Εκδήλωση-Συζήτηση Φ.Σ.: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΙ;

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Εκδήλωση-Συζήτηση Φ.Σ.: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΙ;

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 17 Μαρ 2017 1:53 am

Υποτίθεται δεν σε νοιάζει αν έχουμε δίκιο ή άδικο και (sic!) "το κύριο ζήτημα που σχολιάζεις είναι η κατάληψη", αλλά στο κομμάτι που σου παρέθεσα -ξαναδιάβασέ το-, μια χαρά άφησες τις σποντούλες/ειρωνίες σου και μια χαρά θέση πήρες, χωρίς να ξέρεις κιόλας...

Τουλάχιστον κάτσε ξεφύλλισε τα τόπικ μπας κια πάρεις τίποτα χαμπάρι
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 1:58 am

Μάλλον νομίζεις ότι μου παρέθεσες κάτι άλλο γιατί αυτό που παρέθεσες είναι αυτό:
"ποιες θέσεις μεταφέρατε ως σύλλογος στους καθηγητές και απορρίψαν? Αυτές?:"
Σε αυτό βλέπεις σπόντα και ειρωνία και οτι πήρα θέση?
Το τόπικ δεν έχω πρόθεση να το ξεφτυλλίσω. Ουτε χαρακτηρισμούς έχω κάνει ούτε βρισιές. Έχω θέσει ερωτήματα για την κατάληψη που παραμένουν αναπάντητα. Ούτε υποχρέωσή σας είναι να απαντήσετε αλλά πιστεύω ότι ο διάλογος με επιχειρήματα μπορεί να γίνει κόσμια και ακριβώς με αυτό::επιχειρήματα.
sofian6

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:01 am

Να το ξεφυλλίσεις σου είπα, όχι να το ξεφτυλλίσεις
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:02 am

Αν δεν το ξεφυλλίσεις, πάντως, εγώ δεν σου απαντάω τίποτα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:15 am

Όσο έχω διαβάσει μέχρι τώρα:
18/5/2016 Εκλογές
25/10/2016 ΓΣ:δεν βλέπω προτάσεις για ΠΣ
10/11/2016 ΓΣ:ομπαμα ιμπεριαλσιμός κτλ και για ΠΣ αυτό:
Spoiler: show
Πρόγραμμα σπουδών για τις ανάγκες μας!Τον τελευταίο λόγο για το πρόγραμμα σπουδών τον έχει ο φοιτητικός σύλλογος και η Γενική του Συνέλευση, παλεύει για πρόγραμμα σπουδών με βάση τη συζήτηση και την απόφαση του, έχει δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις προτάσεις προγραμμάτων που σχεδιάζονται. Απορρίπτουμε όποια πρόταση δεν συνάδει με αυτά και βρίσκεται σε κατεύθυνση υποβάθμισης, κατάτμισης και εξειδίκευσης των σπουδών μας, αλλά και σε κατεύθυνση διάσπασης του πτυχίου. Παρεβρισκόμαστε στην επόμενη ΓΣ Τμήματος Καθηγητών που θα καλεστεί.

22/11/2016: Το κείμενο της ΑΑΠ που λέει αυτά που έκανα quote.(Δεν ξέρω αν αυτό υπερψηφίστικε δεν είναι στο φόρουμ)
12/12/2016: Ψήφιση Γ.Σ. του κειμένου αυτού.
13/3/2017: Τα ίδια αιτήματα.
Αυτά είναι τα κείμενα των Γ.Σ. που μπορώ να βρω εδώ.
Από αυτά που μου έστειλες διάβασα ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στην επιτροπή κλασικά έπινε καφέ και συμμετείχε και ένας του Εγκέλαδου.
Το χω μέχρι εδω?
sofian6

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:35 am

Και ξαναλέω η κύρια αντιπαράθεσή μας είναι ως προς το θέμα της κατάληψης. Εσύ μου επιτέθηκες γιατί είπα ότι εξιδικεύσατε τα αιτήματα πολύ αργότερα. Από τις αποφάσεις Γ.Σ. αυτό βλέπω.
1. Η εξειδίκευση έγινε πολύ αργότερα τη προηγούμενη βδομάδα. Οι θέσεις που είχατε σαν φοιτητικός σύλλογος (καταγεγραμένες και όχι προφορικές σε ΓΣ σχολής κτλ) είναι αυτές που έγραψα πιο πάνω από 3 μήνες πριν. Και δεν είναι θέσεις αλλά συνθήματα (και παράλογα ορισμένα από αυτά). Αν σας αντιμετώπισαν με ειρωνεία ή δεν σας απάντησαν είναι πολύ άσχημο αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχετε το δικαίωμα να αποφασίζετε για το ΠΣ. Το δικαίωμα αυτό το έχουν αυτοί που ψηφίζουν. Το αν θα έπρεπε να έχετε αυτό το δικαίωμα είναι άλλη κουβέντα.
2. Έχασες το επιχείρημα (και έμεινες στην (ακραία) σύγκριση) που λέει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να καταλαμβάνεις δημόσιο χώρο.
3. Δεν έχει γίνει ΓΣ ΥΔ με αυτό το θέμα μέχρι στιγμής.
4. Αίθουσα σας παραχώρησε η σχολή? (Για το άλλο μπορούσες να μου απαντήσεις ότι υπερψηφίστικε το πλαίσιό σας το οποίο λέει μέσα "Οργάνωση συσκέψεων και δράσεων με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για το ζήτημα των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών." Τώρα το είδα.) Επίσης έχετε άδεια από τη σχολή να κάνετε ρεμπέτικα γλέντια και ψησίματα (και με σκοπό οικονομική ενίσχυση τρέχοντων αγώνων) εντός της Σχολής? Φαντάζομαι τη χρειάζετε κάποιος την άδεια αλλιώς θα μπορούσε ο καθένας να κάνει ότι εκδήλωση θέλει και με οικονομικό αντίκτυπο εντός τησ σχολής ή είναι η σχολή ένας χώρος μπάτε ρεμπέτες αλέστε?

Σε αυτά έχεις να απαντήσεις με επιχειρήματα και να συζητήσουμε?
sofian6

Δημοσίευσηαπό Dottore » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:40 am

Ατυχώς, κατα την προσωπική μου αποψη, ενω θα μπορούσε να προκυψει ενα κείμενο με ουσιαστικές προτασεις απο το συλλογο φοιτητων, αυτή τη στιγμή βγαίνει προς τα εξω ένα και μόνο μήνυμα: Μην τολμησετε να αλλάξετε τίποτα. Ακόμα και οταν διατυπωνονται ορθολογικες προτασεις, χάνονται μεσα σε ενα θορυβο για ects, Bologna, γενικολογιες και ηθικολογιες, δουλειά για ολους, ειρήνη στην ανθρωπότητα, σωστε τα δάση και άλλα ωραία συνθήματα που ακόμα και οταν είναι σωστά, δεν εχουν την παραμικρή σχεση με τη διαρθωση του προγράμματος σπουδών. Μετά οι καθηγητές δεν τα παίρνουν στα σοβαρά (και συχνά τα ειρωνευονται), με αποτέλεσμα η συζήτηση να εκφυλιζεται και να χανει το στοχο της. Εν τελει ο διαλογος αποτυγχάνει και το ολο θεμα θα καταλήξει στο ποιος θα υποχωρήσει πρώτος: Οι καταληψιες ή οι καθηγητές; Φοβάμαι κανένας, μεχρι να εμφανιστούν αρκετοι μη παραταξιακοι φοιτητές που θα ψηφίσουν λήξη της κατάληψης. Έτσι που παμε, Καλό Πασχα.
Dottore

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 2:42 am

Αυτό ισχυρίζομαι κι εγώ ως απάντηση στο αν η κατεβάσετε προτάσεις τη στιγμή που έπρεπε αλλά εσύ το διατύπωσες πολύ καλύτερα απο μένα!
sofian6

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 17 Μαρ 2017 3:02 am

sofian6 έγραψε:Όσο έχω διαβάσει μέχρι τώρα:
18/5/2016 Εκλογές
25/10/2016 ΓΣ:δεν βλέπω προτάσεις για ΠΣ
10/11/2016 ΓΣ:ομπαμα ιμπεριαλσιμός κτλ και για ΠΣ αυτό:
Πρόγραμμα σπουδών για τις ανάγκες μας!Τον τελευταίο λόγο για το πρόγραμμα σπουδών τον έχει ο φοιτητικός σύλλογος και η Γενική του Συνέλευση, παλεύει για πρόγραμμα σπουδών με βάση τη συζήτηση και την απόφαση του, έχει δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις προτάσεις προγραμμάτων που σχεδιάζονται. Απορρίπτουμε όποια πρόταση δεν συνάδει με αυτά και βρίσκεται σε κατεύθυνση υποβάθμισης, κατάτμισης και εξειδίκευσης των σπουδών μας, αλλά και σε κατεύθυνση διάσπασης του πτυχίου. Παρεβρισκόμαστε στην επόμενη ΓΣ Τμήματος Καθηγητών που θα καλεστεί.

22/11/2016: Το κείμενο της ΑΑΠ που λέει αυτά που έκανα quote.(Δεν ξέρω αν αυτό υπερψηφίστικε δεν είναι στο φόρουμ)
12/12/2016: Ψήφιση Γ.Σ. του κειμένου αυτού.
13/3/2017: Τα ίδια αιτήματα.
Αυτά είναι τα κείμενα των Γ.Σ. που μπορώ να βρω εδώ.
Από αυτά που μου έστειλες διάβασα ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στην επιτροπή κλασικά έπινε καφέ και συμμετείχε και ένας του Εγκέλαδου.
Το χω μέχρι εδω?

Κοίτα να δεις,με τον πανικό που γίνεται εδώ μέσα αυτές τις μέρες,προσπαθώ να μην πάρω θέση,να έχω εποπτεία στις συζητήσεις,αφήνοντας τες να εξελιχθούν.
Ωστόσο,βλέποντας αυτό το μήνυμα δεν μπορώ να μην παρατηρήσω,ότι υποτιμά και εκμηδενίζει την όποια προσπάθεια έχουν κάνει φοιτητές,είτε παρατάξεων,είτε μεμονωμένοι,είτε ως έτη για να συμβάλλουν στην συζήτηση (ενώ την αντίπερα όχθη,έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο ειρωνεία,χλευασμό και πίστη στην καθηγητική αυθεντία).Κι αυτό είναι άσχημο.Και κακό.

Είτε τις κρίνουμε ως σωστές,είτε ως λάθος,είτε διαφωνούμε με τις σάλτσες που τις συνοδεύουν,τις οποίες κι εγώ ως ένα βαθμό θεωρώ περιττές, δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπήρχαν αντιπροτάσεις.Ή έστω προτάσεις για τις "κατευθυντήριες γραμμές" που οφείλει να έχει το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα,δεν το γνωρίζει και δεν δείχνει το ενδιαφέρον να το κάνει ουσιαστικά,δε χρειάζεται να εκφέρει άποψη επ'αυτού,παραποιώντας την αλήθεια.

*Εκτιμώ ότι η κατάληψη δε θα συνεχίσει για πολύ.Όχι γιατί θα βρεθεί λύση,αλλά γιατί θα έρθουν οι γνωστοί-άγνωστοι να σώσουν τη σχολή,στο όνομα του καλού...
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό sofian6 » Παρ, 17 Μαρ 2017 3:11 am

Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι αρχικά δεν εξέφρασα άποψη αλλά ερώτηση.
Επίσης δεν θέλω να επειμείνω στο αν κάνατε όσα έπρεπε ή όχι, είναι δικό σας θέμα.
Για την κατάληψη με την οποία διαφωνώ προσπαθώ να συζητήσω με κάποιον που να την υποστηρίζει, να συμμετέχει στο συντονιστικό κτλ..
Παρόλα αυτά για να κλείσει το θέμα και να πάμε στο ζητούμενο που είναι η κατάληψη και το ρεμπέτικο γλέντι: από αυτά που έχω διαβάσει σαν κείμενο της ΓΣ σας έχω βρει μόνο αυτό που παρέθεσα σε προηγούμενα ποστ. Αν ειναι και κάποιο άλλο παρακαλώ δείξτε τό μου!!!
Η ΓΣ είναι το ανώτατο όργανο και όχι ο εκπρόσωπος. Ότι και να συζητάτε μεταξύ σας στη σχολή, στο φόρουμ, στα mail κτλ πρέπει να είχε αποτυπωθεί σε κείμενο της ΓΣ. Τώρα αν μεμονομένα ως εκπρόσωποι ή απλά μέλη καταθέσατε προτάσεις στους καθηγητές, αυτές τις προτάσεις μπορούν να μην τις ακούσουν καν. Αποφάσεις της ΓΣ πρέπει να τις ακούσουν κι ας τις απορρίψουν τελείως. Αυτό είπα.
Τις βρισιές δεν τις παρατήρησες?
sofian6

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες