Πάρε το ποδήλατο σου στα χέρια & περπάτα !!!

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Πάρε το ποδήλατο σου στα χέρια & περπάτα !!!

Δημοσίευσηαπό psarosoupas » Πέμ, 08 Δεκ 2011 10:57 pm

τα τέλη κυκλοφορίας πάνε ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπει ο εκάστοτε κινητήρας οπότε δε προβλέπεται να πληρώνουν τα ποδήλατα.
Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών
psarosoupas

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Πέμ, 08 Δεκ 2011 11:10 pm

φιρί φιρί το πας, να σου σου πω πόσους παράγει ο ποδηλάτης!
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό sun_soldier » Παρ, 09 Δεκ 2011 9:53 am

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι... δεν λέω να μην κυκλοφορούν οι 2κυκλιστές... όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε γιατί η πλειοψηφία των οδηγών είτε νομίζει ότι ξέρει να οδηγεί είτε οδηγεί ικανοποιητικά μερικές φορές αλλά κάνει συχνά λάθη (απροσεξίες, μπαντιλίκια στο ξεκάρφωτο, τρέχει εκεί όπου δε χρειάζεται κ.λ.π.).. όλοι μας έτσι είμαστε δυστυχώς.. το θέμα είναι να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο.. επίσης..τα λεωφορεία χρειάζονται, όπως και τα ταξί, αλλά το γεγονός ότι είμαστε Ελλάδα και οι 3 ή 2 λωρίδες γίνονται 2 ή 1 αντίστοιχα δεν διευκολύνει κανένα..όπως και η οδηγικά συμπεριφορά των οδηγών λεοφωρείων και ταξί..εδώ με το αυτοκίνητο δεν σε προσέχουν οι άλλοι (ειδικά αν έχεις λιμουζινάρα 1000 κ.εκ.!!!!) θα προσέξουν τους ποδηλάτες ? ? ? Με τον τίτλο της συζήτησης δείχνω πόσο αφιλόξενη είναι η κατάσταση για τους ποδηλάτες.. όμως εδώ είμαστε και μέσα από τέτοιες συζητήσεις να μεταβάλλουμε την υπάρχουσα κατάσταση!!! Αν αισθανόμουν ασφαλής και εγώ ποδήλατο θα οδηγούσα !!
sun_soldier

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Παρ, 09 Δεκ 2011 11:07 am

Κύριοι είτε θέλουμε να το θυμόμαστε είτε όχι το κράτος που ζούμε και οι πολιτικοί που κυβερνάνε είναι καθρέφτης των πολιτών που ζούνε σε αυτή την χώρα. Τους ψηφίσαμε και τους χαιρόμαστε καθημερινά.
Εμείς όμως είμαστε Μηχανικοί. Και ως Μηχανικοί έχουμε δύο βασικούς λόγους ύπαρξης. Την προστασία των συμπολιτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να πιέζουμε τις καταστάσεις προς την σωστή πλευρά.
Το ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον (και την υγεία μας).
Το περπάτημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον (και την υγεία μας).
Η μοτοσυκλέτα είναι φιλική προς το περιβάλλον (σε σχέση με κάποιο αυτοκίνητο).
Τα ΜΜΜ είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Είναι απλό το πού πρέπει να δείξουμε στήριξη και αλληλεγγύη. Το οτι ο "νεοέλληνας" (σε μέσους όρους)είναι γαϊδούρι στον δρόμο δεν σημαίνει οτι για να επιβιώσετε πρέπει να γίνετε και εσείς. Εσείς είσαστε οι φοιτητές της σχολής ΠΜ του ΕΜΠ, οι μελλοντικοί επιστήμονες της χώρας και έχετε υποχρέωση να αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση. Θα έπρεπε ήδη να έχετε στείλει υπομνήματα διαμαρτυρίας στο "κράτος" επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ποδηλατόδρομοι. Και σε καμμία περίπτωση να αντιδράτε σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το ποδήλατό του και σας ταλαιπωρεί.
Όσο για τον συνάδελφο που "πληρώνει τέλη κυκλοφορίας"... κι εγώ θα αποφύγω να δώσω τις 5 πρώτες απαντήσεις που μου έρχονται στο μυαλό και θα δώσω την 6η. Φίλε μου πληρώνεις 100-200-500€ τέλη κυκλοφορίας; Θα χρησιμοποιήσω την γνωστή ρήση "εάν ήμουν Υπουργός". Εάν ήμουν Υπουργός λοιπόν φίλε μου όσα παιδιά 18-25 χρονών χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για να διανύσουν μία απόσταση 10-15 χιλιομέτρων την ημέρα για να πάνε στην σχολή τους θα πληρώναν περίπου 10.000€ τον χρόνο τέλη κυκλοφορίας. Όχι για τους ρύπους που παράγουν, αλλά για το παράδειγμα που δίνουν. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε εσείς το ποδήλατό σας, εάν δεν προτείνετε εσείς κάποιον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης ποιός θα το κάνει; Εσείς έχετε και την ενέργεια και την σωματική και ψυχική υγεία. Πρέπει να καταλάβετε οτι αποτελείτε την τελευταία ελπίδα της χώρας. Εσείς που είστε η νεολαία έχετε χρέος να μην αποκτήσετε την ίδια σκ@τονοοτροπία που υπάρχει σήμερα. Έχετε χρέος να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο ζωής. Αλλιώς θα μας πάρει όλους ο διάολος.
Κοινώς... για τις καταλήψεις πρώτους σας βλέπω (και συνήθως καλά κάνετε). Μήπως να αφιερώνατε την ενέργειά σας και σε κάτι λίγο πιό σημαντικό; Μήπως εκεί που κάνετε τόσες (ιδιαίτερες ομολογουμένως) συνελεύσεις, πορείες και καταλήψεις να κάνατε και μία ακόμα; Να κλείνατε τους δρόμους γύρω απο το Πολυτεχνείο στο κέντρο για τα αυτοκίνητα για μία δύο μέρες; Λέω τώρα εγώ. Μήπως να απαγορεύατε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για δύο μέρες ώς ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ύπαρξη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο;
Βρήκα πάρα πολλά παιδιά που πιστεύανε οτι μπορούν να αλλάξουν έναν νόμο για την Ανώτατη εκπαίδευση που έχει ψηφιστεί απο την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής. Δεν τα καταφέρανε (φυσικά), αλλά και μόνο η κίνηση της αντίδρασης είχε τεράστια σημειολογική σημασία η οποία είναι και η μοναδική προσφορά στην κοινωνία που μπορούν οι φοιτητές να δώσουν (απο τους φοιτητές που πατήσαν τα τανκς μέχρι εσάς).
Μπορώ να βρώ άλλα τόσα παιδιά εδώ μέσα που να πιστέψουν οτι με αγώνα μπορούν να δημιουργήσουν ποδηλατοδρόμους στο κέντρο της Αθήνας; Ή μήπως αυτός ο στόχος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κομμάτων τα οποία σας δίνουν εντολές για τους "αγώνες" σας;
Χρειάζεστε ενορχηστρωτές για τις αντιδράσεις σας; Χρειαζόσαστε εγχειρίδιο λειτουργίας της επανάστασης του μυαλού; Κοινώς... πείτε μου κι εμένα... έχετε να προτείνετε κάποια άλλη νοοτροπία και κάποιον άλλο τρόπο ζωής; Εάν είναι να μείνω... αλλιώς καλύτερα να πάω σε κάποια άλλη χώρα που ΕΧΟΥΝ ποδηλατόδρομους επειδή κάποτε κάποιοι φοιτητές το απαίτησαν.
(Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι το σκεπτικό μου ξέφυγε λίγο απο τα ποδήλατα).
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες