20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 21 Νοέμ 2014 1:40 am

Μια ολοκληρωμένη σκέψη και από εμένα, χωρίς να απαντήσω στις χυδαιότητες του καθενός.

Ποιοι είναι οι αριστεροί σχηματίες;;
Είναι εκείνοι/ες που ρώταγες "τι παίζει" με τις απεργίες των διοικητικών, όταν έσπαγαν τα @@ τους για ώρες κάθε μέρα σε συνελεύσεις των εργαζομένων, ενώ εσύ βαριόσουν να πεταχτείς μέχρι το κτήριο διοίκησης του ΕΜΠ για να πληροφορηθείς ιδίοις όμμασι.
Είναι εκείνοι/ες που πρώτοι/ες αντέδρασαν (και ήταν εκεί για να αντιδράσουν) στην αυθαίρετη απόφαση των καθηγητών για απώλεια της εαρινής εξεταστικής τον περασμένο Ιούλιο.
Είναι εκείνοι/ες που πρώτοι/ες αντέδρασαν και γνωστοποίησαν στο σύλλογο τις πρόσφατες αυθαιρεσίες της διοίκησης της σχολής.
Είναι εκείνοι/ες που έχουν ένα άγχος να ξέρουν ακριβώς τι γίνεται με τα οικονομικά και τη διοίκηση του ιδρύματος, ενώ εσύ δεν ενδιαφέρεσαι και πολύ, έως ότου καεί ο κώλος σου.
Είναι εκείνοι/ες που όσο και να σε ενοχλούν, πάντα εν τέλει βασίζεσαι πάνω τους για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Είναι εκείνοι/ες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους στη σχολή και δεν προβοκάρουν μόνο στο mqn
Είναι εκείνοι/ες που, πριν από κάθε συνέλευση, αφιερώνουν ένα κομμάτι του χρόνου τους προκειμένου να συζητήσουν, να αναλύσουν και να επεξεργαστούν τις καταστάσεις και τα δεδομένα, σε αντίθεση με εσένα που σκας χαλαρός, χωρίς να σε έχει απασχολήσει και τίποτα, χωρίς, εν τέλει να θέλεις να κουραστείς με κάτι. Ξέρεις, θα μπορούσες να αλλάξεις πολλά σε αυτή τη συνέλευση, αλλά το ότι δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα και ούτε πρόκειται να το κάνεις , είναι ενδεικτικό της πάστας σου.Δε θες να σε απασχολεί τίποτα πέρα από την πάρτυ σου.
Είναι εκείνοι/ες που επιλέγουν, όταν χρειάζεται, να αντιπαρατίθενται με τους καθηγητές τους, αντί να τους γλείφουν πατόκορφα ολημερίς και αυτό σε ενοχλεί, γιατί ενδόμυχα ζηλεύεις.
Είναι εκείνοι/ες που τους θεωρείς κακούς φοιτητές, απλά και μόνο επειδή δεν ακολουθούν το πρότυπο του φοιτητή-γλείφτη ή του φοιτητή που δεν ανεβάζει ποτέ τις σημειώσεις του στο mqn.
Είναι εκείνοι/ες που επιλέγουν να ζουν με την αξιοπρέπειά τους και να παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Ό,τι διαφωνία και αν έχεις, ό,τι και να έχεις στο κεφάλι σου, πολύ απλά, απέχεις πολύ από την αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. Εξαίρεση των παραπάνω, αποτελεί μια πολύ μικρή μερίδα μη-οργανωμένων φοιτητών της σχολής
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό abacus » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:08 am

και πάνω απ’όλα είναι εκείνοι –ες που σε εκπλήσσουν με την μετριοφροσύνη τους, με την στιβαρότητα των προλεταριακών επιχειρημάτων τους, με τις εφικτές τους προτάσεις και φυσικά με την ευγένεια και τον σεβασμό στον συνομιλητή τους και στην ανάπτυξη δημιουργικού διάλογου !!!
abacus

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 21 Νοέμ 2014 2:15 am

Στο mqn, μέχρι εκεί φτάνω. Σας βαριέμαι εσάς τους πληκτρολογάδες. (έχω φάει και κάτι 40ήμερα μπαν και περιμένω πότε θα φύγει αυτός ο εξεμσι από τη διαχείριση :evil: )
Αν ψάχνεις για καλύτερα επιχειρήματα και σοβαρότερες αναλύσεις μπες εδώ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό abacus » Παρ, 21 Νοέμ 2014 4:07 am

Διατυπώνω μια πολύ μεγάλη απορία
Είναι η ΚΑΤΑΛΗΨΗ αποτελεσματικό όπλο πάλης για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας ???
Διοτι
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι η εταιρία δεν παράγει και άρα ο πλουτοκράτης ιδιοκτήτης χάνει.
Όταν απεργεί το προσωπικό μιας δημόσιας υπηρεσίας δεν εξυπηρετείται ο πολίτης και αγανακτεί με τον υπουργό και η κυβέρνηση χάνει.
Όταν κάνουν κατάληψη οι φοιτητές και δεν γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία ποιος υποθέτουμε ότι χάνει ???
abacus

Δημοσίευσηαπό ice92 » Παρ, 21 Νοέμ 2014 11:15 am

Θα απαντήσω στην ερώτησή σου.
Όταν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση βρίσκονται σε έντονη διαμάχη, τα παρακλάδια της αντιπολίτευσης, όπως η ίδια θέλει με τη βια πρόορες εκλογές και παραίτηση του προθυπουργού, έτσι και αυτα θέλουν με δη βια τη σχολή μας (εννοω μου φυσικα) κλειστή, γιατί αυτή ειπναι η εντολή που έχουν. Δεν ειναι τυχαιο που κι αλλα πανεπιστήμια έχουν καταληψη. Τα αιτήματα ειναι προσχηματικα κι ο στοχος ειναι πολιτική αναστάτωση. Ίσως όμως και οι ίδιοι να μην το έχουν καταλάβει.
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό timis » Παρ, 21 Νοέμ 2014 11:17 am

γεια σας,

η γραμματεία θα είναι ανοικτή την Δευτέρα ? Θα ρθω από Κύπρο για να πάρω τον πάπυρο /πτυχίο μου. Μπορώ να κάνω κάποια άλλη διευθέτηση για τον πάπυρο αν είναι κλειστή ?

Υ.Γ. ακόμα και μετά από 5 χρονιά που αποφοίτησα η σχολή αυτή με βασανίζει :P
timis

Δημοσίευσηαπό ice92 » Παρ, 21 Νοέμ 2014 11:56 am

Ελπίζω να μην έχεις κλείσει μετ' επιστροφής εισιτήρια και να έχεις κάποιον να σε φιλοξενήσει...
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 21 Νοέμ 2014 12:01 pm

Αχ αυτη η σχολη μας, καλα που ειμαστε επαναστατες (χωρις αίτια;) και στειλαμε ηχηρο μηνυμα με την καταληψη ν.737362828...93838 στην ιστορια των ελληνικων πανεπιστημιων.

Ειναι τουλαχιστον λυπητερο να κλεινουν τη σχολη ατομα που πιο πολυ ενδιαφερονται για τον μαοισμο, τον λενινισμο, τον τζατζικισμο, κοκ, παρα για τη στατικη των κτηριων, το κατα ποσο ο μεσος φοιτητης θελει να κανει μαθημα και εαν το 50βαλε % της σχολης εχουν iphone6 plus και παιρνουν γραμμη απο τον Σαμαρα ή αν απλα θελουν να κανουν μαθημα και να ξεμπερδευουν.

Το οτι περνανε πλαισια με 150 ψηφους δεν μας ενδιαφερει και πολυ, γιατι προφανως δεν ενδιαφερεται ο μεσος φοιτητης για το μελλον του (υπαρχει μια υποψια να εχει και αλλα πραγματα να κανει απο το να παει απο τις 2 μεχρι τις 10 ακουγοντας την "αφροκρεμα" των επιχειρηματων, τυπου "απο ποιο κομμα παιρνεις γραμμη, εισαι γραμμενος στην οννεδ, εχεις κουμπαρο τον Αβραμοπουλο, γιατι εχεις μπλε αμαξι στο χαρισε ο Αδωνις, κοκ).

Το οτι η πλειοψηφια των φοιτητων θα εφευγε "απο χθες" να παει στο imperial, στο berkeley και σε λοιπα πανεπιστημια, τα οποια εχουν πιστωτικες μοναδες (ECTs?), ασυλο δεν εχουν, καμερες ισως να εχουν, φυλαξη με security φανταζομαι θα εχουν, κοκ, προφανως δεν μας λεει κατι, γιατι εμεις οι υπερασπιστες των συμφερωντων των φοιτητων, που για καποιο λογο δεν βγαινουμε πρωτοι στις εκλογες (την μονη συνελευση μου μετραει πραγματικα σε μονιμη βαση), ξερουμε καλυτερα και φωναζουμε δυνατα:

"ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ!!!"

Υγ: Πιστευω πως μιλαω για την πλειοψηφια των φοιτητων οταν λεω πως τα κομματα δεν εχουν θεση στα πανεπιστημια, φυτωρια πολιτικαντιδων δεν χρειαζομαστε άλλα, εχουμε πολλα ηδη.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Nysta » Παρ, 21 Νοέμ 2014 12:15 pm

Συντονιστική επιτροπή της κατάληψης σήμερα στις 17:00 στο Αμφ. 1,2!
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 21 Νοέμ 2014 1:47 pm

GiannisRad έγραψε:Το οτι η πλειοψηφια των φοιτητων θα εφευγε "απο χθες" να παει στο imperial, στο berkeley και σε λοιπα πανεπιστημια [...]

Αλήθεια πιστεύεις ότι όλοι εσείς οι πλειοψηφούντες,που θα θέλατε να έχετε φύγει από χθες για κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού,νοιάζεστε περισσότερο για τη σχολή μας,από τον οποιονδήποτε ήταν χθες στη συνέλευση,ανεξαρτήτως του τι ψήφισε εν τέλει?

Αν όντως είναι έτσι, ε τότε ναι...χαίρομαι που ανήκω στις μειοψηφίες!

Υ.γ:Κι όχι δεν ψήφισα πλαίσιο κατάληψης χθες.Ήμουν όμως εκεί,παρόλο που ξέρεις κι εγώ είχα να προετοιμαστώ για πρόοδο,κι ήμουν έτοιμη να ξενυχτήσω μέχρι να τελειώσω το διάβασμά μου.Ήμουν εκεί,γιατί δουλειά του φοιτητή δεν είναι μόνο να διαβάζει.Ήμουν εκεί,γιατί δουλειά του φοιτητή είναι επίσης να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία τον καλεί ο φοιτητικός του σύλλογος ή η κοσμητεία της σχολής του.Ήμουν εκεί,γιατί αγαπώ τη σχολή μου.Κι αγαπώ τη σχολή μου,δε σημαίνει αγαπώ το βιβλίο μου,τις σημειώσεις μου και το βαθμό μου.Σημαίνει πως την αγαπώ ως σύνολο,με όλες της τις προβληματικές κι είμαι εκεί όσο κι όποτε χρειαστεί για να προσπαθώ να την κάνω καλύτερη!
Και για να σε προλάβω,η συνέλευση με τη σημερινή της μορφή ναι σίγουρα δεν προσφέρει πολλά στη βελτίωση της καθημερινότητας της σχολής,αναλαμβάνω όμως την ευθύνη που μου αναλογεί και προσπαθώ να της δώσω τη δυναμική που της αξίζει.Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι η απουσία ανησυχίας.Η αδιαφορία.Γι'αυτό είμαι εκεί πάντα κι ας ''χάνω το χρόνο μου'',κι ας εκνευρίζομαι,κι ας δυσανασχετώ κι ας διαφωνώ πολλές φορές.Όλα αυτά είναι για μένα σαφώς καλύτερα από τη μοναξιά του πληκτρολογίου.

:!: ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προς όλους τους καλοθελητές που θέλουν να δώσουν χρώμα και πρόσημο στο φόρουμ,διευκρινίζω πως όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των συντονιστών και δεν αποτελούν επίσημη θέση του MQN.gr
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης