18/11: Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 18/11: Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 19 Νοέμ 2013 4:17 pm

ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:
nicklaou έγραψε:
OxYdO έγραψε:@I love peace
Δε ζητάω ούτε τα ρέστα, ούτε λέω ότι δεν αναγνωρίζω το αποτέλεσμα της συνέλευσης. Είπα πιο πάνω ξεκάθαρα ότι θα σεβαστώ τις συλλογικές αποφάσεις. Αυτό έλλειπε.

Αυτό που κάνω είναι να ασκώ κριτική σε συναδέλφους μου που, ενώ σκίζονται κατά τα άλλα για ανοιχτή σχολή, προτίμησαν μία εβδομάδα κατάληψης (άρα δεν εμφανίστηκαν στην προηγούμενη ΓΣ) απλά και μόνο για να προλάβουν να διαβάσουν. Και όποιος δεν το παραδέχεται αυτό εθελοτυφλεί.

θεε και κυριε πραγματικα... μα ποοοοτε οργανωθηκε τοοσο πολυ ο ελληνας φοιτητης που προτιμησε τωρα καταληψη μια βδομαδα για να διαβασει ? ανυπαρκτα αυτα που λες... μη λογικα (δυστυχως για τα ελληνικα δεδομενα) το επιχειρημα σου αυτο ειναι α-τ-ο-π-ο..

ο κοσμος ΒΑΡΙΕΤΑΙ τις συνελευσεις ετσι οπως γινονται...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο αυτό που λέει ο oxydo! Θα ήταν άτοπο αν μέσα στην μία εβδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο συνελεύσεις είχε γίνει κάποια κοσμοιστορική αλλαγή (είχε κάνει πίσω ένα από τα δύο αντιμαχόμενα μέτωπα, είχαμε φτάσει σε κάποια οριακή ημερομηνία για την διάσωση του εξαμήνου ή είχε γίνει μία βαρβάτη αποκάλυψη για τους απεργούς οπότε ο κόσμος θα μπορούσε να ξενερώσει με τον αγώνα τους). Από την στιγμή που δεν συνέβη τίποτε (ή μάλλον συνέβη, το υπουργείο ανέβασε πολύ τους τόνους μιλώντας ανοικτά ακόμη και για εισβολή των ΜΑΤ στο ίδρυμα), τί είναι αυτό που επηρέασε τόσο πολύ τις ψήφους μας;; Είναι ψέμματα πως όσοι είχαμε να δώσουμε μαθήματα την προηγούμενη εβδομάδα θα ήμασταν απολύτως απροετοίμαστοι;; Προς θεού, δεν λέω πως ορισμένοι ενδεχομένως να ψήφησαν ακόμη και κατάληψη προκειμένου να κερδίσουν μία εβδομάδα αλλά ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ, κάποπιοι σκοπίμως δεν κατέβηκαν στην συνέλευση ακριβώς για τον ίδιο σκοπό...Και κάτι ακόμη:όλοι ξέρουμε πως η ΔΑΠ εάν το θελήσει, μπορεί να κινητοποιήσει όσο κόσμο θέλει για τις συνελεύσεις. Το αποτέλεσμα των γσ δεν καθορίζεται ποτέ από τις συγκυρίες αλλά από την κινητοποίηση ή μη της ΔΑΠ. Και με την παταγώδη αποτυχία που θα είχαν για την πλειοψηφία των φοιτητών οι εξετάσεις που θα γινόντουσαν την προηγούμενη εβδομάδα, εμένα προσωπικά μου φαίνεται λογικό η ΔΑΠ να άφησε μία εβδομάδα να χαθεί προκείμενου να μην ξενερώσουν με την όλη κατάσταση οι φοιτητές.

για τα τρενα τα λεωφορεια κτλ κτλ εχω πει οτι διαφωνω πιο πριν. περα απο αυτο.. για πειτε μου ρε παιδια... αφου προετοιμαστηκαν για μια βδομαδα (υπεραρκετη για την σχολη μας) γιατι κατεβαινουν στα μαθηματα 10 ατομα και 30 ατομα σημερα.. ???

πρεπει να δει καθε πλευρα τι κανει λαθος και γινονται αυτα.. λαθη κανουν και οι δυο πλευρες. βρειτε τα και καλεστε μετα σε συνελευση και οχι χαυρα.
nicklaou Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό SAKIL » Τρί, 19 Νοέμ 2013 6:13 pm

μετά τη διάλυση έρχεται το πλιάτσικο..

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.paideia&id=29386

αντε να αρχίσουν οι ωραιές κουβεντες ξανα για τα ιδιωτικα πανεπιστημια αφού εκεί το πάμε... εχω αποφοιτήσει πια απο το ίδρυμα κ με μεγάλη λύπη μου θα πω οτι η σχολή που μπήκα τον νοέμβρη του 2007 ειναι μακρινή ανάμνηση της σχολής που άφησα τον Ιουλη του '13.. κ ξέρετε ξεκινήσαμε νοεμβρη γιατι 2006-2007 η σχολή είχε καταλήψεις διαρκείας... προσωπικά λοιπον μετά απο τοσες καταλήψεις δεν βρηκα ενα "απαξιωμενο" πανεπιστημιο όπως μου περιγράφανε.. άφησα όμως ενα πανεπιστήμιο να βαδιζει με μαθηματική ακριβεια στην απαξιωση, απο τις καταθέσεις του που "κουρευτηκαν" σε ενα βραδυ, απο τα βιβλια που κόπηκαν σε ένα άλλο (δε πειραζει εχουμε τις ματινες απο τους αναβαθμιστες του πανεπιστημιου) απο τους υπαλλήλους τους που απολύονται σημερα.. καλή δύναμη στα παιδιά που μπηκαν φέτος στο ιδρυμα καλή τυχη κ σε όσους τελειώνουν. ειναι πολύ κριμα πραγματικά για ένα τετοιο πανεπιστήμιο τοσα χρονια οι πολιτικες ηγεσιες να μη το αφήνουν στην ησυχια του αλλά να το ρημάζουν πάντα για το καλό του κ παντα ετοιμάζοντας το δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

υγ: αν κανένας δαπιτης-πασπιτης θέλει να ενημερώσει το φόρουμ, ας μας πει τι κάνουν σήμερα οι ομιλιτές των δύο παρατάξεων απο το 2006 μεχρι σημερα.. είναι κ αυτοι στο 50% των νέων που βιώνουν την ανεργία κ τη βία στις εργασιακες σχεσεις ?? μετά τη προσφορά τους στο πανεπιστήμιο συνεχίζουν να προσφέρουν στον επαγγελματικό κλάδο πια?? κατι μου λεει οτι εκτός απο πολυτάλαντα θα είναι κ περιζήτητα τα παιδιά αυτά!!!

υγ2: παντα διαφωνούσα με το να αποκαλούμε στις συνελευσεις τους παντες με τον όρο "συνάδελφοι". μπορεί να είμαστε στο ίδιο πανεπιστήμιο σημερα, στο ιδιο επιμελητηριο αυριο,να εχουμε τα "ίδια" εργασιακα δικαιώματα, συνάδελφοι δεν θα γίνουμε ποτε..δε θα μοιραστουμε ποτε ουτε τις ιδιες αγωνιες ουτε τα ιδια προβληματα.. καλό θα είναι να το έχουν στο μυαλό τους αυτό όσοι φοιτητες δεν περιμένουν να καρπωθουν κατι απο τα αποκρουστικα τραπεζάκια..οι άλλοι τον εχουνε βρει τον δρόμο τους
SAKIL

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 19 Νοέμ 2013 6:24 pm

+1000 (ειδικά στο υγ2) συνάδελφε.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Τρί, 19 Νοέμ 2013 6:42 pm

+1000000000 και απο εμένα για το τελευταίο.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ή θα γίνουμε ποτε συνάδελφοι με μερικούς μερικούς που ψάχνουν απο την πρώτη μέρα κρατική σκέπη, μονοπώλεια, σφραγιδιάτικα, και τον χειρίστου είδους συνδικαλισμό απο το ΤΕΕ για να δουλέψουν.
Κάποιοι έχουμε και το μυαλό και τα @@ να διαπρέψουμε στην ελεύθερη αγορά ακόμα και με αυτούς τους κρετίνους να μας κυβερνούνε και δεν μασάμε απο "βία στις εργασιακές σχέσεις" και "ανεργία". Αντί να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να προσπαθούμε να δούμε τί θα κάνουμε, τις οδηγούμε.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε συνάδελφοι με κλαψιάρηδες που ρίχνουν ευθύνες για όλα τους τα προβλήματα στην (ηλίθια πραγματικά) κυβέρνηση.
Μην ξεχνάς φίλε μου.
Το 80% των καταστάσεων της ζωής σου εξαρτώνται απο ΕΣΕΝΑ και εσένα μόνο. Το υπόλοιπο 20% εξαρτάται απο εξωτερικούς παράγοντες.
Μην ζητάς λιγότερα προβλήματα, ζήτα περισσότερες ικανότητες.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 19 Νοέμ 2013 6:47 pm

Off topic:
SAKIL συγχαρητήρια γιατί είσαι ο μόνος από αυτό το μαμημένο έτος που δεν μασάει τα λόγια του και δεν κάνει τα στραβά μάτια. Οι άλλοι να συνεχίσουν να πατάνε like στο fb όταν κάποιος παίρνει μουσαντένιο πτυχίο (γιατί να το πω δίπλωμα αφού η διπλωματική είναι του κ@λου;).
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό elcv » Τρί, 19 Νοέμ 2013 7:26 pm

Sakil αυτά που εγραψες ειναι από τα πιο σωστά που έχω δει να γράφονται στο φόρουμ. :thumbup: :thumbup: κυρίως στο υγ2
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 19 Νοέμ 2013 8:00 pm

Το 80% των καταστάσεων της ζωής σου εξαρτώνται απο ΕΣΕΝΑ και εσένα μόνο. Το υπόλοιπο 20% εξαρτάται απο εξωτερικούς παράγοντες.
Μην ζητάς λιγότερα προβλήματα, ζήτα περισσότερες ικανότητες.

Εικόνα

(sorry αλλά ηταν ακαταμάχητο!)
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 19 Νοέμ 2013 8:25 pm

υγ2: παντα διαφωνούσα με το να αποκαλούμε στις συνελευσεις τους παντες με τον όρο "συνάδελφοι". μπορεί να είμαστε στο ίδιο πανεπιστήμιο σημερα, στο ιδιο επιμελητηριο αυριο,να εχουμε τα "ίδια" εργασιακα δικαιώματα, συνάδελφοι δεν θα γίνουμε ποτε..δε θα μοιραστουμε ποτε ουτε τις ιδιες αγωνιες ουτε τα ιδια προβληματα.. :thumbup:

Προ 25ετίας περίπου ήμουνα ακόμη "στέλεχος" πολιτικού φορέα.
Θα γινόντουσαν εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών και ήμουνα υποψήφιος (απλώς για "να βοηθήσω την παράταξη μας").
Παραμονή των εκλογών μια νεαρή Μηχανικός, υπάλληλος της εταιρίας και μέλος της αντίστοιχης πολιτικής νεολαίας μου είπε:
"Προφανώς θα σε ψηφίσω, αλλά δεν είναι παράλογο να είμαστε στον ίδιο Σύλλογο;"
Την ευχαρίστησα που μου άνοιξε τα μάτια, της ζήτησα συγνώμη και της υποσχέθηκα την επαύριο των εκλογών να δράσω:
Όντως, ζήτησα τη διαγραφή μου από το "Συναδελφικό" Σύλλογο, ίσχύει ακόμα! (Το ΤΕΕ θεωρώ διαφορετική περίπτωση).
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό QSG » Τρί, 19 Νοέμ 2013 9:00 pm

nicklaou έγραψε:πρεπει να δει καθε πλευρα τι κανει λαθος και γινονται αυτα.. λαθη κανουν και οι δυο πλευρες. βρειτε τα και καλεστε μετα σε συνελευση και οχι χαυρα.

μετά τα χθεσινά έχει αρχίσει και μου λείπει το 15 μελές που είχαμε στο σχολείο. χάνουμε το νόημα και κοιτάμε πως θα την πεί ο ένας στον άλλον. γιατί δεν μπορουν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν οι όποιες πλευρες μαζι στο ποιά ειναι τα προβλήματα και μεσω μιας συνελευσης να κοιταξουμε να βρουμε καποια λυση? χωρις φανατισμους και φωνες και χωρις να πρεπει να κολλάμε σε καποιο συγκεκριμενο πλαισιο. αφου ενδιαφερονται για το καλο της σχολης γιατι δεν κοιτανε το πραγματικο συμφερον αλλα κολλανε στις παραταξεις? οσο συνεχιζουμε και πλακωνομαστε ο ενας με τον αλλον δεν θα εχουμε ποτέ καμια διαφορα απο ολα τα υπολοιπα ζωα εκει εξω και θα κανουν και οτι γουσταρουν στο πολυτεχνειο γιατι ετσι που ειμαστε χωρισμενοι σε 100 κλικες πως να λειτουργησουμε σαν 1? αυτο ομως πιστευω πως πρεπει να γινει χωρις ταμπελες επιτελους....
Can't change anyone but yourself....
Άβαταρ μέλους
QSG

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Τρί, 19 Νοέμ 2013 9:45 pm

Off topic:
Είμαι ο μόνος που μου φαίνεται περίεργο ότι συμφωνούν αριστεροί και δεξιοί σε κάτι σε αυτό το φόρουμ; Έστω στο ότι δεν είμαστε μεταξύ μας συνάδελφοι.
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης