Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Δημοσίευσηαπό sepsis » Σάβ, 29 Νοέμ 2008 1:49 am

1) Όσον αφορά τη γκρίνια μερικών για τις αναπληρώσεις της Παρασκευής, να πω ότι σε άλλες σχολές σχολάνε και στις 9 το βράδυ. Εμείς, με μέσο όρο ωρών μαθημάτων (τουλάχιστον μέχρι το 5ο εξάμηνο που είμαι) γύρω στις 5 ώρες/μέρα, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να παραπονιόμαστε.
Αφήστε που τα περισσότερα μαθήματα της οδοποιίας για παράδειγμα -για τα οποία παραπονιέστε- έχουν χαθεί λόγω απεργιών των καθηγητών!!! Πού κολλάει η συνέλευση? :shock:

2) Για τη συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας, νταξ, αν έμπαινε η ΔΑΠ νομίζω δεν θα ήταν και ανάγκη να χαθεί μάθημα πάλι αυτή τη βδομάδα λόγω μιας εξ'αναβολής συνέλευσης. Όσο υπεύθυνοι λοιπόν είναι αυτοί που αποκαλείτε 'συνδικαλιστές', άλλο τόσο υπεύθυνοι για την κατάσταση είστε και σεις που δεν πάτε στις συνελεύσεις να δώσετε το παρόν με την ψήφο σας. It's the truth, face it

3) Είμαστε ένα μπάχαλο. Είχε ψηφιστεί ψήφισμα για: μη κάπνισμα/ολιγόλεπτες ομιλίες-ερωτήσεις κτλπ, και φυσικά δεν τηρήθηκε ΠΟΤΕ.......ΓΙΑΤΙ??? Θα ήμουν ιδιαίτερα περίεργος αν κάποιος ρωτούσε στην επόμενη συνέλευση για την αξία εκείνου του ψηφίσματος. Επίσης, σχετικά με τα ψηφίσματα, τί διάολο έχει να κάνει η σχολή μας με τους φυλακισμένους και λοιπές τέτοιες παπαριές?!?! Για το περιστατικό στην Πάτρα ή για τους μετανάστες φοιτητές να το καταλάβω, αλλά εκείνο το ψήφισμα για τις φυλακές τί διάολο μας αφορά εμάς. Χάθηκε κανά μισάωρο αν θυμάμαι καλά να συζητάμε γι'αυτό το θέμα. Σοβαρό μεν, άσχετο με εμάς δε. Πρέπει να προσδιοριστούν λιγάκι οι θέσεις και σκοπός της συνέλευσης.

4) Οσο για την ώρα της συνέλευσης, είναι γεγονός ότι πρέπει να γίνεται σε ώρες μαθήματος γιατί έτσι θα έρθει πιο πολύς κόσμος. Like it or not

5) Τελευταία -αν όχι πάντα :? - οι συνελεύσεις κινούνται γύρω από ΚΑΘΑΡΑ πολιτικό σκηνικό. Καμιά φορά ακούγωντας ομιλιτές, τους φαντάζομαι στη Βουλή :shock: Αν και είμαι υπέρ της πολιτικοποίησης στο χώρο του πανεπιστημίου και θα έπρεπε να υπάρχει πολιτικό περιέχομενο στις ομιλίες (αν και κομματικοποιείται πάρα πολλές φορές) θα έπρπε να κοιτάξουμε -ω τι έκπληξη- θέματα σχολής, όπως οι αφισοκολλήσεις (καμιά φορά που περνάω απογεύματα από τη σχολή έτσι μου ρχεται να τις σκίσω όλες), τα συγγράματα (που έφτασε Δεκέμβρης για να τα πάρουμε και πρέπει να φέρω όλη την Αθήνα βόλτα για να πάρω τα βιβλία μου και μάλιστα πρωινές ώρες, λες και τα πρωινά εγώ δεν έχω μάθημα (!)) και τέτοια θέματα γενικότερα. Εϊναι κρίμα να περιμένουμε από τη ΔΑΠ να πάρει καμιά πρωτοβουλία και μετά να το κοπανάει στις συνελεύσεις ότι κάνει δουλειά για τους φοιτητές. Ε γι'αυτό κύριοι βγαίνει στις εκλογές η ΔΑΠ γιατί τον μέσο φοιτητή αυτά τα πράγματα τον νοιάζουν και όχι η πολιτική του Αλογοσκούφη
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό dimos » Σάβ, 29 Νοέμ 2008 2:02 am

sepsis έγραψε:1) Όσον αφορά τη γκρίνια μερικών για τις αναπληρώσεις της Παρασκευής, να πω ότι σε άλλες σχολές σχολάνε και στις 9 το βράδυ. Εμείς, με μέσο όρο ωρών μαθημάτων (τουλάχιστον μέχρι το 5ο εξάμηνο που είμαι) γύρω στις 5 ώρες/μέρα, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να παραπονιόμαστε.
Αφήστε που τα περισσότερα μαθήματα της οδοποιίας για παράδειγμα -για τα οποία παραπονιέστε- έχουν χαθεί λόγω απεργιών των καθηγητών!!! Πού κολλάει η συνέλευση? :shock:

5 ώρες την ημέρα το 5ο εξάμηνο;;;; Μάλλον έχεις σταματήσει να έρχεσαι σε κάποια μαθήματα... Τις τελευταίες Παρασκευές κάνουμε μάθημα 9.45-19.00, σου φαίνονται για 5 ώρες; Επίσης το πρόγραμμα έχει 29 ώρες την εβδομάδα, βάλε το επιπλέον 2ωρο Στατικής και ότι κάποιοι επέλεξαν να πάρουν 2 μαθήματα επιλογής θα δεις ότι πάει παραπάνω ο λογαριασμός. (Κανείς εδώ δεν είπε ότι φταίει η συνέλευση για τις αναπληρώσεις Οδοποιιας.)

sepsis έγραψε:2) Για τη συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας, νταξ, αν έμπαινε η ΔΑΠ νομίζω δεν θα ήταν και ανάγκη να χαθεί μάθημα πάλι αυτή τη βδομάδα λόγω μιας εξ'αναβολής συνέλευσης. Όσο υπεύθυνοι λοιπόν είναι αυτοί που αποκαλείτε 'συνδικαλιστές', άλλο τόσο υπεύθυνοι για την κατάσταση είστε και σεις που δεν πάτε στις συνελεύσεις να δώσετε το παρόν με την ψήφο σας. It's the truth, face it

Αυτό λέγεται εκβιασμός ή είναι ιδέα μου;

sepsis έγραψε:4) Οσο για την ώρα της συνέλευσης, είναι γεγονός ότι πρέπει να γίνεται σε ώρες μαθήματος γιατί έτσι θα έρθει πιο πολύς κόσμος. Like it or not

Το ξαναλέω: όσο στηρίζουμε αυτή την άποψη δείχνουμε ότι είμαστε ανώριμοι και ανάξιοι να κάνουμε συνέλευση.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sepsis » Σάβ, 29 Νοέμ 2008 2:28 am

dimos έγραψε:5 ώρες την ημέρα το 5ο εξάμηνο;;;; Μάλλον έχεις σταματήσει να έρχεσαι σε κάποια μαθήματα... Τις τελευταίες Παρασκευές κάνουμε μάθημα 9.45-19.00, σου φαίνονται για 5 ώρες; Επίσης το πρόγραμμα έχει 29 ώρες την εβδομάδα, βάλε το επιπλέον 2ωρο Στατικής και ότι κάποιοι επέλεξαν να πάρουν 2 μαθήματα επιλογής θα δεις ότι πάει παραπάνω ο λογαριασμός. (Κανείς εδώ δεν είπε ότι φταίει η συνέλευση για τις αναπληρώσεις Οδοποιιας.)

Δευτέρα 6 ώρες
Τρίτη 8 ώρες (ή 4 ανάλογα το επιλογής)
Τετάρτη 4 ώρες (ή 8 πάλι)
Πέμπτη 7 ώρες
Παρασκευή 5 ώρες
Οκ, δεν είναι 5 ώρες μέσος όρος αλλά νομίζω ότι έπιασες το νόημα άσχετα που υπερβάλεις :-)
Δες λίγο στις πρώτες σελίδες που γκρινιάζουν για το τρίωρο της Παρασκευής και θα καταλάβεις. Επαναλαμβάνω ότι σε άλλες σχολές κάνουν μάθημα από 9 το πρώι μέχρι 9 το βράδυ. Σε σχέση με αυτούς είμαστε μια χαρά. But that's not the point, is it? :)

dimos έγραψε:Αυτό λέγεται εκβιασμός ή είναι ιδέα μου;

ιδέα σου νομίζω. Με ποιά εννοια είναι εκβιασμός?

dimos έγραψε:Το ξαναλέω: όσο στηρίζουμε αυτή την άποψη δείχνουμε ότι είμαστε ανώριμοι και ανάξιοι να κάνουμε συνέλευση.

Το πόσο ανώριμοι είμαστε όλοι μας αντικατοπτρίζεται σε αυτό το γεγονός. Πιστεύεις πραγματικά ότι αν την επόμενη φορά προτεινόταν συνέλευση το Σάββατο ας πούμε θα πήγαινες εσύ ή και κάποιος άλλος? Τότε να δεις γκρίνια :P
Προφανώς αν όλοι ήμασταν συνειδητοποιημένοι και ώριμοι, δεν θα υπήρχε λόγος να συζητάμε γι'αυτό το πράγμα. 8-)
sepsis

21/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 15 Δεκ 2010 12:25 am

Την Τρίτη 21/12 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο 1,2. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

• Νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση
  • Οι αποφάσεις της Συνόδου Πρυτάνεων στο Λαύριο
  • Εργασιακά θέματα
  • Ζητήματα σχολής
Τελευταία επεξεργασία από lybe33 και Τετ, 15 Δεκ 2010 2:39 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: προσθήκη θεμάτων
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 21/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Carantine » Τετ, 15 Δεκ 2010 5:15 am

Επόμενη γενική συνέλευση 21/12 για να κάνουμε κατάληψη ΚΑΙ τα Χριστούγεννα!
Carantine

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 15 Δεκ 2010 11:44 am

Carantine έγραψε:Επόμενη γενική συνέλευση 21/12 για να κάνουμε κατάληψη ΚΑΙ τα Χριστούγεννα!

Μπα, είθισται το κίνημα να κάνει διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα. (βλ. 2007, Δεκέμβρης 2008)
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 15 Δεκ 2010 12:45 pm

Carantine έγραψε:Επόμενη γενική συνέλευση 21/12 για να κάνουμε κατάληψη ΚΑΙ τα Χριστούγεννα!

Αν δεν απατώμαι ΚΑΙ το πλαίσιο της ΔΑΠ της προπερασμένης συνέλευσης (μιας και στην προηγούμενη δε μπήκε) για 21/12 έλεγε.Τότε ήταν αποδεκτό ενώ τώρα δεν είναι?
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Re: 21/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου

Δημοσίευσηαπό Carantine » Τετ, 15 Δεκ 2010 2:05 pm

Δεν έχω ιδέα τι έλεγε το τελευταίο πλαίσιο της ΔΑΠ, ούτε της ΠΑΣΠ... Ποιο το νόημα μιας συνέλευσης τη Τρίτη? Για τα χρόνια πολλά?
Carantine

Δημοσίευσηαπό eleni7 » Τετ, 15 Δεκ 2010 2:30 pm

κι εγω αν δεν απατώμαι το τελευταίο πλαίσιο που ψηφίστηκε έλεγε για επομενη συνέλευση 11/01.τι το τόσο σημαντικό προέκυψε για να γίνει συνέλευση 2 μέρες πριν κλείσουμε?
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Τετ, 15 Δεκ 2010 2:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: greeklish :)
eleni7

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 15 Δεκ 2010 2:36 pm

Carantine έγραψε:Δεν έχω ιδέα τι έλεγε το τελευταίο πλαίσιο της ΔΑΠ, ούτε της ΠΑΣΠ... Ποιο το νόημα μιας συνέλευσης τη Τρίτη? Για τα χρόνια πολλά?

eleni7 έγραψε:κι εγω αν δεν απατώμαι το τελευταίο πλαίσιο που ψηφίστηκε έλεγε για επομενη συνέλευση 11/01.τι το τόσο σημαντικό προέκυψε για να γίνει συνέλευση 2 μέρες πριν κλείσουμε?

Σύνοδος πρυτάνεων στο Λάυριο ''προέκυψε''.Τσεκάρετε τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί αν δε το έχετε κάνει ήδη.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες