Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Δημοσίευσηαπό dimos » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 8:29 pm

Προφανώς και πρέπει να υπάρξει μποικοτάζ! Το πρόβλημα είναι οτι μετά ξαναγίνεται συνέλευση με μειωμένη απαρτία.
Επίσης, Καμένε τα μεγάλα κεφάλια των παρατάξεων δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ για μάθημα. Και αυτοί είναι που κινούν τα νήματα, τώρα οι αποφάσεις που παίρνει το κάθε σχήμα είναι για τα μάτια του κόσμου.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 8:38 pm

Ας κάνουμε τη μία συνέλευση το μήνα γεγονός! Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα;

Η συχνότητα των συνελεύσεων είναι μεταβλητή, και εξαρτάται άμεσα από τη σοβαρότητα των ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα. Προφανώς, τώρα που περνάνε τα ΚΕΣ και εφαρμόζουν λίστες και τόσα άλλα ζητήματα που επηρεάζουν την εκπαίδευσή μου, δεν μου αρκεί η μία συνέλευση το μήνα. Το αίτημα μου είναι πιο ποιοτικές συνελεύσεις, συνελεύσεις επί της ουσίας και επί των θεμάτων που μας αφορούν. Και εάν η περίσταση επιβάλλει να γίνονται κάθε εβδομάδα, τότε ας γίνονται κάθε βδομάδα. Πέραν αυτών, εάν στη συνέλευση δεν κοροϊδευόμασταν και ο καθένας σεβόταν τον άλλο, η συνέλευση θα διαρκούσε το πολύ 3ωρο και θα μπορούσε να γίνει και πιο μετά το μεσημέρι ώστε να μη χάνεται μάθημα.

Μποϊκοτάζ! Ας μην πάμε σε 3 συνεχόμενες συνελεύσεις και ας απαιτήσουμε από τους καθηγητές μας να κάνουν κανονικά μάθημα.

Η αποχή είναι δικαίωμά σου. Όπως επίσης είθισται όταν βγαίνει μία απόφαση του συλλογικού μας οργάνου οι καθηγητές να τη σέβονται. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα ή μη της κατάληψης, αλλά όταν δεν τη σέβεσαι ενώ έχει βγει απόφαση από τη ΓΣ τότε μόνο δεινά γίνονται και αρχίζουν οι καφρίλες εκατέρωθεν.

Ξέρετε, υπάρχει διαφορά μεταξύ της γόνιμης κριτικής και του στείρου μηδενισμού. Η γκρίνια πρέπει να είναι επωφελής. Εγώ ποτέ δεν είδα τη ΓΣ μηδενιστικά, ίσα-ίσα που θεωρώ ότι πρέπει να είναι το κατ'εξοχήν όργανο της λήψης συλλογικών αποφάσεων και για αυτό την υπερασπίζομαι από το κάθε αλισβερίσι κομματικών γραμμών και το κάθε φραξιονιστικό ή/και οπαδικό σύμπλεγμα που κυκλοφορεί. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, καλύτερα να πάμε εκεί και να μιλήσουμε.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό fc2c » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 8:51 pm

Συμφωνώ με το Stallion.Μια Γ.Σ για τις Γ.Σ. :thumbup: !!
Merde Conserve από παλιούς μηχανικούς ξέρω ότι το 1977 και γενικότερα εκείνη της περίοδο κάνανε απογεύματα βράδια σάββατα και πάει λέγοντας συνέλευση.Ίσως γτ τότε υπήρχε λόγος..λέω εγώ τώρα.Αν τα πράγματα είναι σοβαρά ναι θα ρθουμε όποτε και να ναι.Και τώρα για το κάπνισμα κάνε υπομονή ένα χρόνο.Από το 2010 θα απαγορεύεται..Μα τι λέω έχουμε άσυλο ποιος να μας πειράξει?εδώ δε κολλάμε στα ΜΑΤ..(βλ. πόστ dimos)
I don't need to fight to prove i'm right
Baba o'Riley-The Who
fc2c

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 8:52 pm

Η λυση δηλαδη ειναι να μην πηγαινουμε στις συνελευσεις;

Η συνελευση της τριτης γινεται επειδη δεν υπηρχε απαρτια στην συνελευση της δευτερας. Δηλαδη επειδη δεν συγκεντρωσε τον ελαχιστο αριθμο ατομων. οσοι ηταν εκει θα ειδαν ποια μερια του αμφιθεατρου ελειπε...Ηταν αυτη της δαπ.
Μαλιστα η ηγεσια της δαπ μπηκε και στην αρχη της συνελευσης να μας ενημερωσει οτι δεν θα παραστει στη συνελευση (δημοκρατικα) και επισης ενημερωσε πως για τα την ολιγολεπτη τοποθετηση της δεν θα δεχθει καν ερωτησεις!!!(παλι δημοκρατικα)

Για το ποιος απαξιωνει την συνελευση, δεν νομιζω πως χρειαζεται συζητηση. ΕΙναι απλο αν σκεφτουμε ποιους συμφερει η ολη κατασταση... Και η λυση δεν ειναι να μην πηγαινουμε στη συνελευση, αλλα να προσπαθησουμε να την κανουμε ανθρωπινη κ με ουσια.

@δημο κανεις λαθος και γενικευεις, δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα σχηματα
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό fc2c » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 9:07 pm

Σόρυ που μπαίνω στην κουβέντα σου με το Δήμο αλλά από τη μια λες ότι δεν είναι ίδια από σχολή σε σχολή από την άλλη μου λες (όχι εσύ ο αριστερός χώρος) ότι στην τάδε σχολή έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα συγγράμματα.Αποφάσισε τη θες τη γενίκευση ή δε τη θες?Γιατί εγώ από την κατάσταση με τα συγγράμματα μόνο συνδικαλιστές βλέπω να φωνάζουν στη σχολή ΜΟΥ(και πέρσι άντε να τα πήραμε μια εβδομάδα πιο νωρίς).Στην τάδε δε με νοιάζει.
Baba o'Riley-The Who
fc2c

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 9:20 pm

Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν δρουν ολα τα σχηματα με τον ιδιο τροπο, στην ιδια σχολη.
Αλλα και για αλλη να ελεγα, προφανως και για το παραδειγμα που εφερες, ναι, πρεπει να μας ενδιαφερει τι συμβαινει και στις αλλες σχολες, γιατι εν γενει δεν σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας, αλλα οπουδηποτε παρουσιαζεται προβλημα λογω ενος προβληματικου νομοσχεδιου.
Στο ΕΜΠ γενικα λογω της σχετικης υψηλης χρηματοδοτησης π εχει (σχετικα με αλλα ιδρυματα) οντως δεν υπηρξαν τελικα σοβαρα προβληματα στα συγγραματα, αλλα να μην ξεχναμε για παραδειγμα το οτι η κ. Μιμικου στα πρωτα μαθηματα της Υδρολογιας ειχε πει 'αν δεν δωθουν και τα 2 βιβλια θα γινει χαμος' (η κατι τετοιο, δν θυμαμαι ακριβως τα λογια), π σημαινει οτι τπτ δεν ηταν σιγουρο.
Αλλα για δες και στην νομικη που ακομα και η δαπ κραζει το υπουργειο επειδη 'βρεχεται ο **** τους' αφου κινδυνευουν να παρουν τα μισα βιβλια απο οτι παιρναν.

Επιτρεψε μου να διαφωνησω με την λογικη σου 'Στην τάδε δε με νοιάζει', ιδια λογικη που εχει κ η δαπ νομικης κ αντιδρα μονο επειδη συμβαινει στην ιδια. Απο την στιγμη που ανοιγει το παραθυρο για να υποβαθμιστει η διανομη συγγραματων σε οποιαδηποτε σχολη, στο τελευταιο ΤΕΙ, θα με νοιαζει
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 9:26 pm

* και μην ξεχνας τους τοσους αστερισκους στις λιστες συγγραματων που δειχνει κ αυτο ποσο προβληματικος ειναι ο νομος (οπως κ ο αστερισκος π εβαλα εγω π δειχνει οτι το προηγουμενο ποστ μου ηταν ελλειματικο :shock: )
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό fc2c » Πέμ, 27 Νοέμ 2008 11:49 pm

Κοίτα να δεις είστε στημένοι στη γωνία να δείτε που θα γίνει η λαλακία με τα συγγράμματα για να την μπείτε στην κυβέρνηση.Σίγουρα τον πρώτο καιρό εφαρμογής ενός νομοσχεδιού υπάρχουν προβλήματα και κάποια γενιά πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες ώστε σε 2 χρονιά να είναι όλα καλά.Δε μπορεί να τα παίρνουμε όλα τα βιβλία.Τα μισά μέχρι τώρα είναι decor βιβλιοθήκης(τα οποία decor είναι κυριώς από εκδοτικούς οίκους).Και όπως βλέπεις στα σοβαρά μαθήματα του επαγγελματος μας τα βιβλία είναι ΕΜΠ και όχι εκδοτικός οίκος.
Επιπλέον θυμίσου τι είχε πει και ο Σπηλιόπουλος:Το να μιλάς για σύγγραμμα σε επιστήμη σαν τη δικιά μας είναι άτοπο.
Τώρα όσον αφορά τη νομική και την ιατρική κλπ τα προβλήματα θα εντοπισθούν και θα λυθούν όπως σου ξανατόνισα με μας να πιέζουμε τους καθηγητές οι οποίοι δόξα τω θεώ δεν είναι και γκαβοί να μη βλέπουν την ανάγκη για προσθήκη ένος έξτρα βιβλίου κ.α.Μην πυροβολάτε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι μπλέ.
Baba o'Riley-The Who
fc2c

Δημοσίευσηαπό gandalf » Παρ, 28 Νοέμ 2008 12:23 am

Επιπλέον θυμίσου τι είχε πει και ο Σπηλιόπουλος:Το να μιλάς για σύγγραμμα σε επιστήμη σαν τη δικιά μας είναι άτοπο.

Δεν είχε πει αυτό, είχε πει πως το να διαβάζεις ΑΠΟ ΕΝΑ μονο σύγγραμμα πχ στη Στατική σημαίνει ότι δεν εμβαθύνεις ή οτι δεν καλύπτεις όλο το αντικείμενο καθώς κάθε βιβλίο επικεντρώνεται περισσότερο σε κάποιο θέμα...

Τα μισά μέχρι τώρα είναι decor βιβλιοθήκης(τα οποία decor είναι κυριώς από εκδοτικούς οίκους)

Μπορεί να είναι DECOR για σένα, για πολλούς άλλους δεν ήταν και πίστεψε με όταν θα βγείς στο επάγγελμα και θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε κάποιο σύγγραμμα (ανάλογα με το τι θα ασχολείσαι) τότε να δούμε πόσο DECOR θα είναι...

Δε μπορεί να τα παίρνουμε όλα τα βιβλία

Εσύ μην τα παίρνεις, εγώ και πολλοί άλλοι τα χρειάζονται :evil:
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό fc2c » Σάβ, 29 Νοέμ 2008 12:35 am

Ο Σπηλιόπουλος είχε πει ότι αυτά που λέει στην τάξη σε ένα βιβλίο δεν βρίσκονται και ότι το καλύτερο θα ήταν να παίρναμε κάποιου είδους σημειώσεις.Το ότι κάθε βιβλίο είναι απαραίτητο για εμβάθυνση είναι αυτονόητο.
Τώρα αν εσύ θα χρειαστείς το βιβλίο των διαφορικών εξισώσεων σε 10 χρόνια και όλων των άλλων μαθηματικών που κάναμε τι να πω μπράβο σου απλά να ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ συνηθισμένο αυτό.Όσον δε αφορά αυτό που είπα για το ότι δε χρειάζεται να παίρνουμε όλα τα βιβλία ήταν εν τη ρύμει του λόγου και σόρυ.Πάντως να ξέρεις ότι το να φωνάζεις και να βγάζεις κέρατα για το ότι δε παίρνουμε όλα τα βιβλία σε μια σχολή που τα παίρνουμε όλα είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξεις. Δε χρειάζεται να μου απαντήσεις είναι και το τελευταίο πόστ που κάνω.Στην πορεία της κουβέντας διαπίστωσα ότι δεν είμαι μόνος μου σε αυτά που πιστεύω.Απόλαυσα πραγματικά την κουβέντα γιατί σε μια Γ.Σ οι φωνές κανίβαλων θα είχαν καλύψει ό,τι θα ήθελα να πω ως ανεξάρτητος μόνο και μόνο επειδή δεν τους εκφράζει.Τουλάχιστον στα φόρα δεν υπάρχει η δια βοής επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία.Μακάρι ό,τι τελικά γίνει να είναι για το καλύτερο.Καλό βράδυ.
Baba o'Riley-The Who
fc2c

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης