20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:17 pm

Κάτι μου λέει ότι έχεις καταλάβει λίγο λάθος το σκηνικό ή απλά δεν αντιλαμβάνεσαι ότι για να έχεις δημοκρατία επιβάλλεται να έχεις και συλλογικές διαδικασίες και ζυμώσεις και πολιτικοποίηση. Και επειδή αυτά δεν γίνονται από πληκτρολογίου αλλά στους κοινωνικούς μας χώρους σε περιμένω στην επόμενη ΓΣ ή μετά τα μαθήματα να συζητήσουμε. Που ξέρεις ίσως ανακαλύψουμε ότι ώς φοιτητές υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από τα ακαδημαικά όπου πρέπει να μας απασχολούν
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:20 pm

wilshere έγραψε:ο ρόλος του φοιτητη ειναι να σπουδαζει, γιαυτό περασε στη σχολη...δεν θα αναγκασει κανείς ή καμια παραταξη/συνολο παραταξεων τον οποιδηποτε να πηγαινει στις συνελευσεις καθε 3 και λιγο και όποτε την καλουν τα εαακ και η αρεν και το κνε, γτ αλλοι δεν την καλουν-μονο μια πλευρα εχει διαθεση για αυτό το νταλαβερι. όσον αφορα την σχολή θα επιτρεψεις σε πολλους να περιοριιζουν το ρόλο τους στο να ζυμωνονται μόνο σε ακαδημαικα θεματα , δεν περασαμε σε μια σχολή για να ειμαστε υποχρεωμενοι να απαιτουμε να μεινει ανοιχτη 2 φορες τη βδομαδα κα ιγια να χανουμε χρονο απο τη ζωη μας σε συνελευσεις.....ειναι αυτονοητο οτι η σχολη πρεπει να μενει παντα ανοιχτη ..... το οτι οι αριστερες παραταξεις την κλεινουν καθε λιγο και μετα εχουν το θρασος να δικαιολογουνται κατηγορώντας όσους απέχουν από το κομματικο σκηνικο της σχολης ειναι τουλαχιστον εξοργιστικο για οσους θελουν να σπουδασουν σε ενα σοβαρο ιδρυμα....

Η ''δουλειά'' μας είναι όντως ή θα έπρεπε να είναι να σπουδάζουμε/διαβάζουμε, αλλά μήπως εκτός από φοιτητές είμαστε και άνθρωποι (aka κοινωνικά όντα από τότε που βγήκαμε από τις σπηλιές); Το ότι υπάρχουν στρεβλώσεις στην όλη δημοκρατική διαδικασία είναι γνωστό. Και στο σπίτι πάντως μπορείς να ασχοληθείς με τη σχολή, διαβάζοντας.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:21 pm

Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης,θεωρώ απαράδεκτο να προσβάλλεις με τέτοιον τρόπο τους φοιτητές που στήριξαν το ενωτικό πλαίσιο.
Το αν είσαι υπέρ ή κατά της κατάληψης δε σε κατατάσσει a priori σε καλό ή κακό φοιτητή!

Κι επιτέλους,ας αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί ως μέλος του φοιτητικού συλλόγου και ας συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων...
Το ΕΜΠ θα παραμείνει σοβαρό ίδρυμα,όσο εμείς οι ίδιοι είμαστε σοβαροί...
Για εμένα τουλάχιστον η κατηγοριοποίηση-αξιολόγηση των φοιτητών βάσει συνειδήσεων,κάθε άλλο παρά σοβαρή μου φαίνεται.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό wilshere » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:23 pm

η σχολη δεν ειναι δικια σου ν την κλεινεις φιλε .....και όπως ξαναειπα, δεν μπορεις να εχεις απαιτηση καθε 3 και λιγο από ολους να ερχονται στις ψηφοφοριες που καλουν τα αριστερα κομματα, ειδικά σημερα που οπως λογικα θα ξερεις καποια ετη εγραφαν αυριο εάν μας αφηναν :)
wilshere Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό cv2013 » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:24 pm

akis έγραψε:
Έτσι ανετίλα... Από τον καναπέ ψηφοφορίες να διαμορφώνουν αποτέλεσμα... Γιατί τώρα συνάδελφε δεν έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι? Θα γκρεμιστεί το αμφιθέατρο? Όχι απλά οι περισσότεροι βαριούνται να πάνε στη συνέλευση και μετά επίσης προτιμούν να κράξουν και για το αποτέλεσμα σαν εσένα...

Ναι οκ υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που έχει δυσαρεστηθεί με τη γενικότερη εικόνα των συνελεύσεων αλλά σε καμία περίπτωση δε νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα προτιμούσαν να ψηφίζουν από τον καναπέ τους... Απλά θα ήθελαν μια καλύτερη διαδικασία συζήτησης στη ΓΣ.

Και έχεις δίκιο: αν γίνουν ποτέ ηλεκτρονικές οι ψηφοφορίες θα βγαίνουν πιο εύκολα αντιδραστικές αποφάσεις γιατί θα μπορεί να ψηφίζουν και οι αδιάφοροι... Αυτοί που δε τους καίγεται καρφί για το οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους... Τότε το ποσοστό της ΔΑΠ που πηγαίνει μια φορά το χρόνο και το ρίχνει Σαμαρά στις φοιτητικές εκλογές θα συμμετέχει σε κάθε "διαδικασία" του συλλόγου.

Και ποιος σου έχει πει οτι ολοι πρεπει να ειναι υποχρεωμενοι να καθονται στις συνελευσεις 5 ωρες για να ψηφισουν, καθε 3 και λιγο; Ξερεις καποιοι εχουν και αλλα πραγματα να κανουν. Η ηλεκτρονικη ψηφοφορια ειναι η καλυτερη λυση μονο οταν προτεινεται καταληψη. Δεν σημαινει οτι οποιος θα ψηφιζει κατα, σημαινει οτι συμπορευεται με την ΔΑΠ. Να ξερεις υπαρχουν πολλοι που μπορει να συμφωνουν με πολλα πραγματα που προτεινονται απο τις αριστερες παραταξεις αλλα να διαφωνουν με την καταληψη της σχολης και μονο. Και να θελουν να συμμετασχουν σε συγκεντρωσεις διαμαρτυριας και αλλες ενεργειες χωρις ομως να θελουν να υποχρεωσουν και οσους θελουν να κανουν μαθημα, με το να χανουν μαθηματα και να καθονται σπιτι.. Και γενικως να χαλαει ενα ολοκληρο προγραμμα διδασκαλιας και εξετασεων γιατι θελουν 150 ατομα.
cv2013

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό wilshere » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:27 pm

jiggly δεν τους κατατασσω εγω...κατατασσονται από μονοι τους γτ στατιστικά ετσι ειναι....τωρα αν εχεις μετρημενα κουκιά καποιους επιμελεις φοιτητες που ψηφισαν υπέρ δεν αλλαζει κατι....για εναν εκει υπάρχουν 20 εξω που δεν ηθελαν καταληψη και που ηθελαν να μεινει ανοιχτη για να συνεχισουν να παρακολουθουν....
wilshere Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:34 pm

Σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες! Θα αναβιώσει ο μίτος "haute cuisine pour le masses"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό akis » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:39 pm

neaoktana έγραψε:Το Ποτάμι δε γνωρίζω (άλήθεια προς τι η επιλεκτική ερώτηση σε αυτό , από τα 36 εκτός Βουλής κόμματα;..).
Αλλά στις Σημειώσεις για τα "Ποταμάκια" υπάρχουν όλες οι απαντήσεις για τα πάντα. Στην περίπτωσή μας :τεύχος 9, εδάφιο 9.2.4, σελ 17.

Έτσι πληροφοριακά ρώτησα επειδή στο εξωκοινοβουλευτικό Ποτάμι μπορεί να γίνεις μέλος ηλεκτρονικά (Γίνε μέλος της ιστορίας μας - Μπες στο Ποτάμι), συμπληρώνοντας απλά μια ηλεκτρονική φόρμα, οπότε φαντάστηκα ότι θα λέει το ίδιο και για συνελεύσεις.

Και κουμπώνει και με τη δήλωση καταπέλτη, δείγμα γνώστη βαθιάς ιστορικής ανάλυσης, "του Σταύρου μας" ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν κόμματα κι έτσι...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:41 pm

Θες να μας πεις εσύ λοιπόν όπου προσβάλλεις έτσι εύκολα συναδέλφους και συναδέλφισσες που έχεις τα στατιστικά? Έχεις μητρώο "καταληψέιων και λοιπόν απροσάρμοστων" και αντίστοιχο μητρώο βαθμολογίας/παρακολούθησης/συμμετοχής στις ευρύτερες διαδικασίες της σχολής? Και που είναι τελικά όλοι αυτή η πλειψηφεία που κόπτεται για το μάθημά της? Γτ δεν το εκφράζει? Γιατί δεν έρχεται να γραφτεί στον κατάλογο ομιλητών όπου ανοίγει σε κάθε συνέλευση να μιλήσει και να κατεβάσει και δικό της πλαίσιο? Γτ εμένα μου φαίνεται το ότι με ενδιαφέρει κάτι γενικά και αόριστα μου φαίνεται πάρα πολύ εύκολο, στην πράξη όμως κάπου κολλάει το πράγμα. Εν κατακλείδι γιατί είμαι πολύ κουρασμένος και δεν γίνεται και πολιτική/σωστή κουβέντα έτσι μια φράση μου έρχεται στο μυαλό. Με το επίπεδο που έχουμε η σημερινή κατάσταση στην κοινωνία/πανεπιστήμια/ζωές μας αξίζει και με το παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 20 Νοέμ 2014 10:49 pm

Άσχετα από την οικονομική μου κατάσταση, ένας κύριος λόγος που θέλω να πάρω πτυχίο στα 5-άντε 5μισι χρόνια και παρακολουθώ είναι για να τρίψω την πτυχιάρα μου στη μούρη ορισμένων. Για την ηλεκτρονική "δημοκρατία" ορισμένων, που όμως όποτε καίγεται ο κώλος τους σκίζονται να έρθουν στις συνελεύσεις δε χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα.

Υ.Γ. Νeaoktana, πέρα από τα υπόλοιπα, θα περίμενα τουλάχιστον να υπερασπιστείτε τους αριστερούς μαθητές σας που τους/μας βλέπετε στην τάξη. Όχι γιατί έχουμε ανάγκη υπεράσπισης. Απλά νομίζω θα συμφωνούμε ότι σε τέτοιες αφηγήσεις που είναι καννιβαλιστικές και ρατσιστικές δεν μπορούμε να αφήνουμε χώρο. Δε γίνεται να επιτρέπουμε η συζήτηση για τα προβλήματά μας να μετατοπίζεται στο "ποιος παρακολουθεί μαθήματα σύμφωνα με τους αστικούς μύθους".
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης