Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Καταγγελία για συμμετοχή Καθηγητή ΕΜΠ σε ιδιωτικό κολλέγιο

Δημοσίευσηαπό manolios » Τετ, 01 Σεπ 2010 3:21 am

Καλησπέρα σε όλους...:D
1)Γενικά δέν είναι σωστό να κατηγορούμε κάποιον άνθρωπο και να του αποδίδουμε χαρακτηρισμούς για ένα
γεγονός για το οποίο δεν ήμαστε 100% βέβαιοι διότι μπορεί να κάνουμε και λάθος και τότε
αφενός μεν χάνουμε ολοκληρωτικά το δίκιο μας αφετέρου δε τον κατηγορούμε αδίκως.;)
2)Ο συγκεκριμένος καθηγητής ήτανε πραγματικά πολύ καλός στο μάθημα του.Είχε φοβερές γνώσεις πάνω
στο αντικείμενό του,έλυνε πάντα απορίες όταν κάποιος έκανε εύλογες ερωτήσεις,είχε φοβερή μεταδοτικότητα
,
(φοβερή άρθρωση και γενικότερα εξαιρετική αγωγή του λόγου) και σε έβαζε να σκέφτεσαι (πολύ σημαντικο!!!) :thumbup:
3)Ο συγκεκριμένος καθηγητής όμως, είχε και κάποια άσχημα χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του σαν άνθρωπος.Ενώ έξω σαν
άνθρωπος αν του μιλούσες θα σου μιλούσε πολύ όμορφα και ήρεμα δείχνοντάς σου σεβασμό, μέσα στο μάθημα θα μπορούσε
άνετα να σε προσβάλλει και να σε εξευτελίσει μπροστά στους συμφοιτητές σου και να σε κάνει να νιώσεις άσχημα.
:thumbdown:
(Το θεωρούσε μάλλον ως τρόπο για να σε κάνει να διαβάζεις περισσότερο γιατι ενδεχομένως να είχες κενά κάπου στο μάθημα
και γενικότερα να πειθαρχήσεις στο μοτίβο διδασκαλίας που ήθελε να περάσει-εγω αν ημουν καθηγητής θα εβρισκα αλλα κίνητρα στο φοιτητη)
4)Το μάθημα που διδάσκει στην σχολή μας:Πειραματική αντοχή υλικών ειναι απο την φύση του ένα αρκετά δύσκολο μάθημα,διοτι
απαιτεί απο τον φοιτητή να έχει ήδη άρτια γνώση της θεωρίας της αντοχής των υλικών και της θεωρίας της ελαστικότητας(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ ΙΙΙ)
Η δυσκολία αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μάθημα ειναι πειραματικό και έχει και τεράστιες απαιτήσεις με τις εργασίες
για το σπίτι, το καθιστά 'βαρύ μάθημα' παρά το τεράστιο ενδιαφέρον του και τη σημασία του για το μηχανικό
:(
Εντούτοις, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ , εγώ προσωπικά έμαθα πολλά και κάθε πείραμα αποτελεί μοναδική βιωματική εμπειρία για ενα μαθητευόμενο μηχανικό!
Για αυτό το λόγο έχουν ΛΑΘΟΣ οσοι απαιτούν να το περνάνε εύκολα,διότι απο την στιγμή που ειναι σημαντικο πρέπει να τα μάθει κανείς καλά
κάποια πράγματα.Αν έχεις κατανοήσει ένα ποσοστό της ύλης του εξαμήνου το περνάς το μάθημα στην εξεταστική,το λέω εκ του αποτελέσματος!
ΣΥΜΦΩΝΩ οτι η εξέταση ειναι δύσκολη,όχι όμως λόγω δυσκολίας θεμάτων,αλλά λόγω έλλειψης χρόνου-δεν προλαβαίνεις
ΣΥΜΦΩΝΩ οτι το βιβλίο δεν πολυβοηθάει στην εξέταση,αλλά το βιβλίο ειναι ένα εξαίρετικο συγραμμα και όσοι το κατηγορείτε
είναι επειδή δεν το έχετε διαβάσει , να δείτε πραγματικά πόσο ενδιαφέροντα πραγματα και με τι τροπο τα λέει.
5)Αν τώρα ο καθηγητής αποδειχθεί ότι εργάζεται σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο,τότε δεν θα πέσει στα μάτια μου σαν καθηγητής.
Τώρα σαν άνθρωπος, δεν γνωρίζω το λόγο που θα μπορούσε να τον κάνει να βρει μια δεύτερη δουλειά (και μην πεταχτείτε να πείτε
''μα για να πάρει κι αλλα λεφτά ρε χαζέ ξύπνα!!'' γιατί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ την πραγματική αιτία)
Πάντως εάν είναι έτσι όπως τα λέει ο '3' πρόκειται για μια ανήθικη (δεν με νοιάζει αν ειναι παράνομη πραγματικα) ενέργεια
με την έννοια ότι προδίδει τους φοιτητές του στο πολυτεχνείο και απαξιώνει την υπόσταση τους και την προπάθεια τους για
την εισαγωγή , την απόκτηση πτυχίου και την εργασιακή αποκατάστασή τους.
:o
Αλλα αυτά που λέει ο 3 σε σχέση με την πραγματικότητα μπορεί να είναι αντιδιαμμετρικά αντίθετα. ;)
Αυ΄τα είχα να πώ :)
manolios Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Σκάνδαλο στο Ε.Μ.Π. με τον Καθηγητή της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. κ. Κουρκουλή

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Τετ, 01 Σεπ 2010 4:38 am

merde_conserve έγραψε:Ωστόσο, οι πηγές που παραθέτεις 3 δίνουν μία πρώτη γεύση, αλλά δεν βλέπω το θέμα να έχει διασταυρωθεί σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Υπάρχει κάποιο link από άρθρο για εφημερίδα; κάτι πιο επίσημο; κινείται δικαστικά το θέμα ή θεωρείται λήξαν;

ingenieurin26 έγραψε:έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία; Αυτό το φυλλάδιο που αναφέρεται στην πηγή σου (μία είναι η πηγή και τα άλλα δύο sites απλά αναπαράγουν) αρκεί, αλλά δεν είδα να το έχουν ανεβάσει. Ή μισές δουλειές κάνουν ή ράδιο αρβύλα.

Δε γνωρίζω αν "το θέμα έχει διασταυρωθεί σε δημοσιογραφικό επίπεδο", δε νομίζω να περιμένεις να το πει η Τρέμη για να δεις αν συμβαίνει κάτι; ;) (ούτε βέβαια εννοώ ότι ισχύει γιατί... το γράφει στο indymedia) Τώρα για τα αποδεικτικά στοιχεία, δεν ξέρω τι ακριβώς θα μπορούσε να εννοηθεί ως τέτοιο, εγώ όσα links έχω βρει σχετικά (διαφημιστικά και προγράμματα του εν λόγω εκπαιδευτηρίου) έχουν όλα κατέβει. Πάντως το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση δύο φορές στη Σύγκλητο (νομίζω είναι και οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις που έχουν γίνει), στις 18 Ιουνίου και στις 16 Ιουλίου (θέμα 25 της ημερήσιας διάταξης). Δεν παρευρέθηκα και δεν ξέρω τι έγινε, στο τεύχος συνεδρίασης συγκλήτου 18 Ιουνίου δεν υπάρχει τίποτα άλλο σχετικό με το θέμα (π.χ. κάποιο συνημμένο). Για να μπαίνει όμως στη Σύγκλητο δεν νομίζω να είναι και εντελώς αβάσιμο. Τέλος το αν η δραστηριότητα αυτή είναι εντός των πλαισίων του κανονισμού, το αν ο καθηγητής είναι μεταδοτικός ή το αν κόβει πολύ, δεν αναιρούν το ότι η επιλογή ενός καθηγητή δημόσιου πανεπιστημίου να σχετίζεται επαγγελματικά με ένα τέτοιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο είναι υποκριτική και ανήθικη, εγώ έτσι τη χαρακτηρίζω.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 01 Σεπ 2010 11:57 am

gregoire έγραψε:Μα δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες της ενδεχόμενης εργασιακής σχέσης του συγκεκριμένου καθηγητή με το συγκεκριμένο κολλέγιο...Τυπικά μπορεί να μην ανήκει καν στο δυναμικό του κολλεγίου ούτε να ασκεί εκπαιδευτικό έργο. Το ζήτημα πέρι νομιμότητας είναι γραφειοκρατικό. Αυτά θα τα ερευνήσουν τα αρμόδια όργανα του ΕΜΠ. Και πρακτικά θα αποδειχθεί. Και αυτό περί τομέα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών είναι μία γραφειοκρατική ασάφεια, μιας και μέχρι πριν μερικούς μήνες τα κολλέγια ανήκαν στο Υπουργείο Εμπορίου...

Προφανώς και είναι γραφειοκρατικό το ζήτημα περί νομιμότητας ή μάλλον καλύτερα εκφυλίζεται επίτηδες σε γραφειοκρατικό για να μη δοθεί βάση από κανέναν στην πραγματική διάσταση του προβλήματος και στην αντιδεολογική αυτή πράξη... Ο κ.Κουρκουλής δεν θα ήταν τόσο βλάκας να υπογράψει κανονική σύμβαση εργασίας με το Κολλέγιο γνωρίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο. Απλά θα συνεργαζόταν με το κολλέγιο και δε θα υπάρχει κανένα αξιόπιστο χαρτί (απ αυτά που θα ζητηθούν) που θα αποδεικνύει ότι ο κ.Κουρκουλής συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα του Κολλεγίου ενώ ήταν καθηγητής στο ΕΜΠ. Έτσι γίνεται σήμερα. Η γραφειοκρατία σώζει ενόχους. Αλλά ηθικά (και στην εν λόγω περίπτωση εγώ ως Ακης πιστεύω ότι σύμφωνα με την ηθική του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας) αυτό που έχει γίνει είναι απαράδεκτο. Εντάξει δεν προτρέχω άλλο. Οι εξελίξεις θα μας δώσουν απαντήσεις (το πιθανότερο όχι όλες όμως)
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Morientes » Τετ, 01 Σεπ 2010 12:19 pm

Θα συμφωνήσω με Ingenieurin, paktomenos και manolios. Ο κ. Κουρκουλής είναι από τους καλύτερους καθηγητές που είχαμε στο Πολυτεχνείο μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Να πω ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που θα χαρακτηρίζατε μερικοί ως "πετσοκομμένο", παρ' όλα αυτά η γνώμη μου για αυτόν τον άνθρωπο είναι πολύ θετική. Το αν η βαθμολογία του αρέσει ή όχι είναι ένα θέμα και το αν αυτή η βαθμολογία είναι σωστή είναι κάτι άλλο. Τολμώ να πω πως αν περισσότεροι καθηγητές είχαν τη δική του νοοτροπία (αναφέρομαι φυσικά στον τρόπο που κάνει το μάθημα και βαθμολογεί, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όχι στο σκάνδαλο) τα πράγματα και το επίπεδο στο ΕΜΠ θα ήταν πολύ μα πολύ καλύτερα. Πιο δύσκολα μεν, καλύτερα δε. Το αν αρέσει ο χαρακτήρας του ή όχι είναι υποκειμενικό θέμα (προσωπικά τον πήγαινα πάρα πολύ μέσα στις παραδόσεις, και στις εξετάσεις ήταν και βοηθητικός και φιλικός και απ' όλα και την τελευταία φορά κάτι που μου είπε με βοήθησε να εντοπίσω ένα λάθος μου και να περάσω, για να τα πούμε όλα βέβαια ήταν υπερβολικά ψαρωτικός όταν ήταν ώρα να δει κανείς το γραπτό του (3 φορές πήγα και έτρεμα μέσα στο γραφείο). Το αν δεν αρέσει σε μερικούς είναι πολύ πιθανόν επειδή τους "ξεβολεύει" με τη νοοτροπία που έχει. Από κει και πέρα ο καθένας λέει τη γνώμη του.

Όσον αφορά το γεγονός τώρα:

Πραγματικά κι εγώ πέφτω από τα σύννεφα, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο από αυτόν. Φυσικά και (αν όλα είναι όντως έτσι όπως τα διαβάσαμε) θα πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα. Αν όλα είναι έτσι τότε ο κ. Κουρκουλής αποδείχτηκε διπρόσωπος και πολύ σωστά να τιμωρηθεί όπως αρμόζει ο νόμος! Να σημειώσω όμως ότι πρέπει να "επιδεικνύεται" η ίδια "φιλονομία" σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ! (...)

Απορία σχετικά με το ρεπορτάζ:

Πώς στο καλό έγινε και ανακαλύφθηκαν όλα αυτά; Είχε αφήσει δηλαδή ο κ. Κουρκουλής το γραφείο του ξεκλείδωτο :? , μπήκαν μέσα ορισμένα παιδιά, είδαν το φάκελο, τους κίνησε την περιέργεια και άρχισαν να ψάχνουν βαθμούς; Τόσο αφελής πια ήταν ο άνθρωπος; (η λογική μου λέει ότι μάλλον κάτι τέτοιο θα έγινε, δεν μπορώ αν σκεφτώ κάτι άλλο, αν γνωρίζει κανείς κάτι...)

Παρ' όλα αυτά να πω πως το αν η βαθμολογία ήταν ψηλή ή χαμηλή δε λέει από μόνο του κάτι, πρώτον γιατί αυτό είναι υποκειμενικό (τουλάχιστον όσο η εν λόγω βαθμολογία δεν είναι προσβάσιμη από όλους μας, προς το παρόν έχουμε μόνο την άποψη κάποιοων αγνώστων επ' αυτού) και δεύτερον γιατί (τουλάχιστον εγώ) δε γνωρίζω το επίπεδο των θεμάτων. Πάντως αν θέλετε τη γνώμη μου η αυστηρή βαθμολογία που είχαμε εμείς στο ΕΜΠ συνάδει πολύ περισσότερο με το χαρακτήρα του κ. Κουρκουλή, όπως εγώ τον ξέρω και δε θα το απέδιδα σε εμπάθεια ή σε προσπάθεια να ενισχύσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. (Αντίθετα όμως, θα αποδώσω σε προσπάθεια να ενισχύσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το να βάζει υψηλότερη βαθμολογία εκεί, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης του).

(Το post αυτό ήταν να γίνει χτες βράδυ, αλλά έπεσε το internet. Να ζητήσω συγγνώμη αν επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί ή ρωτάω ερωτήσεις που απαντήθηκαν ήδη).
Morientes

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Τετ, 01 Σεπ 2010 12:56 pm

Εντελώς συμπληρωματικά, να αναφέρω πως τέτοιες διάφορες περιπτώσεις σπανίως φτάνουν στο φως για Χ/Υ λόγους.
Δείτε για παράδειγμα τη συγκεκριμένη επιστολή του Πανάρετου (υφυπουργού Παιδείας) για καταγγελίες που εκκρεμούν σε βάρος των καθηγητών Βάγια και Ερμόπουλου και φυσικά καλύπτονταν από τον (πρώην πια) πρύτανη Μουτζούρη.

Άλλο δημοσίευμα και εδώ.

Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει οιοσδήποτε ελεγκτικός μηχανισμός, γιατί να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει στο ίδρυμα;

Μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε πανεπιστήμιο. Ο καθηγητής δεν αρκεί να έχει μεταδοτικότητα, να βάζει θέματα που τα λέει στην τάξη, πρέπει πάνω απόλα να έχει και ήθος και παιδεία ώστε να μπορεί να εμπνεύσει και τους φοιτητές του. Αλλά τι να λέμε τώρα...
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τετ, 01 Σεπ 2010 1:33 pm

Ο Βάγιας είχε δικαστική διένεξη με κάποιον άλλο καθηγητή και γι αυτό είχε παυθεί και απο τη δουλειά του αλλά δικαιώθηκε τελεσίδικα στο δικαστήριο οπότε απο φέτος επιστρέφει νομίζω...για τον Ερμόπουλο δεν ξέρω τι παίζει...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες