11/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 11/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 12:15 am

1)εγω λεω να τσεκαρουμε και ποιου αλλου καταπατωνται τα δικαιωματα.. ολοι οι ''καλοι'' χωρανε.. ? να υποστηριξουμε και αυτους
2)ειναι σιγουρο οτι ε τ ρ ε μ ε να μην γιορταστει το πολυτεχνειο .... για αυτο το λογο πηρε και θεση ο ''φοιτητικος συλλογος'' Δευτερα 11/11 εως Δευτερα 18/11 ( προφανως με '' ) ασχετα με το οτι δεν χρειαζοταν αφου ειχαμε την απεργια των διοικητικων. να μην ακουστει οτι πηραν θεση και οι ''φοιτηται'' ???? ανεπιστρεπτο..

... ναι οκ... σορρυ εκανα ενα break απο το εντατικο διαβασμα του φλωρου γιατι ειχα ρεντα τελικα και ειπα να διαβασω μεχρι το πρωι. νυχτα μεχρι νεωτερας
nicklaou Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:07 am

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα μερικών;
Σήμερα διεξήχθη μια πάρα πολύ καλή διαδικασία, με υψηλό πολιτικό επίπεδο και πολιτισμό και με πολλές τοποθετήσεις/ερωτήσεις/παρεμβάσεις από ανένταχτο κόσμο.
Ξεπεράστηκε η απαρτία για 100 άτομα και έγινε καλή κουβέντα.
Το αποτέλεσμα δε χωράει καμία αμφισβήτηση και είναι πλήρως νομιμοποιημένο.
Τα παράπονά σας στους εαυτούς σας που δεν ήρθατε να στηρίξετε την άποψή σας, εφόσον ήταν αντίθετη από αυτή του Συλλόγου (χωρίς εισαγωγικά).

Και όσον αφορά τους φοιτητές που δήθεν θέλουν ανοιχτές σχολές και δε στηρίζουν τους εργαζόμενους έχω να πω ένα πράγμα:
9/9 σχολές του πολυτεχνείου!!!! (δεδομένης της αυριανής των αρχιτεκτόνων)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:37 am

μα δεν ειπα οτι οι αλλες σχολες του πολυτεχνειου εχουν φοιτητικο συλλογο.. αλλα ολες δυστυχως εχουν τον με εισαγωγικα ''φοιτητικο συλλογο'' οποτε.. προφανως και 9/9..
το ΑΠΘ ομως.. κανει μαθηματα και εξεταστικη :) σε αλλο πλανητη βρισκονται..? ή δεν αγωνιζονται για το συνανθρωπο? γελοιες καταστασεις..
(παλι break εκανα )
αμα ειναι τα ξανα λεμε

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:40 am

βασικα εγω αναρωτιεμαι γιατι ο φοιτητικος συλλογος αποφασισε να κινητοποιηθει και να προβει σε καταληψη και στηριξη των υπαλληλων μολις βγηκε αποφαση των καθηγητων να ανοιξουμε και μαλιστα με εξεταστικη... μηπως το κινητρο δεν ειναι αμιγως η στηριξη των εργαζομενων?
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:45 am

talk_of_the_town έγραψε:βασικα εγω αναρωτιεμαι γιατι ο φοιτητικος συλλογος αποφασισε να κινητοποιηθει και να προβει σε καταληψη και στηριξη των υπαλληλων μολις βγηκε αποφαση των καθηγητων να ανοιξουμε και μαλιστα με εξεταστικη... μηπως το κινητρο δεν ειναι αμιγως η στηριξη των εργαζομενων?

Αντίστοιχα κι εγώ αναρωτιέμαι για τις φωνές που θέλουν ανοικτές σχολές μήπως δεν είναι αμιγώς το ανοικτό πανεπιστήμιο ως μια εξιδανικευμένη ιδέα αλλά κάτι βαθύτερο;
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό nicklaou » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:55 am

eX-mc έγραψε:Αντίστοιχα κι εγώ αναρωτιέμαι για τις φωνές που θέλουν ανοικτές σχολές μήπως δεν είναι αμιγώς το ανοικτό πανεπιστήμιο ως μια εξιδανικευμένη ιδέα αλλά κάτι βαθύτερο;

βαθυτερο τι δηλαδη ? ειμαστε φοιτητες που θελουμε να καλυψουμε την κυβερνηση ? η μηπως ειμαστε φοιτητες που θελουμε να ανοιξει επιτελους η σχολη μετα απο 2μηνες..? χαχα και αφου ειχε απεργια οπως ειπε ενας πιο πριν ηδη απο τους διοικητικους γιατι εγινε και φοιτητων ? παντου συνομωσα υπαρχει ! για πειτε μας λοιπον το βαθυτερο κινητρο της ανοιχτης σχολης ?

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Τρί, 12 Νοέμ 2013 1:56 am

σου φαινεται περιεργο δηλαδη να θελουν οι φοιτητες να μην χαθει το εξαμηνο για να μην χασουν μια χρονια, και ειδικα μετα απο 2 μηνες που πληρωνουν τζαμπα ενοικια... ο καθενας το βλεπει απο τη δικια του εγωιστικη πλευρα κατα τη γνωμη μου. Αλλοι θελουν να φυγουν, αλλοι θελουν να εξυπηρετουν πολιτικα συμφεροντα, αλλοι απλα να κλεινουν τη σχολη με καταληψη. Αλλωστε τα τελευταια 5 χρονια που ειμαι σε αυτη τη σχολη δεν ειδα αλλη προταση απο τις αριστερες παραταξεις οποτε ας μην συζητησουμε για το ποιοι καλλιεργουν και συντηρουν το διπολο ανοικτη-κλειστη σχολη. Ολες ανεξαιρετως οι παραταξεις ειναι υπευθυνες για αυτο και οχι οι λοιποι φοιτητες.
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Δημοσίευσηαπό ntua » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:04 am

Εχει απολυτο δικιο ο OxYdO στη φραση "τα παραπονα στους εαυτους σας". Προσωπικα θεωρω παραλογο οποιος ηθελε ανοιχτη σχολη να μην ερθει στη συνελευση σημερα. Και επισης με θλιβει και η τοσο μικρη συμμετοχη μετα απο 9 βδομαδες μη-λειτουργιας σε μια σχολη με 1200 ατομα. Οποιοι σημερα ηθελαν να ανοιξει η σχολη και δεν ηρθαν για να διαβασουν για τα προσεχη μαθηματα εχουν λογικη νηπιου( φορανε παπουτσια χωρις να ξερουν να περπατανε). Η σημερινη αποφαση εληφθηκε κανονικοτατα και αυτη ειναι η αποφαση του φοιτητικου συλλογου( χωρις κανενα εισαγωγικο). Nicklaou οταν δεν συμφωνεις με κατι παλευεις να το ανατρεψεις με τα μεσα που εχεις(συνελευση), δεν το βαζεις σε εισαγωγικα, γιατι αυτα σημεια στιξης ειναι και δεν αλλαζουν το αποτελεσμα.
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:14 am

nicklaou έγραψε:
eX-mc έγραψε:Αντίστοιχα κι εγώ αναρωτιέμαι για τις φωνές που θέλουν ανοικτές σχολές μήπως δεν είναι αμιγώς το ανοικτό πανεπιστήμιο ως μια εξιδανικευμένη ιδέα αλλά κάτι βαθύτερο;

βαθυτερο τι δηλαδη ? ειμαστε φοιτητες που θελουμε να καλυψουμε την κυβερνηση ? η μηπως ειμαστε φοιτητες που θελουμε να ανοιξει επιτελους η σχολη μετα απο 2μηνες..? χαχα και αφου ειχε απεργια οπως ειπε ενας πιο πριν ηδη απο τους διοικητικους γιατι εγινε και φοιτητων ? παντου συνομωσα υπαρχει ! για πειτε μας λοιπον το βαθυτερο κινητρο της ανοιχτης σχολης ?

Δεν το εννοούσα προσωπικά και καταλαβαίνεις τι κρύβεται πίσω από ποιους που το μόνο που ξέρουν να λένε τόσα χρόνια είναι το ανοικτό πανεπιστήμιο (όπως αντίστοιχα οι άλλοι λένε τη κατάληψη) τη στιγμή που υποβαθμίζεται συνεχώς και το χειρότερο, στοχευμένα. Στη τελική εσείς που είστε του 5ου έτους γιατί όταν βγήκε η απόφαση περί εξεταστικής αυτή τη βδομάδα συντάξατε την επιστολή ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να υλοποιηθεί; Δε σας βόλευε, λογικό είναι. Ωραία, θέλετε να τελειώνετε το καταλαβαίνω αλλά μπορούμε καμιά φορά σε σοβαρές καταστάσεις να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά.

talk_of_the_town έγραψε:σου φαινεται περιεργο δηλαδη να θελουν οι φοιτητες να μην χαθει το εξαμηνο για να μην χασουν μια χρονια, και ειδικα μετα απο 2 μηνες που πληρωνουν τζαμπα ενοικια... ο καθενας το βλεπει απο τη δικια του εγωιστικη πλευρα κατα τη γνωμη μου. Αλλοι θελουν να φυγουν, αλλοι θελουν να εξυπηρετουν πολιτικα συμφεροντα, αλλοι απλα να κλεινουν τη σχολη με καταληψη. Αλλωστε τα τελευταια 5 χρονια που ειμαι σε αυτη τη σχολη δεν ειδα αλλη προταση απο τις αριστερες παραταξεις οποτε ας μην συζητησουμε για το ποιοι καλλιεργουν και συντηρουν το διπολο ανοικτη-κλειστη σχολη. Ολες ανεξαιρετως οι παραταξεις ειναι υπευθυνες για αυτο και οχι οι λοιποι φοιτητες.

Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες αρχικά ότι καθένας το βλέπει από τη δική του πλευρά σε μεγάλο βαθμό αλλά αυτό καλούμαστε πιστεύω να αντιμετωπίσουμε. Αυτό που λες στη συνέχεια όμως δεν είναι σωστό κατά τη δική μου γνώμη. Γιατί λειτουργεί σε μια διαδικασία ανάθεσης. Είναι όπως οι πολιτικοί που μας κυβερνούν που μπορεί μεν, να τα έκαναν όπως τα έκαναν αλλά δε παύει κι ο κόσμος να τους ψηφίζει. Ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος λοιπόν; Και οι δύο αν θέλεις τη δική μου απάντηση.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό patsoum » Τρί, 12 Νοέμ 2013 2:15 am

Παιδιά, 2 μήνες τώρα βλέπω συζητήσεις επί συζητήσεων και λέω δε θα γράψω τίποτε γιατί δεν έχει νόημα. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα τους και καλώς ή κακώς επηρεάζουν τη λειτουργία μιας σχολής χιλιάδων φοιτητών αλλά και τις οικογένειές τους. Αλλά πλέον δε γίνεται να μη σχολιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις. Προσωπικά δε θα έπρεπε να με αφορά το κλείσιμο της σχολής διότι έχω καθαρίσει από μαθήματα και έχω έτοιμη διπλωματική, αλλά...το να βλέπω ένα ολόκληρο ίδρυμα να κλείνει και από τους ίδιους τους φοιτητές μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απεργιών παραείναι χοντρό. Οι εργαζόμενοι έκαναν τον αγώνα τους, ακούστηκαν σε όλη τη χώρα και πλέον θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους δικαστικά. Αν πετύχουν δεν ξέρει κανείς, αλλά έκαναν τον αγώνα τους καλώς η κακώς. Και ενώ κάπως τα πράγματα πάνε να βρουν το δρόμο τους, τσουπ έρχονται και οι καλοί φοιτητές να βάλουν και αυτοί το χεράκι τους. Το καταλάβαμε, διεκδικούν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι και συμπαραστεκόμαστε..γιατί να μη συμπαρασταθούμε όμως και στους χιλιάδες φοιτητές που θέλουν να πάρουν ένα πτυχίο, να κάνουν ένα μεταπτυχιακό, να κάτσουν στην Αθήνα έστω και ένα εξάμηνο λιγότερο; Γιατί να μη σκεφτούμε και την οικογένεια αυτού του φοιτητή που θα γλιτώσει αρκετά λεφτά από όλα αυτά. Καθένας μας γνωρίζει τουλάχιστον 2-3 άτομα που θέλουν να τελειώσουν ο καθένας για το δικό του λόγο όσο γίνεται νωρίτερα; Τι είναι όλοι αυτοί οι φοιτητές; Όργανα της κυβέρνησης μήπως; Οι οικογένειές τους; Και αυτές το ίδιο; Παρατράβηξε παιδιά το αστείο..και όπως είπε και ένας συνάδελφος παραπάνω πολύ εύστοχα..οι σύλλογοι των άλλων ιδρυμάτων που λειτουργούν κανονικά αλλά διεκδικούν τα δικαιώματά τους είναι χαζοί; Από άλλον πλανήτη; Εμείς μια ζωή είμαστε οι έξυπνοι;;;
Walk on with hope in your heart and you will never walk alone...
patsoum

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες