09/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 09/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό cdi » Τετ, 10 Δεκ 2008 3:19 pm

Ο σύλλογος του ΕΜΠ αποφάσισε

ποιος είναι αυτός? Πότε συστάθηκε? που είναι η φραγίδα του? από ποιους αποτελείται το ΔΣ του??...

Αν είσαι άσχετος με το θέμα, αστο καλύτερα..
cdi

Δημοσίευσηαπό athina » Τετ, 10 Δεκ 2008 3:26 pm

οχι εγω περιμένω να με διαφωτήσουν..
για να αναφέρεται τέτοιος θεσμός κάποιος πρέπει να ξέρει.
δεν ήξερα οτι ενωνονται όλες οι σχολές κ βγάζουν μια ενωποιημένη απόφαση.
:?: αν κάποιος ξέρει τον ακριβή ορισμό της λέξης ας μου πει κ μένα.
athina

Δημοσίευσηαπό sepsis » Τετ, 10 Δεκ 2008 3:43 pm

στην κοσμάρα μας είμαστε μου φαίνεται ή τα γράφουμε στα @@ μας.... άντε, μάθημα αύριο :D
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Τετ, 10 Δεκ 2008 3:55 pm

Απ ' όσο ξέρω έχει γίνει και το 2001..δεν ξέρω λεπτομέρειες..
Και σας ξαναλέω..εφόσον ΟΛΟΙ ξέρατε ότι θα γινόντουσαν συνελεύσεις σε ΟΛΟ ΤΟ ΕΜΠ χτες μπορούσατε να είστε εκεί..
αλλά στην Ελλάδα ζούμε..ο καθένας κοιτά την πάρτη του...είναι ωραίος ο καναπές,δε λέω.. το να βλέπεις tv , να τρως ό,τι σου προβάλλουν τα μμε και αμέσως να πιστεύεις ότι μπορείς να κρίνεις τον καθένα..
το να λες ότι οι άλλοι αποφασίζουν για σένα είναι πολύ εύκολο ,είναι όμως δύσκολο το να παραδέχεσαι ότι όφειλες να κάνεις κάτι που δεν έκανες.. αλλά φτάνει πια με αυτήν την καραμέλα.. νοιαστήκατε για το τι θα γινόταν χτες?? ήταν αναμενόμενη η αντιδρασή σας..το ξέρω..
για να μη λέω τα ίδια με σας σήμερα όμως σηκώθηκα απ την άλλη άκρη της Αθήνας χαράματα , για να είμαι εκεί ,και μάλιστα μάλωσα και με τους δικούς μου που φοβούνταν να με αφήσουν να βγω απ το σπίτι με τα όσα γινόντουσαν.
δεν είστε σε θέση να κρίνετε τον άλλο όσοι χτες ήσασταν σπίτι σας .
και πραγματικά , όσοι ήμασταν εκεί απλώς ακολουθήσαμε τις διαδικασίες..ούτε και γω ήξερα ότι μπορεί να γίνει τέτοιου είδους συνέλευση.. δεν τίθεται θέμα νομιμότητας της διαδικασίας.. δε γνωρίζω αν μπορούν να παρθούν αποφάσεις.

**Μου σπάει τα νεύρα η απάθεια. σέβομαι το ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν μάθημα..και γω θέλω.. αλλά τα όσα γίνονται δεν αφήνουν νου για διάβασμα και δε χάθηκε ο κόσμος αν κλείσει η σχολή...
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

09/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό brahe » Τετ, 10 Δεκ 2008 4:00 pm

Δεν μου φαίνεται κακή ιδέα να συγκεντρώνονται οι φοιτητές όλου του Πολυτεχνείου (ή τουλάχιστον οι αντιπρόσωποι τους) και να συζητούν για κάποια θέματα.Δεν θα συμφωνούσα όμως οι αποφάσεις αυτού του "οργάνου" να είναι δεσμευτικές.Το γέγονός ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τώρα μας τιμά καθώς δείχνει την από κοινού προσπάθεια εύρεσης μιας λύσης για την αντιμετώπιση της γενικότερης κρίσης.Το αν θα αποτελέσει ένα λειτουργικό και στη πράξη δημοκρατικό θεσμό είναι άλλο θέμα...
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τετ, 10 Δεκ 2008 4:17 pm

Giorgitseli Να σου πότε χάνεται ο κόσμος..

Όταν καταλαβαίνεις, ότι οι συμφοιτητές σου είναι άτομα άβουλα, τα οποία δεν έχουν καταλαβει στο παραμικρό το τι έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες, και το μόνο που έχουν στο νου τους είναι πότε θα κάνουν μάθημα.. Καλή η γνώση συνάδελφοι, όλοι μας θέλουμε να μορφωθούμε, αλλά τα καλύτερα μαθήματα είναι αυτά που παίρνεις έξω, στους δρόμους.

Και δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε το τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, ούτε είναι δυνατόν όλοι σας να μένετε Μαυρομιχάλη και Αλεξάνδρας και να είστε αποκλεισμένοι(δεν το λέω για να στιγματίσω, ένα παράδειγμα έδωσα)
ΑΝ πραγματικά θέλατε να κάνετε μάθημα, τίποτα δεν θα σας φόβιζε.ΤΙΠΟΤΑ

Αφήστε λοιπόν τα σαχλά σας επιχειρήματα για μάθημα.

Κάθεστε και γκρινιάζετε ότι σας κλείνουμε "το δρόμο για τη γνώση" με τις καταλήψεις, αλλά δεν είδα τόσους πολλούς να έρθουν να αντιδράσουν στην τελευταία κατάληψη.. τα κλασικά ίδια άτομα.. Τι γίνεται; Στέλνετε τους αντιπροσωπους σας να σας κρατήσουν σημειώσεις ενώ εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου;; Ποιοι είστε λοιπόν αυτοί οι τόσοι πολλοί;;

Μην θέτετε ζητήματα νομιμότητας της συνέλευσης, δεν εφόσον δεν ήρθατε εκεί να πείτε την άποψή σας..

Υ.Γ. Αν ελάχιστα σοβαροί, θα καταλαβαίνατε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Αν είστε τόσο "φιλήσυχοι" πολίτες, κρυφτείτε στη σπηλιά σας, με το φαί σας, την tv σας και τα απαραίτητα για να μην ξαναβγείτε ποτέ έξω! ΠΟΤΕ!!

** Είστε ο ορισμός του εδώ ο κόσμος καίγεται...
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Δημοσίευσηαπό mouse » Τετ, 10 Δεκ 2008 4:20 pm

συμφωνώ με τον Giorgitseli...καποιά στιγμή πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε ...να μην περιμένουμε από άλλους να μας ενημερώνουνε αλλά όποιος θέλει να αντιδράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ας ξεκουνηθεί και λίγο...και ας πήγαινε στη σχολή να έβλεπε τη συνέλευση είναι αυτή του ΕΜΠ....
να μη κοιτάμε μόνο την πάρτη μας ....αλλά και τι γίνεται γύρω από μας...
και ΜΠΡΆΒΟ σε όλους τους ενεργούς φοιτητές που δεν έκατσαν αποχαυνομένοι στη ΤV αλλά συμμετείχαν στην ανοιχτή συγκλητο, στις συνελεύσεις των σχολών τους και στις πορείες
γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε όλοι τα κότσια να βγούμε από τα σπίτια μας αυτές τις μέρες ...

αλλά το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να κρίνουμε τους άλλους....
ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς τι κάνει για να γίνει καλύτερος αυτός ο τόπος και όχι μόνο για να βολευτεί ο ίδιος.....
mouse

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 10 Δεκ 2008 7:56 pm

Να ρωτήσω τα εξής:
1) Έστω ότι αύριο συγκεντρώνεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός φοιτητών για μάθημα, θα επαναληφθούν οι σκηνες της προηγούμενης Τετάρτης, όπου 15 συνδικαλιστές εμπόδιασαν 200 άτομα να κάνουν μάθημα;
2) gandalf δεν μου απάντησες, αύριο τελικά έχουμε κατάληψη;
3) Αυτή τη στιγμή κάνοντας κατάληψη τι διεκδικούμε; Τι αγώνα κάνουμε;

Και ένα γενικό συμπέρασμα: Υπό άλλες συνθήκες χθες θα είχαμε απαρτία, καθώς ο κόσμος πραγματικά καίγεται. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ικανός αριθμός φοιτητών για να παρθεί απόφαση προβλημάτισε τους συνδικαλιστές για το πόσο έχει απαξιωθεί πλέον η ΓΣ; :?:
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τετ, 10 Δεκ 2008 8:12 pm

1) Δεν ήταν 15, και δεν ήταν μόνο συνδικαλιστές.
Και προφανώς δεν ήσασταν 200. Σιγά μην είστε και 1000!!

2) Θα στο απαντήσει o gandalf

3)Αν ήσουν στην συνέλευση, και αν γενικά παρακολουθείς τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν θα έκανες τέτοια ερώτηση

Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει όλους μας είναι οτι ενώ ο κόσμος καίγεται όπως είπες και συ, δεν αξιωνόμαστε να κάνουμε συνελεύση γιατί κάποιοι (από παρατάξεις και όχι μονο) δεν σέρνουν τα κορμιά τους μέχρι τη σχολή, επικαλούμενοι της παναγιάς τα μάτια, και μετά γκρινιάζουν για την απαξίωση της συνέλευσης από κάποιους άλλους..(Οχι δεν αναφέρομαι σε σένα, αναφέρομαι σε σκηνικά τα οποία διαδραματίστηκαν σε άλλο δικτυακό χώρο)

Και όσο για το συμπέρασμα, υπό ποιες συνθήκες τελοσπάντων θα έχει κατά τη γνώμη σας απαρτία η γενική συνέλευση; Όταν θα υπάρχουν μόνο κατσαρίδες στον πλανήτη;;
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Τετ, 10 Δεκ 2008 8:15 pm

Πες τα ρε strangelic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες