Έξω τα Κόμματα...

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Θα ηταν καλυτερο το πανεπιστημιο χωρις τα κομματα..?

ναι
35
74%
οχι
10
21%
δεν ξερω
2
4%

Σύνολο ψήφων : 47

Re: Έξω τα Κόμματα...

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 1:24 am

Θα εχετε την απορια ποιο ειναι τελικα το επιχειρημα μου υπερ της υπαρξης των κομματων. Στηριζεται στον εξης προβληματισμο:
Πριν δυο χρονια, την περιοδο των καταληψεων παρακολουθησα μια εκπομπη του Τσιμα σχετικα με την κατασταση στην παιδεια, στα πανεπιστιμια του εσωτερικου και του εξωτερικου. Η εκπομπη ειπε καποιες αληθειες, οπως οτι πολλα πανεπιστημια του εξωτερικου, και κυριως τα συνεργαζομενα με ελληνικα κολλεγια, ειναι του κώλου. Όλα αυτά ήταν ήδη γνωστά σε μένα και πιστεύω και σε κάθε νοήμονα έλληνα φοιτητή. Τί ήταν αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον; Υπήρχε στην εκπομπή μια συνέντευξη ενός φοιτητή σε κάποιο πορτογαλικό πανεπιστίμιο. Ο φοιτητης αυτος παρουσιαζε την κατασταση στα πανεπιστημια της χωρας του. Εκθειαζε το υψηλο επιπεδο σπουδων, την οργανωση, την καλη συνεργασια καθηγητων,φοιτητων και ολα αυτα. Όταν εφτασε η συζητηση στις παραταξεις, ειπε οτι τα πραγματα στην πορτογαλία έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Τόνισε "στην πορτογαλία πλέον οι φοιτητες και οι φοιτητικές παρατάξεις δεν ασχολούνται με την πολιτική. Ασχολουμαστε αποκλειστικα με το αντικειμενο των σπουδων μας, καθως και με την εξασφαλιση χορηγιων απο εξωτερικους ιδιωτικους φορείς και προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας για τους φοιτητες........Πλέον παμε εμεις στις εταιρείες, δεν περιμένουνε να ερθουν αυτές σε εμάς". Η εκπομπή, είναι προφανές ότι αντιμετώπισε ως θετική αυτήν την πλευρά
lasa

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 1:50 am

Νομιζω καταλαβαινετε ολοι που το πηγαινω. Εκφραζω δηλαδη την ανησυχια μου μηπως η ενδεχομενη καταργηση των κομματων οδηγησει στο αλλο ακρο. Σε ενα πανεπιστημιο πληρως απολιτικ, με φοιτητες που δεν ονειρευονται τιποτα αλλο απο το να γινουν golden boys και γιαπηδες, φοιτητες τελειως ξεκομμενους απο την κοινωνια και τα προβληματα τους, φοιτητες ομοιομορφους (η μεγαλυτερη απειλη των καιρων μας), παγκοσμιοποιημενους, με παρωπιδες και απολυτα αφοσοιωμενους στο κυνηγι της καριερας, της καταξιωσης και της εξελιξης της επιστημης τους, αγνοόντας τις σκοτεινές πλευρές της επιστήμης τους (και η δική μας επιστήμη είναι αλήθεια ότι έχει πολλές σκοτεινές πλευρές, αλλά αυτό είναι άλλη, πολύ μεγάλη κουβέντα). ένα πανεπιστίμιο σαν το πανεπιστήμιο του τσάρλι στο "αρωμα γυναικας" , για οσους εχουν δει την ταινια, ή ένα πανεπιστίμιο όπου οι φοιτητές αντί για κόμματα θα οργανώνονται σε αδελφότητες (ο κοινωνικός διαχωρισμός που προανέφερ στο μέγιστο βαθμό, ο κοινωνικός διαχωρισμός των ελληνικών κομμάτων βρίθει μπροστά του), θα ξεπηδούν μαζορέτες και διαφοροι στίφλερ).
Συγχωρέστε με, αλλά δεν χρειάζεται να γινουμε αμερικανακια για να βελτιωσουμε αυτα που εχουμε. Καλώς ή κακώς σε μερικά πράγματα είμαι "έλληνας" (μην πάει το μυαλό σας σε υπερπατριώτες τύπου άδωνη γεωργιάδη, άλλο εννοώ) .Προσωπικά δεν μου ταιριάζει όλο αυτό το σκηνικό με τους φοιτητές να μένουν απομονωμένοι στο campus, αφοσοιωμένοι στην ακαδημαϊκή τους ζωή και μόνο. Γενικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους αυστηρή διαζώνηση (zoning στην πολεοδομια) με αυστηρά καθορισμένες μονολειτουργικές χρήσεις (εδώ οι χώροι εργασίας, εδώ η κατοικία, εδώ η αναψυχή,εδώ η διασκέδαση, εδώ το εμπόριο, κτλ). Κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει σε σε αβίωτες πόλεις στο εξωτερικό, στερούμενες κοινωνικής συνοχής, βαρετές (αυτά είναι τα καλά της Ελλάδας, που δυστυχώς σνομπάρουμε, σας παραπέμπω σε σχετικό άρθρο του καθηγητή της αρχιτεκτονικής Τάσση Παπαϊωάννου). Όλο αυτό εντείνει τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ομοιομορφία στη συμπεριφορά και ό,τι άλλο καταλαβαίνετε.
Είμαι πεπεισμένος ότι πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικόυ αναπαράγουν αυτήν την κατάσταση.
lasa

Δημοσίευσηαπό sepsis » Κυρ, 25 Ιαν 2009 1:59 am

Eίμαι υπέρ της πολιτικοποίησης στα πανεπιστήμια αλλά κατά της κομματικοποίησης. Εϊναι γελοίο κάποια άτομα από τα 18 τους χρόνια να εντάσσονται σε ένα κόμμα. Δεν υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Anyway, οι 'ανεξάρτητοι' φοιτητές είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που έιναι σε κόμματα, στο χέρι τους είναι να αλλάξει κάτι άμα θέλουν. πχ, αν κατέβαιναν μια φορά στις εκλογές ΟΛΟΙ οι φοιτητές μιας σχολής και αν το λευκό/άκυρο (που θα συμβολίζει τους ανεξάρτητους ας πουμε) θα υπερίσχυε κατά πολύ (όπως είναι λογικό) τότε τα πράγματα θα άλλαζαν.
Από την άλλη, αυτό δεν συμβαίνει....γιατί?

Η απάντηση είναι ιδιαίτερα θλιβερή. Πολύ απλά δεν τους νοιάζει. Εϊναι ιδιαίτερα σπαστικό να βλέπεις 'ανεξάρτητους' φοιτητές που το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην κλείνουν τις σχολές οι 'μειοψηφίες' (λες και πατάνε ποτέ στη σχολή) που άλλωστε παλεύουν γι'αυτούς (ναι, υπάρχουν και άλλες σκοπιμότητες αλλά μην τρελαθούμε κι όλας) και όταν τους λες να πάνε σε μια συνέλευση γελάνε μαζί σου. Ε δεν είναι θλιβερό αυτό? Προσωπικά μου τη σπάει αφάνταστα. Τρελαίνομαι. Και αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν ότι τους αξίζει τελικά, αδιαφορούν αυτοί, ε θα αδιαφορήσουν και τα 'κόμματα' γι'αυτούς. Κακά τα ψέματα, ένας φοιτητής μπορεί να διαμορφώσει μια πολιτική άποψη αν δεν παρασυρθεί από ΔΑΠ/ΠΑΣΠ και τα πάρτυ τους. Προσωπικά στηρίζω τις καταλήψεις για χ,y λόγους και γι'αυτό ψηφίζω ΕΑΑΚ/Εγκέλαδο. Δεν ανήκω ωστόσο σε κανέναν από τους δύο. Απλώς πολιτικά οι ιδέες τους πλησιάζουν τις δικές μου.

jordanEMP έγραψε:

Δηλ μιλαμε για πλειοψηφιες του 1/15....!200 ατομα καθοριζουν την σταση 3000 φοιτητων..!

καλά ναι... Η συνέλευση δεν έχει όριο προσέλευσης. Ειδικά στη σχολή σου στην προτελευταία συνέλευση, σπάσατε ρεκόρ...700 φοιτητές ψηφίσαν ανοιχτή σχολή. Αυτά περί μειοψηφιών είναι καραμέλες. Και η ΝΔ αν το πας έτσι μειοψηφικά κυβερνά τη χώρα...δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται.

Και η άλλη καραμέλα του ότι είμαστε εκπαιδευτικό ίδρυμα και πρέπει να ασχολούμαστε με τα μαθήματα μας είναι πολύ άκυρο. Η πολιτικοποίηση είναι μέρος της παιδείας. Δεν μπορείς να μιλάς για απόφαση κατά των ΚΕΣ, ιδιωτικών κτλπ κτλπ και να έχεις ανοιχτή σχολή ταυτόχρονα. Δεν πάει έτσι όπως και να το θες. Χρειάζονται δραστικές λύσεις..δεν μπορεί εσύ να ζητάς ανοιχτή σχολή για χάριν ''δημοκρατικότητας'' όταν η ίδια η κυβέρνηση το ίδιο 'δημοκρατικά' ψηφίζει κάτι που στην τελική θα σε βλάψει. Ε δεν θα ανοίξουμε και τα πόδια από πάνω. Και, τέλος, δεν έχω δει κανέναν να προτείνει κάποια καλύτερη λύση αντί της κατάληψης.

Συνοψίζοντας, είμαι υπερ της πολιτικοποίησης, κατά της κομματικοποίσης. Όμως, με λύπη διαπιστώνω ότι κανείς δεν θέλει την πολιτικοποίηση...κυριαρχεί η αδιαφορία. Η αδιαφορία είναι από τα χειρότερα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο. Και στην τελική, ανάμεσα στην κομματικοποίηση και την αδιαφορία προτιμώ την κομματικοποίηση. Lesser than two evils....
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό lasa » Κυρ, 25 Ιαν 2009 2:18 am

Εν κατακλείδει:
Θεωρώ ότι οι παρατάξεις (ακόμα και οι κομματικές) ,με όλα τα στραβά τους, αποτελούν ευαίσθητους δείκτες των κοινωνικών φαινομένων. Αντιλαμβάνονται προς τα που πάει το πράγμα. Σε πολλές περιπτώσεις θα προτάξουν τα στήθη τους.
Ποια είναι η πρότασή μου;
Προτείνω σημαντική αποδυνάμωση των κομματικών παρατάξεων από τους φοιτητές, όχι όμως την κατάργησή τους. Το δύσκολο και η πρόκληση, είναι να ξεφύγουμε από την κομματικοποίηση, όχι όμως και από την πολιτικοποιήση για τους λόγους που προανέφερα.
Όσον αφορά τη σχολή μας, θεωρώ ότι έχουμε σπουδαίους καθηγητές (με τις εξαιρέσεις βέβαια, που πάντα υπάρχουν) , με διαφορετικού είδους γνώσεις ο καθένας (εδώ κι αν έχουμε πανσπερμία), όπου μπορούμε να πάρουμε διαφορετικά πράγματα από τον καθένα, ένα σχεδόν ονειρικό πρόγραμμα σπουδών. Τα περί αιωνίων φοιτητών είναι "πίπες" που τις πιστεύουν οι πρετεντεροτρέμηδες. Σημαντική βελτίωση στην του πολυτεχνείου (που για όποιον το θελήσει και προσπαθήσει και, κυρίως, το σεβαστεί είναι από τα καλύτερα στον κόσμο) θα δωθεί μέσω της θέσπισης υποχρεωτικών παρουσιών (χωρίς να σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι ο φοιτητής θα κινδυνεύει να αποβληθεί από το πολυτεχνείο) και η εφαρμογή του νόμου στις εξετάσεις (όχι έγραψα 3 από αντιγραφή, έφερα τις ασκήσεις,αντιγραμμένες συνήθως, πρήζω τα αρχίδια του καθηγητή και περνάω). Το πεντάρι πρέπει να είναι πραγματικό. Κι ας κάνω 10 χρόνια να τελειώσω. Καλύτερα αιώνιος φοιτητής, παρά άσχετος επαγγελματίας (που το παίζει κι επιστήμονας από πάνω). Επίσης το δημόσιο πανεπιστήμιο, κατά τηγνώμη μου πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ανοιχτό, ειδικά αυτήν την εποχή, όπου κατασυκοφαντείται από τους κάθε λογής λαϊκιστές, οι οποίοι όμως επηρεάζουν τον κόσμο.
Ζητώ συγνώμη για τη λογοδιάρροια και τον παροξυσμό μου. Είμαι σίγουρος ότι σας κούρασα. Είχα πολλά πράγματα μέσα μου και ήθελα να τα μοιραστώ. Είναι η δεύτερη φορά που γράφω σε κάποιο φόρουμ. Ό,τι είπα πηγάζει από την εμπειρία μου, κυρίως στις αίθουσες διδασκαλίας,αλλά και σε συζητήσεις σε κάθε χώρο της σχολής και με τους όλων των ειδών. Σε καμμία περίπτωση από ιδιοτέλεια. Αναμένω παρατηρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.
lasa

Δημοσίευσηαπό asterix » Κυρ, 25 Ιαν 2009 11:31 am

Εξω τα κόμματα; είστε σίγουροι; και μέσα ποιός θα είναι; οι τράπεζες;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24-01-09

Στα ύψη τα δίδακτρα στις ΗΠΑ
Το κόστος φοίτησης στα πανεπιστήμια αυξήθηκε 439% από τις αρχές του ’80

The Economist

Mε την ανεργία να αυξάνεται, τις τιμές των κατοικιών να υποχωρούν και την αξία των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών Ταμείων να συρρικνώνεται, οι φοιτητές και τα προβλήματά τους δεν απασχολούν προς το παρόν ιδιαίτερα τους Αμερικανούς.
Ωστόσο και οι φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Το κόστος των διδάκτρων και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων για την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών τους εκτοξεύεται στα ύψη.
Στα 25.000 δολάρια
Οπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τη Δημόσια Πολιτική και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων ανέρχεται στο 439% από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το ποσοστό αυτό ουδεμία σχέση έχει με την αύξηση του μέσου οικογενειακού εισοδήματος στις ΗΠΑ.
Από την Υπηρεσία College Board, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στις ΗΠΑ αλλά και την παροχή υποτροφιών ή άλλων ειδών οικονομικής βοήθειας στους φοιτητές, αναφέρεται ότι το μέσο κόστος φοίτησης σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στα 25.000 δολάρια.
Ασφαλώς, το κόστος φοίτησης σε δημόσιο πανεπιστήμιο είναι πολύ χαμηλότερο, ανερχόμενο κατά μέσο όρο στα 6.500 δολάρια για τους φοιτητές Πολιτειακών Πανεπιστημίων, οι οποίοι είναι κάτοικοι τη Πολιτείας όπου επίσης φοιτούν.
Ωστόσο, και το ποσόν αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό του εισοδήματος μιας φτωχής ή και οικογένειας της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ. Ο λογαριασμός αυξάνεται σημαντικά για τις οικογένειες και τους φοιτητές εάν προσθέσουμε και το κόστος διαβίωσής τους, ακόμη και αν μοιράζονται ένα μικρό διαμέρισμα με άλλους και τρώνε καθημερινά... μακαρόνια. Με αυτά τα δεδομένα δεν δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι φοιτητές προσφεύγουν στο δανεισμό για να καταφέρουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.
Χρεωμένοι φοιτητές
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του College Board, η αξία των φοιτητικών δανείων έχει εκτοξευθεί από τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια προ δεκαετίας στα 87 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με τιμές του 2007.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων είναι χρεωμένοι στο τέλος των τετραετών σπουδών τους για το πτυχίο, και αυτό συμπεριλαμβάνει φοιτητές ιδιωτικών και δημοσίων πανεπιστημίων. Υπολογίζεται ότι τα μέσα δανειακά βάρη ενός αποφοίτου ανέρχονταν πέρυσι στα 20.000 δολάρια.
Περικοπές κονδυλίων
Φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Λίγα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιαίτερα εκείνα τα οποία λαμβάνουν μεγάλες δωρεές, υπόσχονται στους φοιτητές τους υποτροφίες αντί δανεισμού.
Ομως τα περισσότερα, αντιμετωπίζοντας τα ίδια οικονομικές δυσκολίες, δεν έχουν παρόμοιες δυνατότητες.
Απ’ άκρη σ’ άκρη των ΗΠΑ, οι πολιτειακές κυβερνήσεις αναγκάζονται σε περικοπές των κονδυλίων που διαθέτουν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην Πολιτεία της Φλώριδας, η πρόταση του κυβερνήτη αφορά την κατά 15% αύξηση των διδάκτρων ετησίως.
Αν και τα δάνεια που χορηγούνται με εγγύηση του ομοσπονδιακού κράτους στους φοιτητές είναι πλέον μεγαλύτερης αξίας απ’ ό,τι στο παρελθόν, η εκτίναξη των τιμών των διδάκτρων τα καθιστά συχνά ανεπαρκή.
Στη δίνη της κρίσης τα φοιτητικά δάνεια
Tο τελευταίο δωδεκάμηνο ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών οργανισμών που παρείχαν φοιτητικά δάνεια τα κατήργησε λόγω της ευρύτερης κρίσης ρευστότητας.
Εάν αυξηθούν περαιτέρω οι ζημίες των ιδιωτικών τραπεζών, πολλοί φοιτητές θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο. Ακόμη όμως και αν οι τράπεζες συνεχίσουν να χορηγούν φοιτητικά δάνεια, τα επιτόκιά τους εκτοξεύονται στα ύψη, φθάνοντας ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις το 19%.
Αν και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον ανακοίνωσε προ μηνών ότι θα διατεθούν 200 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά τιτλοποιημένων δανείων, συμπεριλαμβανομένων φοιτητικών, η ενίσχυση των ιδιωτικών τραπεζών δεν λύνει τα προβλήματα του φοιτητόκοσμου. Ακόμη και αν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους καταφέρουν να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευσή τους, το κόστος της είναι σχεδόν απαγορευτικό όχι μόνον από την άποψη των διδάκτρων αλλά και των επιτοκίων δανεισμού.
asterix

Δημοσίευσηαπό sepsis » Κυρ, 25 Ιαν 2009 12:07 pm

asterix έγραψε:Εξω τα κόμματα; είστε σίγουροι; και μέσα ποιός θα είναι; οι τράπεζες;

συγνώμη αλλά τις τράπεζες ποιός τις έβαλε εξαρχής μέσα στα πανεπιστήμια? Ο γείτονας?

μια χαρά 'αντίσταση' μπορεί να υπάρχει και χωρίς τα κόμματα. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση...αλλά δεν υπάρχει και γι'αυτό τα κόμματα φαίνονται σωτήρια
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Κυρ, 25 Ιαν 2009 2:13 pm

l_b670c996de49a0b06f513ad29deaf1cf.jpg
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Δευτ, 26 Ιαν 2009 6:47 pm

Manthos εγραψε
Η παθητικοτητα ειναι κοινωνικο φαινομενο καταρχας.δεν υπαρχει μονο στη σχολη αλλα και σε ευρυτερο κοινωνικο πεδιο.αν κοιταξεις την ιστορια της χωρας θα δεις οτι απο τις αρχες του 1900 μεχρι και τωρα καθε γενια σχεδον εχει ζησει ενα μεγαλο πολιτικο γεγονος ειτε αυτο ειναι ο εθνικος διχασμος,ειτε οι 2 παγκοσμιοι πολεμοι,ειτε ο εμφυλιος, ειτε το πολυτεχνειο.εως και 30 χρονια πριν λοιπον σαν χωρα(για να μην παμε και πιο πισω) εχουμε ζησει καταστασεις που εχουν κουρασει τον λαο.οι συμβουλες των γονεων αντι να ειναι ''ευαισθητοποιηθειτε'' ειναι ''μην αναμιχθειτε'' γιατι ο καθε ''προγονος'' περναει τα βιωματα και τους φοβους στον ''απογονο''.ζουμε σε μια κοινωνια καχυποψιας,φοβου και αποστασιοποιησης.αυτο πιστευω ειναι το κυριο αιτιο της παθητικοτητας ΣΕ συνδυασμο με την απογοητευση του κοσμου απο την πολιτικη σκηνη της χωρας.Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που εχουμε αποκτησει σαν λαος μεσα απο τις τοσες κακουχιες.

Για τον θανατο του μικρου αλεξανδρου ποσο παθητικοτητα ειδες..??Διαφωνω! τα παντα ρει..!Η παθητικοτητα ειτε αμβλυνεται ειτε οξυνεται στην κοινωνια με βαση τις υπαρχουσες κοινωνικες συγκυριες..!Πιστευω οτι οι παραταξεις με τους πολωτικους ψηφοθηρικους μηχανισμους αποτελουν σημαντικο παραγοντα αμβλυνσης του φαινομενου της παθητικοτητας...!

Manthos εγραψε
αποψη μου δεν μπορεις να πεταξεις παραταξεις εξω απο τη σχολη και ο λογοι ειναι προφανης:

1)ειναι δικαιωμα του καθενος να οργανωνεται και να υποστηριζει οποια αντιληψη θελει και οπως θελει.μπορει να συνδικαλιζεται ελευθερα.δεν εχουμε δικαιωμα πχ να απαγορευσουμε στη ΔΑΠ να υποστηριζει τη ΝΔ.θα το κανει.ειτε επισημα είτε ανεπισημα(χωρις να το βλεπεις οπως τωρα).

Λαθος!δεν μπορει ο καθενας να κανει οτι θελει...!Αν καποιοι αρεσκονται στο να μου καταστρατηγουν το δικαιωμα στην γνωση δεν εχουν κανενα τετοιο δικαιωμα..!Οπως επισης δεν εχουν δικαιωμα να γεμιζουν με αποκρουστικες αφισσες τα αμφιθετρα προκειμενου να μας χειραγωγουν ενω ταυτοχρονα η πλειψηφια θελει το αντιθετο...!Παραδειγμα αν καποιος θεωρει οτι η δολοφονια ειναι καλο πραγμα δεν σημαινει οτι μπορει να εξασκει τις ιδεες του στους ανθρωπους ανενοχλητος..!Ουτε ο φασισμος ουτε η υποκινουμενη προπαγανδα ουτε η παραβιαση των δικαιωματων μου ειναι δικαιωμα καποιου σε καμια περιπτωση...!

Δεν με ενδιαφερει τι πιστευει η δαπ..!Ομως το κρατος δεν θα επρεπε να χρηματοδοτει και να υποστηριζει τα φυτωρια του και τις κομματικες παραταξεις οταν το 80/100 των φοιτητων ειναι κατα της υπαρξης τους οταν υπαβαθμιζουν συνεχως το πανεπιστημιο οταν ασκουν απροκαλυπτη προπαγανδα οταν σε καθε περιπτωση παραβιαζουν τα αναφαιρετα δικαιωματα μ...!

Manthos εγραψε
2)ακομα και αν ψηφιστει να καταργηθουν οι παραταξεις με τη δομη που εχουν τωρα καποιες-δηλ την αμεση συνδεση με την πολιτικη σκηνη-σιγουρα θα βρεθουν 10-20 που θα οργανωσουν μια αλλη παραταξη η οποια δεν θα φαινεται οτι υποστηριζει το ΠΑΣΟΚ πχ αλλα ανεπισημα θα το υποστηριζει.
προφανως υπαρχουν και εξωπανεπιστημιακες νεολαιες που θα συντελουσαν σε αυτο.αν δεν κανω λαθος ετσι ξεκινησε.
!

καταλαβαινεις τι θελω να πω(γιατι ειμαι και λιγο αρρωστος και χανω τον ειρμο μου :P )?ουσιαστικα ειναι δικαιωμα τους να υπαρχουν στη σχολη και αν ακομα μπορουσες καπως να ξαναοργανωσεις τις παραταξεις εν τελει καποιοι θα ειχαν κοινες πολιτικες αντιληψεις σε επιπεδο βουλης και θα ξαναοργανωνοταν η παραταξη.

Αν φυγουν οι παραταξεις να σια σιγουρος οτι το πανεπιστημιο θα εχει αναβαθμιστει πολυ μεχρι να ξανα γυρισουν...!
Με τις προτασεις ολων μακρια απο τον κομματικο δογματισμο μπορει να βελτιωθει πολυ περισσοτερο το πανεπιστημιο..!
Δεν ειναι δικαιωμα τους να υπαρχουν στη σχολη οταν το 85/100 δειχνει την πορτα της εξοδου σε αυτες και στον λαικισμο που προαγουν..!

Manthos εγραψε
οποτε ρωταγω εγω προκειται για εναν ατερμονο βρογχο?προφανως και οχι.οπως περιεργαψες υπαρχουν τοσοι φοιτητες που δεν ασχολουνται-και μεταξυ μας δεν θελουν να ασχοληθουν είτε γιατι φοβουνται ,είτε γιατι πασχουν απο τη νοσο του ωχαδερφισμου.το θεμα θα επρεπε να ηταν πως να ενεργοποιησουμε εκεινους που δεν ασχολουνται-δεν εχουν αποψη.οχι πως να καταλυσουμε αυτων που λαθεμενα-σωστα δεν ξερω(δεν ειναι ο χωρος να το κρινω αυτη τη στιγμη) εχουν.

οταν λοιπον μιλαμε για 4000 φοιτητες εδω στο μαθηματικο και μολις το 1/4 κατεβαινει στις εκλογες βλεπουμε μια απαθεια 3000(μιλαω για τους συνειδητους αποντες γιατι προφανως υπαρχουν και ατομα που δεν μπορουν να παρευρεθουν) φοιτητων.αυτοι οι 3000 ψηφοι που θα μπορουσαν να κρινουν τους εκπροσωπους μας στο ΔΣ δεν ερχονται να ψηφισουν.αυτο τους καθιστα λοιπον υπευθυνους για το αποτελεσμα της εκλογικης διαδικασιας οπως και αυτους που ψηφισαν.οποτε οι συσχετισμοι και τα ατομα ειναι απολυτως δημοκρατικα και απολυτως 100%.αν δεν τους εκπροσωπουσαν τα ποσοστα θα επρεπε ολοι αυτοι να κατεβουν να τα αλλαξουν.οι αρχαιοι λεγανε τους απολιτικους ανθρωπους(προσεξε οχι α-κομματικοποιημενους) αχρηστους πολιτες.αφου η πολιτικη σκεψη και δραστηριοτητα εκφραζεται μεσω της ψηφου(υπαρχουν και αλλες εκφανσεις αλλα ειναι μαλλον η πιο δυνατη,μαζι με τη συμμετοχη ισως στις εκλογες) ουσιαστικα απαρνουνται την δυναμη τους σαν ατομικοτητες.

Συμφωνω οτι οτι ολοι οι φοιτητες ειναι συνενοχοι για την κατασταση στα πανεπιστημια αλλα..
Γιατι θα πρεπει να κατεβαινουμε σε ψηφοφοριες για να μην προαχθουν οι δυναμεις που παραβιαζουν τα δικαιωμα μας..?
Το δικαιωμα στην γνωση ειναι αναφαιρετο η θα πρεπει να γινονται ψηφοφοριες..?Το οτι δεν κατεβαινουν 4000 για να ισχυσει το 1/15 ως απαρτια το θεωρει χαζο..?Εγω πιστευω οτι αν ηταν 1/2 η 2/3 θα κατεβαιναν πολυ περισσοτεροι...!Επειδη ειναι κοροιδια το 1/15 ολων γιατι να μην το κανουμε 1/40 να αποφασιζω εγω και η παρεα μ..!Το 1/15 δεν εχει καμια σχεση με πλειοψηφιες και δημοκρατια..!ειναι ενα νομικο εκτρωμα προκειμενου να ευνοουνται καποιες μειοψηφιες και να μπορουν να επιβαλλονται στις πλεοψηφιες(που ισως ειναι απαθεις..)Επισης δεν φταινε απολυτα οσοι δεν ψηφιζουν...!Δες ενα αλλο επιχειρημα
Οταν γινεται συνελευση για το αν θα μαθω η οχι για ενα αναφαιρετο δικαιωμα που το θεωρω αδιαπραγματευτο τοτε δεν θεωρω υποχρεωση μου να υποκυψω στις προτασεις αυτων που θελουν να μου καταστρατηγησουν τα δικαιωματα και να υποκυψω στις αθλιες προτασεις διαπραγματευσης...!

Manthos εγραψε
αν φταιει καποιος για την κατασταση στα πανεπιστημια(περαν της εκαστοτε κυβερνητικης πολιτικης) ειμαστε ολοι εμεις που αδιαφορησαμε καποια στιγμη για τον εαυτο μας,ολοι εμεις που αντι να ενημερωθουμε και να αγωνιστουμε για τα δικαιωματα μας πηγαιναμε σε μπουζουκια και κλαμπς και ολοι εμεις που αντι να ζηταμε απο τον κοσμο να παλεψει,να ζητησει αυτα που δικαιουται και να παρει την κατασταση στα χερια του,καθομαστε και κατηγορουμε αλλους.αυτη ειναι η ευκολη λυση,το ευκολο ψεμα.και το μεγαλυτερο ψεμα ειναι οτι δεν μπορουσαμε ποτε να κανουμε κατι για αυτο(οπου αυτο βαλτε οποιοδηποτε προβλημα) ενω δεν προσπαθησαμε.γιατι τιποτα δεν αλλαζει.

Λοιπον οπως προειπα δεν φταιμε μονο εμεις που μεναουμε απαθεις απενντι σε οσους μας καλουν να θεσουμε σε βαση διαπραγματευσης τα δικαιωματα μας...!Και ναι εχω καθε δικαιωμα να τους καταλογιζω ευθυνες!Οσοι υπονομευσαν και υπονομευουν τα διακιωματα μ οσοι υποβαθμισαν και υποβαθμιζουν το πανεπιστημιο πρεπει να δουν την πορτα της εξοδου..!Ενδεικτικο του ποσο κακο κανουν οι παραταξεις ειναι οτι σε ολες τις σχολες καπου στο 85/100 θελουν να φυγουν οι παραταξεις και αυτοι που τις επιθυμουν δεν ξεπερνα το 18/100!

Manthos εγραψε
συγνωμμη για την εκταση του κειμενου και για τον ψιλοχαωδη τροπο σκεψης μου :oops:
εν κατακλειδι(συνοψιζω) οτι η παθητικοτητα εχει βαθιες ριζωμενες ριζες στην νοοτροπια του λαου μας.σκοπος μας πιστευω πρεπει να ειναι να αλλαξουμε αυτην την κατασταση(φανταζεστε ζηταμε το αυτονοητο-μιλα για τον εαυτο σου)

Η παθητικοτητα δεν πιστευω οτι ειναι δεδομενη και αυτο μπορεις να το καταλαβεις με το γεγονος του θανατου του μικρου παιδιου...!

Manthos εγραψε
.οι εκλογες οι αποφασεις συλλογου κτλ ειναι απολυτα δημοκρατικες μιας και παιρνονται βαση αυτων που ψηφιζουν(ετσι λειτουργει το συστημα).οι παραταξεις καλως ή κακως δεν πιστευω οτι μπορουν να φυγουν απο τη σχολη γιατι εχουν καθε δικαιωμα παραμονης εκει.

Το οτι το 80/100 θελουν να φυγουν οι παραταξεις δειχνει οτι μπορει να γινει ευκολα αφου βλεπουμε καθημερινα να επιβαλλονται στους πολιτες πλειοψηφιες του 30/100

Manthos εγραψε
τελος η καταταση θα ηταν καλυτερη αν ολοι μιλαγαμε και συμμετεχαμε σε ολα αυτα που μας αφορουν(οπως εγινε στην τελευταιαΓΣ οπου ειδαμε πολυφωνικοτητα και μακαρι να δουμε και πιο πολυ ακομα).αυτα :)

σωστος σε αυτο..!Αλλα αυτοι που δεν συμμετεχουν ειναι συνενοχοι οχι ενοχοι..!Τα λαθη και την υποβαθμιση την εκαναν τα κομματα...!Την κακη και απαραδεκτη σταση την χρωστα στις κομματικες παραταξεις..!Το οτι οι φοιτητες δεν εχουμε διωξει τις παραταξεις ναι δεχομαι οτι αδρανησμαε αλλα ποτε δεν ειναι αργα για να παρουν οι φοιτητες στα χερια το μελλον τους..!
jordanEMP

Δημοσίευσηαπό jordanEMP » Δευτ, 26 Ιαν 2009 6:52 pm

Τζορνταν αφου οπως λες ειναι ετσι τα ποσοστα εν τελει ο μονος δημοκρατικος τροπος ειναι η συμμετοχη στις διαδικασιες ολοενα και περισσοτερου κοσμου.αυτο λεω.εκτος αν μιλαμε για ολικη αλλαγη καταστατικου,τροπου ληψεως αποφασεων,ΓΣ,κτλ πραγμα το οποιο χωραει συζητηση-και μεγαλη μαλιστα.ευχαριστως να το συζητησουμε αν εχεις σκεφτει κατι πανω σε αυτο.

Δεν ειναι μεγαλη συζητηση..!Ειναι απλο το θεμα και εξηγουμαι...
Το καταστατικο δεν εφαρμοζεται σε καμια σχολη...
Οι παρανομιες και οι αυθαιρεσιες που γινονται και παραβιαση των δικαιωματων των φοιτητων ειναι σε απιστευτο βαθμο...!Το καταστατικο πρπει να πεταχτει στα σκουπιδια...!
Ειναι αυτο που προωθει τις μεοψηφιες του 1/15 που αποφασιζουν με το ετσι θελω να μου παραβιασουν το δικαιωμα στην γνωση...!Αποφασιζουν για οτι τους κατεβει στο μυαλο...!παραβιαζουν κανονες...!Ενδεικτικα σου λεω για να καταλαβεις ποσο βρωμικα και ποσο σαπιλα υπαρχει στα κομματα στη σχολη μας το εχουν κρυψει...!Προωθει μια ψευτοδημοκρατια της μειοψηφιας και αποφασιζουν για οτι θελουν παραβαινουν τους κανονες και λενε τα κομματα ψεμματα...!Επικρατει ενα χαος...!Οι παραταξεις που λενε ψεμματα και εκμεταλλευονται αυτο το χαος.. προκειμενου σαν μειψηφια(200 ατομα..) να επιβαλλονται στους 3000 φοιτητες πρεπει να φυγουν αμεσως...

ναι δε διαφωνω οτι υπηρξαν αντιδρασεις με τον θανατο του μικρου.το κακο θα ειναι αν ειναι αυτη η αναταραχη(που ειναι για πραγματα που ισχυουν και δεν εχουν αλλαξει ουσιαστικα,αρα η κοινωνια ευννοει την υπαρξη ευαισθητοποιησης) ενα πυροτεχνημα,μια φουσκα.ας ελπισουμε πως οχι.σαν παθητικοτητα εννοουμε προφανως τη συνηθη κατασταση και οχι τις εκλαμψεις.γι αυτο το εθεσα ετσι.

τα παντα ρει..!Η παθητικοτητα ειτε αμβλυνεται ειτε οξυνεται στην κοινωνια με βαση τις υπαρχουσες κοινωνικες συγκυριες..!Πιστευω οτι οι παραταξεις με τους πολωτικους ψηφοθηρικους μηχανισμους αποτελουν σημαντικο παραγοντα αμβλυνσης του φαινομενου της παθητικοτητας...!Η κοινωνια ειναι ενα δυναμικο συστημα..!Υπαρχουν πολλα παραδειγματα που αποδεικνυουν τους ισχυρισμους μου...!Για παραδειγμα του υπουργου κ Μαγγινα πηρε ποδι εξαιτιας της οργης των πολιτων..!Το ιδιο και πολλοι αλλοι..!Βεβαια δεν ειναι ευκολο να ενεργοοιηθουν οι πολιτες οταν υπαρχουν τα κομματα(και στο πανεπιστημιο..) που μας κοιμιζουν με την προπαγανδα και τα ψεμματα τους..,οταν χαλιναγωγουν την σκεψη των ανθρωπων μεσα απο την χειραγωγηση.. οταν μας αποχαυνωνουν...!Πρεπει να φυγουν ολοι αυτοι που με τον λαικισμο και την προπαγανδα μας κατεστρεψσν το μελλον...!

το παραδειγμα σου δεν ισχυει.ειδες κανεναν πχ απο την ΠΚΣ να εξασκει δικτατορια προλεταριατου στη σχολη?απλα το υποστηριζει.και σε αυτο δεν μπορεις να τον εμποδισεις.οπως και αν υπαρχει καποιος που πιστευει πως πρεπει να πεθανουν ολοι οι χ επισης δεν μπορεις να το καταλυσεις οση δυσαρεσκεια και αν σου προκαλει.

Ισχυει..!Και γνωριζω οχι ενα αλλα πολλα παραδειγματα..!Για παραδειγμα η παραβιαση του αναφαιρετου δικαιωματος μου στην γνωση γινεται μεσα απο τις μειοψηφιες που εκμεταλλευονται τα νομικα και δημοκρατικα εκτρωματα που υπαρχουν ωστε να μπορουν να επιβαλλονται στην πλειοψηφια των φοιτητων ενω δεν εχουν και δεν ειχαν ποτε κανενα τετοιο δικαιωμα ουτε για αστειο...!Δηλ να μπορουν να μου καταστρατηγουν το δικαιωμα στην γνωση μεσα απο την καταληψη...!Ουτε ο φασισμος ουτε η υποκινουμενη προπαγανδα ουτε η παραβιαση των δικαιωματων μου ειναι δικαιωμα καποιου σε καμια περιπτωση...!
Οσο γιατην δολοφονια ειπα οτι καποιος τις εξασκει(αναφαιρεται σε εφαρμογη των πιστευω σαν ρημα..) δηλ(σκοτωνει...)
Δεν αναφερθηκα οπως καταλαβες σε καμια περιπτωση για το τι πιστευει ο καθενας...!

το δικαιωμα στη γνωση ειναι δικαιωμα.αυτο ομως που ισχυει ειναι οτι οι φοιτητες αποφασιζουν αν θα κανουν μαθημα ή καταληψη μεσα απο τη ΓΣ.σωστα?η δημοκρατια αν θελεις να το παμε και απο κεινη τη πλευρα δεν ειναι τιποτε αλλο απο το ''θελω'' των πολλων.δεν παει να πει οτι ολοι θα ειμαστε συμφωνοι με αυτο.

Λαθος μεγαλοΔεν ισχυει αυτο ποτε..!Αυτο θελουν καποιοι ψευτες και καποια κομματα να το πιστευουμε για να μπορουν να μας καταστρατηγουν το δικαιωμα στη γνωση μεσα απο μειοψηφιες των 200 πισω απο νομικα και δημοκρατικα εκτρωματα..!Και για να δεις ποσο μεγαλο ψεμα ειναι αυτο σου προτεινω να απαντησεις σε μια απο τις ερωτησεις...!
(Οι ερωτησεις ειναι μεσα απο το φορουμ συγνωμη για το υφος..)

anaiegoeimai έγραψε:[

ρε , τρολλαρεις και μας κανεις να γελαμε!!!

καλα πας...

jordan εγραψε
Ερχονται και αλλα μεγαλε κρατησου....!
Τα ξερουν αυτα που λεμε ολοι οι φοιτητες?
το ξερουν οτι δεν τρεφετε κανενα σεβασμο και δεν αναγνωριζετε το δικαιωμα τους στη γνωση?
Το ξερουν οτι η γσ αποτελει ενα παραμυθι καποιων για να μην αντιδραει ο απαθης κοσμος (που δεν γνωριζει τα ψεμματα σας..) απεναντι στις προθεσεις σας για την εφαρμογη των φασιστικων ιδεων σας?
Εσεις αφου το ξερετε γιατι μας κοροιδευετε?
Τι μας περασατε?
Ποια η διαφορα να κανετε καταληψη με η χωρις γσ?
Το ιδιο δεν ειναι?
Αφου σε καμια περιπτωση κανεις απο εσας ουτε για αστειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να μου στερησει ουτε για ενα λεπτο το δικαιωμα να μορφωθω... ακομα και αν το διεκδικησει απο το θεο γιατι να γινεται μεσω της γσ?
Το γνωριζετε οτι καμια γσ δεν μπορει να με εμπωδισει να μαθω οτι αποφαση και αν παρει?
Αφου το γνωριζετε οτι ακομα και αν επικληθειτε δημοκρατιες και ολα αυτα τα ψεμματα σας δεν εχετε κανενα δικαιωμα να μου προσβαλλετε το δικαιωμα στη γνωση και αφου το ξερετε οτι καμια δημοκρατια δεν μπορει να δικαιολογησει την εφαρμογη φασιστικων ιδεων γιατι το κανετε?
Μηπως επειδη δουλευει πολυ καλα η προπαγανδα σας δεν εχουν μαθευτει ολα αυτα?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επιβληθειτε πανω στην παθητικοτητα που εχουν?
Μηπως περνατε τους φοιτητες για μ..ς και προσπαθειτε να επικληθειτε δημοκρατιες και αλλες σοβαρες αξιες προκειμενου να φτιαξετε ενα δημοκρατικο εκτρωμα μεσα απο το οποιο θα μπορειτε να εφαρμοζετε τις φασιστικες σας ιδεες?
Μηπως η ψευτοδημοκρατια που ευαγγελιζεστε αν θελησει με αποφαση της να μου αφαιρεσει την ζωη εγω τι πρεπει να κανω?
Να υπακουσω στις μ..ς σας?Μηπως αν ημουν λιγο πιο αβουλο ον θα σας εβλεπα να το επιδιωκατε κιολας?
Γνωριζετε ποτε μια δημοκρατια μπορει να αποφασιζει και για ποια θεματα?
Να ρωτησω?
Το δημοκρατικο εκτρωμα που εχετε φτιαξει μπορει να αποφασισει για το τι θα σκεφτομαι?
Να το ευχεστε...!
Κατεβαστε το πλαισιο στη γσ μετα απο την αποφαση των 10 και καλο αγωνα..!ας το ψηφισουν 3000 χιλιαδες..!Σας εδωσα και αβαντα οπως ειδατε...! εναντιον της ελευθερης σκεψης..!
Μη σας πω τι θα κερδισετε..!δεν κανει...
Γιατι χρησιμοποιειτε αξιες οπως η δημοκρατια αφου εχετε αγνοια για την σημαντικοτερη αξια της ανθρωποτητας?
Τι φοβαται η πολιτεια και δεν μας προστατευει απο το φασισμο?
τις απειλες σας?
τα ψεμματα σας?
Τους τραμπουκισμους σας?
Ντροπη σας... :beer:

το 1/15 που λες σου ξαναλεω δεν ειναι αντιπροσωπευτικο γιατι το 14/15 αποφασιζει να απεχει.δεν υπαρχει ολιγοκρατια.
ακομα στη ΓΣ δεν εισαι υποχρεωμενος να ψηφισεις αυτα που σου προτεινουν που μπορει να ειναι και προπαγανδα.βαζεις μονος σου τις επιλογες σου.

Λαθος το οτι 1/15 δηλ 200 ατομα κανουν οτι γουσταρουν και παραβιαζουν τα δικαιωματα μας δεν σημαινει οτι φταινε τα 14/15...!
Οι πραγματικοι ενοχοι ειναι το 1/15 οχι οι 3000..!Η αποχη δεν ειναι εγκλημα...!
Η παραβιαση του δικαιωματος μου στην γνωση ομως ειναι κατι το φασιστικο και το απαρδεκτο που ουτε για αστειο δεν το δεχομαι..!Την παραβιαση των δικαιωματων την εκανε το 1/15...!οι αλλοι φταινε πολυ λιγοτερο...!
Για να καταλαβεις οτι εχεις αδικο...
Αν το 1/40 εκμεταλλευτει το νομικο εκτρωμα οπως γινεται και με το 1/15 και επιβαλλει στην πλειοψηφια τις φασιστικες ιδεες... (ενω ταυτοχρονα ασκουν βρωμικη προπαγανδα λεγωντας οτι εχουν καθε δικαιωμα να μου παραβιαζουν το δικαιωμα στην γνωση... ενω αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση...) τοτε δεν φταινε τα 39/40...!Φταινε τα νομικα εκτρωματα που εχουν φτιαχτει ωστε να μπορουν οι 200 να επιβαλλονται στους 3000 η 4000..!Φταιμε εμεις που τους αφηνουμε να καπηλευονται την αξια της δημοκρατιας που εχουν αγνοια για αυτην...!φταιμε εμεις που τους αφηνουμε να μας παραβιαζουν τα δικαιωματα απροκαλυπτα...!Φταιμε εμις που ανεχομαστε τα ψεμματα τους..!Φταιμε εμεις που δεν εχουμε διωξει ακομη τα κομματα...

http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php? ... a&start=30

Σκοπος ειναι η συνειδητοποιηση των δικαιωματων μας και οχι να υποκυψουμε στα ψεμματα των κομματων...!
Εξω τα κομματα...!
jordanEMP

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες