Μας δουλεύουνε οι εταιρείες Ιντερνετ ?

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Μας δουλεύουνε οι εταιρείες Ιντερνετ ?

Δημοσίευσηαπό soso » Σάβ, 14 Φεβ 2009 11:25 am

Νομιζω πως αυτο που εξιστορω παρακατω δν αφορα και δν συμβαινει μονο σε μενα.
Μεχρι μισο μηνα πριν ειχα συνδεση 1mb Forthnet αλλα τις τελευταιες μερες εμφανιζε τεραστια προβληματα ( οι σελιδες φορτωναν χειροκινητα σχεδον ) οποτε φανταστηκα πως ηρθε η ωρα να εκσυχρονιστω.Εκανα λοιπον μια ερευνα αγορας και εβαλα τελικως 8αρα οτενετ στις αρχες του μηνα.τα προβληματα ομως συνεχιζονται τηρουμενων των αναλογιων ( δν ειναι τοσο τραγικα οπως πριν αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχω 8αρα).Τρεχω και σε καθημερινη βαση τα διαφορα speed tests και μου δειχνουν πως εχω το πολυ 1,5mb !!
Οι ερωτησεις μου προς εσας ειναι : εχετε αντοιστοιχο θεμα και αν ναι πως το χετε αντιμετωπισει ? τι μπορει να φταει και τι μπορω να κανω σε τετοιες περιπτωσεις ? τα χω παρει στο κρανιο γτ εμ δν πιανω ουτε το 1/5 αυτου που πληρωνω, μου λενε τα παιδια που παιρνω στις βλαβες πως ολα φαινονται κανονικα και πως το δικτυο αντεχει και 19mb ! sos ...
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Μας δουλεουνε οι εταιρειες Ιντερνετ ?

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Σάβ, 14 Φεβ 2009 11:58 am

Soso, εγώ στο σπίτι έχω 24 Otenet και το modem κλειδώνει στα 10 απ' ότι θυμάμαι. Και πίστεψέ με τα πιάνω τα 10. Βέβαια πληρώνω 24 αλλά για το upload την κρατάω. Παίζει σημαντικό ρόλο το modem (το παλιό μου και το Bautec που εδίναν έπιανε max 5). Άλλαξα modem και έπιασα 8 και τους πήρα και τηλέφωνο να διαμαρτηρυθώ και μου την αναβαθμίσαν στα 10. Επίσης ρόλο παίζει η γραμμή, αν είναι ISDN ή PSTN και αν έχει φιλτράκια σε όλες τις συσκευές στην περίπτωση της PSTN, η απόσταση του modem από την κεντρική μπρίζα όπως το λένε και πολλά πολλά άλλα.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό soso » Σάβ, 14 Φεβ 2009 12:15 pm

modem μου εδωσαν το sagem fast 2404 και εχω κανονικα φιλτρα διαχωρισμου η οπως τα λενε. το modem με τη πριζα εχουν 2 τοιχους παρεμβολη βεβαια.λες να παω να αγορασω αλλο modem και να μν φταει τελικως η εταιρεια ?
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Σάβ, 14 Φεβ 2009 12:23 pm

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις τη γραμμή σε ISDN να καθαρίσει το σήμα όσο γίνεται. Μετά αλλάζεις και το modem σε ISDN και καθάρισες.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Σάβ, 14 Φεβ 2009 12:55 pm

Εγώ θα πρότεινα να μπεις και να πεις το πρόβλημά σου στο adslgr.com, στην ενότητα που αφορά στην OTEnet:
http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=32
Υπάρχουν εκεί άτομα με ειδικές γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τι φταίει και πως να το διορθώσεις.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Μας δουλεύουνε οι εταιρείες Ιντερνετ ?

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 14 Φεβ 2009 3:37 pm

Η συμβουλή του κόκκινου γαντιού είναι η καλύτερη. Όταν εγώ είχα στα πρώτα μου βήματα στο ADSL χοντρά προβλήματα, αφού πήρα άπειρα τηλέφωνα στο τεχνικό τμήμα που κάθε φορά μου έλεγε άλλο πράμα, πήγα στο adsl.gr, ρώτησα και έμαθα διάφορα τόσο γενικά για το πρωτόκολλο, όσο και για τη δυσκολία της σύνδεσης.

Πρώτο και καλύτερο, να ξέρεις ότι η "ταχύτητα" που σου πουλάνε στις συνδέσεις (π.χ 24 Mbps) είναι κατ'όνομα και μόνο, σαν την τιμή των GB των δίσκων που παίρνεις ένα πράμα. Ποτέ δεν θα πιάσεις 100% απόδοση, και συνήθως η σύνδεση κλειδώνει σε μια τιμή αρκετά πιο κάτω. Το "πόσο πιο κάτω" έχει να κάνει με την απόστασή σου από τον κόμβο (βλ. παρακάτω), το "θόρυβο" που οφείλεται στην παλαιότητα των γραμμών σου και άλλα τέτοια. Γενικά αν πιάνεις 10-16 Mbps με 24άρα σύνδεση πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Εμένα προσωπικά κλειδώνει στα 7,5...Ένας φίλος που του κάτσε να είναι δίπλα ακριβώς από τον κόμβο του, πιάνει αστρονομικά ποσά.

Γενικά η σύνδεση είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, που περιλαμβάνει τις εξής μονάδες:
Ο κόμβος της εταιρίας στον οποίο είσαι συνδεδεμένος (η μονάδα μέσα από την οποία περνάνε όλες οι συνδέσεις της περιοχής σου) - τα καλώδια με τα οποία συνδέεσαι - το ΚΑΦΑΟ ("κουτί") της πολυκατοικίας μέσω του οποίου συνδέεσαι - το modem σου - ο τύπος σύνδεσής σου.
Όταν έχεις ένα πρόβλημα στη σύνδεσή σου τότε μπορεί να φταίει οποιοσδήποτε από τους παραπάνω παράγοντες. Πας αποκλείοντας τις πιθανότητες μία-προς-μία. Ας πούμε αρχίζεις από το σπίτι σου: έχεις βάλει φιλτράκια όπου χρειάζονται; Έχεις κάνει σωστά όλη τη διαδικασία της εγκατάστασης; Μετά το ψάχνεις στη "γειτονιά": Είναι τα καλώδια σου παλιά; Σε τι κατάσταση είναι το κουτί σου; κ.ο.κ Πάντα σε συνεργασία με το τεχνικό τημ της εταιρίας που σε συνέδεσε, αρκεί να τους πάρεις τον αέρα, και να τους λες ότι έχεις κάνει τα όσα κλισέ θα σου πούνε για φιλτράκια και για ελέγχους στο σπίτι.

Ας πούμε εγώ, μετά από ποοολύ ψάξιμο, ανακάλυψα ότι...το κουτί της πολυκατοικίας ήταν πολύ παλιό και τα καλώδια κατα*αμημένα, οπότε έχανα από εκεί, και μου έβγαζε πολλές αποσυνδέσεις και προβλήματα. Το βρήκε ο τεχνικός, αφού είχα δηλώσει βλάβη πολλές μέρες πριν.
Υ.Γ Μπορεί να τον βρίζουμε για τη φιλοσοφία που έχει σε σχέση με τις ιδιωτικές, αλλά ο ΠΟΤΕ είναι σαφώς καλύτερος σε τεχνικά ζητήματα από όλες τις άλλες εταιρίες.

Βέβαια πληρώνω 24 αλλά για το upload την κρατάω.

Πάρε μια εταιρική SDSL και εσύ βρε παιδί μου, άμα καίγεσαι τόσο για το upload. Θα πληρώσεις κατιτίς παραπάνω, αλλά του π**στη πια, L'oreal, γιατί σου αξίζει!
:lol: :lol:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης