6ο Έτος ΕΜΠΤόσα χρόνια σε αυτή τη σχολή μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το μόνο που μας πάει πίσω είναι η κυβέρνηση. Ούτε οι διοικητικοί μας φταίνε, ούτε οι συμφοιτητές μας, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι "περαστικοί" με τα σκυλιά και μη μας έφταιξαν...
Σε αυτά τα 6 χρόνια έχουν αλλάξει 4-5 υπουργοί Παιδιάς ??(ας με διορθώσει κάποιος) Ο καθένας με το δική του άποψη, [ενός υπουργού[/i],
μιας χώρας που δεν έχει να πει πολλά για το σύστημα παιδιάς της, ούτε πρότυπο είναι, ούτε καλύτερο σε κάτι ούτε τίποτα...
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑΝ (σημαντικό αυτό).Δηλαδή με απλά λόγια δεν κατέχουμε κάποια αξιοπρεπή θέση σαν Εκπαιδευτικό Σύστημα Ελλάδος.
Από την άλλη ο Γκόλιας, οι περισσότεροι καθηγητές, και εγώ σαν φοιτητής είμαστε εδώ 6 χρόνια με σταθερές απόψεις ~γενικά~ αποκτώντας ,χρόνο με το χρόνο, παραπάνω εμπειρία για το πώς λειτουργεί το ΕΜΠ και η σχολή Πολιτικών Μηχανικών και μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια έχουμε βγει 2 φορές 25 στο LIST.. ωραία ως εδώ.
Που θέλω να καταλήξω?Στο ότι το τεράστιο πρόβλημα το Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι ότι ο
Κάθε Τσοπάνης Υπουργός μιας χώρας με μέτριο εκπαιδευτικό σύστημα αποφασίζει για εμάς σαν Σχολή-ΕΜΠ που έχουμε πολλά να δείξουμε και να πούμε πως να λειτουργούμε αντί να
μάθει από εμάς! Ο Εudoxus μας πήγε πίσω, είχαμε κεντρική διανομή από την γραμματεία. Τα 2ν σε ν+2 μας πήγαν πίσω, έχουμε μέσο όρο αποφοίτησης κοντά στα 6 χρόνια (δεν είμαι σίγουρος), δεν μας επηρεάζει για τους 50 φοιτητές που φτάνουν 7+ για να τελειώσουν. Ότι μειώνουν τα κονδύλια μας πήγε πίσω. Ότι απολύουν τους διοικητικούς μας πήγε πίσω. Το πρόγραμμα εξεταστικής μας έβγαινε σχεδόν ταυτόχρονα με το πρόγραμμα μαθημάτων (μόνο στην δική μας σχόλη, αυτό!) και τώρα κοτζάμ 2 υπουργοί παιδιάς και 2 υπουργοί μεταρρύθμισης δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση εδώ και 6 μήνες για το τι θα γίνουν 1000 εργαζόμενοι... Τσομπάνηδες δλδ!
Το ότι παίζει να χαθεί το εξάμηνο δεν παίζει να έχει συμβεί ποτέ στην Ιστορία των Πολιτικών Μηχανικών αν εξαιρέσεις τότε με την Χούντα & το Τανκς (και δεν είμαι σίγουρος ξέρω συναδέλφους που έχουν πάρει πτυχίο επί χούντας )..,κάτι παγκόσμιους πολέμους, κάτι βαλκανικούς, μπορεί και στον εμφύλιο, α και υπό υπουργίας ΠΑΣΟΚ.. [Εικάζω]
Τι θέλει να πει ο ποιητής?Ότι σαν Εθνικό αλλά ταυτόχρονα και Πολυτεχνείο πρέπει να απαιτήσουμε από τον Ελληνικό Λαό και το Υπουργείο να ορίσει ένα όριο ,σε κάποια μορφή παγκόσμιας κατάταξης, που αν το υπερβούμε να έχουμε αυτοδιαχείριση των πόρων μας. Και το υπουργείο επιτέλους(!!!) να μας αντιμετωπίζει πλέον
σαν την Θετική Εξαίρεση που είμαστε και όχι σαν τον γενικό κανόνα! Η κοινωνία μας το καταλαβαίνει, εμείς σαν φοιτητές το καταλαβαίνουμε καθηγητές και όλα τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα καταλαβαίνουν, το υπουργείο όμως όχι και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Ας ανταμείψουμε και μια φορά τον άριστο σε αυτή την χώρα..
Μετσόβιο!ps: Το τελευταίο εγώ θα το θέσω θέμα στην συνέλευση την Τρίτη (αν γίνει) να το κυνηγήσουμε παίδες, αξίζει!