από PAINTER » Σάβ, 22 Ιαν 2011 4:26 pm
λοιπόν,
από τη δική μου εμπειρία κανένας δεν θα δώσει σημασία εάν έχεις κάνει οποιοδήποτε σεμινάριο. Δυστυχώς.
Αυτό που θα εκτιμήσουν (ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) θα είναι εαν έχεις λιώσει το κορμί σου σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ή θέμα (πχ έκδοση αδειών για φωτοβολταικά). Πχ έχω βρει αρκετές αγγελίες που ζητούσαν ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε κάποια συγκεκριμένο λογισμικό ή κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Τονίζω το θέμα της εμπειρίας, καθώς το σεμινάριο σου δίνει τα βασικά και σου λύνει αντε και κανα τυπικό παράδειγμα. Αυτός όμως που ζητάει σε μια αγγελία συγκεκριμένο θέμα, δεν περιμένει να λύσεις τυπικά παραδείγματα, αλλιώς θα το έκανε και μόνος του.
Για να μην σε τρομοκρατώ όμως άδικα, τα σεμινάρια (και ειδικά η προσωπική ενασχόληση, κάτι στο οποίο επενδύω) μπορεί να μην σου δίνουν άμεσα εμπειρία, όμως σου δίνουν μια ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι έχεις κάπου να πατήσεις για αρχή. Σου δίνουν έναν σύντομο μπούσουλα, γιατί κακά τα ψέμματα, το διάβασμα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν πάρουμε σύνταξη (αν πάρουμε). Οπότε αν σε ενδιαφέρει ένα θέμα (όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών) ίσως θα σε βοηθούσε η παρακολούθηση κάποιου σχετικού σεμιναρίου.
Το θέμα όμως είναι να μπορέσεις να περιορίσεις τους στόχους, γιατί για τα περισσότερα από αυτά και χρήμα χρειάζεται αλλά και χρόνος. Πχ το ιεκεμ τεε έχει και σεμινάριο για ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται άσχετο, εμένα ίσως ενδιαφέρον, αν το συνδιάσω πχ με τα κτηματομεσιτικά.
Τέλος τα MsProject και 3P δεν είναι διαχείριση, είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ διαχείρισης. Και αφού δεν ξέρεις ακόμα διαδικασίες (πχ τη ροη εργασιών ενός εργοταξίου) η γνώση τους είναι περιττή. Αλλωστε μην ανησυχείς, για να μπορούν να τα δουλεύουν μανατζερς, είναι προγράμματα της πλάκας, οπότε άμα τα χρειαστείς, τα μαθαίνεις μέσα σε ένα σ/κ. (Και δεν το λέω από κεφαλιού μου, το έχω δουλεψει και είναι πανεύκολο.)Αρκεί να ξέρεις το θεωρητικό υπόβαθρο...ΠΑΡΙΣ ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ ΣΠΙΚΙΝΓΚ.
Η διαχείριση εμπεριέχει και χρηματοοικονομικά και οικονομικά. Μπορεί να μην σου χρειαστεί σε μια συγκεκριμένη δουλειά το να ξέρεις τις δομές μέσω των οποίων μπορείς να χρηματοδοτήσεις μια επιχείρηση, αλλά αυτές είναι γνώσεις πιο ευρείας κατανάλωσης και μπορεί να σε βοηθήσουν αργότερα ακόμα και σε δικιά σου επιχείρηση.
Μόρφωσε έναν πιο συγκεκριμένο στόχο και τα ξαναλέμε πιό συγκεκριμένα!
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI