Μερικοί λόγοι για να μην πάω στη γενική συνέλευση

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Μερικοί λόγοι για να μην πάω στη γενική συνέλευση

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Δευτ, 18 Οκτ 2010 9:40 pm

Ως γνωστόν αύριο έχουμε γενική συνέλευση. Και θα ήθελα πολύ να πάω για να ψηφίσω.... Όμως περνούν διάφορες ιδέες στο μυαλό μου που με κάνουν να θέλω να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται αφού είμαστε πάνω από 18 χρονών και κατά τη γνώμη μου δεν έχουμε μάθει ούτε να φερόμαστε πόσο μάλλον να συνεδριάζουμε και να αποφασίζουμε! Γι' αυτό θα ήθελα να μοιραστώ ,με όποιον ενδιαφέρεται, τα γενεσιουργά αίτια αυτών των σκέψεών μου!

1)Κάπνισμα. Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω ότι σε περυσινή γενική συνέλευση μία συνάδελφος είχε κατεβάσει πλαίσιο μη καπνίσματος το οποίο πέρασε και αμέσως μετά καταπατήθηκε από συναδέλφους.

2)Φωνές. Εδώ και 3 χρόνια δεν μπορώ να κατανοήσω όσο και αν προσπαθώ την λογική ορισμένων ομιλητών που τους οδηγεί σε φωνές και ουρλιαχτά! Μήπως πιστεύουν ότι από όλα αυτά που ακούμε να συμβαίνουν έχουμε κουφαθεί στην πραγματικότητα ή μήπως οι ίδιοι είναι κουφοί; Ανεξάρτητα πάντως από την αιτία το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: ο απόλυτος πανζουρλισμός!

3)Αγένεια και ασέβεια απέναντι στον ομιλητή. Μου είναι αδύνατο να καταλάβω γιατί τον καιρό αυτό που είμαι στη σχολή δεν έχω καταφέρει να ακούσω κάποιον ομιλητή με πολλούς ψηφοφόρους* να ολοκληρώνει την τοποθέτηση του χωρίς παρεμβολές. Συγκεκριμένα ακούγονται ήχοι του στιλ: ου ου, τι λες ρε λαλάκα, αααααα και λοιποί οδυρμοί και βρυχηθμοί. Επίσης συχνά παρατηρούνται εκτοξεύσεις αντικειμένων διαφόρων ειδών πχ. μπουκάλια, καφέδες κτλ. Και εδώ έρχεται η παράκληση μου: άσε το λαλάκα (κατά την άποψη σου πάντα) συνάδελφο να πει την μπούρδα του και να ολοκληρώσει και όταν έρθει η σειρά σου σκίσε τα ρούχα σου με την ησυχία σου!

4)Απεριόριστη διάρκεια και ασυνέπεια. Με μεγάλη βεβαιότητα θα μπορούσα να πω ότι η αυριανή γενική συνέλευση θα αρχίσει τουλάχιστον με 1.5 ώρα καθυστέρηση! Και σαν να μην φτάνει αυτό θα διαρκέσει και 4-5 ώρες προκειμένου να μασηθούν ικανοποιητικά τα χιλιοειπωμένα!

*Αναφέρομαι σε ομιλητή με πολλούς ψηφοφόρους γιατί προφανώς οι άλλοι είναι εκτός συναγωνισμού και κανείς δεν τους δίνει σημασία ότι και να πουν!
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Μερικοί λόγοι για να μην πάω στη γενική συνέλευση

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Δευτ, 18 Οκτ 2010 9:54 pm

1000 like!! :thumbup: :thumbup:
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό mike89 » Δευτ, 18 Οκτ 2010 9:55 pm

amelie_a έγραψε:Με μεγάλη βεβαιότητα θα μπορούσα να πω ότι η αυριανή γενική συνέλευση θα αρχίσει τουλάχιστον με 1.5 ώρα καθυστέρηση!

Μόνο 1.5? αισιόδοξη σε βρίσκω. :lol: :lol: :lol:
κ όμως αν πάμε την ώρα που λέει και είναι ένας ικανοποιήτικος αριθμός φοιτητών δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσει νωρίτερα.. :think: :think:

Γενικά άπειρα +++ για όσα λες....
(βάλτε κανα like ρε παιδιά :mrgreen: :mrgreen: )
mike89 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 18 Οκτ 2010 10:36 pm

Αυτά είναι όλα?Με αυτά και να θες δεν γίνεται να διαφωνήσεις:P.Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που προτείνεις να μην πάμε?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Δευτ, 18 Οκτ 2010 10:54 pm

@paktomenos
Σου φαίνονται λίγα, συνάδελφε..? Διότι εμένα μου φαίνονται ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ για εναν σοβαρό ΔΙΑΛΟΓΟ που ΔΕΝ
amelie_a έγραψε: θα διαρκεί 4-5 ώρες προκειμένου να μασηθούν ικανοποιητικά τα χιλιοειπωμένα!
Δεν υπάρχει δρόμος που δεν μπορούμε να χαράξουμε
Δεν υπάρχει φορέας που δεν μπορούμε να οπλίσουμε
Δεν υπάρχει Υ.Α. που δε μπορούμε να ελέγξουμε
Δεν υπάρχει πρανές που δε μπορούμε να αντιστηρίξουμε
TechniCalD

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Δευτ, 18 Οκτ 2010 11:06 pm

Εμένα μου φαίνεται χειρότερο το να κάνω κριτική από την απέξω, χωρίς να προσπαθώ να αλλάξω αυτά που με ενοχλούν.. Άμα όντως θέλατε να έρθετε, θα ερχόσασταν . Με το να μπαίνουμε εδώ να γράφουμε δεν αλλάζουμε τίποτα.
Αύριο πρέπει τουλάχιστον το κάπνισμα εντός του αμφιθεάτρου και το μπλα-μπλα-βουητό να περιοριστούν.!!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Δευτ, 18 Οκτ 2010 11:26 pm

Πράγματι, ο "διαδικτυακός επαναστάτης" είναι φαινόμενο της τρέχουσας εποχής...όπως άλλωστε και ο "διαδικτυακός ψυχογράφος κ αναλυτής"..

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχουμε παρακολουθήσει το "πανηγυράκι" που λέγεται "Συνέλευση"? Προσωπικά έχω επιχειρήσει αρκετές φορές σε συνέλευση να ανακαλύψω τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι αυτό που παρακολουθώ θυμίζει κάτι σε δημιουργικό διάλογο,αλλά απέτυχα...
Το μόνο που βλέπω(ασ'το καπνό..αυτό είναι το τελευταίο..) είναι επίδοξους νέους να παπαγαλίζουν,εκ περιτροπής και ανα παράταξη,στομφώδη κείμενα που τα αποστηθίζουν,την ώρα που κάποιος άλλος "συνομιλητής" τους εξοβελίζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας(και όλα αυτά στη καλύτερη των συνθηκών!)... Στη παραπάνω φράση της amelie_a στάθηκα εγώ που για μένα κρύβει όλη την ουσία και αποτελεί το σοβαρότερο επιχείρημα του απέχοντος...
TechniCalD

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Δευτ, 18 Οκτ 2010 11:42 pm

Γενικά μίλησα.. Δεν αναφερόμουν σε σένα ειδικά. Είμαι σίγουρη ότι έχεις έρθει..Δεν έκανα τον αναλυτή ούτε τον ψυχολόγο.
Σε κανέναν φυσικά δεν αρέσουν αυτά που λέει η amelie_a, όπως και αυτά που ανέφερες εσύ.Τα βρίσκω όμως απλά δικαιολογίες,αν μου επιτρέπεις.
Πες μου λοιπόν έναν τρόπο να λύσουμε - σε πρώτη φάση - τα θέματα του συλλόγου μας χωρίς να κάνουμε γενική συνέλευση, και ας αφήσουμε στην άκρη για την ώρα τα υπόλοιπα.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Δημοσίευσηαπό martin » Δευτ, 18 Οκτ 2010 11:45 pm

για μένα το χείροτερο απ΄όλα είναι οι ατελείωτες τοποθετήσεις (χώρια ότι είναι καθάρα διάβασμα κειμένων από χαρτί από τους περισσότερους) και η διάρκεια της συνέλευσης που φτάνει ως αργά το απόγευμα...εν τω μεταξύ μιλάμε για απλά πράγματα...μηχανικοί θα γίνουμε και θα φτιάχνουμε σπίτια αλλά να υπάρξει μια συμφωνία από τους άμεσα εμπλεκόμενους για το χρόνο ομιλίας των ομιλητών και να τηρηθεί δε γίνεται...
martin

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό TechniCalD » Τρί, 19 Οκτ 2010 12:04 am

@Giorgitseli
Δε πιστεύω ότι υπάρχει αξιόλογη μερίδα φοιτητών που να διαφωνεί με την ύπαρξη θεσμού(ως θεσμός!) Γενικής Συνελεύσεως στα Πανεπιστήμια...
Σιχαίνομαι όμως το γεγονός ότι ο θεσμός αυτός έχει μολυνθεί και αποπροσανατολιστεί από τα "νεανικά παραρτήματα" των πολιτικών μαγαζιών της Βουλής. Αν με ρωτάς προσωπικά θεωρώ τις παρατάξεις ΠΛΗΓΗ της 3βάθμιας εκπαίδευσης και ως εκ τούτου δε μπορώ να συμμετέχω ιδεολογικά άλλα και διαδικαστικά(πλέον) σε οποιαδήποτε "εργασία" σχετίζεται με αυτές. Το χειρότερο είναι ότι αυτές έχουν υποβάλλει τα ιδρύματα σε ένα τέτοιο βαθμό "γκετοποίησης" ώστε ανεξάρτητες φωνές και ρεύματα να αποθαρρύονται ή να περιορίζονται στους άγονους ρυθμούς των γνωστών κομμάτων...
Για μένα λοιπόν ο προβληματισμός που θέτεις δεν είναι στη σωστή βάση-κατεύθυνση...
Τελευταία επεξεργασία από TechniCalD και Τρί, 19 Οκτ 2010 12:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
TechniCalD

Επόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες