Ανακοίνωση: Αφορά στο διαγώνισμα της 18/06/2010 της Μηχανικής ΙΙ

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Ανακοίνωση: Αφορά στο διαγώνισμα της 18/06/2010 της Μηχανικής ΙΙ

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 23 Ιούλ 2010 3:31 pm

Να συμπληρώσω πολύ συνοπτικώς:
1. Βεβαίως και το μείζον θέμα είναι το "γιατί παραπαιδεία και στο ΕΜΠ"! (*) Με απασχολεί και όσο περνάει από το δικό μου χέρι προσπαθώ να φέρω βελτιώσεις. Κάποιες περπατήσανε κάποιες όχι. (βλ. τελευταίο ποστ μου στο μίτο της Μ.τ.Ρ, όπου και θα επανέλθω αναλυτικά).
2. Από την άλλη δεν είναι δυνατό να εκτοξεύονται βαρειές κατηγορίες εναντίον "πασών και καθενός" εμού προφανώς συμπεριλαμβανομένου (βεβαίως ουδεμία μύγα έχω...) Η παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό του ΤΕΕ έχει πρωτίστως συμβολικό - παιδαγωγικό χαρακτήρα. Είναι καιρός να ΄θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθετε οι νεώτεροι ότι υπάρχει Κωδικας Δεοντολογίας των Μηχανικών και ότι η "τηλεοπτική - διαδικτυακή δημοκρατία" δεν τον έχει καταλύσει. Εκφράσεις του στυλ "έχω γω λαμόγια ράμματα για τη γούνα σας..." (και μάλιστα κατά συναδέλφων) δεν συνάδουν με τον παραπάνω Κώδικα.
Όλα τα παραπάνω υπό την αίρεση ότι το κείμενο πράγματι ανήκει στην συνάδελφο Σ.Λ.

(*) Για την ιστορία, ακόμη και όταν ο γράφων σπούδαζε υπήρχαν "βοηθήματα" και "φροντιστήρια" κυρίως στα μαθήματα των δύο πρώτων ετών.
Ο γράφων μάλιστα είχε με έναν άλλο συνάδελφο συγγράψει το πρώτο (και μάλλον μόνο) "ημιεπίσημο" βοήθημα. Μη υπάρχοντος βιβλίου του Καθηγητή για το μάθημα των Υδραυλικών Έργων καταγράψαμε, δακτυλογραφήσαμε, σχεδιάσαμε τα σχήματα με "κοπίδι" σε μεμβράνη, επιμεληθήκαμε και εκδώσαμε (σε πολύγραφο!..) τις σημειώσεις μας από τις παραδόσεις του. Από αυτές διάβασαν οι συμμαθητές μας και τα επόμενα δύο έτη, μετά βγήκε το βιβλίο.
Με τον Καθηγητή είχαμε συζητήσει και μας είχε απαντήσει: <Δεν το απαγορεύω διότι είναι απαραίτητο, δεν το αναγνωρίζω διότι είναι υπ' ευθύνη σας το περιεχόμενο>.
Η τιμολόγηση έγινε με ευρύτατη διαβούλευση και συναίνεση με τους "πελάτες", λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά έξοδα και την καθαυτή πνευματική εργασία. (την τιμή διάθεσης δεν την ενθυμούμαι...)
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 23 Ιούλ 2010 4:00 pm

Συμπλήρωση για την ιστορία: Ήτο η εποχή των κινητοποιήσεων και της αποχής από τας εξετάσεις. Τότε υπήρχε η εξέταση "προόδου" τον Φεβρουάριο η οποία συμπεριλαμβανομένων και των βαθμών Ασκήσεων, Εργαστηρίων, Θεμάτων μετρούσε κατά 50%. Ο γράφων απείχε, το οποίο σήμαινε ότι έπρεπε να γράψει <10 καθαρό> στις εξεταστικές για να περάσει το μάθημα. Αργότερον η Σύγκλητος έδωσε "χαριστική" στους απέχοντες, δηλαδή επέτρεψε να γράψουμε μαζί με όσους είχαν "πιστοποιητικό ιατρού" και δεν είχαν γράψει. (Η εξέταση "προόδου" ήταν μία, άρα εάν ήσουν άρρωστος έπαιρνες 0 και πήγαινες για 10, εξ' ού και η ειδική εξέταση ασθενών).
Την ημέρα της εξέτασης, στην είσοδο της αίθουσας, με τον Καθηγητή Σ.Τ. έγινε ο παρακάτω διάλογος εις επήκοον όλων:
- "Πως και γράφεται σήμερα κύριε. Κ. ήσασταν άρρωστος!"
- "Όχι κύριε Καθηγητά, έκανα αποχή"
- "Αυτό δεν το περίμενα ποτέ από εσάς".
Βαθμολογήθηκα με 7, ενώ προφανώς είχα γράψει για <12>... Με κάλεσε στο γραφείο του και μου εξήγησε ότι δεν τιμωρήθηκα διότι απείχα, αλλά διότι το είπα μεγαλοφώνως και οι κορυφαίοι Σπουδαστές του Ιδρύματος δεν επιτρέπεται να ηγούνται <ανατρεπτικών πρακτικών>...
Βαθμολογητής στην 3μελή επιτροπή στη Διπλωματική μου επέμεινε για 10άρι (τελικώς 9,5) και η συστατική του για το Μεταπτυχιακό στη Γαλλία ήταν "ύμνος στις ικανότητες και προσωπικότητά μου"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό - » Παρ, 23 Ιούλ 2010 5:17 pm

Για την ιστορια και εγω να συμπληρωσω μηπως να κατεβουμε λιγο απτο καλαμι γιατι θα βρουμε ταβανι?
-

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 23 Ιούλ 2010 5:33 pm

Για την ιστορία λοιπόν, <τότε> εάν έκανες αποχή (ή άλλον τι) κινδύνευες:
1. Να χάσεις το έτος = ακόμη και τα μαθήματα τα οποία είχες περάσει ήταν στο χέρι του Καθηγητή να σε "απαλλάξει" το επόμενο έτος = ξεκίναγες από την αρχή...
2. Κάθε πρωί στην είσοδο (από Πατησίων) υπήρχε στέλεχος του "Σπουδαστικού της Ασφάλειας" και μπατσαρία. Κάποιοι/ες με ένα νεύμα του "οδηγούντο δι' υπόθεσίν τους". Για τους υπόλοιπους υπήρχε το κούνημα του δακτύλου": <Μπαγασάκο αύριο η σειρά σου...> Τζάμπα μαγκιά δεν υπήρχε!
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό dimos » Κυρ, 25 Ιούλ 2010 5:35 am

Stamatina Lefantzi έγραψε:Επίσης δεν σχολιάζω ότι κάποιοι από τους διδάσκοντες "επ΄ αμοιβή" παρέχουν διδασκαλία σε φοιτητές, στα μαθήματα Μηχανικής και όχι μόνο.
Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι σε γνώση ή ακόμη και σε συνεννόηση με τους κυρίους Θεοτόκογλου και Αναστασέλλου.
Αν πάντως κάποιος θέλει περαιτέρω διευκρινήσεις γι' αυτά που δεν σχολιάζω είμαι στη διάθεσή του.

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ βαριά και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, μιας και η υπόνοια ότι καθηγητές της σχολής παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα επ'αμοιβή πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Αν όμως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, θα πρέπει η Stamatina Lefantzi να ανακαλέσει, καθώς θα είναι πρόδηλη προσπάθεια λασπολογίας με σαφώς ιδιοτελείς σκοπούς.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό toumba4 » Κυρ, 25 Ιούλ 2010 1:12 pm

Stamatina Lefantzi έγραψε:Κάποιοι συνάδελφοι με πληροφόρησαν ότι κατά τη διόρθωση των θεμάτων βαθμολογήθηκαν στο 1ο θέμα που αφορά στις ορθές και κύριες τάσεις από τους διδάσκοντες, [b]με μηδενικό ...

Αν πάντως κάποιος θέλει περαιτέρω διευκρινήσεις γι' αυτά που δεν σχολιάζω είμαι στη διάθεσή του. ΛΕΦΑΝΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

XAXAXA ήθελα τον ίδιο διάλογο live με τον Pluto όμως ;) :D :D
expose yourself before your peers...
toumba4

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Epistimonas_ » Κυρ, 25 Ιούλ 2010 6:04 pm

Λοιπόν εγώ προτείνω κάτι:

Να ανεβάσει κάποιος τα θέματα των εξετάσεων στο επίμαχο μάθημα και να λύσω εγώ εν συνεχεία το επίμαχο θέμα.

Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μου ότι για την επίλυση του θέματος δεν θα ανοίξω ούτε σημειώσεις της κ. Λεφαντζή ούτε τα βιβλία του Θεοτόκογλου, κλπ, αλλά θα χρησιμοποιήσω άλλα βοηθήματα (κυρίως από ίντερνετ).

Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι δεν ξέρω πως έλυσε τα θέματα η κ. Ματίνα Λεφαντζή ούτε πως έλυσαν τα θέματα οι καθηγητές του ΕΜΠ, αφού μπορεί να αποδειχτεί ότι ποτέ δεν έδωσα εξετάσεις στο συγκεκριμένο μάθημα.....

Σύμφωνοι?
Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο. Ο παράλογος προσαρμόζει τον κόσμο στα μέτρα του. Συνεπώς όλη η πρόοδος βασίζεται στον παράλογο άνθρωπο.
Epistimonas_ Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό tranikos » Δευτ, 26 Ιούλ 2010 10:37 am

Μιας και τραβαει πολυ αυτη η κουβεντα και γινεται γραφικη προτεινω σε οσους συναδελφους εχουν αμφιβολιες για το γραπτο τους να ζητησουν εγγράφως αντιγραφο του γραπτου τους (ειναι νομιμο δικαιωμα τους) και να προχωρησουν σε ολες τις απαραιτητες διαδικασιες απο εκει και περα. Οσο για αυτα που αναφερει η ανακοινωση του παροντος θεματος δεν ανακαλυψαμε εν ετη 2010 τον τροχο. Απλα καποιος ενημερωσε τον κοσμο αυτο που ολοι το εχουν "τουμπανο". Ευχαριστω σας.
tranikos

Δημοσίευσηαπό amartwlos » Δευτ, 26 Ιούλ 2010 10:29 pm

Epistimonas_ έγραψε:Λοιπόν εγώ προτείνω κάτι:

Να ανεβάσει κάποιος τα θέματα των εξετάσεων στο επίμαχο μάθημα και να λύσω εγώ εν συνεχεία το επίμαχο θέμα.

Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μου ότι για την επίλυση του θέματος δεν θα ανοίξω ούτε σημειώσεις της κ. Λεφαντζή ούτε τα βιβλία του Θεοτόκογλου, κλπ, αλλά θα χρησιμοποιήσω άλλα βοηθήματα (κυρίως από ίντερνετ).

Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι δεν ξέρω πως έλυσε τα θέματα η κ. Ματίνα Λεφαντζή ούτε πως έλυσαν τα θέματα οι καθηγητές του ΕΜΠ, αφού μπορεί να αποδειχτεί ότι ποτέ δεν έδωσα εξετάσεις στο συγκεκριμένο μάθημα.....

Σύμφωνοι?

http://www.youtube.com/watch?v=07xXHmWwUYQ
Η επανασταση θα γινει στις 2 το μεσημερι, την ωρα που πειναει ο εργατης και ξυπναει ο φοιτητης.
amartwlos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Epistimonas_ » Δευτ, 26 Ιούλ 2010 10:38 pm

@amartwlos:

Τώρα αυτό δεν ξέρω τί σχέση είχε με το post μου....
Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο. Ο παράλογος προσαρμόζει τον κόσμο στα μέτρα του. Συνεπώς όλη η πρόοδος βασίζεται στον παράλογο άνθρωπο.
Epistimonas_ Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης