dimos έγραψε:Μετά το αείμνηστο "Τον πούλο συνάδελφοι, τον πούλο", σήμερα ακούστηκε: "Αφήστε τα φυτά να κάνουν μάθημα, αφήστε τα φυτά να αναπνεύσουν". Το αστείο και ταυτόχρονα εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι ειπώθηκε από άτομο που δεν πατάει ποτέ σε μάθημα.
Κρίμα που οι "υπερασπιστές της μόρφωσής μας" έχουν τέτοια άποψη για όσους θέλουν να κάνουν μάθημα!
Στο σχολείο είχαμε τραμπούκους που το έκλειναν με το έτσι θέλω και έλεγαν αντίστοιχες ατάκες. Έδειχνες όμως μια κατανόηση. Έλεγες πως δεν ενδιαφέρονται για το μάθημα, είναι ανώριμοι, είναι άλλωστε οι χειρότεροι μαθητές και εντέλει κανένας δεν πέρασε σε κάποια σχολή. Φανταζόμουν όμως ότι στη σχολή όλοι ενδιαφέρονται πραγματικά. Πως ο αγώνας και οι καταλήψεις γίνονται θυσιάζοντας μάθημα στο όνομα κάποιων ιδανικών που πιστεύεις όσο τίποτα άλλο. Από τη πρώτη στιγμή στη σχολή κατάλαβα...
Το να μιλάει όμως κάποιος για "φυτά" είναι πάρα πολύ!!
Ήξερα ότι αυτή την άποψη έχουν για εμένα αλλά δεν με ένοιαζε.Και εγώ άλλωστε θεωρώ κάτι τέτοιους τύπους(εννοώ τους εργατοπατέρες και όχι όλους για να μη γίνει παρεξήγηση) το καρκίνο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!! Πως να μη μου φανούν καρτουνίστικες φιγούρες αν έχουν τέτοια άποψη για το μάθημα; Πως να πιστέψω ότι πραγματικά ήταν όνειρό τους να μπουν στη σχολή και όχι μόνο για να βγάλουν λεφτά κλέβοντας το κοσμάκη, κάνοντας παρανομίες και του κόσμου τις κακοτεχνίες; Ή μήπως πιστεύουν ότι θα γίνουν οι μηχανικάρες που υπήρχαν παλαιότερα που μόνο εργαλείο είχαν το μυαλό τους; Απορώ πως μπαίνουν αυτά τα άτομα στη σχολή; Πως γίνεται να ξεθεώνεσαι στο διάβασμα στο λύκειο και να μπαίνεις στη σχολή και μετά να αδιαφορείς σε τέτοιο βαθμό; Άλλο το να διασκεδάζεις, να χρωστάς μαθήματα και να αργείς να πάρεις πτυχίο και άλλο αυτό! Είναι τραγικό.. Δεν νοιάζονται που η οικογένεια πληρώνει και για να περνάνε ζωή χαρισάμενη, πως να νοιαστούν για τη σημασία που έχει για εμένα το μάθημα, για τη ποιότητα των σπουδών και για τα επαγγελματικά μου δικαιώματα.
Εμείς όμως φταίμε για τη κατάσταση που έχουμε ξεπέσει και όχι αυτοί γιατί ανεχόμαστε στους βολεψάκηδες όλων των παρατάξεων (και πάλι μιλάω μόνο για τα μεγάλα κεφάλια και όχι για τους γνήσιους ιδεαλιστές κάθε παράταξης) να το παίζουν προστάτες! Τέρμα πια...