Πρόγραμμα "Car pooling - παρέα στο αυτοκίνητο" για τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και σταθμού μετρό Κατεχάκη

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Πρόγραμμα "Car pooling - `παρέα στο αυτοκίνητο`" για τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και σταθμού μετρό Κατεχάκη

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Τετ, 22 Ιουν 2011 4:35 pm

To 242 κάποια στιγμή το χειμώνα (πριν τις πολλές απεργίες) είχε καταφέρει να πετύχει τα δρομολόγια που φαίνονται εδώ. Δηλαδή όντως (τα απογεύματα π.χ.) το πετύχαινες κάθε 10 λεπτά!

Μετά βέβαια ήρθε το νομοσχέδιο και μειώθηκαν κατά πολύ οι βάρδιες όπως φαίνεται και σε αυτό το άρθρο.

Τα πρωινά πάντως νομίζω παραμένει συχνό, τα μεσημέρια είναι άφαντο ενώ τα απογεύματα υπάρχουν κάποια ψιλοστάνταρ δρομολόγια που γίνονται, τα άλλα υπόκεινται σε τυχαία γεγονότα.

Κατά τα άλλα το carpooling νομίζω έγινε γιατί τσιγκουνεύονται τα πάντα πλέον (από το ρεύμα μέχρι τα χαρτιά εκτύπωσης). Εξάλλου παλιά υπήρχε πουλμανάκι του ΕΜΠ που έκανε τη διαδρομή Κατεχάκη-Πολυτ/πολη, το οποίο σταμάτησε με τη δικαιολογία ότι πύκνωσαν τα δρομολόγια του 242 :raspberry:
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Πρόγραμμα "Car pooling - `παρέα στο αυτοκίνητο`" για τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και σταθμού μετρό Κατεχάκη

Δημοσίευσηαπό Theodore » Τετ, 22 Ιουν 2011 4:42 pm

Τί να πω κι εγώ ο άνθρωπος, που μια μέρα πέρασα με το αυτοκίνητό μου από την στάση του λεωφορείου επί της Λ. Κατεχάκη και είπα στους φοιτητές ότι πηγαίνω στο ΕΜΠ (Σχολή Πολ. Μηχ. κλπ) και ότι συμμετέχω οικειοθελώς στο carpooling και ότι έχω 4 θέσεις ελεύθερες, και με κοίταζαν όλοι λες και ήμουν κανένας εξωγήινος ή -ακόμη χειρότερα- κανένας ανώμαλος!!! :wtf: Νομίζω ότι η κοινωνία μας είναι πολύ "ζούγκλα" ακόμη για να χωνέψει τέτοιες "λεπτές" έννοιες! Oh, well...! :yawn:
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό mike89 » Τετ, 22 Ιουν 2011 5:16 pm

ingenieurin26 έγραψε:Εκτός αν είχαμε σύστημα που να γράφει πότε φτάνει το λεωφορείο όπως στο εξωτερικό.

Αυτό και μόνο να ίσχυε δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα. Να ξέρεις μετά από κάποια ώρα το μεσημέρι έχει κάθε μισάωρο και από τη στάση των πολιτικών περνάει πχ και τέταρτο-παρά τέταρτο.. θα ξέρεις αν είναι να το περιμένεις η να βγεις να πάρεις το 608. Επίσης δεν είναι τόσο δύσκολο να τηρηθεί αυτή η ώρα (γιατί αν εξαιρέσεις τα πρωινά που γ@μιέται ο τροχονόμος και κρατάει κλειστή την έξοδο της μεσογείων που στρίβει για κατεχάκη και το απόγευμα που κάποιες φορές είναι πηγμένη η κάθοδος της κατεχάκη) στην ουσία η υπόλοιπη διαδρομή δεν έχει καμία αμφιβολία για το πόση ώρα θα κάνει το λεωφορείο

2 θέματα από σημερινή μου εμπειρία.

-> Σήμερα στις 2 ήμουν στην στάση στην Κοκκινοπούλου. Το ένα 242 έμπαινε στο εμπ το άλλο έβγαινε.. γενικότερα το έχω δει και άλλες φορές να γίνεται αυτό. (για να μην λέμε ότι τα μεσημέρια αραιώνει). Θα μου πείτε ότι ίσως τυχαίνει.., Δεν ξέρω αλλά δε νομίζω..

-> Ενώ περίμενα στη στάση στην Κατεχάκη (το πρωί) για το 242 σταμάτησε ένα παλικάρι (μεταπτυχιακός στους μηχανολόγους) και πρότεινε να πάρει κόσμο.. Μόνο εγώ μπήκα και γενικά τα άλλα παιδιά ήταν διστακτικά.. Πιστεύω πως και με τις κάρτες (για τα αυτοκίνητα κυρίως ) θα γίνει δουλειά! θα δείξει! Πάντως βολεύει!
mike89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 22 Ιουν 2011 7:10 pm

Spoiler: show
ingenieurin26 έγραψε:
2. Όταν ξέρει κανείς οτι είναι χαμηλή η συχνότητα (π.χ. αργά το απόγευμα) γιατί απλούστατα να μη βγει στην Κοκκινοπούλου και να διπλασιάσει τις πιθανότητές του; (242 ή 140). Σιγά το περπάτημα...

ποιο το κέρδος; Θα έχεις περπατήσει 10 λεπτά μέσα στα οποία μπορει το λεωφορείο να περάσει από δίπλα σου και να το χάσεις! Εκτος αν είχαμε σύστημα που να γράφει πότε φτάνει το λεωφορείο οπως στο εξωτερικο.
Τα δρομολόγια του 242 ήταν πολύ καλά όλο το χειμώνα. Πλεον, το μεσημερι περνάνε κάθε 40 λεπτά. Συμφωνω σε αυτό που λεει ο mike89 για τη ζητηση. Δεν μπορουμε να απαιτησουμε κατι καλυτερο.

Χμ... Για τα δικά σας κτίρια όντως δεν ισχύει αυτό αφού η επόμενη στάση είναι μακριά.
Σε εμάς εξυπηρετεί η δεύτερη στάση, οπότε και να μπει την ώρα που περπατάς το βλέπεις και μέχρι να κάνει τον κύκλο έχεις βγει.
Αλλά ναι, δεν είναι λύση για όλες τις σχολές αυτό... Παρασύρθηκα... :oops:
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Πρόγραμμα "Car pooling - παρέα στο αυτοκίνητο" για τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και σταθμού μετρό Κατεχάκη

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 22 Ιουν 2011 10:10 pm

Καλά το Κοκκινοπούλου - Σχολή ΠολΜηχ δεν παίζει με τα πόδια, ειδικά τέτοια περίοδο. Το κανα τις προάλλες και ψήθηκα καλά-καλά. :P
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Πρόγραμμα "Car pooling - παρέα στο αυτοκίνητο" για τις μετακινήσεις μεταξύ Πολυτεχνειούπολης και σταθμού μετρό Κατεχάκη

Δημοσίευσηαπό MAKIA182 » Τρί, 28 Ιουν 2011 12:58 pm

Το car pooling μετρά ήδη μια εβδομάδα!!!

Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας,
Οι εγγραφές στο πρόγραμμα car pooling – παρέα στο αυτοκίνητο ΕΜΠ ξεκίνησαν
την Τρίτη, 21/06/2011 και η διανομή των καρτών την Παρασκευή 24/06/2011!
Στις στάσεις του λεωφορείου 242 που αποτελούν από δω και στο εξής και στάσεις
του car pooling – παρέα στο αυτοκίνητο ΕΜΠ έχει τοποθετηθεί η πινακίδα της
φωτογραφίας. Αναζητήστε την, σταθείτε κοντά της ... και μη ξεχάσετε να κρατάτε
την κάρτα σας. Όσοι οδηγοί αυτοκινήτου περνούν από μπροστά, κατευθύνονται
προς τον σταθμό μετρό Κατεχάκη και έχουν τοποθετήσει στο παρμπρίζ το σχετικό
αυτοκόλλητο ας ρίχνουν μια ματιά μήπως υπάρχουν συνάδελφοι που περιμένουν.

Σας θυμίζουμε ότι η παραλαβή των καρτών, ή απλά των αυτοκόλλητων για όσους
έχουν ήδη κάρτα βιβλιοθήκης, γίνεται από το γραφείο δανεισμού (γραφείο 219)
της κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ. Μη ξεχνάτε επίσης ότι για να πάρετε την κάρτα,
θα πρέπει πρώτα να έχετε συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα
http://www.carpooling.ntua.gr.
Ας συμμετέχουμε όλοι!!! Η επιτυχία του προγράμματος θα είναι μια ανάσα
αισιοδοξίας για τις δύσκολες ώρες που περνάμε και θα ανοίξει το δρόμο για την
επέκτασή του σε πιο ολοκληρωμένη μορφή για μετακινήσεις των μελών της
Πολυτεχνειακής Κοινότητας στο σύνολο της Αθήνας
φιλικά,
Η Συγκλητική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
με την επιστημονική στήριξη
- του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Σχ. Αρχιτεκτόνων
- της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας της ΣΑΤΜ.

2011-06-27_156427_car.pdf
(185.34 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 131 φορές

πηγή: Γενικές Ανακοινώσεις ΕΜΠ
“You never change things by fighting the existing reality.
To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

~Richard Buckminster Fuller
MAKIA182 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες