Η γλωσσική ιδεολογία του 'σωστού' και του 'λάθους'

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Η γλωσσική ιδεολογία του 'σωστού' και του 'λάθους'

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 23 Δεκ 2010 5:02 pm

Alain delon.

Θα κάνω μια (μάταιη μάλλον) προσπάθεια να εξηγήσω γιατί διαφωνείς για να διαφωνείς.

Λέω αρχικά:

Γιατί λοιπόν να κολλάμε σε ένα πρόσωπο που "παίζει" να μην υπήρξε?

Απαντάς

Άμα δεν γουστάρεις το Χριστό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε... Υπήρξε πέρα από κάθε αμφισβήτηση....

Ενώ δεν είπα πως δεν υπήρξε ντε και καλά και σηκώνει άνετα αμφισβήτηση, όπως και κάθε πράγμα εκτός της διάνοιάς μου :lol: , παίζεις το κασετάκι που θα έπαιζε ο Παπαγιώργης στην εκκλησία της γειτονιάς σου.

Μπορείς να μου φέρεις τις πηγές σου?Το βάρος της απόδειξης να θυμάσαι πως το φέρεις εσύ

Για να απαντήσεις:

Και εγώ αμα θέλω πιστεύω τις Μ....ίες που λένε ότι θα υπάρχει δικτατορία του προλεταριάτου etc etc και ότι ο κόσμος θα ναι καλύτερος έτσι... Γιατί τα δα και στις χώρες που εφαρμόστηκαν. Δεν θα σου δείξω τίποτα γιατί είσαι προκατειλλημένος και όλα θα τα απορρίψεις. Αν ψάξεις λίγο θα βρείς τις πηγές αυτές δεν έιναι κρυφές. Και δεν ήταν λίγα (σύμφωνα με τους Ρωμαίους) αυτά που έκανε ώστε να τον καταδικάσουνε...

Alain Delon λέμε.Πετάς την κάθε άκυρη πληροφορία(δικτατορία Προλεταριάτου) που νομίζεις πως θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία σου και κάποιος μαλάκας (λέγε τον paktomenos) λέει να απαντάει.Εγώ είμαι προκατειλημμένος,αλλά εσύ μια φορά αποφεύγεις να στηρίξεις την θέση σου (με τις πηγές) και το ρίχνεις στο εύκολο ad hominem περι προκατάληψης κλπ.Αν δεν σκοπεύεις λοιπόν να στηρίξεις την θέση σου μην spam-αρεις.Το πας άρον άρον να το κλειδώσουν και καλά θα κάνουν.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 23 Δεκ 2010 5:10 pm

Λοιπόν θα το κλείσω με αυτό. Δεν διαφωνώ για να διαφωνώ εγώ πιστεύω ότι υπήρξε και δεν σηκώνει αμφισβήτηση από τη στιγμή που υπάρχουν ρωμαικές επιγραφές (έκανα ένα πρόχειρο googlισμα και βρήκα πολλά αλλα αν θες πραγματικά πληροφορίες θα συννενοηθώ με το θεολόγο μου που μου χε πει τις ρωμαικές πηγές αλλά τις ξέχασα) και ο παπαγιώργης της γειτονιάς μου μην ανησυχείς μας λέει πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που θεωρούνται religionarly correct. Αυτά.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό - » Πέμ, 23 Δεκ 2010 5:22 pm

Aυτο που εκανε κυριως ωστε να Τον καταδικασουν οι ρωμαιοι ηταν να μετατρεπει το νερο σε κρασι με αποτελεσμα την καταρευση της οινοποιιας , μειωση των εσοδων απτους ειδικους φορους και αναπτυξη του παραεμποριου αλκοολ..
-

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Παρ, 24 Δεκ 2010 12:00 am

Τελευταιο off topic, αν υπαρχει διαθεση για συνεχεια καλο ειναι να διασπαστουν οι δημοσιευσεις σε νεο τοπικ.

Αιρετικε, μου κανει εντυπωση η σιγουρια σου για την υπαρξη του Ιησου. Τι σε κανει τοσο σιγουρο;

Οι ιστορικοι που εχουν γραψει για τον Ιησου ειναι: Ιωσηπος, Τακιτος, Πλινιος, Σουετωνιος κυριως (και μερικοι αλλοι: http://en.wikipedia.org/wiki/Historicity_of_Jesus). ολοι τους γεννηθηκαν μετα τον θανατο του Ιησου, δηλαδη δεν τον ειδαν... Ακομα, τον αναφεραν απλως, οχι σαν κανενα κοσμοιστορικο γεγονος, αλλα αφιερωνοντας σε αυτον στην καλυτερη καμια παραγραφο.

Προφανως δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι δεν υπηρξε, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι υπηρξε.
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Lenaki! » Σάβ, 01 Ιαν 2011 12:43 am

Ενδιαφερον θεματακι!
Ισως να επρεπε να ειμαι σε καμια σχολη λιγο πιο ψηλα ζωγραφου... ^^
Lenaki!

Δημοσίευσηαπό 50CENT » Κυρ, 02 Ιαν 2011 8:26 pm

Καμένε, δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν γράψει για τον Χριστό...Μην ξεχνούμε τις Σίβυλλες και τις προφητείες τους καθώς και τις πάμπολλες αρχαιοελληνικές προφητείες και αναφορές για το Χριστό(π.χ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ !). Ένα μικρό παράδειγμα http://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/profities1.htm . Επίσης σας παραπέμπω στα βιβλία ''ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ'' και ''ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ'' τόμος 15, του Λιακόπουλου ( του γνωστού :crazy2: - http://www.liako.gr ) Μπορεί να ακούγονται κουφά αυτά που λεεί αλλά δεν είναι!!( τα λένε κι άλλοι...)

Υ.Γ 1: Δεν κάνω διαφήμιση , απλή παραπομπή

Υ.Γ 2: Συγνώμη για τη συνέχιση του off topic ( καλύτερα να ανοιχτεί ένα νέο)

Υ.Γ 3: ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ !!!!
Εικόνα
50CENT

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό lawine » Δευτ, 03 Ιαν 2011 12:20 am

Επειδή αισθάνομαι υπεύθυνη που άνοιξε αυτό το οφ τοπικ, ζητώ συγγνώμη από τον lybe33 που η νέα συζήτηση επισκίασε το θέμα του και την όμορφη ανάλυση του.
Ακόμη νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η κουβέντα.... σε κάθε λόγο υπάρχει και αντίλογος! Επαφίεται στη διακριτική ευγένια και τη "διαλλακτικότητα" μας να αφήνουμε χώρο για τις αντίθετες ιδέες. Μιας και η ύπαρξη ή όχι του Χριστού στην Ιστορία δεν έχει απόδειξη κατά παρόμοιο τρόπο, όπως δεν έχει απόδειξη και η ύπαρξη ενός δημιουργού του κόσμου (αν μπορούσαμε να τον αποδείξουμε, τότε δε θα ήταν Θεός), καλύτερα να το κλείσουμε αυτό το θέμα.
Εκείνοι που έχουν την πεποίθηση ότι υπήρξε, ας μην παλεύουν να πείσουν και τους άλλους κλονίζοντας τα πιστεύω τους.
Εκείνοι που δεν την έχουν, αυτή την πεποίθηση, αλλά έχουν ανησυχία να ερευνήσουν, ας "ψηλαφίσουν στο σκοτάδι".
Για τους υπόλοιπους αυτή η συζήτηση είναι άκρως αδιάφορη.
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό toumba4 » Δευτ, 03 Ιαν 2011 6:58 am

50CENT έγραψε:Καμένε, δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν γράψει για τον Χριστό...Μην ξεχνούμε τις Σίβυλλες και τις προφητείες τους καθώς και τις πάμπολλες αρχαιοελληνικές προφητείες και αναφορές για το Χριστό(π.χ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ !). Ένα μικρό παράδειγμα http://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/profities1.htm . Επίσης σας παραπέμπω στα βιβλία ''ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ'' και ''ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ'' τόμος 15, του Λιακόπουλου ( του γνωστού :crazy2: - http://www.liako.gr ) Μπορεί να ακούγονται κουφά αυτά που λεεί αλλά δεν είναι!!( τα λένε κι άλλοι...)

Υ.Γ 1: Δεν κάνω διαφήμιση , απλή παραπομπή

Υ.Γ 2: Συγνώμη για τη συνέχιση του off topic ( καλύτερα να ανοιχτεί ένα νέο)

Υ.Γ 3: ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ !!!!

Και ύστερα σας φταίει ο seismic...
expose yourself before your peers...
toumba4

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 03 Ιαν 2011 4:26 pm

lawine έγραψε:Επειδή αισθάνομαι υπεύθυνη που άνοιξε αυτό το οφ τοπικ, ζητώ συγγνώμη από τον lybe33 που η νέα συζήτηση επισκίασε το θέμα του και την όμορφη ανάλυση του.

Εγώ το άνοιξα επειδή έχω πιάσει και τον εαυτό μου να υποκύπτει σε ορθογραφολαγνεία ενώ είναι προτιμότερο να αφήνουμε τη γλώσσα να παίρνει το δικό της δρόμο...
Το θέμα της ύπαρξης ή μη με αφήνει αδιάφορο ή τουλάχιστον δε μ'έχει προβληματίσει.
Θα διαχώριζα το τόπικ αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον cult να υπάρχει στο φόρουμ της σχολής Πολ.Μηχ. θέμα με τέτοια προβληματική.
Κατά τ'άλλα είχε αρκετό γέλιο τελικά :lol:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 03 Ιαν 2011 4:42 pm

Θα διαχώριζα το τόπικ αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον cult να υπάρχει στο φόρουμ της σχολής Πολ.Μηχ. θέμα με τέτοια προβληματική.
Κατά τ'άλλα είχε αρκετό γέλιο τελικά

Ισχύει.Εμένα μου θύμισε και λίγο Travolta&Jackson από το Pulp Fiction.

Xristianismos-Noima.jpg
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης