ZeRoLoRd έγραψε:
Γενικά τα τρία χρόνια που τραβάει αυτή η ιστορία, έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες για να γίνει διάλογος. Δυστυχώς όμως, ο διάλογος τορπιλίζεται από την πλευρά της διοίκησης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια παρουσίαση που έκανε η επιτροπή για ΝΠΣ, όπου ο πρόεδρος της ξεκίνησε λέγοντας "Εσείς έχετε το πολύ 5 χρόνια εμπειρία ενώ εγώ έχω 30. Δεν περιμένω να πείσω κανέναν σας, εγώ έχω εμπειρία και ξέρω". Ευλόγως κάποιος θα αναρωτηθεί, ποιος ο λόγος να κάνεις ενημέρωση όταν δεν έχεις σκοπό να πείσεις κανέναν; Για να μάτια του κόσμου, θα απαντήσω εγώ. Γενικά αυτό είναι του κλίμα του "διαλόγου" που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό. Συμφωνώ πως άμα θέλουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και βάσει νόμου αυτοί είναι τα αφεντικά. Όταν όμως γίνεται μια διαδικασία απλά για θεαθήναι και στην ουσία με κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μου, ε δεν μπορώ. Αντιδρώ. Αφού δεν έχουν σκοπό να ακούσουν κανένα και θέλουν να κάνουν αυτό που αυτοί θέλουν, ας μην την κάνανε καθόλου.
Όσο για τις καταλήψεις, θα συμφωνήσω. Γενικά είμαι αντίθετος. Οι καταλήψεις στις οποίες έχω συμμετάσχει στη ζωή μου μπορούν εύκολα να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι περισσότερες ήταν στο λύκειο (κάθε φορά που έβγαινε καινούργιο call of duty και πορωνόμουν). Την συγκεκριμένη τη στήριξα γιατί πραγματικά δεν βλέπω άλλη απάντηση στον χλευασμό που εισπράττουμε τόσο καιρό και γενικά στην όλη κωμικοτραγικότητα της όλης διαδικασίας (βλ. καθηγητές να ψηφίζουν το προσχέδιο, στα σχόλια να διαφωνούν με αυτό και μετά να απαντάνε στον εαυτό τους).
Συμφωνώ ότι έχουν γίνει φάουλ από πλευράς καθηγητών. Η γενικότερη επίκληση της αυθεντίας ούτε εμένα μου αρέσει, είτε είναι από φοιτητές (μόνο εμείς ξέρουμε ποιο είναι το καλό μας) ούτε από καθηγητές (μόνο εμείς ξέρουμε ποιο είναι το καλό σας). Όταν είσαι Ν ετών πάντα υπάρχει ένας Ν+1 που θα σου πει ότι ξέρει καλύτερα από εσένα γιατί γεννήθηκε 365 μέρες νωρίτερα. Μακάρι να είναι αυτή η τελευταία φορά που θα το ακούσεις, αλλά φοβάμαι ότι ειδικά στην Ελλάδα είναι μόνιμο ρεφραίν. Με άλλα λόγια, αν έγινε όπως το λες η συγκεκριμένη δήλωση (δεν ήμουν μπροστά) ήταν (το λιγότερο) άκομψη και δε βοηθάει στο διάλογο. Απλά πράγματα.
Από την άλλη όμως, μη μου πεις ότι φοιτητές δεν έχουν κάνει φάουλ. Από βίαιο σταμάτημα των ΓΣ, φωνές κατά τη διάρκειά τους, καταλήψεις κλπ. Μην τα απαριθμήσω, φαντάζομαι τα ξέρεις. Όπως είπα και σε προηγούμενη ανακοίνωση για τις βρισιές και τη χυδαιότητα, έτσι δε θεωρώ ότι τα φάουλ αναιρούν το ένα το άλλο. Απλά υποβιβάζουν το διάλογο σε κλωτσοπατινάδα. Ατυχώς, εδώ έχουμε φτάσει. Όμως υπάρχει μια βασική διαφορά. Τα φάουλ των καθηγητών ήταν λεκτικά (ή διαλεκτικά αν προτιμάς). Είναι ηθικώς μεμπτά, αλλά όχι ποινικώς μεμπτά (δες τη γνωστή συζήτηση για το νόμιμο και το ηθικό). Τα φάουλ των φοιτητών έχουν πλέον μπει στη σφαίρα της κατάργησης του νόμου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, και όλο το δίκιο του κόσμου να έχεις, το χάνεις όταν μπαίνεις στη ζώνη της παρανομίας.