Σχόλια & Ερωτήσεις για την Αναβολή των εξετάσεων, τις απεργίες και την αναστολή λειτουργίας του ΕΜΠ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Αναβολή εξέτασης μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό nmetal7 » Πέμ, 19 Σεπ 2013 10:36 pm

δεν δίνονται μαθήματα? είναι σίγουρο?
nmetal7

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό twinkle » Πέμ, 19 Σεπ 2013 10:38 pm

saveapenguin έγραψε:Δευτέρα δε δίνονται μαθήματα. Στοπ.

χαχαχα.. :) ενταξει εχουν καταντησει λιγο βαρετες αυτες οι ερωτησεις, αλλα δε φταιει και κανεις με τετοιο μπερδεμα που επικρατει.. ;)
Άβαταρ μέλους
twinkle

Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Συνάντηση Εργαζομένων Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό mourgolykos » Πέμ, 19 Σεπ 2013 11:01 pm

"ξέρεις κάτι?? είμαστε περισσότεροι!Οπότε θα κάνουμε ότι θέλουμε! Γιατί αυτό είναι Δημοκρατία!!" :D
http://www.youtube.com/watch?v=IMlPE1lV_5Y
mourgolykos

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Συνάντηση Εργαζομένων Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 19 Σεπ 2013 11:19 pm

"ξέρεις κάτι?? είμαστε περισσότεροι!Οπότε θα κάνουμε ότι θέλουμε! Γιατί αυτό είναι Δημοκρατία!!" :D

Και όμως, αυτό είναι.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Lion » Παρ, 20 Σεπ 2013 10:24 am

murw έγραψε:Γιατι αναβληθηκαν τα αστικα αφου αυριο ειναι η συνελευση? Αν αυριο αποφασιστει ανοιχτη σχολη, θα δοθουν τα αστικα?

γιατι όπως λέει στην ανακοίνωση απεργουν οι καθηγητές μέχρι η δευτέρα...
Lion

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 20 Σεπ 2013 10:40 am

Καλημέρα σας, επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις "εάν γράφουμε" και "γιατί δε γράφουμε" και "γιατί δε βγήκε ανακοίνωση" και το ένα και το άλλο, να λείπουν τουλάχιστον όποιου άλλου είδους διάλογοι. Όσο για σας που ρωτάτε αδιακόπως για τα μαθήματα αν εξετάζονται, κάντε τον κόπο μια φορά να έρθετε σχολή να δείτε τί κατάσταση επικρατεί. Ενημερωθείτε λίγο για το τι συμβαίνει εκεί έξω και προσπαθήστε να καταλάβετε ότι το να πάρεις ένα πτυχίο σε μια σχολή είναι από τα πιο τετριμμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις σ'αυτήν.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό galo » Παρ, 20 Σεπ 2013 12:01 pm

αυτα που εγραψες αν και συντονιστης δεν ειναι καθουλου σωστα και προσβάλουν κόσμο. πρόσεχε τι λες και τι γράφεις.
επισης τι φταινε οι φοιτητες και πρωτα οι γονεις τους που πληρωνουν για να σπουδασουν τα παιδια τους και χανουν χρονο και χρηματα επειδη καποιοι βρηκαν δουλεια με μεσο και δε θελουν να τη χασουν, δε μιλαω για ολους.
Φιλαρακο εχω κοψει 170 ευρω αεροπορικα να γραψω την αλλη βδομαδα που θα μαθω εγω αν δωσω και αν δε δώσω χανω τα αεροπορικα....
προφανως καποιοι θελουν και εχουν αγωνια να μαθουν τι θα γινει ... και καλα κανουν και ρωτανε συνεχεια...
καποιοι αλλοι βεβαια βολεμενοι φοιτητες που ειναι απο αθηνα δε τους απασχολει μενουν σπιτακι τουσ με τη μαμακα και το μπαμπακα...
galo

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Παρ, 20 Σεπ 2013 12:45 pm

Θέλετε να κάνουμε μια συμφωνία; Από εδώ και μπρος θα θεωρούμε όοοολοι ότι δεν δίνονται μαθήματα στο περιφρουρούμενο Πολυτεχνείο, και όταν αυτό αλλάξει θα σας ενημερώσουμε. Εντάαααααξει;
BullsEye

