Gerber έγραψε:Το πανεπιστήμιο είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοιχτό!
και οταν εχει τρυπες κανεις ελευθερη πτωση;;!!

Gerber έγραψε:Το πανεπιστήμιο είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοιχτό!
Lost.in.Athens έγραψε:Αν το πλαίσιο είχε πολιτικές τοποθετήσεις προφανώς δεν θα τους κάλυπτε όμως όλους...
Έστω δηλαδή ότι εγώ συμφωνώ με το νόμο κατά ένα 80% (δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια). Αν το πλαίσιο που κατέβαινε έλεγε ότι διαφωνεί κάθετα με το νόμο, αλλά διαφωνεί εξίσου και με την κατάληψη, εμένα δεν θα με εξέφραζε, οπότε δεν θα το ψήφιζα, οπότε θα πήγαινε άπατο, γιατί αν αυτοί που δεν θέλουν κατάληψη επιμεριστούν σε 10 πλαίσια, ε είναι λογικό πως δεν θα έχει κανένα καμία ελπίδα μπροστά στα κομματικά πλαίσια, που συνενώνονται κι όλας! Αν είναι να κατεβούν λοιπόν αυτά τα 10 πλαίσια χωριστά και τη στιγμή της ψηφοφορίας να ειπωθεί ότι θα μετρήσουν μαζί οι ψήφοι τους! Το οποίο όμως δεν έχει στην ουσία κανένα απολύτως νόημα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει δεδομένων των συνθηκών των συνελεύσεων!!! Είναι λίγο υποκριτικό να νομίζουμε ότι αν ένα ανεξάρτητο πλαίσιο είχε και σαφές πολιτικό περιεχόμενο, θα τους κάλυπτε όλους και θα είχε ελπίδα μπροστά στα άλλα! 'Οποιος ενοχλείται λοιπόν τόσο πολύ από την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου, έστω και χρησιμοθηρικά για να βγούμε από το τέλμα της κατάληψης, και προτιμά να ψηφίσει τα κομματικοποιημένα πλαίσια, ας το κάνει!
merde_conserve έγραψε:δεν γινεται να κατεβει τετοιο ανοιχτο πλαισιο, τουλαχιστον ΟΧΙ ετσι!
Κατ'αρχάς, μια χαρά γίνεται να κατέβουν όλα, γιατί ΓΣ έχουμε, ένα ελεύθερο αμεσοδημοκρατικό όργανο στο οποίο ο καθένας κατεβάζει ό,τι θέλει (ακόμα και αν διαφωνείς κάθετα με αυτό). Και γω άμα γουστάρω μπορώ να κατεβάσω σκληρό πλαίσιο "Αννούλα" υπέρ του νόμου αλλά κατά του καπιταλισμού και του ελεύθερου πετάγματος περιστεριών πάνω από τις ταράτσες (θέματα συναφη με αυτά που συζητιούνται σε μία νορμάλ ΓΣ), κανείς δε νομίζω να με εμποδίσει.
morisson έγραψε:Υ.Γ. Ο όρος "ανεξάρτητος" είναι φύση αδόκιμος πιστεύω για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί ταυτόχρονα δημιουργεί και την αντίθετη έννοια του εξαρτημένου, που θυμίζει κάτι σε ναρκωτικάΚανείς μας δεν είναι ανεξάρτητος.
morisson έγραψε:Όλοι έχουμε τις απόψεις μας, διαμορφωμένες απο τους πυλώνες κοινωνικοποίησης, και όλοι με την καθημερινή μας στάση ασκούμε πολιτική.Ανένταχτος ίσως...
Lost.in.Athens έγραψε:Αν το πλαίσιο είχε πολιτικές τοποθετήσεις προφανώς δεν θα τους κάλυπτε όμως όλους...
Είναι λίγο υποκριτικό να νομίζουμε ότι αν ένα ανεξάρτητο πλαίσιο είχε και σαφές πολιτικό περιεχόμενο, θα τους κάλυπτε όλους και θα είχε ελπίδα μπροστά στα άλλα! 'Οποιος ενοχλείται λοιπόν τόσο πολύ από την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου, έστω και χρησιμοθηρικά για να βγούμε από το τέλμα της κατάληψης, και προτιμά να ψηφίσει τα κομματικοποιημένα πλαίσια, ας το κάνει!
ένα ανεξάρτητο πλαίσιο που να στηρίζει το τέλος της κατάληψης της σχολής μας και την έναρξη της εξεταστικής περιόδου το νωρίτερο δυνατόν.
Λοιπόν, αν θυμάμαι καλά το "αγωνιστικό πλαίσιο" το ψήφισαν 200 άτομα.Δηλαδή αρκετοί μη-"οργανωμένοι".Την επόμενη μέρα στο συντονιστικό ήμασταν max 30 άτομα και ίσως μόνο 2 δεν ανήκαμε σε παρατάξεις.Εκεί που έπρεπε να έρθουν οι φοιτητές και να πάρουν τον λόγο, να τον απαιτήσουν και με μια στάση όχι σφιχτόκωλη και αγύριστου κεφαλιού, αλλά με διάθεση συζήτησης πάνω στο φλέγον.Μετά παραπονιούνται που μια παρέα τους "καπελώνει".
Επίσης για το θέμα της κατάληψης.Οι καταλήψεις την συγκεκριμένη περίοδο έχουν νόημα μόνο αν είναι μεγάλες.Η ίδια η ουσία της κατάληψης δεν είναι ψηφίζουμε 200 άτομα το πλαίσιο που την προτείνει και μετά τα 15-20 άτομα που μένουμε μέσα το ρίχνουμε στις ταινίες.Αυτό είναι μια παρωδία και αν γίνεται αυτό, φταίνε πρώτα αυτοί που αδιαφορούν.
paktomenos έγραψε:Λοιπόν, αν θυμάμαι καλά το "αγωνιστικό πλαίσιο" το ψήφισαν 200 άτομα.Δηλαδή αρκετοί μη-"οργανωμένοι".Την επόμενη μέρα στο συντονιστικό ήμασταν max 30 άτομα και ίσως μόνο 2 δεν ανήκαμε σε παρατάξεις.Επίσης για το θέμα της κατάληψης.Οι καταλήψεις την συγκεκριμένη περίοδο έχουν νόημα μόνο αν είναι μεγάλες.Η ίδια η ουσία της κατάληψης δεν είναι ψηφίζουμε 200 άτομα το πλαίσιο που την προτείνει και μετά τα 15-20 άτομα που μένουμε μέσα το ρίχνουμε στις ταινίες.Αυτό είναι μια παρωδία και αν γίνεται αυτό, φταίνε πρώτα αυτοί που αδιαφορούν.Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η θέση "θέλω ανοιχτή σχολή" δεν μπορεί να γίνει σεβαστή γιατί όχι μόνο στερείται νοήματος αλλά και επιχειρημάτων και ως εκ τούτου καταντάει δογματική.
@Aposvolomenos
Αυτός ο ορισμός που δίνεις είναι για το "αυτόνομος".
Θα ήταν ωραίο να μας πουν οι "ανεξάρτητοι"-δηλαδή πλήρως εξαρτημένοι- "συνάδελφοι"
@inge (τώρα το είδα)
Ας το ξαναπούμε:Το πλαίσιο των δήθεν ανεξάρτητων είναι καθαρά πολιτικό, άσχετα που δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο(ακούς 3?).Εδώ ο Lost σχεδόν λέει ότι συμφωνεί με το νόμο.Το πλαίσιο είναι ένα πλαίσιο που θα κατέβαζε μια uber ΠΑΣΠ, αφού όχι μόνο θέλει ανοιχτές σχολές και στα κρυφά είναι και με τον νόμο, αλλά δεν το συζητά κιόλας!!Σαν τα μικρά παιδιά που δε πα να τους λες ό,τι θες, "Ο μπαμπάς μου είναι ο πιο δυνατός μπαμπάς του κόσμου".(και που έχει σχέση με τις δικές μας περιπτώσεις)
Λές πως δεν υπάρχουν επιχειρήματα...ενώ ταυτόχρονα αναφέρεις ένα (Οι καταλήψεις την συγκεκριμένη περίοδο έχουν νόημα μόνο αν είναι μεγάλες)
Ο ανεξάρτητος είναι αυτόνομος ...ο αυτόνομος δεν είναι πάντα ανεξάρτητος
θεωρώ απαράδεκτο να χαρακτηρίζεις κάποιους χωρίς να έχεις στοιχεία
Γι αυτό είμαστε εδώ που είμαστε... βλέπουμε αντιπάλους ΠΑΝΤΟΥ ...χωρίς καν να το εξετάσουμε το θέμα
γι αυτό κάποιοι δεν βλέπουν και τους ανεξάρτητους
paktomenos έγραψε:Ό,τι θες καταλαβαίνεις Aposvolomenos.
Είπα πως δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στέκουν "λογικά" όσων αφορά αυτούς που λένε "θέλω ανοιχτή σχολή".Προφανώς το "θα χάσουμε μαθήματα" είναι επιχείρημα υπαστυνόμου β΄.Οι μεγάλες καταλήψεις ήταν δικιά μου θέση που νομίζω μπορώ να στηρίξω εύκολα, αρκεί ο άλλος να μην έχει στα αυτιά του τοίχους.
Κάνεις λάθος.Ο αυτόνομος είναι αυτόνομος.Ο ανεξάρτητος είναι υπέρ της πολιτικής που του επιβάλλεται.
θεωρώ απαράδεκτο να χαρακτηρίζεις κάποιους χωρίς να έχεις στοιχεία
Και εγώ θεωρώ ακόμα πιο απαράδεκτο να χαρακτηρίζουν κάποιοι τον εαυτό τους κάπως χωρίς να έχουν συνείδηση αυτού που κάνουν.
Πάλι καταλαβαίνεις ότι θες.Ήδη πιο πάνω είπα πως έπρεπε οι 200 τουλάχιστον να έρθουν στο συντονιστικό για κουβέντα και συνδιαμόρφωση- πολλοί εξ αυτών ήταν πασπ,"ανεξάρτητοι",φιλο-δαπ κλπ.
Αν θες να συνεχίσεις να φτιάχνεις σκιάχτρα και να τους επιτίθεσαι, έλα αύριο στο συντονιστικό
Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες