17/06: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 17/06: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Παρ, 13 Ιουν 2014 6:38 pm

Nysta έγραψε: Επίσης εσύ δηλαδή συνάδελφε που έχεις την κοινωνική ευαισθησία, πρέπει να είσαι τόσο στα κάγκελα σε κάθε κινητοποίηση, που πλέον κουράστηκες και περιμένεις τους άλλους να σου σταθούν. Όταν έρθει η δική μας ώρα, με τον οργανισμό να φτάνει, και αν οι διοικητικοί σκέφτονται σαν εσένα ξέρεις τι θα πούνε ε; μάλλον ότι δεν τους στηρίξαμε, οπότε να πάρει ο καθένας την ευθύνη του. Και προφανώς έχουν προτεραιότητα άνθρωποι που απειλούνται με απόλυση, καθώς δικές μας διεκδικήσεις είναι απέναντι σε μεταρρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τόσο άρδην τη ζωή μας.

Δεν νομίζω ότι τίθεται τόσο θέμα προτεραιότητας, μιας και οι διοικητικοί τώρα απειλούνται και ζητούν συμπαράσταση ενώ τόσο καιρό δεν τους ενδιέφερε τι συνέβαινε στους άλλους κλάδους. Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα να ήταν ότι ζητούσαν παλιά βοήθεια που δεν είχαν λάβει, απλώς κοίταζαν το συμφέρον τους. Δεν θα υποστηρίξω καν ότι κάτι τέτοιο είναι κατακριτέο, αλλά αν αυτή είναι η στρατηγική σου, τότε δεν πρέπει να παραξενεύεσαι αν μετά δεν συρρέει ο κόσμος για να σε υποστηρίξει.

Προσωπικά μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός ότι δεν λάμβαναν μέρος σε ότι διαδραματιζόταν στη σχολή, μιας και αυτό που συμβαίνει τώρα επηρεάζει πολύ σημαντικά τη ζωή τους όπως ανέφερες, και δεν θεωρώ ότι πρέπει να τείνουμε χείρα βοηθείας μόνο σε άτομα από τα οποία έχουμε ωφεληθεί πρώτα (αν και φυσικά θα ήταν επιπλέον λόγος). Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν λένε έχουμε αυτό το πρόβλημα, θέλουμε τη βοήθειά σας. Αυτό που κάνουν είναι να κλείνουν τη σχολή από μόνοι τους, και να μας αναγκάζουν να δεχθούμε τις συνέπειες χωρίς να μας απευθύνουν καν τον λόγο. Είναι σαν να κάναμε εμείς μια μορφή κατάληψης που θα τους έκανε και να χάσουν τα 50 ευρώ/ημέρα, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Και δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά το βρίσκω πολύ προσβλητικό κάποιος να μην ζητάει τη βοήθειά σου αλλά να σε χρησιμοποιεί ως ασπίδα, ακόμα και αν κανονικά θα ήθελες να τον βοηθήσεις.
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό Kouf » Παρ, 13 Ιουν 2014 7:22 pm

Ας καταλαβουμε οτι ο αγωνας των εργαζομενων και η συμπαρασταση μας σε αυτον, δεν γινεται μονο επειδη απολυονται καποιοι ανθρωποι, αλλα μεσα απο αυτες τις απολυσεις περναει ο πιο αντιδραστικος νομος για το ελληνικο πανεπιστημιο. Η ιδιωτικοποιηση των πανεπιστημιων, τα διδακτρα, το αντιδημοκρατικο πανεπιστημιο, οι εργολαβιες, οι managers και οι διαγραφες φοιτητων θα αποτελεσουν μια καθημερινοτητα αν αυτος ο αγωνας χαθει.
Για το θεο γαμωτο, ας υπερβουμε μια φορα τους εαυτους μας, το μεγαλυτερο διακυβευμα της γεννιας που βρισκεται αυτη τη στιγμη μεσα στα πανεπιστημια ειναι για το αν θα αντισταθει στον μετασχηματισμο του ιδιου του πανεπιστημιου! Τι θα αφησουμε στις επομενες γεννιες και στα παιδια μας, ενα πανεπιστημιο που η γνωση και η παιδεια θα ειναι εμπορευμα;

(Υ.Γ. Οι κυβερνησεις των τελευταιων χρονων απο τοτε που ξεκινησε η κριση, επενδυουν στον ΦΟΒΟ, ολοι φοβομαστε μην χασουμε το εξαμηνο, ολοι φοβομαστε την φτωχοποιηση, τον φασισμο, την καταστολη των μπατσων κτλ. Το ζητημα ειναι να συντονιστουμε, να συνεδριασουμε την Τριτη στην συνελευση, και να αποφασισουμε για το πως θα αναπτυξουμε τις δικες μας αντιστασεις απεναντι στο φοβο, για να προασπισουμε κατι πολυ πιο βαθυ, το πανεπιστημιο των αναγκων μας, και οχι το πανεπιστημιο του κερδους!)
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό giorikas » Παρ, 13 Ιουν 2014 8:07 pm

ScepticEngineer και εσυ αλλα κ αλλοι συναδελφοι, οπως και γω για να μην κρυβομαστε, φοβομαστε παρα πολυ να μην χαθει το εξαμηνο (για να σου μιλησω προσωπικα, αν χαθει αυτο το εξαμηνο θα μαι σε ιδιαιτερα δυσχερη θεση) και γι αυτο, για να μαι απολυτα ειλικρινης μαζι σου, ειμαι διχασμενος αυτη τη φορα. Γιατι απο τη μια συντελεται μια καταφορη αδικια απο πλευρας της κυβερνησης προς τους εργαζομενους του ΕΜΠ, με την αδιαντροπη αθετηση ολων των συμφωνιων, απο την αλλη , κοιτω κ λιγο τον εαυτο μου (ναι θα με κατηγορησετε ισως πολλοι για ωφελιμισμο, αλλα να μαστε ειλικρινεις, οι περισσοτεροι το κανουμε συνειδητα η ασυνειδητα) και βλεπω πως η απωλεια του εξαμηνου θα ναι καταστροφικη και γι αυτο και βρισκομαι σενα μεγαλο διλημμα...
ΟΜΩΣ, ακομα και ετσι, πιστευω πως τα βαζεις με το ευκολο θυμα, τους εργαζομενους που κλεινουν τη σχολη και θα σε κανουν ετσι να χασεις το εξαμηνο... Δεν θα χασεις εξαμηνο, ακομα και χρονο οταν οι καθηγητες, για λογους για μενα αδιανοητους σ εμποδιζουν να συμμετασχεις στην χαριστικη αν δεν χρωστας μοναχα 3 κ κατω μαθηματα κ με τελειωμενη διπλωματικη, οταν ολες οι αλλες σχολες εφαρμοζουν πιο ευνοικες συνθηκες? Δεν θα χασεις πολυτιμο χρονο οταν μειωθουν κι αλλο τα ατομα της γραμματειας με τις απολυσεις κ θα αργουν κι αλλο να βγουν τα μαθηματα που χρωστας για πτυχιο? Αυτα τα λεω γιατι θεωρω πως υπαρχουν πολλα αλλα εμποδια που θα σε εμποδισουν να τελειωσεις εγκαιρα τις σπουδες σου περα απο τις απεργιες, αλλα δεν τα βαζεις μαζι τους γιατι ειναι πολυ πιο δυσεπιλυτα, οποτε τα βαζεις μοναχα με τα πιο ανωδυνα προβληματα (και απο αυτο δεν εξαιρω τον εαυτο μου)
οσον αφορα το αν μας εχουν συμπαρασταθει ποτε οι διοικητικοι, η δικη μου γνωμη ειναι πως δεν το καναν ποτε, αντιθετως σαν συλλογος ( οχι ατομικα γιατι εχω συναντησει πολλα εξυπηρετικα ατομα) υπηρξε α-πα-ρα-δε-κτα απων.... ομως δεν θεωρω οτι εισαι δικαιος οταν φερεσαι αδικα σ αυτον που σε αδικησε... και η γνωμη μου ειναι οτι αυτη τη στιγμη οι διοικητικοι ειναι αδικημενοι...
giorikas

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 13 Ιουν 2014 8:16 pm

amfisvitias έγραψε:Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν λένε έχουμε αυτό το πρόβλημα, θέλουμε τη βοήθειά σας. Αυτό που κάνουν είναι να κλείνουν τη σχολή από μόνοι τους, και να μας αναγκάζουν να δεχθούμε τις συνέπειες χωρίς να μας απευθύνουν καν τον λόγο. Είναι σαν να κάναμε εμείς μια μορφή κατάληψης που θα τους έκανε και να χάσουν τα 50 ευρώ/ημέρα, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Και δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά το βρίσκω πολύ προσβλητικό κάποιος να μην ζητάει τη βοήθειά σου αλλά να σε χρησιμοποιεί ως ασπίδα, ακόμα και αν κανονικά θα ήθελες να τον βοηθήσεις.

:thumbup:

Προσωπικά θεωρώ αυτό που γίνεται εντελώς αντιδημοκρατικό. Για να μπορούσε να κλείσει το πολυτεχνείο, θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ανάλογες αποφάσεις από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (δηλαδή και καθηγητές, φοιτητές). Αλλιώς να μας πουν να πηγαίνουμε και μεις να ψηφίζουμε στις συνελεύσεις τους, μιας και οι αποφάσεις τους διακινδυνεύουν το δικό μας εξάμηνο. Ειδικά οι αρχισυνδικαλιστές που ήταν σήμερα στις πύλες ήταν εριστικοί με τους φοιτητές αντί να κάτσουν να συνομιλήσουν καλά καλά (υπήρξαν και αίματα) και φάνηκε ότι δεν υπήρχε αρκετή συμμετοχή εκ μέρους των διοικητικών για πρώτη μέρα, δηλαδή το πρωί κατά τις 9 άντε να ήταν καμιά 20αριά άτομα στην πύλη Ζωγράφου.
Επίσης η περιφρούρηση που γίνεται για λόγους ασφαλείας και καλά είναι εντελώς προσχηματική. Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται για να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα (μεγάλο κακό...). Οι κλέφτες ανετότατα μπαίνουν από το γνωστό σπασμένο κάγκελο, από τις εστίες (που δεν μπορούν να κλείσουν) κλπ κλπ. Η καλύτερη λύση είναι μία: Φέρνεις έναν σκύλο και κάνεις τον "περιπατητή", μιας και αυτοί μπαίνουν άνετα από τις πύλες χωρίς να δίνουν εξήγηση σε κανέναν ;) (λύση κλεμμένη από συμφοιτήτρια :-))
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 13 Ιουν 2014 9:46 pm

Lost.in.Athens έγραψε: Ειδικά οι αρχισυνδικαλιστές που ήταν σήμερα στις πύλες ήταν εριστικοί με τους φοιτητές αντί να κάτσουν να συνομιλήσουν καλά καλά (υπήρξαν και αίματα)

Ψέμα νούμερο 1. Ως επί το πλείστον ήρθαν σήμερα συμφοιτητές μας από τα μιρκότερα έτη. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί τους, τους δώσαμε κείμενα κ.ο.κ. Ξύλο και τσακωμός δεν έπεσε με φοιτητές, ούτε καν με τους ΔΑΠίτες που έσκαγαν σε ανύποπτο χρόνο για να δημιουργούν κλίμα στους συμφοιτητές τους "τι πράγματα είναι αυτά; Δεν ντρέπονται;" και τα συναφή.

Lost.in.Athens έγραψε: και φάνηκε ότι δεν υπήρχε αρκετή συμμετοχή εκ μέρους των διοικητικών για πρώτη μέρα, δηλαδή το πρωί κατά τις 9 άντε να ήταν καμιά 20αριά άτομα στην πύλη Ζωγράφου.

Ψέμα νούμερο 2. Οι βάρδιες είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο βράδυ, καθόλη τη διάρκειά του, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπήρχαν πολλοί και στην πύλη κατεχάκη. Κατά τις 9 σε καμία περίπτωση δεν ήταν μόνο 20 άτομα.

Lost.in.Athens έγραψε:Επίσης η περιφρούρηση που γίνεται για λόγους ασφαλείας και καλά είναι εντελώς προσχηματική. Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται για να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα (μεγάλο κακό...). Οι κλέφτες ανετότατα μπαίνουν από το γνωστό σπασμένο κάγκελο, από τις εστίες (που δεν μπορούν να κλείσουν) κλπ κλπ. Η καλύτερη λύση είναι μία: Φέρνεις έναν σκύλο και κάνεις τον "περιπατητή", μιας και αυτοί μπαίνουν άνετα από τις πύλες χωρίς να δίνουν εξήγηση σε κανέναν ;)

Ψέμμα νούμερο 3. "Η περιφρούρηση γίνεται προσχηματικά για να μη γίνουν μαθήματα"
Αυτό πες το στους εργαζόμενους που έφαγαν μερικές ξώφαλτσες σήμερα από έναν "περίεργο" που σώνει και ντε ήθελε να κόψει βόλτες στο πολυτεχνείο και δεν του το επέτρεπαν.
Για το καγκελάκι που λες, φύλακες κυκλοφορούν συνέχεια με τα τζιπ μέσα στο πολυτεχνείο.
Η περιφρούρηση είναι αυτονόητο γιατί γίνεται σε μια απεργεία και σίγουρα όχι για να χάσει το μάθημά του ο κακόμοιρος ο φοιτητής.

Και κλείνοντας: Αν κάποιος που είναι κατά της απεργίας νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για αυτό, δε χρειάζεται να το κάνει πετώντας λάσπη στην απεργία. Ο τίτλος του κειμένου που ανεβάσαμε ως Εγκέλαδος δεν είναι τυχαίος. "Δυο κόσμοι συγκρούονται". Ο καθένας ας πάρει θέση.... ανερυθρίαστα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 13 Ιουν 2014 9:55 pm

OxYdO έγραψε:Αυτό πες το στους εργαζόμενους που έφαγαν μερικές ξώφαλτσες σήμερα από έναν "περίεργο" που σώνει και ντε ήθελε να κόψει βόλτες στο πολυτεχνείο και δεν του το επέτρεπαν.

Νομίζω αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό:
OxYdO έγραψε:Ψέμα νούμερο 1. Ως επί το πλείστον ήρθαν σήμερα συμφοιτητές μας από τα μιρκότερα έτη. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί τους, τους δώσαμε κείμενα κ.ο.κ. Ξύλο και τσακωμός δεν έπεσε με φοιτητές, ούτε καν με τους ΔΑΠίτες που έσκαγαν σε ανύποπτο χρόνο για να δημιουργούν κλίμα στους συμφοιτητές τους "τι πράγματα είναι αυτά; Δεν ντρέπονται;" και τα συναφή.

Φοιτητής ήθελε να μπει μέσα και τις έφαγε κανονικά. Είδα τα αίματα με τα μάτια μου. Δεν λέω ότι δεν ήθελε να μπει με τσαμπουκά και γω παλιότερα έτσι με τσαμπουκά ήθελα να μπαίνω γιατί θεωρώ τις περιφρουρήσεις αυτές ιδιαίτερα αντιδημοκρατικές, ιδιαίτερα όταν εμποδίζουν φοιτητές να μπουν στο πολυτεχνείο και αφήνουν "περιπατητές"

OxYdO έγραψε:Ψέμα νούμερο 2. Οι βάρδιες είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο βράδυ, καθόλη τη διάρκειά του, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπήρχαν πολλοί και στην πύλη κατεχάκη. Κατά τις 9 σε καμία περίπτωση δεν ήταν μόνο 20 άτομα.

Εκεί ήμουν στις 9. 20 διοικητικοί στην πύλη Ζωγράφου και πολλούς λέω. Μπορεί ο συγκεκριμένος αρχισυνδικαλιστής με τις άγριες διαθέσεις να έκανε μπούγιο και να φαίνονταν για περισσότερους, τι να πω.

OxYdO έγραψε:Για το καγκελάκι που λες, φύλακες κυκλοφορούν συνέχεια με τα τζιπ μέσα στο πολυτεχνείο.

Εδώ λέμε ότι κυκλοφορούν ανενόχλητοι "περιπατητές" με σκύλους. Προσωπικά σήμερα μπήκα από το καγκελάκι και βγήκα χωρίς να είναι κανείς τριγύρω. Και έκοψα και βόλτα μέσα στο πολυτεχνείο.

OxYdO έγραψε:Η περιφρούρηση είναι αυτονόητο γιατί γίνεται σε μια απεργεία και σίγουρα όχι για να χάσει το μάθημά του ο κακόμοιρος ο φοιτητής.

Για ποιον λόγο γίνεται επειδή δεν ξέρω;

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι έχουν άδικο που απεργούν, έχουν άδικο στον τρόπο που απεργούν.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 13 Ιουν 2014 10:00 pm

@giorikas

Εγω ημουν διχασμενος την πρωτη φορα λογω ελλειψης πληροφορησης. Εψαξα, εμαθα, και παροτι ολος ο προγραμματισμος μου για τη χρονια βγηκε off λογω των καταληψεων, συναισθανθηκα την αδικια και δεν "τα πηρα" με τους διοικητικους. Καταπια το γεγονος οτι θα μου βγαινε ο πατος. Τωρα ομως ειναι αλλιως. Δεν γινεται να μην τους καιγεται καρφακι για τους φοιτητες. Οπως εχω πει αλλες 100 φορες δεν εχω κανενα προβλημα με την απεργια των διοικητικων (κατι που ειναι αλλωστε και αναφαιρετο, συνταγματικα κατοχυρωμενα δικαιωμα τους). Εχω προβλημα με το ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟ κλεισιμο του ΕΜΠ, στο οποιο αν και ειμαστε και εμεις αμεσα ενδιαφερομενοι δεν ειχαμε ΚΑΝΕΝΑ λογο. Για την καταχρηση εξουσιας των καθηγητων, την απαραδεκτη σταση στους επι πτυχιω και τα λοιπα προβληματα που ολοι γνωριζουμε, εχουμε λογο μεσα απο το Φοιτ. Συλλογο. Για αυτο που γινεται τωρα ειμαστε αποκλεισμενοι απο την ληψη αποφασεων.

Και για τελευταια φορα. ΔΕΝ εχω θεμα ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Με την καταχρηστικη και αντιδημοκρατικη ΚΑΤΑΛΗΨΗ και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΕΜΠ εχω θεμα. Δεν τα βαζω με τους διοικητικους επειδη απεργουν. Τα βαζω μαζι τους γιατι με ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ χωρις να τους εχω δωσει το δικαιωμα. Οποιος δεν μπορει να το καταλαβει αυτο μετα απο 4-5 ποσταρισματα μου εχει προβλημα κατανοησης.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό Black » Παρ, 13 Ιουν 2014 10:50 pm

Ρε παιδιά μιλάμε σοβαρά τώρα; Δείρανε συμφοιτητή μας;
nulla dies sine linea
Black

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Παρ, 13 Ιουν 2014 10:55 pm

Black έγραψε:Ρε παιδιά μιλάμε σοβαρά τώρα; Δείρανε συμφοιτητή μας;

Περιμενεις οτι θα βγαλεις ακρη μεσα απο το mqn? Οι μισοι θα σου πουνε οτι ηταν καποιος "περιεργος" και οι αλλοι μισοι οτι ηταν φοιτητης...
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Παρ, 13 Ιουν 2014 10:56 pm

Φοιτητής ήταν 100%, για την ακρίβεια συμφοιτητής μου στο μεταπτυχιακό
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης