Εκδήλωση-Συζήτηση Φ.Σ.: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΙ;

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Εκδήλωση-Συζήτηση Φ.Σ.: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΙ;

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 17 Μαρ 2017 3:25 am

Τις παρατήρησα.
Απλά επειδή πάνε από τους μεν,στους δε κι απ'τους δε στους μεν,έκανα τη θεώρηση πως αλληλοαναιρούνται.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 3:26 am

Εξήγησέ μου αν θες που υπάρχει βρισιά από εμένα?
sofian6

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 17 Μαρ 2017 8:54 am

Ο Βάγιας που είναι πρόεδρος της επιτροπής προπτυχιακών είπε τη Δευτέρα: το πρόγραμμα το αποφασίζει η σχολή. Η σύνθεση της σχολής σύμφωνα με το νόμο είναι οι καθηγητές. Εσείς δεν έχετε καμία δικαιοδοσία να αποφασίζεται για το ΠΣ. Τέλος. Αυτός είναι ο διάλογος. Το ίδιο όμως κλίμα ήταν και μέσα στην επιτροπή προς διαφωνούντες καθηγητές, πχ. τον κ. Σπηλιόπουλο του οποίου του αρνήθηκε ο λόγος να μιλήσει πολλάκις. Όσον αφορά την κατάληψη, ξέρεις που ήμαστε κάθε μέρα, μπορείς να έρθεις να μιλήσουμε σαν άνθρωποι, όχι από εδώ μέσα. Και όποιος άλλος έχει αντιρρήσεις να έρθει στην ΓΣ της Δευτέρας, να ακούσει τη συζήτηση και να αποφασίσει αν το πρόβλημα και το δίλημμα είναι κατάληψη - ανοιχτή σχολή.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Dottore » Παρ, 17 Μαρ 2017 9:53 am

xvantsik έγραψε:Ο Βάγιας που είναι πρόεδρος της επιτροπής προπτυχιακών είπε τη Δευτέρα: το πρόγραμμα το αποφασίζει η σχολή. Η σύνθεση της σχολής σύμφωνα με το νόμο είναι οι καθηγητές. Εσείς δεν έχετε καμία δικαιοδοσία να αποφασίζεται για το ΠΣ. Τέλος. Αυτός είναι ο διάλογος.

Αγαπητέ xvantsik, αυτός δεν είναι ο διάλογος. Αυτός είναι ο νόμος και ατυχώς για το ΦΣ είναι ξεκάθαρος. Οι φοιτητές δεν αποφασίζουν για τη Σχολή. Τέλος. Διάλογος σημαίνει συνομιλία αλλά όχι υποχρεωτικά και συναπόφαση. Το τελευταίο είναι αποκλειστικά δική σου ερμηνεία και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό και σίγουρα όχι στο νόμο. Αν θες να πετύχεις τη συναπόφαση, θα το καταφέρεις μόνο δια του διαλόγου, πείθοντας με τα επιχειρήματά σου (και όχι με φωνές ή καταλήψεις). Βάλε κάτω γερά επιχειρήματα (κάποιοι ήδη έχουν προσφέρει μερικά αλλά χάνονται στο γενικότερο θόρυβο φοβάμαι) και πάτα κάτω τους καθηγητές λεκτικά και αλύπητα. Αλλά επιχειρήματα, όχι γενικολογίες, συνθήματα, ευχολόγια κλπ κλπ. Ακόμα χειρότερα όχι καταλήψεις. Αυτές δεν καταργούν απλά το διάλογο αλλά και τη νομιμότητα και φέρνουν τα πράγματα στα άκρα.Υπόψιν, η απεργία και η αποχή είναι νομιμότατες. Η παρεμπόδιση της λειτουργίας όμως δεν είναι.
Dottore

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Dottore » Παρ, 17 Μαρ 2017 10:02 am

Jiggly έγραψε:Τις παρατήρησα.
Απλά επειδή πάνε από τους μεν,στους δε κι απ'τους δε στους μεν,έκανα τη θεώρηση πως αλληλοαναιρούνται.

Αγαπητέ, ελπίζω να αναγνωρίζεις, από τη βαριά θέση του site administrator, ότι μόνο ένας και συγκεκριμένος μετέχων στο thread χρησιμοποιεί βρισιές. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος και να αποφύγω ελαστικές παρερμηνείες, εννοώ λέξεις που δε μπορεί να πει δημοσίως ένας καθηγητής σε γυμνάσιο/λύκειο/πανεπιστήμιο. Αν αυτό δε σου είναι προφανές, τότε φοβάμαι ότι λαμβάνεις θέση και μάλλον υποβιβάζεις το κύρος που οφείλει να περιβάλλει έναν administrator. Τέλος, αν μου επιτρέπεις, να σου επισημάνω ότι οι βρισιές ποτέ δεν αλληλοαναιρούνται. Απλά ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης και χαρακτηρίζουν αυτόν που τις εκστομίζει, και δυστυχώς και αυτόν που τις υποστηρίζει.
Dottore

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 17 Μαρ 2017 11:58 am

Χαχα μετα σου λεει το φορουμ ειναι ουδετερο.. Τσιφλίκι του ενωτικου πλαισιου το εχετε κανει και θα επρεπε να ντρέπεστε, και πρωτος εσυ Oxydo που περνας τα ορια της χυδαιότητας καθε φορα που ποσταρεις πλεον.

Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε πως οι πουστιες και οι κωλοτουμπες ειναι δεξιοτητα μοναχα της δεξιας και πως το θαρρος και η δικαιοσύνη είναι της Αριστεράς. Ζωα ε ζωα. Πνευματικοι και ηθικοι φασιστες ειστε και το παίζετε υπερανω.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Anakin » Παρ, 17 Μαρ 2017 12:56 pm

Δεν νομίζω οτι ο oxydo πήρε κάποια πρωτοβουλία στα συγκεκριμένα ποσταρίσματα, απλά υπήρξε προβοκάτσια και δεν φόρεσε και 2ο γάντι να την αντιμετωπίσει. Κάτι προφάσεις του στυλ "πού είσασταν και τι λέγατε" είναι λόγια για να προκαλούν ή απλά κάποιου που η σχέση του με τη σχολή είναι ίδια με τη δική μου με το σούσι (μου έχουν πει, χάνω)
Άβαταρ μέλους
Anakin

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 17 Μαρ 2017 1:03 pm

GiannisRad έγραψε:Χαχα μετα σου λεει το φορουμ ειναι ουδετερο.. Τσιφλίκι του ενωτικου πλαισιου το εχετε κανει και θα επρεπε να ντρέπεστε, και πρωτος εσυ Oxydo που περνας τα ορια της χυδαιότητας καθε φορα που ποσταρεις πλεον.

Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε πως οι πουστιες και οι κωλοτουμπες ειναι δεξιοτητα μοναχα της δεξιας και πως το θαρρος και η δικαιοσύνη είναι της Αριστεράς. Ζωα ε ζωα. Πνευματικοι και ηθικοι φασιστες ειστε και το παίζετε υπερανω.

Να εξαιρέσω το σεξιστικό ύφος και να ρωτήσω σε ποιες κωλοτούμπες αναφέρεσαι? Ο χαρακτηρισμός ζώα είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ZeRoLoRd » Παρ, 17 Μαρ 2017 1:04 pm

Dottore έγραψε:Αν θες να πετύχεις τη συναπόφαση, θα το καταφέρεις μόνο δια του διαλόγου, πείθοντας με τα επιχειρήματά σου (και όχι με φωνές ή καταλήψεις). Βάλε κάτω γερά επιχειρήματα (κάποιοι ήδη έχουν προσφέρει μερικά αλλά χάνονται στο γενικότερο θόρυβο φοβάμαι) και πάτα κάτω τους καθηγητές λεκτικά και αλύπητα. Αλλά επιχειρήματα, όχι γενικολογίες, συνθήματα, ευχολόγια κλπ κλπ. Ακόμα χειρότερα όχι καταλήψεις. Αυτές δεν καταργούν απλά το διάλογο αλλά και τη νομιμότητα και φέρνουν τα πράγματα στα άκρα.Υπόψιν, η απεργία και η αποχή είναι νομιμότατες. Η παρεμπόδιση της λειτουργίας όμως δεν είναι.

Γενικά τα τρία χρόνια που τραβάει αυτή η ιστορία, έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες για να γίνει διάλογος. Δυστυχώς όμως, ο διάλογος τορπιλίζεται από την πλευρά της διοίκησης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια παρουσίαση που έκανε η επιτροπή για ΝΠΣ, όπου ο πρόεδρος της ξεκίνησε λέγοντας "Εσείς έχετε το πολύ 5 χρόνια εμπειρία ενώ εγώ έχω 30. Δεν περιμένω να πείσω κανέναν σας, εγώ έχω εμπειρία και ξέρω". Ευλόγως κάποιος θα αναρωτηθεί, ποιος ο λόγος να κάνεις ενημέρωση όταν δεν έχεις σκοπό να πείσεις κανέναν; Για να μάτια του κόσμου, θα απαντήσω εγώ. Γενικά αυτό είναι του κλίμα του "διαλόγου" που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό. Συμφωνώ πως άμα θέλουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και βάσει νόμου αυτοί είναι τα αφεντικά. Όταν όμως γίνεται μια διαδικασία απλά για θεαθήναι και στην ουσία με κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μου, ε δεν μπορώ. Αντιδρώ. Αφού δεν έχουν σκοπό να ακούσουν κανένα και θέλουν να κάνουν αυτό που αυτοί θέλουν, ας μην την κάνανε καθόλου.

Όσο για τις καταλήψεις, θα συμφωνήσω. Γενικά είμαι αντίθετος. Οι καταλήψεις στις οποίες έχω συμμετάσχει στη ζωή μου μπορούν εύκολα να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι περισσότερες ήταν στο λύκειο (κάθε φορά που έβγαινε καινούργιο call of duty και πορωνόμουν). Την συγκεκριμένη τη στήριξα γιατί πραγματικά δεν βλέπω άλλη απάντηση στον χλευασμό που εισπράττουμε τόσο καιρό και γενικά στην όλη κωμικοτραγικότητα της όλης διαδικασίας (βλ. καθηγητές να ψηφίζουν το προσχέδιο, στα σχόλια να διαφωνούν με αυτό και μετά να απαντάνε στον εαυτό τους).
Άβαταρ μέλους
ZeRoLoRd

Δημοσίευσηαπό Dottore » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:32 pm

Μπράβο GiannisRad, με την καίρια και προπάντως νηφάλια τοποθέτησή σου το έσωσες το παιχνίδι. Λογοτέχνημα αντάξιο προηγούμενων χαριτωμένων τοποθετήσεων που ο ίδιος εσύ υποτίθεται αντιπαθείς. Πάνω ακριβώς που παραπονέθηκα στον Jiggly ότι ένας μόνο βρίζει, ήρθες και με έβγαλες ψεύτη.

Jiggly, μετά συγχωρήσεως, γράψε 2 αντί για 1. Ελπίζω να μη συνεχίζεις να πιστεύεις όμως ότι αλληλοαναιρείται η χυδαιότητα.
Dottore

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης