20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Παρ, 21 Νοέμ 2014 1:54 pm

Jiggly έγραψε:
GiannisRad έγραψε:Το οτι η πλειοψηφια των φοιτητων θα εφευγε "απο χθες" να παει στο imperial, στο berkeley και σε λοιπα πανεπιστημια [...]

Αλήθεια πιστεύεις ότι όλοι εσείς οι πλειοψηφούντες,που θα θέλατε να έχετε φύγει από χθες για κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού,νοιάζεστε περισσότερο για τη σχολή μας,από τον οποιονδήποτε ήταν χθες στη συνέλευση,ανεξαρτήτως του τι ψήφισε εν τέλει?

Αν όντως είναι έτσι, ε τότε ναι...χαίρομαι που ανήκω στις μειοψηφίες!

+1
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:11 pm

Jiggly έγραψε:Ήμουν όμως εκεί,παρόλο που ξέρεις κι εγώ είχα να προετοιμαστώ για πρόοδο,κι ήμουν έτοιμη να ξενυχτήσω μέχρι να τελειώσω το διάβασμά μου.Ήμουν εκεί,γιατί δουλειά του φοιτητή δεν είναι μόνο να διαβάζει.Ήμουν εκεί,γιατί δουλειά του φοιτητή είναι επίσης να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία τον καλεί ο φοιτητικός του σύλλογος ή η κοσμητεία της σχολής του.Ήμουν εκεί,γιατί αγαπώ τη σχολή μου.Κι αγαπώ τη σχολή μου,δε σημαίνει αγαπώ το βιβλίο μου,τις σημειώσεις μου και το βαθμό μου.Σημαίνει πως την αγαπώ ως σύνολο,με όλες της τις προβληματικές κι είμαι εκεί όσο κι όποτε χρειαστεί για να προσπαθώ να την κάνω καλύτερη!
Και για να σε προλάβω,η συνέλευση με τη σημερινή της μορφή ναι σίγουρα δεν προσφέρει πολλά στη βελτίωση της καθημερινότητας της σχολής,αναλαμβάνω όμως την ευθύνη που μου αναλογεί και προσπαθώ να της δώσω τη δυναμική που της αξίζει.Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι η απουσία ανησυχίας.Η αδιαφορία.Γι'αυτό είμαι εκεί πάντα κι ας ''χάνω το χρόνο μου'',κι ας εκνευρίζομαι,κι ας δυσανασχετώ κι ας διαφωνώ πολλές φορές.Όλα αυτά είναι για μένα σαφώς καλύτερα από τη μοναξιά του πληκτρολογίου.

+1 :clap:
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:29 pm

Ειμαστε και εμεις που τρωμε 1 ωρα (1:30 με μεσα) για να παμε στη σχολη, plus το οτι δουλευουμε και μια στο τοσο για τις βενζινες κ δεν γινεται να τρεχουμε στις συνελευσεις που καλει ο συλλογος για ψυλλου πηδημα καθε τρεις και λιγο.

Η ποιοτητα των συνελευσεων τις καταρακωνει και ειμαι βεβαιος πως σε περιπτωση που δεν υπηρχαν κομματα στις σχολες, θα υπηρχαν περισσοτερα ατομα και μεγαλυτερη συμμετοχη απο τους φοιτητες.

Γενικα, μια προταση ειναι να μοιραζονται τα πλαισια απο την προηγουμενη, να ψαχνονται τα κομματα και να υπαρχει δικαιωμα στο καθενα να κανει μεχρι ενα συγκεκρημενο αριθμο ερωτησεων, plus συγκεκρημενο χρονο να παρουσιασει τις προτασεις του.

Φανταζομαι δεν θα ειναι δυσκολο με τον συγκεκριμενο τροπο να γινονται οι συνελευσεις μεσα σε 2 ωριτσες και πιο πολιτισμενα, αλλα βλεπεις αυτο προυποθετει συνεργασια και υποταγη στο συνολικο συμφερον, πραγματα που οι αριστεροι δεν θελουν και οι δεξιοι δεν καινε καρφακι επειδη οτι κ να γινει θα πεσουν τηλεφωνα και θα σκασει ο λαος τους την καταλληλη ωρα.

Το αν εγω θα εφευγα για το imperial ή αν θελω να δω το ΕΜΠ στο ιδιο επιπεδο ειναι κατι που νομιζω δεν θελει πολυ εξηγηση, το θεμα ειναι ομως οτι συγκεκρημενοι κυκλοι εντος του πανεπιστημιου χρειαζονται λογο υπαρξης και δεν ωλεπουν το μελλον, πως αναγκαστικα ο εκσυγχρονισμος θα επελθει και οι φοιτητες θα κανουν επιτελους αυτο για το οποιο μπηκαν στη σχολη, να σπουδασουν (με την ακαδημαικη εννοια) και να αφισοθν την ασκηση πολιτικης για το εξω, εκει που δεν πληγωνεις το πανεπιστημιο με καταληψεις, graffiti και συνθηματα φανατισμου, του στυλ ξυλο στους δαπιτες ή πλυθειτε εαακ-ητες. Ας κανουμε τουλαχιστον graffiti κανα δυσκολο τυπο μηχανικης των ρευστων, αυτο ισως μας βοηθησει και καπου.

Τελος, για ποιο λογο ειναι τοσο αρνητικη πια η ηλεκτρονικη ψηφοφορια, αφου αντικειμενικα αν το δει κανεις, διαλογος (εποικοδομητικος τουλαχιστον) δεν γινεται στις συνελευσεις. Αποτελουν μια μικρογραφια της βουλης, της γελοιογραφιας δηλαδη του εθνους τουτου.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:37 pm

GiannisRad έγραψε:Ειμαστε και εμεις που τρωμε 1 ωρα (1:30 με μεσα) για να παμε στη σχολη, plus το οτι δουλευουμε και μια στο τοσο για τις βενζινες κ δεν γινεται να τρεχουμε στις συνελευσεις που καλει ο συλλογος για ψυλλου πηδημα καθε τρεις και λιγο.

Και εμείς που δουλεύουμε για τα εισιτήρια και κάνουμε πάνω από μία ώρα να πάμε σχολή αλλά καθόμαστε όποτε μπορούμε, όσο μπορούμε στις συνελεύσεις. Έλεος με τα στερεότυπα. Η γιαγιά μου πιο προχώ είναι. Το ''εμείς'' και ''εσείς'' είναι εμετικό btw.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:41 pm

Zagreus έγραψε:Το ''εμείς'' και ''εσείς'' είναι εμετικό btw.

+1 και θω και κάτι ακόμα, αυτή η εργασία έχει γίνει ψωμοτύρι εκατέρωθεν πλέον. Κατά τ'άλλα καλή καρδιά.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:53 pm

GiannisRad έγραψε:
Τελος, για ποιο λογο ειναι τοσο αρνητικη πια η ηλεκτρονικη ψηφοφορια.

Γιατί αυτός που θα διαχειρίζεται τα δεδομένα, μπορεί να πει "ναι, πήρα τις ψήφους κανονικά" και μετά να δώσει Ο,ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό abacus » Παρ, 21 Νοέμ 2014 3:44 pm

Ηλεκτρονικές Ψηφοφορίες «Ζευς»
Ψηφοφορίες «Ζευς»
Διεξάγετε ψηφοφορίες με μία ή περισσότερες κάλπες, με αξιοπιστία που πιστοποιείται μαθηματικά. Υποστηρίζονται πολλαπλά είδη ψηφοδελτίων και εκλογικών συστημάτων, όπως ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ψηφοφορίες με διαφορετικό ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό, και ψηφοδέλτια για ταξινομική ψήφο (STV). Το «Ζευς» αρχικά βασίστηκε στο Helios, και διατηρεί τη γενική προσέγγιση, αλλά έχει έκτοτε ακολουθήσει τη δική του πορεία. Έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και άλλους φορείς.
https://zeus.grnet.gr/
abacus

Δημοσίευσηαπό edchar » Παρ, 21 Νοέμ 2014 3:47 pm

GiannisRad έγραψε:Τελος, για ποιο λογο ειναι τοσο αρνητικη πια η ηλεκτρονικη ψηφοφορια.

Το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρέπει να εξεταστεί ως προς την ηθική του διαχειριστή του συστήματος. Είναι η νοθεία που έθεσε ο συμφοιτητής παραπάνω αλλά είναι και ο τρόπος που θα γίνεται η ψηφοφορία! Για να ψηφίζουν μόνο οι ενενργεία φοιτητές των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ θα πρέπει να μπαίνουν με τους κωδικούς τους. Η ψήφος από την αρχαία εποχή διακατεχόταν από τη μυστικότητα (Για μένα η μόνη μυστική ψήφος έπρεπε να είναι αυτή των (φοιτητικών) εκλογών που γίνονται μία φορά το χρόνο ενώ στις Γενικές συνελεύσεις οι ψηφοφορίες έπρεπε να είναι ονομαστικές, αλλά άποψη μου είναι πολύ λίγους θα νοιάζει). Θα πρέπει λοιπόν να διασφαλιστεί ότι και να θελήσει ο διαχειριστής δεν θα μπορεί να μάθει τί ψήφισε ο καθένας σε μία μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καθώς επίσης ότι το σύστημα θα είναι απροσπέλαστο σε "καλοθελητές" που θα θέλουν να φτιάξουν αποτέλεσμα κατά το δοκούν.
Καλό της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι ότι για τους ευσυνήδειτους ψηφοφόρους (αυτούς που μέχρι τώρα θα πήγαιναν να ακούσουν και να ψηφίσουν ό,τι τους πείσει) θα μπορεί να έχει ταυτόχρονα μπροστά του όλα τα πλαίσια και να συγκρίνει τις απόψεις σε κάθε θέμα χωρίς να έχει ξεχάσει το πρώτο πλαίσιο όταν θα ακούει το 5οκλπ... (Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι θα πρέπει εκ των προτέρων να δίνεται θεματολογία για τα πλαίσια...) Το τελευταίο στην παρούσα κατάσταση διορθώνεται με την εκφώνηση του θέματος από την επιτροπή και απάντηση επί του θέματος και μόνο.
Τέλος πάντων, η συζήτηση αυτή μπορεί να μη τελειώσει ποτέ για το τί είναι το ιδανικό. Ιδανικό (για τη βελτίωση του Πολυτεχνείου) θα ήταν (πάλι κατά τη δική μου άποψη) να προσπαθούμε να πείθουμε τους κατεξοχήν αρμόδιους, δηλαδή τα μέλη ΔΕΠ, για τα προβλήματα μας και να ακούμε την απάντησή τους.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα ενδείκνυνται για αυτό γιατί (όπως είναι αυτό εδώ το forum) θα καταγράφονται με ονοματεπώνυμο οι απαντήσεις τους και επειδή (εκολαπτόμενοι) μηχανικοί είμαστε, θα γλυτώνουμε το σπασμένο τηλέφωνο "όχι δεν είπα αυτό ακριβώς, εγώ είπα αυτό" - "μα τί λέτε τώρα, γιατί τα αλλάζετε" και σία...
Τέλος είναι κουτό (για μένα πάλι) να ψηφίζει κανείς ολόκληρο το πλαίσιο και να μην ψηφίζει δράσεις για κάθε θέμα(το ναι σε όλα που ακούγεται στη βουλή λές και παραγγέλνουν πιτόγυρα). Μπορεί σε ένα θέμα να συμφωνεί κάποιος με τα ΕΑΑΚ, σε ένα άλλο με τη ΔΑΠ, σε ένα άλλο με το Ρυάκι (η νεολάια από το ποτάμι πώς να λέγεται άραγε;) κλπ....
Συγγνώμη σε όσους πονέσουν τα μάτια τους να διαβάσουν όλο αυτό.
Δε θέλω να με αγαπούν πολλοί, θέλω να με αγαπούν λίγοι και πολύ!
Άβαταρ μέλους
edchar

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Παρ, 21 Νοέμ 2014 4:35 pm

edchar έγραψε:Η ψήφος από την αρχαία εποχή διακατεχόταν από τη μυστικότητα (Για μένα η μόνη μυστική ψήφος έπρεπε να είναι αυτή των (φοιτητικών) εκλογών που γίνονται μία φορά το χρόνο ενώ στις Γενικές συνελεύσεις οι ψηφοφορίες έπρεπε να είναι ονομαστικές, αλλά άποψη μου είναι πολύ λίγους θα νοιάζει).

Οι Αθηναίοι στην Εκκλησία του Δήμου ψήφιζαν με σήκωμα χεριού. Και ήταν παράνομο να μην είσαι παρών στις συνεδριάσεις της.
Οι δικές μας επιτρέπουν την αποχή (που είναι δημοκρατική επιλογή), και πρακτικά είναι ονομαστικές, αφού είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

edchar έγραψε:θα μπορεί να έχει ταυτόχρονα μπροστά του όλα τα πλαίσια και να συγκρίνει τις απόψεις σε κάθε θέμα χωρίς να έχει ξεχάσει το πρώτο πλαίσιο όταν θα ακούει το 5οκλπ... (Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι θα πρέπει εκ των προτέρων να δίνεται θεματολογία για τα πλαίσια...)

Τα πλαίσια κάθε παράταξης (τα αιτήματα-μπούλετς δηλαδή) γράφονται στον πίνακα την ώρα που ψηφίζουμε. Εννοείται ότι υπάρχει το πρόβλημα στο τέλος της συνέλευσης να έχουμε ξεχάσει την αρχή, αλλά για αυτό και υπάρχει τυχαία σειρά ομιλητών.

edchar έγραψε:Τέλος είναι κουτό (για μένα πάλι) να ψηφίζει κανείς ολόκληρο το πλαίσιο και να μην ψηφίζει δράσεις για κάθε θέμα(το ναι σε όλα που ακούγεται στη βουλή λές και παραγγέλνουν πιτόγυρα). Μπορεί σε ένα θέμα να συμφωνεί κάποιος με τα ΕΑΑΚ, σε ένα άλλο με τη ΔΑΠ, σε ένα άλλο με το Ρυάκι (η νεολάια από το ποτάμι πώς να λέγεται άραγε;) κλπ....

Μου το έχουν πει πολλές φορές παιδιά αυτό, και απαντώ ότι: Πρώτον, υπάρχει το Λευκό, δεύτερον, στις εκλογές ψηφίζουμε το κόμμα που μας εκφράζει περισσότερο, όχι πλήρως.

edchar έγραψε:Συγγνώμη σε όσους πονέσουν τα μάτια τους να διαβάσουν όλο αυτό.

Χαλάλι, μεγάλε! :D
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό annamaria » Παρ, 21 Νοέμ 2014 4:43 pm

Ξέρετε πάντα είχα ένα πρόβλημα.Βλέπετε,εγώ τα βαριέμαι αυτά,συζητήσεις για προγράμματα σπουδών,όρια φοίτησης,πόσο ανούσια.Ο μέσος όρος μου να ναι καλά και το πτυχιάκι μου να ρχεται.Διάλογος και συμμετοχή στις αποφάσεις μα ποιός ο λόγος;Διάλογος..ερωτήσεις απαντήσεις βαβούρα,τι με νοιάζουνε αυτά;
Κανέναν δε θέλω να ακούσω, εγώ ξέρω καλύτερα.Από όλους καλύτερα τα ξέρω γι αυτό δε χρειάζεται να τους ακούω.Ούτε να συζητήσω χρειάζεται,αφού τα ξέρω ,όπως σας είπα.Τα βαριέμαι αυτά.Αλλά δε φταίω έγω που δε συζητάω. ΑΥΤΟΙ φταίνε.Οπότε γιατί να νιώσω άσχημα;
Στη τελική πόσο πιο απλά θα ήταν όλα αν δεν συζητούσαμε ποτέ;Αν αφήναμε τους άλλους να αποφασίζουν;΄Αλλωστε,δεν υπάρχει λόγος.Τι δουλειά έχουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια;
Αφήστε που ο καναπές μου μου αρέσει πολύ.
Ήρθε λοιπόν ο αγαπητός πρύτανης του ΕΚΠΑ (ο θεός να μου κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια)και μας έδωσε τη λύση!
Με το πάτημα ενός κουμπιού,θα μπορώ καθώς θα χαλαρώνω με βιντεάκια στο γιουτιούμπ και από τον καναπέ μου να ασκώ και το καθήκον μου!
Έτσι,με ένα γρήγορο κλικ ,χωρίς πολλές πολλές ερωτοαπαντήσεις και σάλτσες και χωρίς να λερώσω με τις μακρόσυρτες τοποθετήσεις το ακομμάτιστο και πέρα από ιδεολογικούς φανατισμούς μυαλό μου ξεμπερδεύω μια και καλή με την επίπονη αυτή διαδικασία.

Συνάδελφοι/ισες,καλό σας απόγευμα !
annamaria

Έτος εισαγωγής: 2010

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες