφασίζουν να μην γίνει το δρομολόγιο για να γλιτώσουν καύσιμα και να φτάνω σπίτι αισίως το βράδυ), αλλά όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει ναυάγησαν τελικά.. Καλή διαμονή!!! Θα σε αποζημιώσουν οι παραλίες μας.. ;)
ADG

Δημοσίευσηαπό MakisH » Σάβ, 04 Αύγ 2012 10:42 am

Αυτές τις μέρες ταξίδεψα με ΑΝΕΚ-Superfast στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς. Παρότι είμαστε μέσα στον Αύγουστο, η φοιτητική έκπτωση ισχύει κανονικά. Παρατήρησα σε ένα φυλλάδιο όμως ότι το 50% έκπτωση στους φοιτητές είναι μόνο για κατάστρωμα ή αριθμημένα καθίσματα (εννοεί "καθίσματα VIP" υποθέτω). Για καμπίνα είναι 30% και για αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα 20%. Τα ίδια αναφέρονται και στο site των Μινωικών Γραμμών, χωρίς να αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι περί θερινής περιόδου κτλ.

Επίσης παρατήρησα ότι τόσο στο Superfast XII όσο και στο Olympic Champion, αν μπεις με αυτοκίνητο στο γκαράζ, κανείς δεν σου ζητάει πάσο (μέσα στον πανικό που επικρατεί εκείνη την ώρα). Έχω μια μικρή αίσθηση ότι δεν κοιτάνε καν πόσοι είναι στο αυτοκίνητο βασικά...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 2 επισκέπτες