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Παρ, 20 Σεπ 2013 12:47 pm

eX-mc έγραψε:Καλημέρα σας, επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις "εάν γράφουμε" και "γιατί δε γράφουμε" και "γιατί δε βγήκε ανακοίνωση" και το ένα και το άλλο, να λείπουν τουλάχιστον όποιου άλλου είδους διάλογοι. Όσο για σας που ρωτάτε αδιακόπως για τα μαθήματα αν εξετάζονται, κάντε τον κόπο μια φορά να έρθετε σχολή να δείτε τί κατάσταση επικρατεί. Ενημερωθείτε λίγο για το τι συμβαίνει εκεί έξω και προσπαθήστε να καταλάβετε ότι το να πάρεις ένα πτυχίο σε μια σχολή είναι από τα πιο τετριμμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις σ'αυτήν.

+1

αυτα που εγραψες αν και συντονιστης δεν ειναι καθουλου σωστα και προσβάλουν κόσμο. πρόσεχε τι λες και τι γράφεις.
επισης τι φταινε οι φοιτητες και πρωτα οι γονεις τους που πληρωνουν για να σπουδασουν τα παιδια τους και χανουν χρονο και χρηματα επειδη καποιοι βρηκαν δουλεια με μεσο και δε θελουν να τη χασουν, δε μιλαω για ολους.
Φιλαρακο εχω κοψει 170 ευρω αεροπορικα να γραψω την αλλη βδομαδα που θα μαθω εγω αν δωσω και αν δε δώσω χανω τα αεροπορικα....
προφανως καποιοι θελουν και εχουν αγωνια να μαθουν τι θα γινει ... και καλα κανουν και ρωτανε συνεχεια...
καποιοι αλλοι βεβαια βολεμενοι φοιτητες που ειναι απο αθηνα δε τους απασχολει μενουν σπιτακι τουσ με τη μαμακα και το μπαμπακα...

Eίσαι εξαίρεση, οι περισσότεροι είναι απλά σπιτάκι διαβάζοντας ή πίνοντας καφέ και το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα ανοίξει, αν θα τα δώσουν όλα μαζεμένα και γενικά οι εξετάσεις τους. Ξεχνάνε, φαίνεται ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι δίνουν εξετάσεις ζωής. Επίσης, οι απεργοί με όποιον τρόπο και αν προσλήφθηκαν, που σε τελική ανάλυση δεν τον ξέρουμε ούτε 'συ, ούτε 'γω, έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν για το δικαίωμα στην εργασία και να ακυρώνουν αεροπορικά του οποιουδήποτε. Τέλος, ως μέλος της κοινότητας του ΕΜΠ θα έπρεπε εσύ ο ίδιος να αντιλαμβάνεσαι το χρέος που έχεις να αφήσεις τη σχολή (που κάποτε θα σε βγάλει επιστήμονα, μορφώνοντάς σε ακαδημαϊκά αλλά και κοινωνικά) καλύτερη απ' ότι την βρήκες και να μην μπαίνεις σε τέτοια ατομικίστικη λογική. Πάντα φιλικά.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 20 Σεπ 2013 12:54 pm

galo έγραψε:αυτα που εγραψες αν και συντονιστης δεν ειναι καθουλου σωστα και προσβάλουν κόσμο. πρόσεχε τι λες και τι γράφεις.

Αν και συντονιστής θα απαντήσω σε αυτό που έγραψες παρ'ότι δεν είναι σωστό, αλλά θα πρέπει να βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Λες ότι προσβάλω κόσμο. Ποιον κόσμο και γιατί τον προσβάλλω; Αυτόν που θυμήθηκε ότι υπάρχει το φόρουμ μόνο όταν το χρειάστηκε κι έκανε λογαριασμό να κατεβάσει κάνα αρχείο ή να λύσει το πρόβλημα του; Κάνε μια αναδρομή στο συγκεκριμένο θέμα και δες πόσοι ξύπνησαν τώρα που αναστατώθηκε το πρόγραμμα τους. Στη συνέχεια, δε το κατάλαβα, επειδή είμαι συντονιστής σημαίνει ότι δε μπορώ να γράφω και την άποψή μου; Καταλαβαίνω ότι έχεις κλείσει αρκετά χρόνια στη σχολή αν κρίνω από το έτος εισαγωγής και πιθανώς να έχεις απογοητευτεί αλλά αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι θες. Από κει και πέρα εγώ ποτέ δεν είπα να μη ρωτάνε τα παιδιά, αλλά όταν λέμε ότι τα μαθήματα αναβάλλονται, γίνεται απεργία, γίνεται περιφρούρηση και τα συναφή δε χρειάζεται πολλή σκέψη για το τι γίνεται. Έχουμε φτάσει 11 σελίδες όπως βλέπεις κι είναι το ίδιο σκηνικό. Εγώ στη τελική είπα σε όλους αυτούς που ρωτάνε να ανέβουν έστω μια φορά να δουν τι γίνεται, γιατί πίσω από την οθόνη είναι πολύ απλό να ρωτάμε ότι θέλουμε πατώντας ένα γρήγορο alt+tab. Όσο για το επιχείρημα το δικό σου εγώ συμφωνώ ότι έχεις αγωνία, άγχος κ.λ.π αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Όσο για μας, που ναι, ζούμε στην Αθήνα περνάμε και γαμώ όπως λες με τη μαμάκα και το μπαμπάκα, έχουμε και μια γιαγιάκα στο σπίτι γιατί εκτός από βολεμένοι έχουμε και σπιταρόνα. Χωράει πολύ κόσμο.

Αυτή η νοοτροπία, χωρίς να αναφέρομαι σε σένα προσωπικά αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του εκπαιδευτικού συστήματος τόσο στη τριτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι εμείς μένουμε παθητικοί σε αυτό. Συμφωνώ ότι η εξεταστική κι η διδακτική λειτουργία του κάθε ιδρύματος είναι βασική προτεραιότητα αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από τη βάση, από τους ανθρώπους που συντηρούν στο να γίνονται όλες οι λειτουργίες ομαλά. Δε σου λέω ότι λειτουργούσαμε αρμονικά ή δεν έπρεπε να αλλάξει κάτι αλλά αυτό που γίνεται μας βυθίζει ακόμα περισσότερο. Κι αυτό που κάνουμε εμείς είναι είτε να απαξιώνουμε το πρόβλημα και να κράζουμε προς πάσα κατεύθυνση, μαζί και τα κομματόσκυλα της σχολής, πάλι από το σπίτι μας όμως, ή αν είμαστε παραταξιακοί να μπερδευόμαστε μέσα σε ηλίθια συμφέροντα για να προβληθούμε. Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν είμαστε ώριμοι όχι να το αντιμετωπίσουμε αλλά ούτε να το καταλάβουμε. Σήμερα αυτό, αύριο το άλλο και κάθε φορά προς το χειρότερο. Εσύ πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις τις διαφημίσεις και τον βομβαρδισμό από ιδιωτικές σχολές και κολέγια που πλέον παίρνουν τα ίδια δικαιώματα με σένα; Εγώ απαίσια. Κάθε μέρα μαθαίνω κι από ένα ακόμα, ανοίγεις τη τηλεόραση και βλέπεις 3 διαφημίσεις την ώρα του D.O.M.I. aka ΔΟΜΗ που τουλάχιστον έχεις τη χαρά να το διαφημίζει η Λέχου. Μπαίνεις στο μετρό κι όπου γυρνάς βλέπεις από ποια πανεπιστήμια αναγνωρίζεται το New York College και του κάθε πικραμένου το μαγαζάκι. Υποβαθμίζουμε οι ίδιοι την ποιότητα των δικών μας σπουδών με τη λογική ότι κουτσά στραβά θα προλάβω να πάρω το δίπλωμα να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου. Να που όμως πλησιάζει κι η στιγμή που σκέφτεσαι θα προλάβω να το πάρω τελικά ή θα καταλήξω να περιπλανιέμαι από δω κι από κει για το χ, ψ λόγο;
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες