19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό tsol21 » Σάβ, 16 Οκτ 2010 12:55 pm

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 19/10 και ώρα 13.00 στα αμφ.1,2 με θέματα:
-Εκπαιδευτική αναδιάρθρωση(Εξαγγελίες Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση, Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων, αναγνώριση κολλεγίων)
-Εξελίξεις στον τομέα της εργασίας(Εργατικές κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές μνημονίου-Ε.Ε.-ΔΝΤ, απολύσεις, διάλυση συλλογικών συμβάσεων και δε συμμαζεύεται...)
-Ζητήματα σχολής(Συγγράματα με το σύστημα Εύδοξος,εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών,καθηγητική αυθαιρεσία-μαζικά κοψίματα)
tsol21

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό καταληψίας » Σάβ, 16 Οκτ 2010 4:02 pm

μα δε πηραμε αποφαση για συνελευση μετα τη μιαμιση???
καταληψίας

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό nikosimos » Σάβ, 16 Οκτ 2010 4:22 pm

Θα την κλείσουμε τη σχολή παίδες, εδώ είναι το ερώτημα. Να είμαστε και λίγο πιο ειλικρινείς. Αυτό είναι το ζητούμενο για πολλούς..
nikosimos

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Σάβ, 16 Οκτ 2010 4:42 pm

Κλείστε την να ησυχάσουμε...
Να ασχοληθώ επιτέλους και με την <Ελληνική Αναγνώριση Αριστείας Έργων>, την οποία έχω αφήσει πίσω γράφοντας NV Σημειώσεις.
24 ώρες έχει το 24άωρο ας πιάνουν τόπο εκεί όπου <προσδίδουν αξία και ανταποκρίνονται στις προσμονές των ενδιαφερομένων μερών>!..
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Σάβ, 16 Οκτ 2010 9:13 pm

nikosimos έγραψε:Θα την κλείσουμε τη σχολή παίδες, εδώ είναι το ερώτημα. Να είμαστε και λίγο πιο ειλικρινείς. Αυτό είναι το ζητούμενο για πολλούς..

Το τι θα γίνει έχει να κάνει με το τι θα αποφασίσει ο σύλλογος. Μην ακούς αυτά που λένε οι δαπίτες, ότι τα εαακ την κλείνουν με το έτσι θέλω κλπ κλπ. Είναι φυσικά μια ψευτιά που αναπαράγουν γιατί συχνά καταφεύγουν σε τέτοιες "βρώμικες" μεθόδους αν θες τη γνώμη μου.
Ναι θα προταθεί κατάληψη , αλλά πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να αποφασίσεις ,σκέψου πώς πανε καταντήσουν το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο- που μακάρι να συνεχίσει να είναι δημόσιο-δωρεάν σε λίγο καιρό..

Αν δεν αντιδράσουμε όμως να ξέρεις ότι σε λίγο καιρό κουμάντο θα κάνουν οι ιδιωτικές επιχειρίσεις, οι οποίες εφόσον θα μας χρηματοδοτούν, θα μπορούν με την ίδια άνεση να επεμβαίνουν στα προγράμματα σπουδών μας , μεταβάλλοντας και το πτυχίο μας ανά την περίοδο(ποιο πτυχίο δηλαδή αφού όπως είπαμε πλέον θα μιλάμε για ατομικό φάκελο προσόντων..).. τι να σας πω συνάδελφοι?...πολλά έχουμε και πρέπει να πούμε..όχι μόνο πάνω στην πτυχή αυτή του νομοσχεδίου, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες, που λίγο πολύ γνωρίζουμε αλλά μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο πολύ μας βλάπτουν.

Οπότε ναι..είναι πολύ καθαρό το να μιλάμε για κατάληψη..Νicosime ,αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση! Απλά έχω κουραστεί τόσα χρόνια να ακούω αυτήν την ερώτηση.. Να ξέρεις πάντως ότι αν δεν είχε γίνει όλο αυτό που έγινε το 2006-07, τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.. Ναι , μας φοβήθηκαν γιατί έχουμε δύναμη. Και θα μας ξαναφοβηθούν, αρκεί να το πιστέψουμε και επιτέλους να αντιδράσουμε με τρόπο αποφασιστικό και ακραίο (αν θεωρείτε την κατάληψη ακραίο μέσο αντίδρασης) όσο ακραία είναι και η επίθεση που δέχομαστε αυτή την στιγμή.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Σάβ, 16 Οκτ 2010 9:34 pm

Αν ήξερες πόσο κόσμο χάνεις από τις πορείες, από τις ψήφους στις ΓΣ και ίσως και στις εκλογές, με την ανώφελη επιμονή σου να στηρίξεις κατάληψη και όχι απλώς διαμαρτυρία-πορεία, ίσως και να το σκεφτόσουνα διαφορετικά. Πάντα κοντόφθαλμοι και εγωιστές... Μόνο εσείς έχετε δίκιο και ξέρετε το καλύτερο για όλους μας. Ο κόσμος απομακρύνεται απο την δεξιά, αλλά πλέον δεν πλησιάζει και την -τελειωμένη- αριστερά. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του είστε.
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 16 Οκτ 2010 9:41 pm

Μη βγαίνουμε οφ τόπικ πάλι...Εδώ συζητάμε για τη ΓΣ,τα απωθημένα του ο καθένας να τα βγάλει στο σχετικό thread (ανοίξτε ένα με τίτλο ''Γιατί δεν είμαι αριστερός''-στα πρότυπα του βιβλίου του Ράσελ ''Γιατί δεν είμαι χριστιανός''-να ξεχαρμανιάσετε).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό PSW » Σάβ, 16 Οκτ 2010 10:23 pm

BullsEye έγραψε:Αν ήξερες πόσο κόσμο χάνεις από τις πορείες, από τις ψήφους στις ΓΣ και ίσως και στις εκλογές, με την ανώφελη επιμονή σου να στηρίξεις κατάληψη και όχι απλώς διαμαρτυρία-πορεία, ίσως και να το σκεφτόσουνα διαφορετικά. Πάντα κοντόφθαλμοι και εγωιστές... Μόνο εσείς έχετε δίκιο και ξέρετε το καλύτερο για όλους μας. Ο κόσμος απομακρύνεται απο την δεξιά, αλλά πλέον δεν πλησιάζει και την -τελειωμένη- αριστερά. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του είστε.

Συναδελφε αν γενικα καθε φορα που προτεινα κατι στη συνελευση, σκεφτομουνα αν θα χασω κοσμο, τοτε θα ημουνα Δαπ-πασπ...επιπλεον η αριστερα κερδιζει κοσμο γιατι την ωρα της κρισης, ειναι η μονη που προτεινει μια πραγματικη λυση...ακομη απο την τρομερη σου κριτικη φαινεται ποιος ειναι κοντοθορος και εγωιστης.....ολοι ειναι μαλ...εκτος απο την τρομερη σου αποψαρα....
PSW

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό pokerman » Κυρ, 17 Οκτ 2010 12:19 am

Giorgitseli έγραψε:Το τι θα γίνει έχει να κάνει με το τι θα αποφασίσει ο σύλλογος. Μην ακούς αυτά που λένε οι δαπίτες, ότι τα εαακ την κλείνουν με το έτσι θέλω κλπ κλπ. Είναι φυσικά μια ψευτιά που αναπαράγουν γιατί συχνά καταφεύγουν σε τέτοιες "βρώμικες" μεθόδους αν θες τη γνώμη μου.

Οχι και ψευτια , μη λεμε και οτι θελουμε. Βασικα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Για θυμησε μου ποτε ηταν , περσι η προπερσι ,που ενω ειχε αποφασιστει ανοιχτη σχολη την κλεισατε με το ετσι θελω. Σας παρακαλαγανε 5ετεις να γραψουν προοδο για να παρουν πτυχιο και δεν τους αφηνατε. :clap: :clap: Το θυμαμαι παρα πολυ καλα γιατι ημουνα σχολη 8μισι το πρωι για ενα εργαστηριο και δεν μας αφηνατε να μπουμε να το κανουμε. Αλλα μαλλον ετσι κανουν οι φοιτητες υπερμαχοι της δημοκρατιας :thumbup:
pokerman

Δημοσίευσηαπό eleni7 » Κυρ, 17 Οκτ 2010 1:07 am

ζητάτε η μπούμε στην ίδια τροχιά με "οσους αντιδρούν'' εναντια στα μετρα κλείνοντας τις σχολές.Ας είμαστε ρεαλιστές κ να δούμε τα πρακτικά προβλήματα..προσωπικά,όπως κι οι περισσότεροι φοιτητές κατά τη γνώμη μου,δεν είμαι διατεθειμένη να χάσω μαθήματα,προόδους,ενδεχομένως εκπαιδευτικές εκδρομές και το χειρότερο να κάτσω εδώ μέχρι τον Αύγουστο να δίνω μαθήματα απλά γιατί για άλλη μια φορα οι καταλήψεις έγιναν της μόδας.μακάρι να ήταν εφικτά όλα αυτά που όλοι θα θέλαμε να πετύχουμε με τις διαμαρτυρίες αλλα όταν ξεφεύγουμε λίγοι μπορούν να συμμετέχουν.θεωρώ ότι προσβάλλει πολλούς το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα ουσιαστικά προβλήματα που προκύπτουν μετά από τέτοιου είδους κινήσεις..θα έρθω να συμφωνήσω με το συνάδελφο που μιλα για διαμαρτυρία-πορεία,αφήνοντας κατά μέρος τις συζητήσεις για κατάληψη...
eleni7

Έτος εισαγωγής: 0

Επόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες