Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό mike21 » Παρ, 19 Φεβ 2016 10:27 pm

brave sir robin έγραψε:Αααα καλώς το παιδί!Είναι αλήθεια πως έκανα λίγο για να καταλάβω ποιός/α είσαι, μιας και όσα γράφεις είναι σε αρκετά ήρεμο κλίμα, σε αντίθεση με το μεσημεριανό σου κρεσέντο. Ακούστε λοιπόν ένα αστείο! Ο συγκεκριμένος "συνάδελφος" , που μας τα λέει τόσο πολιτισμένα, το μεσημέρι κατευθύνθηκε προς τα εργαστήρια αντισεισμηκής τεχνολογίας. Εκεί υπήρχαμε φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι εφραμόζαμε την απόφαση του συλλόγου και περιφρουρούσαμε τα ερευνητικά. Όταν μας πλησίασε και του εξηγήσαμε ότι τα εργαστήρια είναι κλειστά ο ίδιος ξεκίνησε να κάνει χειρονομίες , να βρίζει τους φοιτητές, να ειρωνεύεται τον σύλλογο μας και να λέει όλα αυτά τα ωραία και πρωτότυπα περί φασιστών και μειοψηφιών(τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;;ααα ναι.Τον Φορτσάκη που έδερνε πέρυσι φοιτητές/τριες και τις θεωρίες των δύο άκρων που έβγαζαν λάδι της Χρυσή Αυγή.)
Για να λέμε όμως και καμια αληθεια. Η κατάληψη στα ερευνητικά αποτελεί μία μορφή πίεσης προς τη διοίκηση, σε ένα τομέα ειδικά ο οποίος ειναι ιδιαίτερα πολιτικά φορτισμένος. Από και και πέρα, αντίθετα με όσα λέει ο συνάδελφος, κανείς και καμία δεν παρεμποδίζει τη διαδικασία στα μεταπυχιακά και στα διδακτορικά. Το αντίθετο μάλιστα. Το αμφιθέατρο είναι ανοιχτό για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, την ίδια στιγμή που επιτρέπεται η είσοδο στους διδακτορικούς. Από την πλευρά των φοιτητών του συλλόγου δεν έχει υπάρξει καμία συμπεριφορά που να ξεπερνά όσα ρητά αναφέρει η απόφασή μας. Αντίθετα χωρίς καμία διάθεση θυματοποίησης( μιας και ξέραμε με ποιούς είχαμε να κάνουμε),οι φοιτητές/τριες της σχολής είναι αυτοί που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραμπούκικες και σεξιστικές συμπεριφορές που ξεχειλίζουν ματσίλα, με απειλές, προσωπικές στοχοποιήσεις κτλ. Και για να τελειώνουμε. Κανείς και καμία δεν έχει βίτσιο να ξυπνάει απ'τις 7 και να βρίσκεται 12 και 15 ώρες στη σχολή για να την περιφρουρεί. Όλα αυτά ξεκινούν από την απαράδεκτη στάση της διοίκησης που αρνείται πεισματικά να ακούσει τη γνώμη των φοιτητών και τελειώνουν με την ανατροπή του μέτρου. Καλή μας συνέχεια λοιπόν.

Όντως σύντροφε εσύ που τον παίζεις 15 ωρες 'περιφρουρωντας' εισαι χρησιμότερος για την σχολή,το ίδρυμα και τους φοιτητές του, απο το ερευνητικό-διδακτικό προσωπικό.Οσό για αυτές τις απαράδεκτες εκτος τόπου και χρόνου πίπες για τα ερευνητικά που ακούω να προπαγανδιζετε εδω και 5 χρονιά που φοιτώ στη σχολή δείχνουν κολλημένους τραμπούκους και τίποτα περισσότερο .
(Ριχτε μπαν,μπλέ καδό η οτι αλλο γουσταρετε σχεδόν τελειώσαμε :finger: :ninja: :finger: :ninja: :finger: )
Άβαταρ μέλους
mike21

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 19 Φεβ 2016 10:33 pm

Off topic:
Δικέ μου σύντροφοι δεν ήμαστε, είναι βαριά λέξη μην την χρησιμοποιείς ειρωνικά
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό mike21 » Παρ, 19 Φεβ 2016 10:36 pm

Off topic:
Σύντροφοι με ύφος?
Άβαταρ μέλους
mike21

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Παρ, 19 Φεβ 2016 10:41 pm

Off topic:
Συντροφοι ειναι μονο της ΚΝΕ
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 19 Φεβ 2016 10:42 pm

Off topic:
Συνάδελφοι; Είμαστε;
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό AE » Παρ, 19 Φεβ 2016 11:09 pm

Αφού ο φοιτητικός σύλλογος θεωρεί την έρευνα κάτι σαν μίασμα, δηλώνω ότι από σήμερα παύω να επιβλέπω διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες, οι οποίες σχετίζονται με ερευνητικά έργα (δηλαδή όλες), και επιπλέον παύω τη μετάδοση γνώσεων που έχουν βασιστεί στην ερευνητική μου εμπειρία στο Πολυτεχνείο.

Όσοι φοιτητές επιβλέπω, παρακαλούνται να αποσύρουν το θέμα που εκπονούν και να απευθυνθούν στον ΦΣ, που θα τους ορίσει ένα θέμα με σαφές ταξικό πρόσημο, σύμφωνο με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Όσον αφορά στη διδασκαλία, καλώ τον ΦΣ να μου ορίσει ύλη που δεν έχει προέλθει από έρευνα, ώστε να είναι απολύτως εξαγνισμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και μονοπώλια.

Επιπλέον, ενθαρρύνω όλους τους συναδέλφους να πάψουν να χρησιμοποιούν ελεεινά επιτεύγματα της τεχνολογίας, όπως π.χ. το τεχνοφασιστικό διαδίκτυο, που είναι προϊόντα άθλιας συναλλαγής του κεφαλαίου με τα πανεπιστήμια.

(Δεχτείτε τα παραπάνω ως μια απόπειρα να γελάσουμε λιγάκι. Ισως και να προβληματιστούμε. Δεν χρειάζεται να δίνουμε βαρύγδουπες πολιτικές ερμηνείες στα πάντα. Δεν υπάρχει παγκόσμια συνομωσία πίσω από τα ερευνητικά έργα. Βεβαίως, το ότι εξυπηρετούνται ορισμένα μικροσυμφέροντα ισχύει - αλλά και αυτο κατά περίπτωση. Σε πολύ λίγο καιρό, που θα έχετε μια πιο άμεση επαφή στο πλαίσιο της διπλωματικής σας, θα τα δείτε και θα τα κρίνετε από κοντά.).
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό gousia » Σάβ, 20 Φεβ 2016 12:56 am

Λίγο ακόμα και θα μας πεισετε ότι αυτοί που κερδίζουν από τα ερευνητικά είναι αυτοί οι καγκουρες με τα παπια(ντελιβεραδες)που έχουν αναλάβει τη σίτιση των ερευνητών.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Yuko » Σάβ, 20 Φεβ 2016 1:01 am

gousia έγραψε:Λίγο ακόμα και θα μας πεισετε ότι αυτοί που κερδίζουν από τα ερευνητικά είναι αυτοί οι καγκουρες με τα παπια(ντελιβεραδες)που έχουν αναλάβει τη σίτιση των ερευνητών.

@@
Yuko

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό brave sir robin » Σάβ, 20 Φεβ 2016 4:32 pm

mike21 έγραψε:
brave sir robin έγραψε:Αααα καλώς το παιδί!Είναι αλήθεια πως έκανα λίγο για να καταλάβω ποιός/α είσαι, μιας και όσα γράφεις είναι σε αρκετά ήρεμο κλίμα, σε αντίθεση με το μεσημεριανό σου κρεσέντο. Ακούστε λοιπόν ένα αστείο! Ο συγκεκριμένος "συνάδελφος" , που μας τα λέει τόσο πολιτισμένα, το μεσημέρι κατευθύνθηκε προς τα εργαστήρια αντισεισμηκής τεχνολογίας. Εκεί υπήρχαμε φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι εφραμόζαμε την απόφαση του συλλόγου και περιφρουρούσαμε τα ερευνητικά. Όταν μας πλησίασε και του εξηγήσαμε ότι τα εργαστήρια είναι κλειστά ο ίδιος ξεκίνησε να κάνει χειρονομίες , να βρίζει τους φοιτητές, να ειρωνεύεται τον σύλλογο μας και να λέει όλα αυτά τα ωραία και πρωτότυπα περί φασιστών και μειοψηφιών(τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;;ααα ναι.Τον Φορτσάκη που έδερνε πέρυσι φοιτητές/τριες και τις θεωρίες των δύο άκρων που έβγαζαν λάδι της Χρυσή Αυγή.)
Για να λέμε όμως και καμια αληθεια. Η κατάληψη στα ερευνητικά αποτελεί μία μορφή πίεσης προς τη διοίκηση, σε ένα τομέα ειδικά ο οποίος ειναι ιδιαίτερα πολιτικά φορτισμένος. Από και και πέρα, αντίθετα με όσα λέει ο συνάδελφος, κανείς και καμία δεν παρεμποδίζει τη διαδικασία στα μεταπυχιακά και στα διδακτορικά. Το αντίθετο μάλιστα. Το αμφιθέατρο είναι ανοιχτό για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, την ίδια στιγμή που επιτρέπεται η είσοδο στους διδακτορικούς. Από την πλευρά των φοιτητών του συλλόγου δεν έχει υπάρξει καμία συμπεριφορά που να ξεπερνά όσα ρητά αναφέρει η απόφασή μας. Αντίθετα χωρίς καμία διάθεση θυματοποίησης( μιας και ξέραμε με ποιούς είχαμε να κάνουμε),οι φοιτητές/τριες της σχολής είναι αυτοί που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραμπούκικες και σεξιστικές συμπεριφορές που ξεχειλίζουν ματσίλα, με απειλές, προσωπικές στοχοποιήσεις κτλ. Και για να τελειώνουμε. Κανείς και καμία δεν έχει βίτσιο να ξυπνάει απ'τις 7 και να βρίσκεται 12 και 15 ώρες στη σχολή για να την περιφρουρεί. Όλα αυτά ξεκινούν από την απαράδεκτη στάση της διοίκησης που αρνείται πεισματικά να ακούσει τη γνώμη των φοιτητών και τελειώνουν με την ανατροπή του μέτρου. Καλή μας συνέχεια λοιπόν.

Όντως σύντροφε εσύ που τον παίζεις 15 ωρες 'περιφρουρωντας' εισαι χρησιμότερος για την σχολή,το ίδρυμα και τους φοιτητές του, απο το ερευνητικό-διδακτικό προσωπικό.Οσό για αυτές τις απαράδεκτες εκτος τόπου και χρόνου πίπες για τα ερευνητικά που ακούω να προπαγανδιζετε εδω και 5 χρονιά που φοιτώ στη σχολή δείχνουν κολλημένους τραμπούκους και τίποτα περισσότερο .
(Ριχτε μπαν,μπλέ καδό η οτι αλλο γουσταρετε σχεδόν τελειώσαμε :finger: :ninja: :finger: :ninja: :finger: )

Λοιπόν, επειδή διάφοροι εδω μέσα παρουσιάζουν εαυτούς ως ηλιθίους, θα κάνω μόνο δύο ερωτήσεις.
Κάνει ή δεν κάνει έρευνα η σχολή πολιτικών μηχανανικών, της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις ανάγκες του Ιδρύματος ή της κοινωνίας, αλλά προορίζονται για τις ανάγκες συγκεκριμένων εταιριών(πολυ πολυ τυχαία ΤΕΡΝΑ,ΑΚΤΩΡ κτλ.)
Κάνει ή δεν κάνει το ΕΜΠ ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την κατασκευή θερμικών καμερών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με σκοπό την τοποθέτησή τους στα σύνορα, στον φράκτη του Έβρου, για λογαριασμό της Frontex(ναι μωρέ αυτής που πνίγει κάθε μέρα πρόσφυγες στο Αιγαίο).
Ααα και κάτι τελευταίο.Μάθε να μιλάς και όχι να βρίζεις. Αντιλαμβάνομαι ότι η ασφάλεια του πληκτρολογίου σου προσφέρει πολλά, αλλά μια μέρα καλό θα ήταν να την παρατήσεις και να τα πείς και όλα αυτά δημόσια(στη συνέλευση της Τετάρτης ας πούμε). Γιατί με αυτά που βλέπουμε εδω μέσα, έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε, ότι κάτι τύποι σαν και εσένα ζούνε σε σπηλιές και βρίσκονται ακόμη σε προλεκτικό στάδιο.
Άβαταρ μέλους
brave sir robin

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό andskia » Σάβ, 20 Φεβ 2016 5:14 pm

• Bλέπουμε xρόνια τώρα εδώ μέσα να τίθενται απόψεις ως θέσφατες.
  • Βλέπουμε φοιτητές οι οποίοι θεωρούν εαυτούς τόσο έμπειρους σε κοινωνικό/ θρησκευτικό/ πολιτικό/ οικονομικό επίπεδο που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα να υπερασπιστούν τις αλήθειες τους.
  • Βλέπουμε φοιτητές να μιλάνε με έντονο ύφος σε καθηγητές κρίνοντάς τους ως δόλιους ως ανίκανους να σκεφτούν για θέματα πέραν των επιστημονικών τους ζητημάτων. Όχι δε πιστεύω πως πρέπει να υπακούμε σε ό,τι περνάει εκ των άνω, επειδή απλά είναι ο δάσκαλος στον οποίο υπακούς, αλλά καμιά φορά ίσως ήταν πιο ορθό η μασημένη τροφή να αφήσει περιθώριο για συζητήση χωρίς προδιατεθειμένες αδιάλλακτες απόψεις στο μυαλό.

Στην αρχή δε πίστευα στα μάτια μου, πως ειναι δυνατόν λέω να είναι τόσο ενημερωμένοι, τόσο γνώστες, τόσο έμπειροι σε καίρια ζητήματα που αφορούν πολλές φορές το μέλλον μας.

Όσο προχωράει ο καιρός, όμως, βλέπω πως πολλές από τις απόψεις αυτές είναι μασημένες. Δυστυχώς όσο τα γράφω αυτά έχω στο νού μου ορισμένους πολιτικοποιημένους δυστυχώς - στων οποίων τη σημαντικότητα πραγματικά συμφωνώ -, γιατί πολλοί εκ των υπολοίπων είναι απαθείς σε ζητήματα πέραν του "να περάσω το μάθημά μου, να πάρω τον βαθμό μου γλύφοντας και λίγο για να ανέβει ο μέσος όρος, και να φεύγω μετά. Μαύρη πέτρα".

Κλείνοντας το παραλήρημα, η άποψή μου πάνω στα ερευνητικά είναι με μια σύντομη φράση " Πονάς πόδι, δε κόβεις πόδι", διορθώνεις/αλλάζεις το σημείο στο οποίο δε λειτουργεί σωστά. Ναι είμαστε κατά της Frontex, αλλά αυτό δε σημαίνει πως καταργούμε όλα τα προγράμματα. Και το σημείο αυτό είναι που μου έδωσε την αφορμή για τα παραπάνω. Πώς είναι δυνατόν ρε παιδιά να γνωρίζετε με αυτήν την ελάχιστη - μην πω μηδαμινή - εμπειρία τις ανάγκες της κοινωνίας? Εκτός αν είστε γαμάτοι και εγώ κάνω μόνο για μαθήματα, τότε πάσο.

Τέλος, επειδή το λέγειν μου δεν επιτρέπει να γράψω παραπάνω, αντιγράφω τα λεγόμενα του κ. Ευστρατιάδη τα οποία με κάλυψαν αρκετά:

Αφού ο φοιτητικός σύλλογος θεωρεί την έρευνα κάτι σαν μίασμα, δηλώνω ότι από σήμερα παύω να επιβλέπω διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες, οι οποίες σχετίζονται με ερευνητικά έργα (δηλαδή όλες), και επιπλέον παύω τη μετάδοση γνώσεων που έχουν βασιστεί στην ερευνητική μου εμπειρία στο Πολυτεχνείο.

Όσοι φοιτητές επιβλέπω, παρακαλούνται να αποσύρουν το θέμα που εκπονούν και να απευθυνθούν στον ΦΣ, που θα τους ορίσει ένα θέμα με σαφές ταξικό πρόσημο, σύμφωνο με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Όσον αφορά στη διδασκαλία, καλώ τον ΦΣ να μου ορίσει ύλη που δεν έχει προέλθει από έρευνα, ώστε να είναι απολύτως εξαγνισμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και μονοπώλια.

Επιπλέον, ενθαρρύνω όλους τους συναδέλφους να πάψουν να χρησιμοποιούν ελεεινά επιτεύγματα της τεχνολογίας, όπως π.χ. το τεχνοφασιστικό διαδίκτυο, που είναι προϊόντα άθλιας συναλλαγής του κεφαλαίου με τα πανεπιστήμια.

(Δεχτείτε τα παραπάνω ως μια απόπειρα να γελάσουμε λιγάκι. Ισως και να προβληματιστούμε. Δεν χρειάζεται να δίνουμε βαρύγδουπες πολιτικές ερμηνείες στα πάντα. Δεν υπάρχει παγκόσμια συνομωσία πίσω από τα ερευνητικά έργα. Βεβαίως, το ότι εξυπηρετούνται ορισμένα μικροσυμφέροντα ισχύει - αλλά και αυτο κατά περίπτωση. Σε πολύ λίγο καιρό, που θα έχετε μια πιο άμεση επαφή στο πλαίσιο της διπλωματικής σας, θα τα δείτε και θα τα κρίνετε από κοντά.).
Άβαταρ μέλους
andskia
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες