Πάρε το ποδήλατο σου στα χέρια & περπάτα !!!

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Πάρε το ποδήλατο σου στα χέρια & περπάτα !!!

Δημοσίευσηαπό mourgolykos » Πέμ, 08 Δεκ 2011 7:34 pm

Ο ποδηλατης αγαπητέ αν θέλει να χρησιμοποιει τον δρομο που εγω πληρώνω τέλη να χρησιμοποιώ, να βγαλει ωραιότατα αδεια και διπλωμα, οπότε και δεν θα γκρινιάζει μετά κανενας. Γνωστο μου όργανο στην Καλυμνο μου έλεγε ότι στο παρελθόν εξεδιδαν διπλώματα από την εκει αστυνομια γιατί το κακο ειχε παραγίνει και ο κοσμος αντιδρούσε. Αντί λοιπον να διαμαρτύρονται οτι δεν μπορουν να κανουν ποδήλατο, να φωνάξουν για να θεσμοθετηθούν αδειες, εξετάσεις κλπ.
Αν δεν του αρεσει αυτή η λύση να περιμένει ποδηλατόδρομους η αν βιάζεται να αλλαξει χώρα.
Στο μεταξύ εαν κανενας ποδηλατης μου κανει ζημιά στο αμαξι, και επειδη φυσικά δεν θα εχει ασφαλεια......θα του ζητήσω τα ρέστα
Τελευταία επεξεργασία από Dust και Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:08 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Αιτία: next time warning....για τώρα πιππέρι και αλλαγή φράσης...
mourgolykos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό mike89 » Πέμ, 08 Δεκ 2011 7:57 pm

Οι ποδηλάτες της Παρασκευής

psarosoupas έγραψε:συμπέρασμα: κανείς δε σέβεται κανέναν

Γι αυτό ακριβώς πάμε από το κακό στο χειρότερο. Γιατί κανείς δεν κοιτάζει πέρα από την μύτη του και νοιάζεται μόνο για τον κώλο του και το πως θα βολευτεί ο ίδιος και αυτό αφορά από το πιο απλό ζήτημα έως...

mourgolykos έγραψε:Αν δεν του αρεσει αυτή η λύση να περιμένει ποδηλατόδρομους η αν βιάζεται να αλλαξει χώρα.

:lol: :lol: άμα αποπειραθώ να το αντικρούσω θα φάω μπαν με αυτά που σκέφτομαι.. οπότε.. Δεν το σχολιάζω καν..

mourgolykos έγραψε:Στο μεταξύ εαν κανενας ποδηλατης μου κανει ζημιά στο αμαξι, και επειδη φυσικά δεν θα εχει ασφαλεια......θα του ζητήσω τα ρέστα

Πόση ζημία μπορεί να σου κάνει ένας ποδηλάτης; να πέσει πάνω σου; Με max 40km/h μετωπική που σε βρίσκει πρώτα με το λάστιχο;;
Δηλαδή προτιμάς να πέσει αμάξι πάνω στο αμάξι σου; και είσαι σίγουρος ότι θα είσαι μπροστά να πάρεις πινακίδες; είτε πιστεύεις ότι θα κάτσει να αφήσει στοιχειά; (δες το συμπέρασμα του psarosoupas) ότι να ναι πραγματικά..
Διευκρίνιση είμαι και ποδηλάτης και αμαξάτος, τουτέστιν πληρώνω και τέλη και απολαμβάνω τις τέλειες υποδομές που έχουμε..
Άσχετο κάπου είχα διαβάσει σε μία δημοσκόπηση ότι για τους ποδηλάτες μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι λακκούβες στους δρόμους παρά τα αυτοκίνητα (που στις ώρες αιχμής είναι ακινητοποιημένα στα κεντρικά σημεία).
mike89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:02 pm

mike89 έγραψε:mourgolykos έγραψε:
Αν δεν του αρεσει αυτή η λύση να περιμένει ποδηλατόδρομους η αν βιάζεται να αλλαξει χώρα.

άμα αποπειραθώ να το αντικρούσω θα φάω μπαν με αυτά που σκέφτομαι.. οπότε.. Δεν το σχολιάζω καν..

mourgolykos έγραψε:
Στο μεταξύ εαν κανενας ποδηλατης μου κανει ζημιά στο αμαξι, και επειδη φυσικά δεν θα εχει ασφαλεια θα του χώσω το ποδηλατο στον κώλο.

Πόση ζημία μπορεί να σου κάνει ένας ποδηλάτης; να πέσει πάνω σου; Με max 40km/h μετωπική που σε βρίσκει πρώτα με το λάστιχο;;
Δηλαδή προτιμάς να πέσει αμάξι πάνω στο αμάξι σου; και είσαι σίγουρος ότι θα είσαι μπροστά να πάρεις πινακίδες; είτε πιστεύεις ότι θα κάτσει να αφήσει στοιχειά; (δες το συμπέρασμα του psarosoupas) ότι να ναι πραγματικά..
Διευκρίνιση είμαι και ποδηλάτης και αμαξάτος, τουτέστιν πληρώνω και τέλη και απολαμβάνω τις τέλειες υποδομές που έχουμε..
Άσχετο κάπου είχα διαβάσει σε μία δημοσκόπηση ότι για τους ποδηλάτες μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι λακκούβες στους δρόμους παρά τα αυτοκίνητα (που στις ώρες αιχμής είναι ακινητοποιημένα στα κεντρικά σημεία).

Καλά μωρέ τρολλάρει οπότε μη χαλάτε τα νεύρα και τη διάθεσή σας. Ακόμα θυμάμαι τις αναρτήσεις στις καταλήψεις για εαακίτες που επιδίδονται σε κυνήγι αρουραίων... :lol: :lol: :lol:
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:05 pm

Τι λέτε ρε παιδιά, τεράστιο το πρόβλημα! Ποδηλάτες στην Αθήνα! Και πρέπει να περιμένουμε 5 φανάρια μέχρι να περάσουν! Ποπο...
Αντί να πούμε και μπραβο στους ανθρώπους που προσπαθούν να εδραιώσουν έναν διαφορετικό, υγιεινό και καλό για το περιβάλλον τρόπο ζωής, κοιτάμε το συμφέρον μας και ζητάμε και τα ρέστα! Ξέρετε γιατί δεν έχουν γίνει ποδηλατόδρομοι; Γιατί κοστίζουν! Ξέρετε γιατί κοστίζουν; Γιατί ενώ στο εξωτερικό αρκεί να σημαδέψεις το δρόμο με ειδική διαγράμμιση, εδώ δεν το σέβεται κανείς και πρέπει να βάζουμε ειδικό τάπητα με κολωνάκια για να μην περνάει ή παρκάρει ο κάθε εξυπνάκιας! Τέλη δεν πληρώνεις για το δρόμο, πληρώνεις γιατί το αμάξι σου κάνει κακό στο περιβάλλον. Το ποδήλατο τι κακό κάνει; Και στον ΚΟΚ αναφέρεται ξεκάθαρα: Όταν βλέπεις ποδήλατο στο δρόμο είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευθύνη να κρατήσεις απόσταση ασφαλείας (πλαϊνή), ώστε και να πέσει ο ποδηλάτης προς την μεριά σου να μην σε χτυπήσει. Έχεις αμάξι, πηγαίνεις πιο γρήγορα, διατρέχεις μικρότερο κίνδυνο, έχεις μεγαλύτερη ευθύνη. Οι άνθρωποι φοράνε γιλέκα και κράνη, έχουν φωτάκια με δυναμό στα ποδήλατα και πηγαίνουν σε μεγάλες ομάδες ακριβώς για να τους προσέχουν οι υπόλοιποι. Πού είναι το πρόβλημα; για τα 10 λεπτά που τρως στο φανάρι επειδή "δεν σέβονται την κυκλοφορία"? (προφανώς δεν μπορούν να σταματήσουν στα φανάρια, γιατί θα μείνουν πίσω, δεν είναι όπως με το αμάξι που πατάς λίγο γκάζι και φτάνεις όπου θες).
BullsEye

Δημοσίευσηαπό alkar » Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:11 pm

BullsEye έγραψε: Ξέρετε γιατί κοστίζουν; Γιατί ενώ στο εξωτερικό αρκεί να σημαδέψεις το δρόμο με ειδική διαγράμμιση, εδώ δεν το σέβεται κανείς και πρέπει να βάζουμε ειδικό τάπητα με κολωνάκια για να μην περνάει ή παρκάρει ο κάθε εξυπνάκιας!.

Κατι ξερεις εσυ και δεν μας το λες.... :lol:
alkar

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:16 pm

Κρύβε λόγια! :P
BullsEye

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 08 Δεκ 2011 8:45 pm

Και τα κολωνάκια φεύγουν εύκολα - πέφτει ο ένας οδηγός μεθυσμένος, πέφτει η άλλη η 'Ν' απρόσεχτη, πέφτει ο τρίτος κάγκουρας με το ibiza πάνω - σε ένα-δύο χρόνια δεν υπάρχουν κολωνάκια ούτε για δείγμα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό MakisH » Πέμ, 08 Δεκ 2011 9:06 pm

Περί ΚΟΚ κτλ: προσωπικά προσπαθώ κατά το δυνατόν να τηρώ τον ΚΟΚ. Οδηγώ πάντα στη δεξιά πλευρά της δεξιάς λωρίδας, προσπερνάω μόνο από αριστερά κτλ. Φοράω κράνος και έχω καθρέπτη. Κάνω μόνο δυο "παρατυπίες", όποτε είναι αναγκαίο:
1. στα ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα (όταν δεν κουνιέται τίποτα) προσπερνάω την ουρά, πάντοτε από αριστερά, με μικρή ταχύτητα και μόνο όταν είναι άδειο το αντίθετο ρεύμα και έχω καλή ορατότητα. (κοινώς όταν δεν δημιουργώ πρόβλημα). Δεν μπορώ λόγω του μποτιλιαρίσματος (που δημιουργείται από τα αμέτρητα αυτοκίνητα) να παγώσω ολόκληρος στον δρόμο.
2. όταν είμαι πολύ κοντά στα φανάρια και στην άκρη του δρόμου, τότε ναι, πηγαίνω μπροστά ώστε να προλάβω να ξεκινήσω και να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην κυκλοφορία. Δεν κάνω "μανούβρες" μέσα στην κίνηση όμως.

Θεωρώ τελείως λάθος το να οδηγεί κανείς αντίθετα με την κυκλοφορία (αριστερή λωρίδα ή μονόδρομοι) και το επισημαίνω σε όσους ποδηλάτες βλέπω να το κάνουν. Για κόκκινο κτλ δεν το συζητάμε προφανώς...

Περί "καραβανιών" ποδηλάτων: δεν πηγαίνει κανείς στη δουλειά του κλείνοντας μια λωρίδα... Τα "καραβάνια" που αναφέρετε είναι ποδηλατοπορείες με ξεκάθαρο στόχο: να δείξουν ότι υπάρχουν ποδηλάτες στην πόλη και να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη από το κράτος (όπως π.χ. το να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων στα ΜΜΜ), όπως γίνεται σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Δείτε το σαν μια "κανονική" πορεία διαμαρτυρίας, η οποία και αυτή κλείνει τον δρόμο!

Για τα τέλη κυκλοφορίας δε θα έλεγα όχι. Αλλά τότε θα ήθελα να πληρώνω τα τέλη που αντιστοιχούν στον χώρο που καταλαμβάνω και στους ρύπους που εκπέμπω... Δε νομίζω και ο πεζός βέβαια να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για να χρησιμοποιεί τα πεζοδρόμια ή να περπατάει στο δρόμο... Αλλά γιατί να προσπαθήσει κανείς να βάλει αντικίνητρα στη διάδοση μιας κουλτούρας κυκλοφορίας που λύνει τόσα προβλήματα; Δημιουργεί κάποια, δε λέω όχι. Δείτε όμως πόσα λύνει!

Δεν είναι οι ποδηλάτες το πρόβλημα! Ούτε ξεφύτρωσαν ξαφνικά για να διώξουν τα αυτοκίνητα, ούτε πρόβλημα θέλουν να δημιουργούν. Λέτε να θέλουν να βγαίνουν στο δρόμο; Αναγκάζονται όμως!
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 08 Δεκ 2011 10:11 pm

Makish +5
(Είσαι από άλλη Σχολή και δε γνωρίζεις ότι τα ως άνω + είναι μονάδες στο βαθμό εξέτασης, ΑΛΛΑ ... δεν εξαργυρώνονται,.. οπότε είσαι και εσύ
εξ' ίσου κερδισμένος).
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Πέμ, 08 Δεκ 2011 10:49 pm

merde_conserve έγραψε:πέφτει ο κάγκουρας με το ibiza πάνω
παρακαλώ να ανακαλέσεις!δεν έχω πέσει ποτέ σε κολωνάκια! :lol:
φίλος μου έχει χτυπήσει πεζό γιατί παραβίασε κόκκινο με το ποδήλατο, προσωπικά έχω "στολίσει" ποδηλάτη που έκανε προσπέραση σε λεωφορείο από δεξιά πάνω σε στάση και φρέναρε πάνω μου, όπως και σαν αυτό με τον φίλο μου έχω δει πολλά. γενικά οι περισσότεροι νεοέλληνες ποδηλάτες είναι εξίσου μόγγολα με τους έλληνες οδηγούς αυτοκινήτου/μηχανής, απλά με λιγότερα έξοδα.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες