Ας κάνουμε τη μία συνέλευση το μήνα γεγονός! Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα;
Η συχνότητα των συνελεύσεων είναι μεταβλητή, και εξαρτάται άμεσα από τη σοβαρότητα των ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα. Προφανώς, τώρα που περνάνε τα ΚΕΣ και εφαρμόζουν λίστες και τόσα άλλα ζητήματα που επηρεάζουν την εκπαίδευσή μου, δεν μου αρκεί η μία συνέλευση το μήνα. Το αίτημα μου είναι πιο ποιοτικές συνελεύσεις, συνελεύσεις επί της ουσίας και επί των θεμάτων που μας αφορούν. Και εάν η περίσταση επιβάλλει να γίνονται κάθε εβδομάδα, τότε ας γίνονται κάθε βδομάδα. Πέραν αυτών, εάν στη συνέλευση δεν κοροϊδευόμασταν και ο καθένας σεβόταν τον άλλο, η συνέλευση θα διαρκούσε το πολύ 3ωρο και θα μπορούσε να γίνει και πιο μετά το μεσημέρι ώστε να μη χάνεται μάθημα.
Μποϊκοτάζ! Ας μην πάμε σε 3 συνεχόμενες συνελεύσεις και ας απαιτήσουμε από τους καθηγητές μας να κάνουν κανονικά μάθημα.
Η αποχή είναι δικαίωμά σου. Όπως επίσης είθισται όταν βγαίνει μία απόφαση του συλλογικού μας οργάνου οι καθηγητές να τη σέβονται. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα ή μη της κατάληψης, αλλά όταν δεν τη σέβεσαι ενώ έχει βγει απόφαση από τη ΓΣ τότε μόνο δεινά γίνονται και αρχίζουν οι καφρίλες εκατέρωθεν.
Ξέρετε, υπάρχει διαφορά μεταξύ της γόνιμης κριτικής και του στείρου μηδενισμού. Η γκρίνια πρέπει να είναι επωφελής. Εγώ ποτέ δεν είδα τη ΓΣ μηδενιστικά, ίσα-ίσα που θεωρώ ότι πρέπει να είναι το κατ'εξοχήν όργανο της λήψης συλλογικών αποφάσεων και για αυτό την υπερασπίζομαι από το κάθε αλισβερίσι κομματικών γραμμών και το κάθε φραξιονιστικό ή/και οπαδικό σύμπλεγμα που κυκλοφορεί. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, καλύτερα να πάμε εκεί και να μιλήσουμε.