15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Κυρ, 13 Οκτ 2013 3:31 pm

Αυτή την λογική που ο καθένας κρίνει το άλλο όχι από αυτά που λέει αλλά από το τι θα αφήσει στην σχολή δεν την καταλαβαίνω. Έχει και σίγουρο ότι εγώ βλέπω breaking bad και κοπροσκυλιαζω στο pc. Σε λίγο θα μου πει και τι τρώω. Στην τελική εσύ τι θα αφήσεις στη σχολή; Τα βαθυστόχαστα συνθήματα στους τοίχους; τις αφίσες στους διαδρόμους; τα κουτάκια από τις μπύρες; η τα ξυλάκια από τα καλαμάκια;
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Dboun » Κυρ, 13 Οκτ 2013 3:39 pm

Και άμα σου έλεγα ότι δεν είμαι κοματόσκυλο!!Τρελό ε? :shock:
Dboun

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 13 Οκτ 2013 3:58 pm

FREEMAN
Aυτο που εγραψες καθαρα ηταν τα προσωπικα σου προβληματα και μονο.Φιλε μου σε πληροφορω πως οι περισσοτεροι πλεον εχουμε προσωπικα προβληματα , δεν είσαι ο μονος , γιναμε πολλοι.Σου εγραψα πως είναι απλα μια προσπαθεια φοιτητων να ενισχυσουν με τον οποιοδηποτε τροπο και εσεις ειπατε ότι σας κατεβαινε στο κεφαλι.Αυτο σχολιασα φιλε Freeman και πανω σε αυτό εβαλες μια απαντηση για την προσωπικη σου ζωη που κάθε άλλο παρα σχεση με αυτά που ελεγα ειχε.

Freeman,αν καποιος εδώ μεσα είναι προκλητικος αυτός είσαι σιγουρα εσυ.

Τοσο καιρο εδώ μεσα σχολιαζω σπανια τετοια θεματα αλλα σχεδον παντα παρακολουθω τις συζητησεις.Αυτο που βλεπω είναι εσενα παντα να αφηνιάζεις με οτιδήποτε δεν σ’αρεσει.Να ριχνεις λασπη και να λες ότι σου κατεβαινει στο κεφαλι.

Freeman μου λες πως δεν μιλαμε με επιχειρήματα την στιγμη που αναφερεις πιο πανω < <δε βγαινει κατι με αυτον τον τροπ οκαι οι εργαζομενοι να μην απολυθουν τωρα,θα ερθει μια αλλη κυβερνηση που θα απολυσει τους αλλους μισους>>.
Αχ φιλε μου.. τι υπεροχα επιχειρήματα .. φανταστικα .. μοναδικα θα ελεγα..Πως το σκεφτηκες?
Αν υπαρχει μια απαντηση λογικη και φυσιολογικη είναι πως δεν ξερεις τι προκειται να γινει ότι και αν συμβει..Τουλαχιστον ετσι θα ελεγα εγω.Δεν ξερω αλλα μπορω τουλαχιστον να διαλεξω ποια πλευρα είναι πιο Ηθικη, λογικη , σωστη πες το όπως θες .

Ειμαι 2 χρονια στην σχολη.Απο την πρωτη στιγμη φαινεται ποσο απροσωπες σχεσεις υπαρχουν σε αυτόν τον χωρο και ποσο μαλλον σχεση μεταξυ καθηγητη και φοιτητων εχει εκφυλιστει για τα καλα. Πραγματικα μεχρι πριν το καλοκαιρι δεν μπορουσα να φανταστω ποτε πως θα καθομασταν σε μια αιθουσα φοιτητες και καθηγητες να μιλαμε για την σχολη μας. Για τον χωρο μας.Για το τι δεν μας αρεσει εδώ μεσα και τι θελουμε να βελτιωσουμε .Δεν θα φανταζομουν πως καθηγητης και φοιτητης σε αυτόν εδώ τον χωρο θα συνδιαμορφωναν και θα σκεφτοντουσαν παρεα και θα τασσονταν κατά την ιδια πλευρα για αυτόν τον χωρο.Να που εγινε και αυτό.Μαλλον εσυ δεν ησουν εκει.Ομως εγω προσωπικα ηταν η πρωτη φορα που ενιωσα χαρα για την σχολη μου.

Φιλέ φρεεμαν ποια είναι τα επιχειρηματα μου ?

Μεχρι προσφατα λεγαμε μεταξυ μας ( ξερεις εμεις που δεν εχουν τι να κανουμε στην ζωη μας και δεν παταμε σχολη, δεν περναμε μαθημα και όλα τα σχετικα ) η σχολη οδευει προς υποβαθμιση => υπολειτουργια =>( υποβαθμιση του πτυχιου) => ιδιωτικοποίηση =>,… και όλα τα σχετικα. Τα λεγαμε μεταξυ μας και εσυ φανταζομαι γελαγες.

Φιλέ μου λοιπον αυτην την φορα δεν τα λεμε εμεις …Αυτην την φορα τα λενε οι καθηγητες σας, οι αυθεντίες σας .. Αν ησουν λοιπον στην εκδηλωση θα ακουγες τους ιδιους του καθηγητες να σου λενε για όλα αυτά.Να σου μιλανε για υποβαθμιση της σχολης μας να σου λενε πως θελουν να σπασουν το πτυχιο να σου λενε για ιδιωτικοποίηση και όλα τα σχετικα , να μιλανε με στοιχεια..Αν λοιπον δεν σ’αρεσουν αυτά που λεμε η ρε παιδι μου θεωρεις πως λεμε μαλακιες τραβα να τα ακουσεις από τους καθηγητες της σχολης μας.Ελα μια φορα στην σχολη σου όχι μονο για μαθημα αλλα και για να σθζητησεις.. ξερεις καφενειο και ετσι φαση. Αρεσει και στους καθηγητες.. Τα ιδια θα σου πουν.
Καλη συνεχεια
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Κυρ, 13 Οκτ 2013 4:24 pm

μηπως ριχνεις εσυ λασπη τωρα,λεγοντας πως εγω ριχνω λασπη;λες οτι εχεις 2 χρονια στη σχολη,κατσε λιγα παραπανω και θα δεις οτι αλλα θα λες.ακομη κι αν μια σκεψη μου σου φαινεται χαζη,όμως δε γυρισα ποτε να βρισω ή να ειρωνευτω τουλαχιστον θεληματικα κανεναν,ωστε να προκαλω.αν το να διαφωνει κανεις με μια κατασταση που τον επιβαρυνει τοτε τι να πω;με το ιδιο σκεπτικο,δε το συμμεριζομαι, και οι εργαζομενοι γιατι κλαιγονται και δε δεχονται τη μοιρα τους;οπως αυτοι διαμαρτυρονται,εχω το δικαιωνα να διαμαρτυρηθω κι εγω.εδω σχολιαζουμε και ο καθενας λεει τη γνωμη του.οσο χαζη κι αν ειναι.πες μου εχεις χαζο επιχειρημα, όπως και το εκανες.μην επιτιθεσαι ριχνοντας εσυ λασπη.μη τα κανετε ολα προσωπικα.εξεφρασα το προβλημα μου σαν απαντηση σε καποιον για να του δειξω οτι ολοι μας επηρεαζομαστε και σοβαρα.οπως εξεφρασαν το προβλημα τους κι αλλα μελη.μολις καποιος διαφωνει,αμεσως επιθεση.δε θελω να συνεχισω αλλη αντιπαραθεση.ας γυρισουμε στο θεμα.μη το γυρνατε εκτος συνεχεια.όσον αφορα στην ιδιωτικοποιηση το ακουω απο τοτε που μπηκα σαν αιτια για καταληψη.καναμε καταληψεις.που ειναι το αποτελεσμα;παλι στα ιδια ειμαστε,γιατι απλα αλλαξε κυβερνηση που συνεχιζει το εργο που σταματησαν για λιγο οι προηγουμενες.
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό pakis » Κυρ, 13 Οκτ 2013 4:56 pm

Η γελιότητα κατ' εμέ εγκειται στο γεγονός ότι η μάζωξη γίνεται για την οικονομική ενίσχυση κάποιων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Οι ίδιοι δεν έχουν λίγο περηφάνια να αρνηθούν την οικονομική βοήθεια ?
Επιπλέον σε περιπτώσεις του παρελθόντος που έγινε μείωση των συγγραμμάτων ή η απόκτηση φοιτητικού πάσου με πληρωμή ή η άρνηση χρηματοδότησης των 4 αντιτύπων των διπλωματικών εργασιών ή η αναγκαστική αγορά των σχεδιαστικών οργανων απο τους φοιτητές κτλ. τα άτομα αυτά που θα υποστηρίξετε οικονομικά δεν είδα να σας βοηθάνε (είτε πιέζοντας καταστάσεις είτε δίδοντας οικονομική βοήθεια σε εσας) για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων σας.
Όταν μιλάμε για απολύσεις ΚΑΙ στο δημόσιο (όπως και στον ιδιωτικό τομέα χρόνια τώρα) δεν πρέπει να ακούγονται αμέσως μετά οι λέξεις απεργία-κατάληψη. Στον ιδιωτικό τομέα ισχύει το ότι ο πλεονάζων ή ο μη αποδοτικός ή ο κλέφτης ή ο ακατάλληλος πρέπει να απολυθεί, γιατί οχι και στο δημόσιο?
Το ότι δίωχνουν διοικητικούς, λέκτορες ή οτιδήποτε άλλο ίσως συντελέσει στο ότι οι καθηγητές ή οι ανπληρωτές ή οι επίκουροι να κάνουν τις ώρες του μαθήματος που πρέπει και όχι απλά να βρίσκεται στο πρόγραμμα το όνομά τους . Σημασία δεν έχει ο τίτλος που έχει ο καθένας για την πληρωμά αλλά οι εργατοώρες που συμπληρώνει.
Κλέινω με ένα παράδειγμα. Εργαστήριο μεταλλικών κατασκευών έτος ?2011?. Προσλαμβάνεται ένας κοντός με μούσια για να βοηθήσει στο εργαστήριο (δεν ξέρω σπουδές κτλ) λογικά όσοι κυκλοφορείτε στο εργαστηριο τον έχετε εντοπίσει. Έχοντας συζήτηση με έναν υπεύθυνο του τομέα και βλέποντας παρέα ότι κάτι τρέχει με τον τύπο του λέω πως και τον προσλάβανε εδώ και μου απαντάει ότι έχει καλό βύσμα. Αυτο είναι το ΕΜΠ μία μικρογραφία του κράτους με γνωριμίες, κουμπαριές, οικογενειακούς δεσμούς, κ.α.
Γιατί να μην γίνει μία σωστή εξυγίανση? ερωτώ
pakis

Έτος εισαγωγής: 1990

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Κυρ, 13 Οκτ 2013 6:42 pm

Dboun έγραψε:Να συμφωνήσουμε ότι πολλοί καθηγητές μπήκαν λόγω μπατζανάκη,ναι,ίσως όλοι οι διοικητικοί μπήκαν με βίσμα,το ερώτημα που τίθεται είναι εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εάν είναι απαραίτητη η θέση τους.Ε λοιπόν αυτά τα μέτρα δεν κρίνουν αυτές τις παραμέτρους(διαβάστε καλύτερα τα FAQs του Ευστρατιάδη τα λέει καλύτερα από εμένα).

Υποψιάζομαι ότι θα έπρεπε όλοι οι ακαδημαϊκοί να είχαν προωθήσει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση. Για παράδειγμα θα μπορούσαν σε επίπεδο πανπανεπιστημιακό (ή ακόμα και ενδοπανεπιστημιακό αν τα κατάφερναν) να είχαν αναδείξει και πείσει ότι όπου δουν αναξιοκρατία, την αντικαθιστούν με αξιοκρατία. Έτσι θα μπορούσαν να κρατήσουν τις θέσεις που θεωρούν απαραίτητες εύκολα και δε θα μπορούσε να τους πει κανείς ότι υπάρχει "μπατζανάκης" όπως είπες, ή θα είχαν μεγάλη υποστήριξη από την κοινωνία (το ειρωνικό είναι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο σε αυτό το ίδρυμα αφού τα περισσότερα παιδιά όπως και καθηγητές από τα οποία προέρχονται έγραψαν άριστα για να μπουν, δηλαδή η προσπάθεια δεν θα ξεκινούσε από καθόλου μέτρια βάση).
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό epicas » Κυρ, 13 Οκτ 2013 6:43 pm

Οπως ειπα και πιο πανω σπανια συμμετεχω σε συζητησεις τετοιου ειδους, δεν σε ξερω, επομενως δεν εχω καποιον λογο να θελω να σου ριξω λασπη.
(1ατοπο)

<<;λες οτι εχεις 2 χρονια στη σχολη,κατσε λιγα παραπανω και θα δεις οτι αλλα θα λες.>>
Δηλαδη μετα θα λεω αχ τι ωραια σχεση που εχουμε με τους καθηγητες μας και ποσο ωραια ειναι που συνδιαμορφωνουμε παρεα ? :P ... xaxaxa

<< και οι εργαζομενοι γιατι κλαιγονται και δε δεχονται τη μοιρα τους;>>
Αν αυτο συνιθιζοταν , ιστορικα τωρα μαλλον δεν θα ζουσες ..

<<ας γυρισουμε στο θεμα.μη το γυρνατε εκτος συνεχεια.>>
Δεν νομιζω οτι ειχα σκοπο να μιλησω σε αυτο το μερος , ( μιας και δεν ηξερα κατι για γλεντια και τα σχετικα , απο εδω το εμαθα ) απλα μερικα πραγματα σε βγαζουν εξω απο τα ρουχα σου ..Με λιγα λογια οτι εγραψες πιο πανω πεφτουν σε ατοπο ..Ουτε κατι προσωπικο εχω μαζι σου ουτε ειχα σκοπο να πω κατι ..
Απλα καλο ειναι πριν λεμε οτι λεμε να το σκεφτομαστε λιγο..Δεν μπορεις να αδειαζεις το οτιδηποτε με το καλησπερα Επειδη εσενα δεν σ'αρεσει.
Οπως ειπες ολοι επειρεαζομαστε. Δεν χανεις τιποτα παραπανω απο οτι θα χασω εγω και ο οποιοσδηποτε εδω μεσα.
Αυτα και απο εμενα για το τελος
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 18 Οκτ 2013 9:57 pm

Για όνομα, 15/10 γράφει το θέμα. Δε θα μιλάμε για το ίδιο πράγμα σε 2-3 διαφορετικά τόπικς.

Το θέμα αυτό κλειδώνεται.

Οι δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν εδώ.

c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες