Αντιφασιστική πρωτοβουλία ΕΜΠ

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Αντιφασιστική πρωτοβουλία ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 20 Νοέμ 2012 8:34 pm

@apo7
Μη μου καταλογίζεις πράγματα που δεν είπα. Άλλο πράγμα ο ισραηλίτικος λαός και άλλο το κράτος του που πραγματικά ''κατασκευάστηκε'' σε εκείνη την περιοχή από τους ιμπεριαλιστές για να μπορούν να ελέγχουν γεωπολιτικά την ευρύτερη περιοχή (λόγω πετρελαίων, αντιπαράθεσης με εσσδ κ.α.). Και οι ισραηλινοί πράγματι σαν λαός αντιστέκονται στη ναζιστική πολιτική του ίδιου του κράτους τους....Είναι αξιοσημείωτο πόσοι νέοι Ισραηλίτες γίνονται αρνητές στράτευσης για να μην μετέχουν στη γενοκτονία των παλαιστινίων. Και ισχυρό εργατικό κίνημα υπάρχει πράγματι στο Ισραήλ...Εγώ δεν είπα που θενά οτι πρέπει να εξαφανιστούν οι Εβραίοι από την περιοχή....Αλλά άλλο ο λαός και άλλο το κράτος-μαντρόσκυλο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων....

@ΟχΥdo
Τι ακριβώς έχασα??? Γίνε πιο συγκεκριμένος....Εδώ σε λίγο καιρό μπορεί να διαγράψουν ακόμα και τον Λαφαζάνη και εσύ μου λες οτι το έχασα?
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 20 Νοέμ 2012 8:45 pm

Reporter έγραψε:@ΟχΥdo
Τι ακριβώς έχασα??? Γίνε πιο συγκεκριμένος....Εδώ σε λίγο καιρό μπορεί να διαγράψουν ακόμα και τον Λαφαζάνη και εσύ μου λες οτι το έχασα?

Η ριζοσπαστικότητα στο συριζα δεν είναι στοιχείο μόνο ορισμένων πολιτευτών... και σίγουρα δεν την εκφράζει κατ αποκλειστικότητα ο Λάφα. υπάρχει κάτι που λέγεται βάση!

@bandal
Το βρήκα!! Οι από πάνω είναι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ενώ οι από κάτω ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 20 Νοέμ 2012 8:52 pm

Όπως και να'χει πάντως, αν θεωρούμε ότι μια ενδοαριστερή αντιπαράθεση είναι σημαντικότερη από την αντιφασιστική πρωτοβουλία (την οποία και αφορά το τόπικ) τότε με γειά μας!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 20 Νοέμ 2012 8:54 pm

OxYdO έγραψε:
Reporter έγραψε:@ΟχΥdo

Η ριζοσπαστικότητα στο συριζα δεν είναι στοιχείο μόνο ορισμένων πολιτευτών... και σίγουρα δεν την εκφράζει κατ αποκλειστικότητα ο Λάφα. υπάρχει κάτι που λέγεται βάση!

Ναι ακριβώς...Αυτή τη βάση που την έχουν αφήσει άναυδη με τις κωλοτούμπες τους και εκεί που το 2008 ήταν έτοιμη να σπάσει τζάμια, τώρα με γραμμή δεν της επιτρέπουν να πάει ούτε μέχρι την Ισραηλινή πρεσβεία....Ούτε μία συνιστώσα δεν ξέφυγε....
Κατ εμέ ούτε ο Λάφα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση , αλλά ακούγεται οτι ακόμα και αυτόν μπορεί να διαγράψουν άμα χρειαστεί στο δρόμο για την κυβέρνηση....Τριγμοί θα υπάρξουν σίγουρα...Εγώ δεν υποτιμώ τη βάση του συ.ριζ.α ....Αλλά αυτό που τελικά θα γίνει ειναι να απογοητευτούν όσοι τρέφουν ελπίδες και να πάνε οριστικά στον καναπέ τους ή στο παγκάκι τους (γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν)
Reporter

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τρί, 20 Νοέμ 2012 8:58 pm

lybe33 έγραψε:
1)Τώρα, γιατί η αντιστασιακή βία δεν είναι φασισμός εγώ το βλέπω ως εξής: Δε στρέφεται ενάντια στους πιο αδύναμους της κοινωνίας (μετανάστες, ομοφυλόφιλους, οροθετικές, κτλ.) αλλά στους "από πάνω"!

2)Προσωπικά, να βαφτίζουμε φασισμό γενικά τη βία το θεωρώ ανιστόρητο και άδικο. Εκτός εαν (ξέρω γω) θεωρούμε ότι οι ρουκέτες των Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ είναι φασιστική βία (κι αυτοί την άποψή τους θέλουν να "επιβάλλουν")...

3)Υ.Γ. Πες την αλήθεια, δε διάβασες καν το κείμενο.

1) Τί σημαίνει το "από πάνω". Στην ουσία, οι δημοκρατικοί αγώνες, αιώνες τώρα έχουν γίνει για την ελευθερία και το δικαίωμα στο λόγο, το διάλογο κ.ο.κ. καθώς και την ίση μεταχείριση με νομικό υπόβαθρο. Το αν κάποιος είναι "από πάνω" ή "από κάτω" είναι κάτι εντελώς αυθαίρετο (ας πούμε, εγώ πιστεύω ότι είσαι από πάνω μου οπότε "δώσε") και συνεπώς η έκφραση της αντίδρασης είναι φασιστική εις διπλούν κατά τη γνώμη μου. Και γιατί δε τον ρίχνεις (το δεύτερο ενικό δεν αναφέρεται σε σένα) από εκεί που είναι (εφόσον αυτό στοχεύεις) με νόμιμα, δημοκρατικά, πνευματικά, αντι-πιθηκικά μέσα και γιατί η βάση των ενεργειών σου είναι ότι αυτός είναι "από πάνω" και -σε κάποια λογική και φιλοσοφία- αυτομάτως άδικα.

2) Αν χτυπηθούμε στη σχολή επειδή διαφωνούμε σε κάτι, εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με μία πολεμική σύγκρουση; Είναι τελείως άλλα τα μεγέθη και οι επιδιώξεις. Αν αρχίσω να επιτίθεμαι (σωματικά κυρίως) σε άτομα που διαφωνώ είμαι φασίστας, κατά τη δική μου άποψη.

3) Το κείμενο το διάβασα σήμερα στη σχολή που μοιράστηκε
ksiv

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τρί, 20 Νοέμ 2012 9:01 pm

Το κρατος του Ισραηλ σου εξηγησα και πριν με την ιστορικη αναδρομη δεν το κατασκευασαν απ'το μηδεν οι "ιμπεριαλιστες". Οι Εβραιοι απ'τις αρχες του 1900 μαζευονταν στην Παλαιστινη με σκοπο να φτιαξουν κρατος, κι απ'το 1930 μαλιστα ερχονταν ωρες ωρες σε συγκρουση με τους Βρετανους γι'αυτο το θεμα, με την ισχυρη εβραικη ενοπλη φρουρα Χαγκανα. Η ιδρυση του κρατους του Ισραηλ το 1948 ηταν εργο αυτων των εποικων, καθως και του παγκοσμιου εβραικου σιωνισμου, που καταφερε με πολλους αγωνες (και χρησιμοποιωντας και υπερβαλλοντας για τα παθηματα των εβραιων στον Β'ΠΠ δημιουργωντας την υπερπαραγωγη "Το ολοκαυτωμα") να δημιουργησει συμπαθεια για το εβραϊκο ζητημα. Οι ισχυροι τοτε (ΗΠΑ, Αγγλια) δεχτηκαν την ιδρυση του Ισραηλ, αλλα οχι ως μαντροσκυλο στην περιοχη που ηταν τοτε καθαρα δικη τους. Το Ιρακ ηταν Βρετανικο προτεκτορατο, το Ιραν πιονι των αγγλικων συμφεροντων και η Σαουδικη Αραβια ο πιο πιστος συμμαχος της Αμερικης. Αντιθετα ο αντιδυτικισμος των αραβων της περιοχης ειχε ως αφετηρια αυτο το γεγονος.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν και οι δυτικοι δεχτηκαν να υπαρξει το Ισραηλ (μετα και απο πολυ πιεση απο τα εβραικα λομπι), η ιδρυση του κρατους τους ειναι κατορθωμα των ιδιων των Εβραιων, κι αυτο πρεπει να τους το αναγνωρισουμε.

Οσο για το "κακο" κρατος που αντιμετωπιζει χωρις οικτο τις τρομοκρατικες οργανωσεις που βομβαρδιζουν με ρουκετες την πρωτευουσα του, Τελ Αβιδ, και καταφερε με την πυγμη του να επιβιωσει τοσα χρονια περικυκλωμενο απο εκατομυρια ανθρωπους που το μισουν, και να εξασφαλιζει τα δικαιωματα των πολιτων του και να τους επιτρεψει ακομα και να διαμαρτυρονται για την (αναγκαια κατ'εμε) βια του - διαμαρτυριες που οι φιλοι σου οι αραβες θα πνιγανε στο αιμα-, μακαρι κι η Ελλαδα να ηταν τοσο "κακο" κρατος.
apo7

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 20 Νοέμ 2012 9:12 pm

@apo7
Υπήρχε αναμφισβήτητα μια σύμπλευση του σιωνισμού με τους ιμπεριαλιστές της δύσης, οι οποίοι δεν δέχθηκαν απλά αλλά έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να φτιαχτεί αυτό το κράτος με αυτά τα χαρακτηριστικά....Δεν είπα εγώ οτι μια ωραία πρωϊα μαζέψαν μερικές χιλιάδες ραββίνους και τους πήγαν εκεί....
Αλλά θα μπορούσε πχ να φτιαχτεί μία χαλαρή ομοσπονδία Αράβων και Ισραηλινών. Γιατί δεν έγινε? Γιατί η χαλαρή ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του μαντρόσκυλου στην περιοχή.....Και ό,τι έχει κατακτήσει ο ισραηλίτικος λαός με τους αγώνες του δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τα δικαιώματα των φίλων μου των Αράβων.... :lol:
Reporter

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 20 Νοέμ 2012 9:16 pm

@ A-nik-i
Τη σχέση εκμετάλλευσης των "κατω" απο τους "πανω" την παραβλέπεις δηλαδή? σε καπιταλιστική κοινωνία ζεις! Πώς γίνεται να λες ότι το "από πάνω" είναι κάτι το αυθαίρετο? Η εκμελλευση υπάρχει και είναι συγκεκριμένη!

επίσης, το "νόμιμο" έχει συγκεκριμένο ταξικό πρόσημο. Δεν είμαστε με την αστική νομιμότητα!!!!!!!!
Το θέμα είναι να μην υιοθετείς τη βία ως πρακτική, αλλά και να έχεις το θάρρος να μην την καταδικάζεις a priori μόνο και μόνο επειδή είναι βία!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 20 Νοέμ 2012 9:35 pm

<Μας γέννησε και μας μάνα δεν είμαστε κατσαρίδες>
Τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου κοινοτήτων μεταναστών, με στόχο να έχουν ενιαία φωνή και δράση, ανακοίνωσαν σήμερα μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Όπως δήλωσε ο Κούρδος Σέιτ Αλντογκάν, το όργανο αυτό θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών και τρεις αφρικανικές οργανώσεις.

Επιδιώκουν, όπως αναφέρθηκε, «να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι' αυτούς». Επίσης, δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι νόμιμο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

«Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» είπε ο κ. Αλντογκάν και κάλεσε «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν».

«Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, αποδίδονται στους μετανάστες.

«Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μιλούν για τους μετανάστες, σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».

Ο Σέιτ Αλντογκάν αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις εις βάρος της, για επιθέσεις εναντίον μεταναστών, και η πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα».

«Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στο δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» είπε.

Έκανε λόγο, επίσης, για έλλειψη πολιτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, για μη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, για ύπαρξη κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το ζήτημα «άδειες παραμονής», για εκμετάλλευση των μεταναστών που εργάζονται, για απόκρυψη της ουσιαστικής συμβολής των μεταναστών σε διάφορες φάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

«Ζω 27 χρόνια στην Ελλάδα, έχω κάνει, εδώ και 12 χρόνια, αίτηση για ιθαγένεια και δεν έχω πάρει ούτε μία απάντηση» είπε, αναφερόμενος στη δική του εμπειρία.

Η Άουα Σάνκο, εκπρόσωπος των Αφρικανών γυναικών, στάθηκε ιδιαίτερα στο νόμο 3838/2010 για την παροχή ιθαγένειας και υποστήριξε ότι ήταν μια αρχή, ένας πολύτιμος νόμος που δεν θα έπρεπε να καταργηθεί.

«Ο τελευταίος καιρός είναι δύσκολος για όλους, αλλά παρουσιάζονται ως φταίχτες οι μετανάστες. Γίνονται ρατσιστικές πράξεις. Υπάρχει ξενοφοβία» πρόσθεσε.

«Οι μετανάστες δεν είναι πηγή του κακού» δήλωσε και ο Νικόδημος Κίνιουα από την οργάνωση μεταναστών ASANTE, που ζει από το 1985 στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκε ο νόμος για την ελληνική ιθαγένεια, οι αλλαγές που ακούγεται ότι ετοιμάζονται και που «οδηγούν σε περισσότερους αποκλεισμούς».

Ο Αζαρ Τσάκο, Κούρδος από τη Συρία, είπε ότι πριν από δύο χρόνια πολλοί συμπατριώτες του ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ο πόλεμος που ξέσπασε στην πατρίδα του τους κράτησε εδώ.

Επίσης, κατήγγειλε ότι την τελευταία περίοδο, πολλοί μετανάστες που εργάζονταν στην Ελλάδα κανονικά, δεν μπορούν να πάρουν τα ένσημά τους, γιατί οι εργοδότες τους δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους.

Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κανελλοπούλου, που υποσχέθηκαν στήριξη και συνεργασία με το νέο όργανο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.
http://www.protothema.gr/greece/article ... mnt_710103
Για συνδυασμό με τα λεγόμενα.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες