Εικαστική (graffiti) παρέμβαση στο συγκρότημα της Πατησίων

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Εικαστική (graffiti) παρέμβαση στο συγκρότημα της Πατησίων

Δημοσίευσηαπό dannewyorker » Κυρ, 08 Μαρ 2015 11:55 pm

Είναι ιεροσηλία.

Γενικά κι αόριστα πέρα από το ότι είπες την γνώμη σου, βάλε και κανένα επιχείρημα μέσα μπας και κάνουμε κουβέντα.

Είναι σκέτη παραφωνία.

Θεωρώ πως αυτό είναι το νόημα.

Και σπουδάζετε και μηχανικοί;

Ζητάω συγγνώμη που σπουδάζω μηχανικός και μου άρεσε το graffiti.Θα σου στείλω σε π.μ. την αναλυτική μου να με εγκρίνεις.
Τώρα που το σκέφτομαι λέω να γίνω χορεύτρια σε ένα ωραίο κωλόμπαρο πάνω στην Αθηνών-Λαμίας. Σ' ευχαριστώ ice92! Μου άνοιξες τα μάτια!

Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός πια;

Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει την έννοια του σεβασμού...Ξέρεις..Τα σχετικά με τις φωτιές και το γνωστό καρναβαλάκι μετά τις πορείες? Αυτό σε συγκινεί καθόλου? Σου κουράζει τα μάτια?
Prepare your anus!!Winter is coming..
dannewyorker

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Δευτ, 09 Μαρ 2015 3:26 pm

Ας σταματήσουν, πια, αυτές οι αναχρονιστικές δηλώσεις του τύπου "Το ιστορικότερο", "Ιεροσυλία", "Τα κλασσικά κτήρια", "Καταστροφές". Το συγκεκριμένο graffiti, όπως προανέφερα, είναι θέμα αισθητικής του καθενός το αν θα του αρέσει. Ωστόσο, δεν γίνεται να αφορίζουμε γενικά και αόριστα κινήσεις σαν κι αυτές. Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ζωή στο συγκρότημα στην Πατησίων και οπουδήποτε αλλού γίνονται. Είναι πολύ πιο υγιές και ζωντανό ένας τοίχος πανεπιστημίου να είναι βαμμένος με εμπνεύσεις νέων, παρά σε μονότονα αποστειρωμένα χρώματα. Στην τελική οι συνάδελφοι που έθεσαν βέτο όσον αφορά την ιστορικότητα του κτηρίου, καλά θα κάνουν να μάθουν ότι τη μνήμη των αγώνων του Πολυτεχνείου την τιμάς μέσω της συμμετοχής σου σε συλλογικές πολιτικές διαδικασίες, και όχι μοιράζοντας αφορισμούς πίσω από μια οθόνη. Τέλος, από πότε η εικόνα ενός μηχανικού διαμορφώνεται από το χρώμα των τοίχων της σχολής του, και αν ναι, με ποια κριτήρια ?

Spoiler: show
ice92 έγραψε:α)Ρε είστε σοβαροί; β)...Πάντος...
α)Σοβαρός/ή είσαι και φαίνεσαι β)Τάσος Πάντος?
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό abacus » Δευτ, 09 Μαρ 2015 5:42 pm

Δεν μου αρεσε το ότι εγινε γραφιτι χωρις να ρωτησουν και εμας τους φοιτητες τους καθημερινους χρηστες…
Δεν μου αρεσε το γραφιτι…
Αλλα ομως ταιριαζει πληρως με την ψυχοσυνθεση του νεου υφυπουργου παιδειας Τασου Κουρακη του οποιου παραθετω ενα ποιημα σχετικο με γραφιτι…
Δαχτυλομπογιές
Εγώ σκυφτός -καθώς μπρούμυτα-
δαχτυλοαφώ το σώμα της στη μαύρη κάμαρη
Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου
χτυπάει την πόρτα του
αμετάκλητου
Τυφλώνομαι από το φως του
Ορώ
abacus

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Δευτ, 09 Μαρ 2015 5:50 pm

Προσωπικά με βρίσκει αδιάφορο η "ζωγραφιά" αυτή από άποψη αισθητικής, αλλά δεν εγκρίνω την ύπαρξή της. Πρόκειται για ένα δημόσιο κτίριο που χρησιμοποιείται καθημερινά απο εκατοντάδες ανθρώπων με διαφορετικά γούστα. Για τον λόγο αυτόν θα έπρεπε και η εμφάνισή του να είναι "ουδέτερη", ώστε να βρίσκεται κοντά στα γούστα του καθενός. Μπορεί το παλιό μπεζ του τοίχου να μην ήταν και το πιο ευχάριστο θέαμα, αλλά σίγουρα δεν προξενούσε αυτόν τον αποτροπιασμό που προξενεί σε ορισμένους η τωρινή εμφάνιση του κτιρίου. Ήταν κάτι το συνηθισμένο, κάτι το κοινά αδιάφορο/αποδεκτό.
Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα δημόσιο κτίριο και όχι για το σπίτι του κάθενος, οποτέ και η όποια παρέμβαση γίνεται σε αυτό θα πρέπει να έχει και την έγκριση την αρμόδιας για την λειτουργία του αρχής.
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 09 Μαρ 2015 6:07 pm

Off topic:
abacus έγραψε:Αλλα ομως ταιριαζει πληρως με την ψυχοσυνθεση του νεου υφυπουργου παιδειας Τασου Κουρακη του οποιου παραθετω ενα ποιημα σχετικο με γραφιτι…
Δαχτυλομπογιές
Εγώ σκυφτός -καθώς μπρούμυτα-
δαχτυλοαφώ το σώμα της στη μαύρη κάμαρη
Λευκό μπαστούνι ο φαλλός μου
χτυπάει την πόρτα του
αμετάκλητου
Τυφλώνομαι από το φως του
Ορώ

:lol: :lol: :lol: Καλό.
Βέβαια ωραίο ποίημα καμία σχεση με το graffiti. :?
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Δευτ, 09 Μαρ 2015 7:27 pm

ZeRoLoRd έγραψε:Προσωπικά με βρίσκει αδιάφορο η "ζωγραφιά" αυτή από άποψη αισθητικής, αλλά δεν εγκρίνω την ύπαρξή της. Πρόκειται για ένα δημόσιο κτίριο που χρησιμοποιείται καθημερινά απο εκατοντάδες ανθρώπων με διαφορετικά γούστα. Για τον λόγο αυτόν θα έπρεπε και η εμφάνισή του να είναι "ουδέτερη", ώστε να βρίσκεται κοντά στα γούστα του καθενός. Μπορεί το παλιό μπεζ του τοίχου να μην ήταν και το πιο ευχάριστο θέαμα, αλλά σίγουρα δεν προξενούσε αυτόν τον αποτροπιασμό που προξενεί σε ορισμένους η τωρινή εμφάνιση του κτιρίου. Ήταν κάτι το συνηθισμένο, κάτι το κοινά αδιάφορο/αποδεκτό.
Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα δημόσιο κτίριο και όχι για το σπίτι του κάθενος, οποτέ και η όποια παρέμβαση γίνεται σε αυτό θα πρέπει να έχει και την έγκριση την αρμόδιας για την λειτουργία του αρχής.

+++++1 :clap:
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό kotaras » Δευτ, 09 Μαρ 2015 9:11 pm

να μια καλή ιδέα για να καλύψουμε αυτή την αισχρότητα
ας γεμίσουμε το τοίχο με παραταξιακές αφίσες
kotaras

Δημοσίευσηαπό edchar » Δευτ, 09 Μαρ 2015 9:33 pm

Κορυφαίο το σχόλιο για τον Πάντο...
Δηλαδή αν σε εμένα αρέσει να κάνω μάθημα όρθιος από άποψη, να πάω να σπάσω όλες τις καρέκλες της πολυτεχνικής για να είναι όλοι όρθιοι.
Ας σταματήσουν, πια, αυτές οι αναχρονιστικές δηλώσεις του τύπου "Το ιστορικότερο", "Ιεροσυλία", "Τα κλασσικά κτήρια", "Καταστροφές". Το συγκεκριμένο graffiti, όπως προανέφερα, είναι θέμα αισθητικής του καθενός το αν θα του αρέσει. Ωστόσο, δεν γίνεται να αφορίζουμε γενικά και αόριστα κινήσεις σαν κι αυτές. Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ζωή στο συγκρότημα στην Πατησίων και οπουδήποτε αλλού γίνονται. Είναι πολύ πιο υγιές και ζωντανό ένας τοίχος πανεπιστημίου να είναι βαμμένος με εμπνεύσεις νέων, παρά σε μονότονα αποστειρωμένα χρώματα.

Να μαντέψω ότι αν μια ομάδα νέων έβαφε όλους τους τοίχους μπλέ και με κίτρινο ένα απαξία δεν θα ενοχλούσε κανέναν γιατί το έκανε μία ομάδα νέων. (ελπίζω να μην έδωσα ιδέα...). Δεν διαφωνώ ότι είναι θέμα αισθητικής το αν θα σου αρέσει ή όχι. Διαφωνώ ότι κάποιος επειδή γούσταρε υποχρέωσε μια μεγάλη μερίδα να το τρώει στη μάπα μέχρι να βγούμε από το μνημόνιο (ξέρω και άλλα και με τον Τοτό) και να το ξαναβάψουμε...
Αν το αυτοκίνητό σας δεν είναι ωραίο εμφανισιακά και έρθει κάποιος και το κατουρή..γκραφιτάρει να μαντέψω θα πείτε "Αχ, τί καλός..."
Γενικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά παραδείγματα ίδιας φιλοσοφίας. Το σωστό είναι απλό. μία ζωγραφίτσα, πας επώνυμα στον πρύτανη και λές: "Θέλουμε να κάνουμε αυτό εδώ. Έτσι και αλλιώς σκατά είναι ο τοίχος. Δεν θα πληρώσετε. Μπορούμε να έχουμε μία επίσημη απάντησή σας σε 10 μέρες;"
Και η λογική μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα πρέπει να είναι η ίδια. Αν ήταν ο τοίχος της πολυκατοικίας σας και σας καλούσαν σε συνέλευση και λέγανε ξηλωθείτε από 2 κατοσταρικάκια να την ξαναβάψουμε και όσοι δεν ξηλωθείτε τώρα θα το πληρώνετε +50ευρά για 4 μήνες στα καλοκαιρινά κοινόχρηστα να δείς πόσο θα υποστηρίζατε το καλλιτέχνημα.
Στην τελική οι συνάδελφοι που έθεσαν βέτο όσον αφορά την ιστορικότητα του κτηρίου, καλά θα κάνουν να μάθουν ότι τη μνήμη των αγώνων του Πολυτεχνείου την τιμάς μέσω της συμμετοχής σου σε συλλογικές πολιτικές διαδικασίες, και όχι μοιράζοντας αφορισμούς πίσω από μια οθόνη. Τέλος, από πότε η εικόνα ενός μηχανικού διαμορφώνεται από το χρώμα των τοίχων της σχολής του, και αν ναι, με ποια κριτήρια ?

Σαν τέτοιος συνάδελφος έχω ακούσει πολλές φορές να μας επευφημούν στο εξωτερικό λόγω των πολιτικών μας πεποιθήσεων και της συμμετοχής μας στην πολιτική ως φοιτητές ΕΜΠ και ποτέ λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων μας ως μηχανικοί... Επίσης τιμάς τη μνήμη των αγώνων του Πολυτεχνείου (είσαι λανθασμένος αν πιστεύεις ότι το ΕΜΠ είναι ιστορικό λόγω του Πολυτεχνείου μόνο) όταν δεν αφήνεις χουντικές νοοτροπίες του στύλ "τιμάς το Πολυτεχνείο όταν συμμετέχεις σε πολιτικές διαδικασίες", "είσαι καλός Έλληνας όταν δεν έχεις αλλοδαπούς" να παίρνουν σάρκα και οστά. Φήμες λένε πως ως πολιτικοί μηχανικοί είμαστε 7οι (νομίζω) στην Ευρώπη ενώ σαν πολιτικοί χωρίς "μηχανικοί" είμαστε για τις κλωτσίες. Α οι πολιτικοί μας αυτοί είναι που μετά το Πολυτεχνείο (λόγω της ηλικίας τους οι 65άρηδες σήμερα ήταν 22 τότε) αντιλήφθηκαν τις σπουδές ώς μέσο πολιτικοποίησης...
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό batistuldo » Δευτ, 09 Μαρ 2015 9:41 pm

dannewyorker έγραψε:
Ζητάω συγγνώμη που σπουδάζω μηχανικός και μου άρεσε το graffiti.Θα σου στείλω σε π.μ. την αναλυτική μου να με εγκρίνεις.
Τώρα που το σκέφτομαι λέω να γίνω χορεύτρια σε ένα ωραίο κωλόμπαρο πάνω στην Αθηνών-Λαμίας. Σ' ευχαριστώ ice92! Μου άνοιξες τα μάτια!

Αμα το παρεις αποφαση έχει ενα μαγαζι ο εξαδερφος μου στα Πετράλωνα.. στειλε μου pm για τις λεπτομερειες και για φωτογραφιες.
batistuldo

Έτος εισαγωγής: 2001

Δημοσίευσηαπό iva » Τρί, 10 Μαρ 2015 8:07 am

απλά σκέφτομαι ότι η απραξία και η αδράνεια πάει πολλές φορές χέρι χέρι με το αίσθημα της τάξης, την οποία συνηθίζουμε συχνά να εξυμνούμε.
Και ρωτάει σε ποιούς άρεσε η εικόνα των δρόμων, αυτών και σε ποιούς όχι και έκαναν κάτι για αυτό, και ας συζητήσουμε μετά το μέσο? Ολοι εμείς οι νόμιμοι πολίτες χρησιμοποιήσαμε κανένα νόμιμο μέσο για να λύσουμε το πρόβλημα, ή έστω αιτούμασταν στις αρχές?
Στην τελική, όποιοι το έκαναν ήταν από τους λίγους που ενδιαφέρθηκαν για την εικόνα του κτηρίου και ας μην μας αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα.
Ή μήπως μας άρεσε η προηγούμενη εικόνα του κτηρίου?
Δεν φάνηκε σε κανέναν ο τοιχος λίγο βρόμικος, παραμελημένος? ότι παντα βρωμούσε το σημείο δεν μας λέει κάτι από άποψη, έστω υγιεινής? Μήπως ότι άνθρωποι έρχονται σε τέτοια αθλία κατάσταση, μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου δεν βεβηλώνει το κτήριο και μας προσβάλλει σαν κοινωνία? Όταν κάθε μέρα πουλούσαν πρέζα στην Στουρνάρη, θυμάστε να το συζητήσαμε τόσο πολύ?
Όσο αυτός ο τοίχος ανήκει στο πολυτεχνέιο ανήκει και στον δρόμο,(μην σου πω και περισσότερο στον δρόμο) από τον οποίο περνάει όλος ο κόσμος και δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς πρέπει να πάρει την άδεια από την πανεπιστημιακή κοινότητα (ένας θεός να την κάνει...), δεν είναι λίγο ελιτισμός όλοι αυτό το κόψιμο για το ιστορικότερο κτήριο της Αθήνας.
la beaute est dans la rue......
iva

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης