Αντισεισμικό σύστημα και μέθοδος του seismic Σχόλια

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Αντισεισμικό σύστημα και μέθοδος του seismic Σχόλια

Δημοσίευσηαπό seismic » Δευτ, 20 Δεκ 2010 6:06 pm

Θα σου πω κάτι πολύ απλό.
Αν στον κόσμο όλον είχαν καταφέρει να μην πέφτουν σπίτια, και να μην παθαίνουν ζημιές, τότε εγώ δεν θα ήμουν εδώ, και εσύ θα είχες το αλάνθαστο.
Από την στιγμή που συμβαίνει αυτό που δείχνει το βίντεο, http://www.youtube.com/watch?v=VF3iJBLzjRs
έχω κάθε δικαίωμα να ψάχνομαι για το καλύτερο.

Λιπών και αυτά που λέτε και σεις στους φοιτητές, τα μισά να ήταν αλήθεια θα ήμουν ευχαριστημένος.

Σου απάντησα τα πάντα.
Γραπτώς, ή μέσα από το βίντεο που σε παρέπεμψα.
Εσύ δεν απάντησες όμως σε τίποτα από αυτά που λέω.
Και όχι μόνο εσύ, αλλά και στο michanikos.gr κανένας δεν μου απαντά στατικά.
Μετά από 800 απαντήσεις που έχω στο mixanikos.gr και 56000 επισκέψεις στα δύο θέματα που έχω ανοίξει εκεί, πιστεύεις ότι θα με στριμώξεις εσύ, και ότι δεν έχουν απαντηθεί οι ερωτήσεις σου εκεί?

Θα σου απαντήσω σε ότι θες,......αλλά θα μου απαντάς και εσύ στατικά, σε ότι σε ρωτώ.
Μία ερώτηση εσύ, μία ερώτηση εγώ.
Αλλά και εσύ, και εγώ, θα δίνουμε απαντήσεις στατικές, με ανάλυση δυνάμεων.
Όχι....α δεν είναι σωστό αυτό που λες,......πρέπει να αιτιολογούμε τα λεγόμενά μας.
Περιμένω την πρώτη σου ερώτηση? ;)
seismic

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό seismic » Δευτ, 20 Δεκ 2010 6:50 pm

Εμφάνιση Αποτελεσμάτων Δημοσκόπησης: Εφέδρανα ή υδραυλικός ελκυστήρας, ή συνεργαζόμενα
Εφέδρανα 24 30.77%
Υδραυλικός ελκυστήρας. 24 30.77%
Συνεργαζόμενα. 7 8.97%
Σας αρέσει η πρώτη μέθοδος τοποθέτησης 0 0%
Σας αρέσει η δεύτερη μέθοδος τοποθέτησης 1 1.28%
Δεν σας αρέσει καμία μέθοδος. 8 10.26%
Να συνεχίσω την έρευνα 8 10.26%
Να σταματήσω την έρευνα 13 16.67%
Αν αποδείξει το πανεπιστήμιο την αξία του θα το τοποθετούσατε? 3 3.85%
Κάνει για πολλά δομικά έργα? 0 0%
Μόνο για προκατασκευασμένα 0 0%
Κάνει και για φέρον σκελετό 0 0%

Αυτή η δημοσκόπηση σου λέει κάτι?
Είναι όλοι μηχανικοί, και καθηγητές πανεπιστημίων αυτοί που ψήφισαν.
Αυτοί δεν ξέρουν τι ψηφίζουν?

Επειδή τα γραπτά μένουν, σου λέω ότι...ο ελκυστήρας είναι η πρώτη εφεύρεση παγκοσμίως, η οποία εφαρμόζει προένταση μεταξύ δώματος και εδάφους, κάνοντας τα δύο σώματα ένα, σαν σάντουιτσ.
Αυτή η καινοτομία είναι δική μου, και όποιος άλλως την εφαρμόζει, είναι παράνομος.
seismic

Δημοσίευσηαπό seismic » Δευτ, 20 Δεκ 2010 7:39 pm

Θα σου απαντήσω και γραπτός στα ερωτήματά σου.

seismic έγραψε:
Ανάφερα γενικά τι κάνει η βίδα.
Π.Χ τα έπιπλα, τα ξύλα, και γενικά εκεί που χρησιμεύει η βίδα.Σε τι χρησιμεύει η βίδα?Γιατί βιδώνουμε τα ξύλα μεταξύ τους?Μήπως για να είναι γερά?
Λέω...μήπως το ίδιο θα συμβεί και στο στοιχείο?

PAINTER
τα ενώνουμε κύριέ μου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως σύνολο, όπως οπλίζουμε τον κόμβο δοκού και υποστυλώματος. Δεν αποκτάει αντοχή το ράφι επειδή βιδώθηκε.Αποκτά δομική ακεραιότητα ως σύνολο ο φορέας

Απάντηση seismic
Δεν μου λες και εμένα πια δομική ακεραιότητα έχει ένα κτήριο?
Αυτό είναι που θέλω να καταλάβεις.
Το κτήριο έχει δομική ακεραιότητα.....αλλά δεν λειτουργεί σαν σύνολον με το έδαφος, γιατί απλώς πατάει επάνω....δεν είναι ενωμένο με αυτό.

Όπως το ράφι, που είναι μόνο του, και όταν βιδωθεί με τον τοίχο, αποκτά όπως είπες δομική ακεραιότητα ως σύνολο ο φορέας,
έτσι και το κτήριο όταν βιδωθεί με το έδαφος, αποκτά δομική ακεραιότητα.
Εσύ τι λες?
Είναι δομικά ακέραιο το κτήριο όπως το κατασκευάζει ο ΕΑΚ, ή μήπως έχετε οπλίσει όλους τους άλλους κόμβους, αλλά έχετε ξεχάσει τον κυριότερο που είναι αυτός, μεταξύ βάσης και εδάφους?
Τι πρόβλημα έχουμε όταν δεν έχουμε συνδέσει αυτόν τον κόμβο?
Το εξηγώ βάση στατικών δεδομένων
Στο post υπάρχουν τέσσερα σχήματα
http://www.postimage.org/image.php?v=aVQpBRi

Το σχήμα (1) είναι ένα συμπαγή σώμα, με γωνίες εξωτερικές Α-Β
χωρίς εσωτερικές γωνίες (κόμβους)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το συμπαγές σώμα σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του συμπαγούς σώματος Γ-Δ, εξασκούν μία δύναμη διάτμισης ύψους Ε-Ζ με φορά Γ-Δ.

Αυτή η δύναμη Γ-Δ δεν είναι ικανή να κάμψει τις διατμητικές αντοχές Ε-Ζ

Στο σχήμα (2)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το σώμα του σκελετού σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του φέροντος, θα πάνε να προκαλέσουν διάτμιση στα σημεία των κόμβων (Γ) και (Δ)
Ώμος διότι η γωνία Α-Β είναι μεγάλη, μπορεί οι κόμβοι (Γ) και (Δ) να αντέξουν το στατικό βάρος του φέροντα.

Στο σχήμα (3)
Αν σταθεροποιήσουμε αυτό το σώμα του σκελετού σε αυτή την θέση, (υπό κλίση, από το έδαφος) τότε τα στατικά φορτία του φέροντος, θα πάνε να προκαλέσουν διάτμιση στα σημεία των κόμβων (Γ) και (Δ)
Ώμος διότι η γωνία αυτή δεν είναι Α-Β αλλά είναι όσο το πάχος των υποστυλωμάτων
(Α) + (Β) μικρότερης αντοχής, δεν θα αντέξει τα φορτία του φέροντος.

Στο σχήμα (4)
Σε αυτό το σχήμα, βλέπουμε την ίδια παθογένεια, με το σχήμα (3), με την διαφορά, ότι του έχουμε προσθέσει και τα στατικά φορτία της οπτοπλινθοδομής, η οποία μόνο φορτία δίνει, στα σημεία (Α) και (Β)
Με αυτό το σύστημα κατασκευάζουμε τις οικοδομές σήμερα, και για τον λόγο αυτό έχουν παθογένεια.
Σκεφτείτε τι ροπές παίρνουν οι κόμβοι των πρώτων ορόφων, αν είναι πολυόροφο
Πέστε μου πως να μην δημιουργηθούν οι λοξές ρωγμές?

Τι κάνουμε στο κάτω κομβικό σημείο των κολωνών του πρώτου ορόφου?

Πως σταματάμε τις ροπές και τις ρωγμές....έτσι http://www.youtube.com/watch?v=JJIsx1sKkLk
ή έτσι http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI
Ακόμα
Όπως βλέπουμε στο σχήμα ( 1 ) http://postimage.org/image/52uz57l0/
η επιτάχυνση του σεισμού ( Β ) δημιουργεί στο στοιχείο ένταση αδράνειας ( Α ) με αποτέλεσμα την δημιουργία ( γύρο από το κέντρο ) της ροπής ( Γ ).

Για να μην σηκωθεί το στοιχείο, πρέπει να υπάρχει μία αντίστροφη ροπή
ισορροπίας ( Ζ ) ίση και αντίθετη της ( Γ ) προερχόμενη από την δύναμη ( Δ ) και ( Ε )

Όλες αυτές οι δυνάμεις, για να ισορροπήσουν πρέπει να είναι ίσες και αντίθετες.
Αυτό κάνει ο ελκυστήρας.
Δίνει στο δώμα την επιπλέον συμπληρωματική αντίσταση που χρειάζεται για να ισορροπήσει η δύναμη ( Δ ),και να είναι ίδια με τις
άλλες ( Α,Β,Ε )
Ακόμα ο υδραυλικός ελκυστήρας βοηθά πολύ στην αντίσταση ( Ε ) του εδάφους βοηθώντας αυτό να μην υποχωρήσει.

Ακόμα οι δυνάμεις διάτμησης ( Α,Β ) εξουδετερώνονται από τις δυνάμεις ( Δ,Ε ) λόγο θλίψης.
Αρκεί να έχουμε μεγάλη διατομή κάτοψης, ικανή να παραλάβει τις κάμψεις.
Αυτή την μεγάλη διατομή κάτοψης την κατορθώνουμε ανέξοδα, μετατρέποντας την εσωτερική δομή των στοιχείων,σε συνεχή δόμηση τοιχίων Ο.Σ.

Ο Ε.Α.Κ είναι όπως το παράδηγμα στο σχήμα ( 2 )
Όλες οι δυνάμεις στο σχήμα ( 2 ) http://postimage.org/image/52uz57l0/ δεν είναι ίσες.
Η δύναμη ( Κ ) είναι μικρότερη των δυνάμεων ( Η,Θ,Λ ) οπότε η ροπή ( Ι ) είναι μεγαλύτερη της ροπής ( Μ ) με αποτέλεσμα την άνοδο του έργου, με τα γνωστά αναφερθέντα αποτελέσματα http://www.postimage.org/image.php?v=aVQpBRi που καταπονούν τους κόμβους, και εξηγώ στην απάντηση 221 http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=12040&page=23 και εδώ http://www.youtube.com/watch?v=HyAxO1lH5YE

Ακόμα ο σκελετός, έχοντας μικρή διατομή κάτοψης των στοιχείων, ( κολώνες ) αδυνατεί να παραλάβει τις διατμητικές δυνάμεις των ροπών, στον λαιμό της κολόνας.
Σταματήστε τις ροπές, εξισώνοντας αυτές με αντίθετες, που προσφέρει ο ελκυστήρας, και κανένα πρόβλημα.

Όσο για το πρόβλημα της διαφοράς φάσης των μεμονωμένων βάσεων, ( λόγο ύπαρξης κυμάτων love ) το αντιμετωπίζουμε με μία οριζοντίος προτεταμένη κοιτόστρωση,ενωμένη με τα τοιχία, και ενισχυμένη από κάτω με ασύνδετες μεμονωμένες βάσεις, στα σημεία πιθανής αστοχίας, ελαφρός όμως όλη η κατασκευή,προτεταμένη με το έδαφος.

Απάντησε αν συμφωνείς σε αυτά που λέω, ή αν διαφωνείς πες μου γιατί διαφωνείς.....
Μετά θα σου απαντήσω και στις άλλες ερωτήσεις......για να μην μπερδευόμαστε... :)
seismic

Δημοσίευσηαπό gandalf » Δευτ, 20 Δεκ 2010 8:16 pm

Μια προσομοίωση και ανάλυση με κάποιο πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων με διακριτοποίηση εδάφους, κατασκευής κτλ, υπάρχει? Με τις όποιες βασικές παραδοχές μιας και δεν υπάρχουν πειραματικά στοιχεία... Να δούμε έστω κάτι επι της ουσίας και ας είναι προσεγγιστικό γτ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό seismic » Δευτ, 20 Δεκ 2010 8:35 pm

Έχω αναθέσει στο πανεπιστήμιό σας, να κάνει πολλές μη γραμμικές προσομοιώσεις, αλλά ακόμα δεν έχω ούτε τα πρώτα διερευνητικά αποτελέσματα.
Την ευρεσιτεχνία μου την εξετάζει το εργαστήριο στατικής, και αντισεισμικών ερευνών.http://liaison.ntua.gr/EMPY/LabDetails. ... &sectId=19
seismic

Δημοσίευσηαπό gandalf » Δευτ, 20 Δεκ 2010 8:48 pm

ΟΚ όταν θα έχεις αποτελέσματα μας τα παρουσιάζεις, μακάρι να είναι και θετικά...μέχρι τότε τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ κουβεντούλα καφενείου με ""επιστημονιστικο"" περίβλημα...
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό seismic » Τρί, 21 Δεκ 2010 10:49 pm

Αυτό δεν είναι κουβεντούλα του καφενείου....είναι φυσική.
Αν σηκώσουμε με ένα γρύλο το αυτοκίνητο, που είναι 1500 κιλά, πόση οριζόντια έλξη χρειαζόμαστε για να τραβίξουμε οριζόντια τον γρύλο κάτω από το αυτοκίνητο?
Απλά 3000 κιλά έλξη.
Αν κάνουμε προένταση 20000 κιλά με τον ελκυστήρα, χρειάζεται 20000 κιλά έλξη ( τουλάχιστο ) για να τραβηχτεί έξω.
Και μιλάμε για χαλαρά εδάφη......γιατί σε βράχο, έχει πολλαπλή αντοχή.

Αν μέσα στην κητόστρωση των 100 τ.μ τοποθετήσουμε 8 ελκυστήρες, έχουμε αντοχή έλξης, 160 τόνων, το βάρος δηλαδή ενός τριώροφου.

Με τον ελκυστήρα, μηδενίζουμε την οριζόντια διαφορά φάσης, μεταξύ εδάφους βάσεως, λόγο δομικής ακεραιότητας.

Δεν αποσβένομαι πλέων την αδράνεια προερχόμενη από τις δυνάμεις του σεισμού, στον ελαστικό φορέα του φέροντα, αλλά τις παραλαμβάνομαι ακέραιες, και τις μετατρέπουμε σε αξονικές ροπές του στοιχείου, ( και όχι των κόμβων ) το οποίον έχοντας μεγάλη διατομή κάτοψης, + την δομική ακεραιότητα με το έδαφος, αντιδρά, παίρνοντας αυτό τις ροπές μέσα στο σώμα του στοιχείου, αποτρέποντας την μεταφορά των ροπών στους κόμβους. :)
seismic

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τρί, 21 Δεκ 2010 11:23 pm

Είπαμε μέχρι να δούμε αποτελέσματα ας αφήσουμε τη...φυσική... :)
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τρί, 21 Δεκ 2010 11:31 pm

dontfeedthetroll.jpg
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό seismic » Τετ, 22 Δεκ 2010 12:24 am

Είναι δύσκολη η αποδοχή μιας καινοτόμου πρότασης γιατί είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι οι μέχρι
τώρα χρησιμοποιούμενες πρακτικές είναι αλάνθαστες.
Η πεποίθηση είναι ένα κόλπο του νου για να καταπιέσει την αμφιβολία.
Η αμφιβολία είναι κάτι φυσικό, είναι δώρο της φύσης, μας βάζει -όμως- σε μπελάδες διότι είναι ένα
σπαθί που κόβει όλες τις πεποιθήσεις κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Αν επιθυμούμε την πρόοδο και την εξέλιξη, πρέπει να εγκαταλείψουμε τις μεθόδους του παρελθόντος.
Αν και το παρελθόν δεν υπάρχει πια, εξακολουθεί να παρεμβαίνει.
Συνεχίζουμε να κρίνουμε σύμφωνα με αυτό και απορρίπτουμε ελαφρά τη καρδία οτιδήποτε νέο.

Αντίληψη σημαίνει να έχεις λιγότερη λογική, να έχεις περισσότερη διαίσθηση.
Η σκέψη είναι πολύ παραπλανητική διαδικασία.
Μας κάνει να νιώθουμε πως μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.
Πολλοί άνθρωποι έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωή τους για κάτι ανέφικτο
(για ένα πουκάμισο αδειανό όπως λέει και ο ποιητής).

Οι μεγάλοι επιστήμονες και οι καθηγητές εκφράζονται με ευφράδεια για να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους.
Μπορεί να μη ξέρουν τίποτα, μπορεί να μην είναι σοφοί, μπορεί να μην είναι καν ευφυείς, ένα όμως είναι βέβαιο.
Ξέρουν πως να παίζουν με τις λέξεις και να κερδίζουν τον σεβασμό (ο οποίος διαπλέκεται με το χρήμα και την εξουσία).

Ένας άνθρωπος με ιδέες -που έχουν την αντήχηση της αλήθειας- τρομάζει αυτούς που είναι
ξετρελαμένοι με τον έλεγχο.
Επιβάλλεται -όμως- να συνεχίζει απτόητος καθότι αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. :ellinofreneia:
seismic

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης