Υπάρχει εμπειρικός τύπος που δίνει πόσα μαθήματα θα περάσει ένας φοιτητής της ΣΠΜ σε μια περίοδο εξετάσεων. Δίνεται στο συνημμένο.
Μ(t) είναι τα μαθήματα που θα περαστούν
n είναι το έτος που βρίσκεται ο φοιτητής στη Σχολή
Γ είναι η γνωστή συνάρτηση Γ (Gamma function)
J1,5 είναι η συνάρτηση Bessel τάξεως ένα και βαθμού 5
a είναι ο αριθμός των μαθημάτων που χρωστά ο φοοιτητής από προηγούμενα εξάμηνα
Πa(i,j,h) είναι το γινόμενο των βαθμολογιών που έχει πάρει ο φοιτητής σε όλα τα μαθήματα που έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής
e είναι η βάση των φυσικών λογαρίθμων (=2.718281828...)
και h-bar (με την παυλίτσα λίγο πιο κάτω από την κορυφή του) είναι η σταθερά της αρχής της απροσδιοριστίας του Planck (υπάρχει μια απροσδιοριστία σε σχέση με τον αριθμό των μαθημάτων που θα περάσει ο φοιτητής)
Η διαφορική εξίσωση στο συνημμένο λύνεται ως προς την άγνωστη ποσότητα, το M(t), που είναι τα μαθήματα που θα περάσει ο φοιτητής στην τρέχουσα εξεταστική. Το χωρικό (τριπλό ολοκλήρωμα) γίνεται επάνω στον κύκλο σπουδών (δηλαδή η πορεία που έχει προδιαγράψει ο φοιτητής στη Σχολή) το οποίο συνδυάζεται με τις χωροχρονικές διαδρομές που εκτελεί μέσα σε αυτή (π.χ. από τη γραμματεία στο αμφιθέατρο, από το αμφιθέατρο στα εστιατόρια, από το σπίτι του στη σχολή, κλπ).
H Fortran είναι αναπόφευκτη...
Γίνονται επιστημονικές έρευνες για την εξίσωση που περιγράφει τον αριθμό των ετών που θα κάνει ο φοιτητής για να βγάλει τη σχολή. Θα επανέλθω δριμύτερος...
Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο. Ο παράλογος προσαρμόζει τον κόσμο στα μέτρα του. Συνεπώς όλη η πρόοδος βασίζεται στον παράλογο άνθρωπο.