20/06: Εκδήλωση για τον αγώνα τον διοικητικών/οργανισμό

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Εκδήλωση την Παρασκευή 20/6 για τον αγώνα τον διοικητικών/οργανισμό

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 18 Ιουν 2014 6:08 pm

Ρε παιδια το εχω πραγματικη απορια γιατι το θεωρω και μειζων θεμα αν ισχυει (για ολους και οχι για αυτους που υπερβαινουν το ν+2) , ποτε θα υπαρξουν διδακτρα ? Το ακουω χρονια (και πριν μπω πολυτεχνειο) , αλλα ακομα δεν βλεπω τιποτα ... Μπορει καποιος να μου δωσει χειροπιαστο δειγμα της προθεσης/αποφασης και οχι λογια τυπου : "Καλα δεν βλεπεις που παει το πραγμα κτλ." ...
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 18 Ιουν 2014 6:20 pm

-περικοπές σε βιβλία και σε προμήθειες προφανώς απαραίτητες για το μάθημα που άλλοτε τα έδιναν
-μηδαμινή χρηματοδότηση στους φοιτητές από εργαστήρια μέχρι εκπαιδευτικές εκδρομές
-περικοπές σε προσωπικό, ιδιωτικοποίηση φορέων (βλ. εστιατόρια-κυλικεία-καθαρισμός- σύντομα φύλαξη κι έπεται η συνέχεια)

αυτά γι'αρχή που τα είχα πρόχειρα στο μυαλό μου άμα θες μπορούμε να συζητήσουμε κι άλλα
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ntua » Τετ, 18 Ιουν 2014 6:30 pm

Να προσθέσω και εγώ κανά δυο:
-ιδιωτικοποίηση των πάντων για μείωση του όγκου του δημοσίου.
-ευλαβική εφαρμογή της πολιτικής της ευρώπης ώστε να συμβαδίζουμε με τις χώρες του βορρά, τουλάχιστον σε εφαρμοζόμενη πολιτική.
-με βάση το παραπάνω εναρμόνιση του ΕΜΠ με τα αντίστοιχα ευρωπαικά πανεπιστήμια.

Δεν λέω κάτι συγκεκριμένο και ούτε νομίζω μπορεί κάποιος να σου απαντήσει σίγουρα, αλλά προς τα κει φαίνεται να πάει το πράμα!!
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 18 Ιουν 2014 6:46 pm

eX-mc έγραψε:-περικοπές σε βιβλία και σε προμήθειες προφανώς απαραίτητες για το μάθημα που άλλοτε τα έδιναν
-μηδαμινή χρηματοδότηση στους φοιτητές από εργαστήρια μέχρι εκπαιδευτικές εκδρομές
-περικοπές σε προσωπικό, ιδιωτικοποίηση φορέων (βλ. εστιατόρια-κυλικεία-καθαρισμός- σύντομα φύλαξη κι έπεται η συνέχεια)

αυτά γι'αρχή που τα είχα πρόχειρα στο μυαλό μου άμα θες μπορούμε να συζητήσουμε κι άλλα

-Μα ηταν απαραιτητη η μειωση σε ορισμενα βιβλια , αφου πηγαινες και επαιρνες πολλα ακυρα βιβλια (τουλαχιστον σε αλλες σχολες) . Οσο για της προμηθειες θα επρεπε να οριζει η σχολη οτι σε καθε ετος φοιτησης θα παρεχονται μερικα βασικα εργαλεια που ειναι απαραιτητα για φοιτηση .
-Εφοσον υπαρχει κριση και γινονται περικοπες λογικο το βρισκω .
-Δεν βλεπω πως σχετιζεται με την επιβολη διδακτρων .

Παλι δεν βλεπω διδακτρα , αλλα "διδακτρα" ... Τα ιδια μπορεις να πεις και για το σχολειο , αφου δεν σου πληρωνουν εκπαιδευτικες εκδρομες , τα τετραδια κτλ. ... Προσωπικα δεν θεωρω πως τα δημοσια σχολεια εχουν διδακτρα
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τετ, 18 Ιουν 2014 6:58 pm

Σωστά τι να τα κάνουμε τα συγγράμματα των κουλτουριάρηδων καθηγητών. Γκαρούτσους και Ματίνες θέλουμε μπας και περάσουμε κάνα μάθημα.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 18 Ιουν 2014 7:00 pm

TheMaster έγραψε:
eX-mc έγραψε:-περικοπές σε βιβλία και σε προμήθειες προφανώς απαραίτητες για το μάθημα που άλλοτε τα έδιναν

-Μα ηταν απαραιτητη η μειωση σε ορισμενα βιβλια , αφου πηγαινες και επαιρνες πολλα ακυρα βιβλια (τουλαχιστον σε αλλες σχολες) . Οσο για της προμηθειες θα επρεπε να οριζει η σχολη οτι σε καθε ετος φοιτησης θα παρεχονται μερικα βασικα εργαλεια που ειναι απαραιτητα για φοιτηση .

Παλι δεν βλεπω διδακτρα , αλλα "διδακτρα" ... Τα ιδια μπορεις να πεις και για το σχολειο , αφου δεν σου πληρωνουν εκπαιδευτικες εκδρομες , τα τετραδια κτλ. ... Προσωπικα δεν θεωρω πως τα δημοσια σχολεια εχουν διδακτρα

Ρεεε θα με τρελάνεις;;; Έβγαλες συμπέρασμα σε ένα χρόνο πως τα βιβλία που παίρνεις είναι άκυρα;; Και τι μου λες σε άλλες σχολές, οι άλλες σχολές τώρα έχουν εξεταστική εμείς μόνο εδώ ψάχνουμε μια γραμμή ισορροπίας. Τι να ορίσει η σχολή, δουλευόμαστε; Κι αυτά τα όποια παίρναμε πλέον πρέπει να τα διεκδικήσουμε..
Δηλαδή, γι'αυτούς τους κάποιους που καταχράστηκαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, χρηματοδοτήσεις στο ίδρυμα και τις σχολές ή την εξουσία που τους δίνεται θα γίνουν οι περικοπές (χωρίς φυσικά να απομακρύνονται αυτοί) κι εμείς θα λέμε ότι είναι λογικό;
Δε βλέπεις να σχετίζεται με την επιβολή διδάκτρων; Τις προάλλες έτυχε να χρειαστώ να πάω στο pc-lab της σχολής κι ύστερα στη βιβλιοθήκη και το pc-lab του ιδρύματος (γνωστό κι ως linux-lab) στο ΚΗΥ. Αποτέλεσμα κλειστά και τα 3. Η βιβλιοθήκη του πολυτεχνείου είχε ένα χαρτί που έγραφε ότι κλείνει στις 3 το μεσημέρι το ίδιο και το ΚΗΥ. Κι εσύ αυτά δε τα σχετίζεις με την επιβολή διδάκτρων ή την ιδιωτικοποίηση;;
Δηλαδή εντάξει, άλλο να έχεις αμφιβολίες και να θέλεις να ενημερωθείς για το τι γίνεται τόσο καιρό κι άλλο αυτό που γράφεις. Ειλικρινά έχω όλη την καλή διάθεση να συζητήσω με τον καθένα -σχεδόν- αλλά με τέτοιες κουβέντες κι από τόσο «μικρούς» δε ξέρω, βγαίνω από τα ρούχα μου. Με συγχωρείς.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό aoki » Τετ, 18 Ιουν 2014 7:19 pm

gousia έγραψε:
aoki έγραψε:Παιδιά πρέπει να μαζευτούμε όλοι και να συμπαρασταθούμε στους απολυμένους.Πρέπει να αοοφασίσουμε το κλείσιμο της σχολής και εμείς, μη γίνει καμιά στραβή και αρχίσει η εξεταστική τώρα που έχει το Μουντιάλ και το Σεπτέμβριο που θα είμαστε πιο χαλαροί δίνουμε και κανένα μάθημα

Αν ισχυει το ετος εισαγωγης,εχεις βρει δικαιολογια για το ραχατι...Μη σου πω να στησεις και σκηνη στην πυλη.

Δυστηχως για σενα εχω τελειωσει εδω και τρια χρονια!!!!Τα ξαναλεμε σε μια δεκαετια οταν θα εχεις τελειωσει και εσυ γιατι τοτε υπολογιζω να τελειωσουν οι καταληψεις.Αντε γεια!!!
aoki

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τετ, 18 Ιουν 2014 7:35 pm

eX-mc έγραψε:
TheMaster έγραψε:

Ρεεε θα με τρελάνεις;;; Έβγαλες συμπέρασμα σε ένα χρόνο πως τα βιβλία που παίρνεις είναι άκυρα;; Και τι μου λες σε άλλες σχολές, οι άλλες σχολές τώρα έχουν εξεταστική εμείς μόνο εδώ ψάχνουμε μια γραμμή ισορροπίας. Τι να ορίσει η σχολή, δουλευόμαστε; Κι αυτά τα όποια παίρναμε πλέον πρέπει να τα διεκδικήσουμε..
Δηλαδή, γι'αυτούς τους κάποιους που καταχράστηκαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, χρηματοδοτήσεις στο ίδρυμα και τις σχολές ή την εξουσία που τους δίνεται θα γίνουν οι περικοπές (χωρίς φυσικά να απομακρύνονται αυτοί) κι εμείς θα λέμε ότι είναι λογικό;
Δε βλέπεις να σχετίζεται με την επιβολή διδάκτρων; Τις προάλλες έτυχε να χρειαστώ να πάω στο pc-lab της σχολής κι ύστερα στη βιβλιοθήκη και το pc-lab του ιδρύματος (γνωστό κι ως linux-lab) στο ΚΗΥ. Αποτέλεσμα κλειστά και τα 3. Η βιβλιοθήκη του πολυτεχνείου είχε ένα χαρτί που έγραφε ότι κλείνει στις 3 το μεσημέρι το ίδιο και το ΚΗΥ. Κι εσύ αυτά δε τα σχετίζεις με την επιβολή διδάκτρων ή την ιδιωτικοποίηση;;
Δηλαδή εντάξει, άλλο να έχεις αμφιβολίες και να θέλεις να ενημερωθείς για το τι γίνεται τόσο καιρό κι άλλο αυτό που γράφεις. Ειλικρινά έχω όλη την καλή διάθεση να συζητήσω με τον καθένα -σχεδόν- αλλά με τέτοιες κουβέντες κι από τόσο «μικρούς» δε ξέρω, βγαίνω από τα ρούχα μου. Με συγχωρείς.

Ξερεις εχω αδερφια και ξαδερφια που σπουδασαν/ζουν και πολλα απο τα βιβλια που πηραν δεν ανοιχτηκαν καν , καθως η εξεταση και η διδασκαλια του μαθηματος γινονταν αποκλειστηκα απο σημειωσεις των καθηγητων ή ο καθηγητης δηλωνε δυο βιβλια (ή και περισσοτερα) , ενα για το μαθημα -δικο του- και ενα αλλο γραμμενο επισης απο αυτον για να βγαζει επιπλεον χαρτζιλικι (επισης δεν ανεφερα το πολυτεχνειο , αφου δεν ξερω τι γινοταν) ...
Τωρα το οτι υπαρχουν διεφθαρμενοι , υπαρχει ελλειψη χρηματοδοτησης απο το κρατος-οπως γινεται και με τον υπολοιπο δημοσιο- και η μη λειτουργια της βιβλιοθηκης , του PC-lab και του ΚΗΥ (αν και νομιζα οτι οι διοικητικοι που ηταν σε διαθεσιμοτητα δουλευαν και αρα δεν θα επρεπε να υπαρχει θεμα λειτουργιας , για την βιβλιοθηκη τουλαχιστον) πραγματικα δεν ξερω πως μπορουν να συσχετιστουν με την επιβολη διδακτρων ... Μπορει , οντως να εχω εγω το θεμα και να μην το βλεπω-συνδεω (για αυτο δεν με πειραξε το "μικρους" και δεν απαντησα ειρωνικα) ...
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 18 Ιουν 2014 7:48 pm

aoki έγραψε:
gousia έγραψε:
aoki έγραψε:Παιδιά πρέπει να μαζευτούμε όλοι και να συμπαρασταθούμε στους απολυμένους.Πρέπει να αοοφασίσουμε το κλείσιμο της σχολής και εμείς, μη γίνει καμιά στραβή και αρχίσει η εξεταστική τώρα που έχει το Μουντιάλ και το Σεπτέμβριο που θα είμαστε πιο χαλαροί δίνουμε και κανένα μάθημα

Αν ισχυει το ετος εισαγωγης,εχεις βρει δικαιολογια για το ραχατι...Μη σου πω να στησεις και σκηνη στην πυλη.

Δυστηχως για σενα εχω τελειωσει εδω και τρια χρονια!!!!Τα ξαναλεμε σε μια δεκαετια οταν θα εχεις τελειωσει και εσυ γιατι τοτε υπολογιζω να τελειωσουν οι καταληψεις.Αντε γεια!!!

Εχεις τελειωσει εδω και 3 χρονια,αλλα μπαινεις ακομα στο mqn για να ειρωνευτεις.ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ!
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 18 Ιουν 2014 8:03 pm

Δύο πράγματα για να τελειώνουμε με το αναμάσημα των ίδιων ηλιθιοτήτων:
1) Οι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια δε στήριζαν τις κινητοποιήσεις μας (σωστό μέχρι εδώ) είναι οι ίδιοι που έξι μήνες τώρα δουλεύουν εθελοντικά και έκνομα. Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα (ανοιχτές σχολές σάββατα κλπ) για να μη χάσουμε κανένα εξάμηνο. TheMaster: Χειροπιαστό δείγμα που να λέει μέσα τη λέξη δίδακτρα δε θα βρεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Δεν είναι τόσο μαλάκες εκεί στο υπουργείο. Όταν όμως διαβάσεις, που προφανώς δεν το έχεις κάνει, τον Οργανισμό και τους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, τότε θα καταλάβεις, πώς σπρώχνει ουσιαστικά τις σχολές στο να βάλουν δίδακτρα προκειμένου να εξασφαλίσουν πόρους.

2)Για τους φοιτητές οι κινητοποιήσεις, εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να στοχεύουν και στην απόσυρση του Οργανισμού. Που προβλέπει και περνάει δια της πλαγίας οδού ό,τι προέβλεπε ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου

3)Όποιος δεν έχει πρόβλημα με τη δραστικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, με το σκάνδαλο του εν μία νυκτί κουρέματος των αποθεματικών του ΕΜΠ, που έκαναν το ίδρυμα να κόψει παροχές, συγγράμματα, σημειώσεις, εκδρομές κλπ ας βγει να το πει.

4)Όποιος δεν έχει πρόβλημα με την κατάργηση της συνδιοίκησης στο ίδρυμα (ένας φοιτητής τυπικά στο ΣΙ και θεσπίζεται ο "Συνήγορος του φοιτητή", διορισμένος από το ΣΙ που και καλά θα διαμεσολαβεί για να λύνουμε τα προβλήματά μας), με το να μπουν οι επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια (χειραγώγηση γνώσης και έρευνας, ακόμα πιο μικρή κρατική χρηματοδότηση, εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα στο πανεπιστήμιο, "ανταποδοτικές υποτροφίες": δούλεψε στη βιβλιοθήκη για 400€ για να μπορείς να παρακολουθήσεις το εξάμηνο) ή και ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ας βγει να το πει.

Αντί να μας προσάπτετε ό,τι ακριβώς μας προσάπτει το υπουργείο, προσπαθήσετε να απαντήσετε στα παραπάνω.

Όποιος συμφωνεί με τα παραπάνω ας γυρίσει πίσω στην Εκάλη από όπου φύτρωσε, ή στον κωλόβλαχο μικροαστό πατέρα του με τη βίλα στην επαρχία και τη Μερσεντές. Οι υπόλοιποι, που δεν έχουμε λεφτά, θέλουμε να μπορούμε να σπουδάσουμε και του χρόνου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης