Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
154
80%
οχι
35
18%
δεν ξερω
3
2%

Σύνολο ψήφων : 192

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

Δημοσίευσηαπό graviasd » Τρί, 21 Ιουν 2011 11:12 pm

α με συγχωρείς.απλά είδα αυτό "η χρηματοδοτηση αυτη δεν ειναι απαραιτητα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου...ελεος...για μια συγκεκριμενη παραταξη μπορω να σε βεβαιωσω οτι η χρηματοδοτηση ειναι απο συνδρομες και εισφορες μελων." και σκέφτηκα ότι ίσως σου διέφευγε.:)
graviasd

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό gousia » Τρί, 21 Ιουν 2011 11:14 pm

δεν μιλησα για κομματα.μιλησα για φοιτητικες παραταξεις. :)
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό graviasd » Τρί, 21 Ιουν 2011 11:16 pm

α οκ.παρεξηγησις.
graviasd

Δημοσίευσηαπό spiritually revived » Τετ, 22 Ιουν 2011 3:27 am

οχι εξω.. Ο Ξ Ω! που ελεγε και η γιαγια μου
spiritually revived

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Τετ, 22 Ιουν 2011 8:47 am

:clap:
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τετ, 22 Ιουν 2011 9:35 am

Πλάκα, στην πλάκα, κάθε χρόνο με αυτή τη δημοσκόπηση του jordanEMP, το ποσοστό των "αγανακτισμένων" φοιτητών αυξάνει. Οι συνδικαλιστές μας όμως κάθε χρόνο δείχνουν να έχουν διαφορετική άποψη επί του θέματος και κρίνουν αναγκαία την παραμονή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ερώτηση 1η: Αν ένα τμήμα κλείσει, οι παρατάξεις του τι γίνονται;
Ερώτηση 2η: Αν συγχωνευτεί ένα τμήμα με κάποιο άλλο, πάνε στο νεοσυσταθέν τμήμα και παίζουν ξύλο με τις υπάρχουσες παρατάξεις μέχρι να αναδειχθεί η υπεράρεια παράταξη που θα εκπροσωπεί τον κάθε χώρο;

Αν μη τι άλλο, τα τελευταία γεγονότα με την ΠΑΣΠ στη Νομική, το πρόσφατο ξύλο μεταξύ ΕΑΑΚιτών και η συνακόλουθη διάσπαση του σχήματος στους Χημικούς, η κόντρα ΔΚΜ (παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΕ υποστηριζόμενη κυρίως από τους Πολιτικούς Μηχανικούς) και ΔΚΜ-ΔΑΠ (όλοι οι υπόλοιποι-ριγμένοι) στο ΤΕΕ αλλά και τελικώς οι διαγραφές βουλευτών από τα κόμματα, δείχνουν ότι μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο.

Το ζητούμενο δεν είναι βεβαίως απλά να διασπαστούν, καθώς έτσι δε φεύγουν από το σβέρκο μας. Το θέμα είναι να αντικατασταθούν από κάτι καλύτερο. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν εμείς οι υπόλοιποι 80-85% σταματήσουμε να ψηφίζουμε άτομα και αρχίσουμε να ψηφίζουμε ιδέες και προτάσεις. Και φυσικά για να μπορούμε να πούμε ότι υποστηρίζουμε με την ψήφο μας μία παράταξη, πρέπει να ενστερνιζόμαστε απόλυτα όλες τις απόψεις της. Στο ελάχιστο να διαφωνείς είναι πολιτικά λάθος να τους δώσεις στήριξη γιατί έτσι τους δίνεις άφεση αμαρτιών/νομιμοποίηση.

Ειδικότερα στο θέμα της σχολής η νομιμοποίηση έρχεται
από την ανοχή που δείχνεις όταν σου διακόπτουν το μάθημα για να κάνουν ανακοίνωση/τοποθέτηση
  • όταν δέχεσαι οι αφίσες/ταπετσαρίες στα τζάμια να σου κρύβουν το φυσικό φως και να σου χαλάνε την αισθητική
  • όταν ο συνωστισμός στα τραπεζάκια μπλοκάρει τον τόπο ολόκληρο και δεν μπορείς ούτε να βγεις, ούτε να μπεις στα κτήρια
  • όταν το κάπνισμα τόσο στα τραπεζάκια, όσο και στις γενικές συνελεύσεις κάνουν την πολιτική ζύμωση "καπνιστή"
  • όταν ανέχεσαι να σου λένε ότι δε χρειάζεται να μπεις στο τάδε ή το δείνα μάθημα αλλά αντ' αυτού με τις σημειώσεις τους το περνάς με μία μέρα διάβασμα
  • όταν τους στηρίζεις με τις εξόδους στα κλαμπ και στα μπουζούκια και τις χειμερινές/καλοκαιρινές εξορμήσεις τους
  • όταν αφήνεις άτομα που χρωστάνε τη πλειονότητα των μαθημάτων της σχολής να διαμορφώνουν το πρόγραμμα σπουδών ΣΟΥ
  • όταν τους αφήνεις να σαμποτάρουν ανοιχτές επιτροπές και ανεξάρτητες πρωτοβουλίες
  • όταν τους δίνεις τον ολοκληρωτικό έλεγχο της διοργάνωσης μιας εκδρομής
  • όταν συμμετέχεις κι εσύ στα "τρενάκια" των γενικών συνελεύσεων
    Spoiler: show
    Τρενάκι καλείτε το σύνολο των φοιτητών-υποστηρικτών μίας παράταξης το οποίο ενώ όλη την ώρα της ΓΣ βρίσκεται σε κάποια καφετέρια, 10 λεπτά πριν την ψηφοφορία, μέλη της εκάστοτε παράταξης αρχίζουν τα τηλέφωνα για να φέρουν τον κόσμο να ψηφίσει. Αν ανεχτείτε να χάσετε το χρόνο σας περιμένοντας στωικά να ολοκληρωθεί μία ΓΣ, καθίστε έξω από το αμφιθέατρο (μέσα έχει φασαρία) και προσέξετε τα στελέχη των παρατάξεων να κάνουν το ένα τηλέφωνο μετά το άλλο. Μετά από 5-7 λεπτά τα πρώτα τρενάκια (παρέες φοιτητών) αρχίζουν να καταφθάνουν στο χώρο του αμφιθεάτρου. Εμετικό θέαμα που αν δεν το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, δεν πρόκειται ποτέ να το χωνέψει ο νους σας.
  • όταν πηγαίνεις στη γραμματεία να καταθέσεις μία πρόταση στον πρόεδρο και με περίσσιο θράσος σε ρωτάει "από πια παράταξη είσαι"
  • όταν εσύ πληρώνεις τις φωτοτυπίες που βγάζεις ενώ εκείνες (οι παρατάξεις) με την κομματική τους ταυτότητα τυπώνουν ΔΩΡΕΑΝ στο Θωμαΐδειο
  • όταν θεωρείς φυσιολογικό να έχουν αίθουσες και αποθήκες στο πανεπιστήμιό ΣΟΥ σαν να ήταν τσιφλίκι τους
  • όταν δεν τους φτύνεις ΌΛΟΥΣ για το φακέλωμα που κάνουν και ειδικότερα όταν αυτό αποκαλύπτεται
  • όταν τους ζητάς χάρες και φιλάς τις κατουρημένες ποδιές/καρέκλες τους
  • όταν τους αφήνεις να σε μετράνε σαν να είσαι γίδι στις Γενικές Συνελεύσεις αντί μιας απλής ανάτασης της χειρός ανά έδρανο
  • όταν δεν τους φτύνεις μόλις αρχίζουν τις γλύκες μια-δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές και θυμούνται ξαφνικά τι καλά φιλαράκια που είστε.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Τετ, 22 Ιουν 2011 10:52 am

Μεγάλο ερώτημα είναι η προκλητική αδιαφορία.. μια οργανωμένη αποχή απο τις εκλογές θα περνούσε κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας ή δεν θα ίδρωνε το αυτί τους?

intelx86 περιέγραψες μια νοσηρή κατάσταση που είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας!
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

Δημοσίευσηαπό mone » Τετ, 22 Ιουν 2011 11:11 am

@intelex86
Πλάκα μου κάνεις για τις φωτοτυπίες, δεν το ήξερα.. κ εμείς χαλάμε μία περιουσία για τις φωτοτυπίες στα μπετά και σίδερα.. τί να πεις..
@peace088
αν κάναμε αποχή μη σου πω ότι θα τους βόλευε κιόλας.. θα ψηφίζαν μόνο οι δικοί τους, τα αποτελέσματα θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια, και θα τελειώναν νωρίτερα και με την καταμέτρηση..
Φτύσιμο στα μούτρα θέλουν, καλά λέει ο φίλτατος intelex88..!
regnabo..regno..regnavi..sum sine regno..
mone

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 22 Ιουν 2011 2:01 pm

Με την αποχή, η οποία (η συνειδητή) μπορεί να είναι σωστή λύση ιδεολογικά κτλ (έστω οτι είναι, δεν θα το αναλύσουμε τώρα αυτό), δημιουργείται ακριβώς αυτό το πρακτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει (ή δεν γνωρίζω τουλάχιστον ή δεν έχω δει στο καταστατικό των ΧΜ) κάποιος περιορισμός ως προς την εγκυρότητα των εκλογών σε σχέση με το πόσοι ψήφισαν. Έτσι:
1. όσο λίγοι και να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές πάλι το πρώτο κόμμα θα βγει
2. όσο λίγοι να και να ψηφίσουν στις πρυτανικές/προεδρικές εκλογές πάλι ο πρώτος υποψήφιος θα βγει. Μάλιστα, επειδή έχουμε τους συντελεστές βαρύτητας για τις κατηγορίες ΔΕΠ/φοιτητές/προσωπικό, οι οποίοι δε λαμβάνουν υ'όψιν το πλήθος των ψήφων, μπορεί να ψηφίσουν 100ΔΕΠ, 25προσωπικό και 3 φοιτητές (λέμε τώρα) και τελικά οι 3 φοιτητές να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Ειδικά τώρα που υπάρχει συχνά "απαγόρευση" ψήφου στους φοιτητές σε τέτοιες διαδικασίες, αν καταφέρει ένας να ψηφίσει έχει επηρεάσει από μόνος του το αποτέλεσμα...
(Παράλογο αλλά έτσι δείχνει στα χαρτιά να είναι)
3. όσο και να γκρινιάζουμε και να λέμε "έξω τα κόμματα" κτλ, στις εκλογές θα εξακολουθεί να βγαίνει ΔΣ από 500 άτομα (στη σχολή μου), νούμερο το οποίο φθίνει γνησίως τα τελευταία χρόνια, και στις συνελεύσεις θα εξακολουθούν να βγαίνουν παραταξιακά πλαίσια με 50,60,70 ψήφους.

Όπως και να το κάνουμε, τυπικά οι θεσμοί είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να μην αλλάζουν εύκολα.

Η λύση;
Κατά τη γνώμη μου, ας αρχίσει ο κόσμος να πηγαίνει σε συνελεύσεις κτλ να βλέπει πώς είναι η κατάσταση (και ας μην ψηφίζει), να ενημερώνεται και να μαθαίνει πώς λειτουργεί το θέμα και μετά ας φτιάχνονται εντελώς ξεκάρφωτες παρατάξεις (πες με σχήματα πες με όπως θες) από τους ίδιους τους φοιτητές (οι οποίοι θα τις ιδρύουν, δεν θα τις παραλαμβάνουν από τους παλιότερους) με συγκεκριμένους στόχους (π.χ. "θέλουμε να βελτιώσουμε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα στη σχολή μας, τη δική μας σχολή και να υπερασπιστούμε αυτά και αυτά τα γενικότερα δικαιώματα στη συνέχεια"). Ένα ρητό που μου αρέσει πάρα πολύ λέει "πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις τον κόσμο, φτιάξε πρώτα τη ντουλάπα σου". Το οποίο σημαίνει και άλλα, πιο σημαντικά πράγματα...

Δυστυχώς, όπως λειτουργεί η κατάσταση, οι συνδικαλιστές μας κυνηγάνε τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας (ή της κοινωνίας), ξεχνώντας όμως το τι γίνεται στο σπίτι τους (τη σχολή τους). Προσωπικά βλέπω πάρα πολλά καθημερινά προβλήματα στη σχολή μου για τα οποία κανείς δεν μιλάει γιατί όλοι ασχολούνται μόνο με τα γενικότερα προβλήματα. Οι όποιες προτάσεις "για τη σχολή" κατά καιρούς ακούω, είναι συνήθως πρόχειρες βολές εκτός στόχου. Αλλά πώς ο άλλος να ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθημερινός φοιτητής όταν ο ίδιος έχει ξεχάσει τι πραγματικά θα πει φοιτητής καθώς έχει να μπει σε μάθημα από το πρώτο εξάμηνο; Πολλοί θα αντιδράσουν, θα αρχίσουν τα "τι σχέση έχει το αν μπαίνει ο άλλος σε μάθημα" ή "εγώ ξέρω πολλούς που μπαίνουν" κ.τ.λ. Λυπάμαι, αλλά εγώ ξέρω πολλούς από το έτος μου (τους περισσότερους "τραπεζάκηδες") που έχουν να μπουν σε μάθημα από το πρώτο εξάμηνο. Το βλέπω με τα μάτια μου ότι λείπουν, τι να κάνουμε; Αν δεν τους έβλεπα και στα τραπεζάκια και τις συνελεύσεις θα είχα ξεχάσει οτι υπάρχουν...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Τετ, 22 Ιουν 2011 2:36 pm

mone έγραψε:@intelex86
Πλάκα μου κάνεις για τις φωτοτυπίες, δεν το ήξερα.. κ εμείς χαλάμε μία περιουσία για τις φωτοτυπίες στα μπετά και σίδερα.. τί να πεις..

Οι παραταξεις εχουν ενα συγκεκριμενο αριθμο φωτοτυπιων που μπορουν να βγαλουν στο θωμαιδιο και προφανως μονο για συνδικαλιστικο σκοπο...οχι για σιδερα και μπετα.

Οι σημειωσεις των δαπ/πασπ ειναι παρα μα παρα πολλες για να βγουν στο θωμαιδιο. Αλλου τα βγαζουν με λεφτα, που ξερεις, απο καμια siemens
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες