teo έγραψε:νομίζω με παρεξηγήσατε από το ύφος μου αλλά ειναι και λίγο προκλητικό μετά από μία τέτοια συνέλευση να βγάινει ο άλλος και να λέει ευτύχώς θα κάνω το μαθηματάκι μου... ναι, γενικά η κατάληψη δεν είναι το παν αλλά εχουμε δεί και στο παρελθόν ότι έχει αποφέρει καρπούς στο πανεπιστίμο πολύ πιο χρήσιμους από το να διαβάσω παραπάνω στατική 1 και ρευστά (πραγμα που κάνω έτσι και αλλιώς). Ακόμα υπάρχει η άποψη ότι άνθρωποι που ασχολούνται με τις παρατάξεις είναι ήδη βολεμμένοι και δεν τους αποσχολεί και ιδιέταιρα η επίδοσή τους στα μαθήματα... ΜΕΓΑ λάθος. επιπλέον με το να κάτσω σπίτι μου και να καώ μπροστά απο τον Η/Υ και τα βιβλία δεν θα μου εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον γεμάτο παχυλές απολαβές κλπ κλπ..
τώρα για το ποιός βγάζει αμέσως συμπεράσματα απο μία φράση μπορώ να το πω και εγώ αφού με κατηγορήσαν πολλοί για αδιαλαξία και οτι δεν ξέρω να συζητάω... εγώ εδώ είμαι πρόθυμος να συζητήσω αλλά δεν θεωρώ υγειές να γινόμαστε επαναστάτες του πληκτρολογίου και να κρυβόμαστε πίσω από ψευδώνυμα και εικόνες. αν όλοι εσείς λοιπόν που κατακρίνεται την όντως προβλημματική λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης δεν έρθετε μέσα στο αμφιθέατρο να μιλίσουμε παρα κάθεστε σπιτι σας τότε δεν φταίει κανένασ άλλος παρά ο ίδιος σας ο ευατος. Κλέινοντας θα ήθελα να πω ότι και 250 ώρες να διαωάσω στατική1 και άλλεσ τοσεσ ρευστά, με το πλάισιο της ΔΑΠ να λέει ΝΑι στα ιδιοτικά πανεπιστήμια όχι μόνο δεν αυξάνω τις πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά τις μειώνω.
Ραντεβού στα αμφιθέατρα λοιπον για όποιους θέλουν...
Δεν ανεφερα ποτε "ευτυχως θα κανω το μαθηματακι μου"(προσωπικα χεστηκα για την παρακολουθηση ορισμενων μαθηματων που τα περισσοτερα αυτων θυμιζουν νανουρισμα)... Ειπα "κατ' εμε ευτυχως"... Για να ξερουμε τι λεμε...
Δυστυχως αρκετα απο τα ατομα που ασχολουνται με μια παραταξη, πασχουν απο ελλειψη κριτικης ικανοτητας,ελλειψη σεβασμου στο διαφορετικο, ελλειψη διαφορετικοτητας, ελλειψη "πρωτοτυπης πρωτοβουλιας"... Κατι σαν τα προβατα ενα πραγμα. Συμφωνω οτι δεν μπορει ολοι σε μια παραταξη να εχουν βολευτει...(καποιοι ομως το εχουν ηδη κανει και το κανουν και αυριο-μεθαυριο μπορει να το κανω και εγω--δεν ξερεις ποτε πως τα φερνει η ζωη--). Ολοι ομως παιρνουν γραμμη απο το εκαστοτε κομμα, κανουν SAVE AS... και οταν δουν θηραμα πατανε το PLAY... Μια ζωη τα ιδια! ""Κατηγορεις εμενα, οτι καθομαι στο σπιτι μου και τα περιμενω ολα ετοιμα? Λαθος, συναδελφε κρινω βαση των δικων μου ατομικων κριτηριων(οχι κομματικων) και αναλογα την περισταση πραττω.""
Εχεις απολυτο δικιο οτι καποιοι αν και εχουν σοβαρες θεσεις και γενικα την "βλεπουν διαφορετικα την ολη φαση"(εξωκομματικα), κακως δεν βρισκονται στις συνελευσεις να εκφρασουν κατι διαφορετικο! Αλλα που τετοια τυχη... θα κατασπαραχτουν αν τολμησουν να πουν π.χ συμφωνω σε αυτο το σημειο με τη Δαπ και σ αυτο με την ΠΚΣ...ΠΟΛΕΜΟΣ μετα..
Απλα ξερεις τι γινεται δυστυχως? Υπαρχουν καποιοι οπως εγω..που μου τη δινει απιθανα η συνδεση των φοιτητικων παραταξεων με ολα τα κομματα..Γιατι θα πρεπει σε ενα συναδελφο μου 21ετων οταν μου μιλαει να βλεπω στο προσωπο του την Παπαρηγα?! (παραδειγμα αναφερω).Ο περισσοτερος πολιτικος κοσμος ειναι σαπιος και ζει μεσα στη διαφθορα και εμεις ως νεοι συνεχιζουμε παραταξιακα την καλλιεργεια του!Εχω παρακολουθησει αρκετες συνελευσεις και ειλικρινα πιστευω οτι ειναι μια "κακιστη μικρογραφια του ελληνικου κοινοβουλιου".. Με τη μονη διαφορα οτι στο ενα υπαρχει γεροντοκρατια, δυστυχως.Και σημερα παρακολουθησα τα πραγματα για καποιο χρονικο διαστημα και η εντυπωση μου, δεν αλλαξε.
Ειναι χρεος μας να συζηταμε στις συνελευσεις τα καθημερινα πολιτικα-οικονομικα-κοινωνικα δρωμενα αλλα ως φοιτητες, ως νεοι και ως σωστα σκεπτομενα οντα με ρηξικέλευθες ιδεες και αποψεις! ΟΧΙ ως, ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ καθε κομματος. Δεν εξαιρω καμμια παραταξη, παραμόνο μεμονώμενα ατομα. Περυσι, προπερσι τα εκανε μπουρ..ελο η ΝΔ, ενας της ΔΑΠ δεν βγηκε να πει:"Ναι ρε μαγκες, τα σκατωσαμε με τοσα σκανδαλα".. Εδω βουλευτης, οταν ηταν 151 οι βουλετες της κυβερνησης παραλιγο να παραιτηθει και να πεσει η κυβερνηση... Και ενας νεος δεν μπορουσε να το κανει... Μα ναι, φυσικα θα ηταν κατα της ιδεολογιας και κουραφεξαλα!!! Ιδεολογια δεν ειναι αυτο που σου πλασαρουν οι αλλοι, ειναι αυτο που πλαθεις μονος σου!
Ειπα οτι ειμαι κατα της καταληψης στην συγκεκριμενη περιπτωση, οχι οτι δεν λυπαμαι που η θεια μου ή η μανα μου θα χασει ενα μισθο!!! Εχει διαφορα!!!
Βαρεθηκα οταν καποιος των αριστερων παραταξεων,καλη ωρα εσυ τωρα, οταν ακουει οτι καποιος ειναι κατα της καταληψης να τον λεει δεξιο-Δαπιτη-Πασπιτη-Φασιστα και δεν ξερω και εγω τι!
Καταληψη με την πρωτη ευκαιρια=διδασκαλια μπουρδελο= Τελη Ιουλιου διαβασμα και συνολικοτερη εικονα Πανεπιστημιου για κλαματα!
Και περιμενουμε να μας σωσει η "Αυξηση των Κρατικων Δαπανων για την Παιδεια"???
Αφου εμεις οι ιδιοι τα υποβαθμιζουμε...