Anakin έγραψε:Χθες επειδή υπήρξε ασάφεια πάνω στα εργαστήρια, ο κοσμητορας έκανε συγκεκριμένη και λακωνική επερώτηση και η απάντηση ήταν οτι θέλουμε εργαστήρια. Καλό θα ήταν εκτός από το να εθελοτυφλείς να μην διαβάλλεις κιόλας
Δεν διαβάλλω, αναφέρομαι στην συγκεκριμένη πρόταση της ομάδας των φοιτητών και όχι στον ΦΣ ή στα σχήματα. Ρωτήθηκε συγκεκριμένος φοιτητής από την ομάδα αυτή και είπε ότι καλά είναι τα εργαστήρια, αρκεί να γίνονται στα πλάι άλλων μαθημάτων και σίγουρα όχι σε βάρος θεωρητικού μαθήματος, γιαυτό και πρότειναν την κατάργηση της πειραματικής και την ενσωμάτωσή της στις εδαφομηχανικές.
Τώρα, αν εσύ πιστεύεις οτί το να βάζεις τα εργαστήρια σαν συνοδευτικά άλλων μαθημάτων, και να τα κάνεις και προαιρετικά, σημαίνει πως θες εργαστήρια, άφησε με να διαφωνώ. Όσο για το ποιός εθελοτυφλεί, καλα κρασια.
Πώς είναι δυνατόν όμως ένας φοιτητής να κρίνει αν η εδαφομηχανική (τυχαίο το παράδειγμα) πρέπει να διδάσκεται 3 ώρες τη βδομάδα ή 10; Αυτό είναι αρμοδιότητα του κυρίου Καββαδά.
Μα αυτό δεν κάνει ο ΦΣ; Δεν εκφέρει άποψη για το πόσες ώρες πρέπει να διδάσκονται π.χ. Ρευστα-Υδραυλικη-Αστικα Υδραυλικα, όταν λεει πως είναι παράλογο να μειωθούν οι ώρες των μαθημάτων αυτών; Μην που πεις πως άλλο είναι η μείωση των ωρών και άλλο η μείωση των μαθημάτων, υπάρχει σαφής αντιστοιχία ανάμεσα σε μαθήματα και διδακτικές ώρες έτσι ώστε η μείωση του αριθμού των μαθημάτων να συνεπάγεται και μείωση των ωρών (σε γενικές γραμμές) και το αντίστροφο.
Εγω δεν διαφωνώ με το να πιστεύει ο σύλλογος ότι έχει άποψη ή όχι, απλά μην λέμε ότι θέλουμε. Ή έχεις άποψη ή δεν έχεις, αυτά τα "έχω αλλά μέχρις ενός σημείου", αλλά παρ' όλα αυτά, βασιζόμενος στην άποψη που υποστηρίζει πως δεν είναι πολύ ισχυρή, κλέινει τη σχολή επειδή ξέρει (ή δεν ξέρει, έχω μπερδευτεί), είναι στάση ανεύθυνη. Ας σταματήσει να κρύβεται ο ΦΣ και ας πάρει την ευθύνη για το μέλλον του, που τόσο πολύ θέλει να έχει. Ότι και να διαλέξει, πιό πολύ θα τον τιμάει απο αυτή την γλυκανάλατη, σχεδόν παράλογη και εκ του ασφαλούς στάση που τηρεί τόσο καιρό.