lybe33 έγραψε:Θα προσπαθήσω να πω τη γνώμη μου σαν αυτόκλητος ''έξυπνος'' και όχι σα συντονιστής που δυστυχώς δεν έχει την ευχέρια να ξημεροβραδιάζεται στο φόρουμ με μόνο στόχο να απαντά σε πιθανά ποστ απλά και μόνο για να απαντήσει αλλά μόνο όταν έχει κάτι να πει.
Λίγες σκόρπιες σκέψεις:
- Όταν κάποιος αγωνίζεται για τα διακιώματά του (και δη όταν το κάνει συλλογικά) προσπαθεί πάντα στον κοινωνικό του χώρο.Για το φοιτητή Πολ.Μηχ. κοινωνικός χώρος είναι η σχολή και εκεί θα παλέψει (και όχι σε εφορίες,πολεοδομίες,κτλ.).
- Το πανεπιστήμιο πάντα είναι χώρος περισσότερο έντονης ριζοσπαστικοποίησης σε σχέση με τους άλλους κοινωνικούς χώρους οπότε μια κατάληψη σ'αυτό έχει και συμβολική-ζυμωτική σημασία και δεν περιμένεις από αυτή να λειτουργήσει μονοσήμαντα (γι αυτό και δεν πρέπει να σχηματοποιούμε συγκρίνοντας την κατάληψη με ένα μοχλό,οι κοινωνικές διαδικασίες δεν περιγράφονται ούτε αυστηρώς αιτιοκρατικά όυτε φορμαλιστικά αλλά διαλεκτικά).
- Ξαναλέω ότι η κατάληψη είναι το μέσο και όχι η ιδέα ή το δικαίωμα.Από την ωφελιμιστική διατύπωσή σου φαίνεται ότι μάλλον συμφωνείς με τα αιτήματα αλλά όχι με τον τρόπο.Πρότεινε λοιπόν εσύ έναν τρόπο αν όντως θεωρείς τον εαυτό σου κομμάτι ενός κινήματος,κάνε δηλαδή από την ανάποδη αυτό για το οποίο στοχοποιείται ο ριζοσπαστικός χώρος (το δήθεν στείρο αρνητισμό-αντίθεση).
Καλα ολα αυτα, αλλα επι της ουσιας δεν απαντας στην ερωτηση μου. Το να ειναι κλειστη η σχολη δεν απασχολει κανενα υπουργο, καμια κυβερνηση και κανενα κοινωνικο φορεα. Στην καλυτερη, θα κανουν τα ΜΜΕ μια μικρη αναφορα. Περι συμβολικης-ζυμωτικης σημασιας δεν αναφερομαι καν... Τα "συμβολα" ανεκαθεν πηγαζουν απο ανθρωπινες ανασφαλειες και εχουν αποκλειστικο στοχο τη χειραγωγηση "ανθρωπων διχως ενα τυπικο μορφωτικο επιπεδο και χωρις κριτικη ικανοτητα".. Και ΟΚ, να δεχτω εν μερει τη συμβολικη σημασια μιας καταληψης, αυτο που δεν μπορω να δεχτω ειναι οτι ουσιαστικα, μια καταληψη σε μια σχολη απλα κανει τα πραγματα χειροτερα για την ιδια τη σχολη και ξανα-υποβαθμιζει το ηδη υποβαθισμενο επιπεδο της σχολης. Γιατι οση ευθυνη εχουν οι υπουργοι και οι κυβερνησεις αλλη τοση εχουμε και εμεις οι φοιτητες, που "κρεμαμε απο μονοι μας το κοκκινο φωτακι" εξω απο τη σχολη με τις ενεργειες μας και "λεμε" οριστε το μπουρδελο μας...
Και ερχομαι στην τριτη αναφορα και ξαναρωτω: "εξηγησε μου, Πως στο διαολο η συγκεκριμενη καταληψη αποτελει μεσο... πιεσης κτλ??" Συμφωνω με τα περισσοτερα αιτηματα και διαφωνω σε ενα σημειο αναφορικα με τον τροπο. Το σημειο της καταληψης. Παμε σε οσες πορειες θελετε,παμε να κλεισουμε τους δρομους, παμε να "καψουμε" τα διοδια, παμε να "καψουμε" τη Βουλη, παμε να βρουμε ολους οσους κλεψανε απο το δημοσιο και να τους "καψουμε" και αυτους,παμε να βρουμε αυτους που δουλευουν στο δημοσιο και παραλληλα παιρνουν 3-4 συνταξεις και ζημιωνουν και αυτοι την ελληνικη οικονομια,παμε να βρουμε τους φοροφυγαδες... κ.τ.λ!
Υ.Γ1 Το "καψουμε" χρησιμοποιειται μεταφορικα αν και κατα συνθηκες θα μπορουσες να αποτελεσει λυση.
Υ.Γ2 ξαναρωτω: "εξηγησε μου, Πως στο διαολο η συγκεκριμενη καταληψη αποτελει μεσο... πιεσης κτλ??"