Ρε παιδια σορρυ κιολας αν απανταω λιγο καθυστερημενα αλλα εχω βασιμες υποψιες οτι πολυ εχει τραβηξει αυτη η φαση ''καθομαι πισω απο τον η/υ μου και κραζω οποιον παρει ο χαρος!!!!''. πηξαμε απο αποψακηδες!ειδα πολλους να λενε για το ποσο κουραστικη ειναι η διαδικασια της γενικης συνελευσης......και πως απομονωνονται κομματια των φοιτητων λογω της κουβεντας!!!το δεχομαι...αλλα αν καποιος εχει προβλημα με αυτο ασ ερθει στη γενικη συνελευση και ας προσπαθησει να το αλλαξει....οι δρομοι ειναι ανοιχτοι και τα σκυλια δεμενα!ας ησασταν στην προηγουμενη συνελευση εσεις που το μονο που ξερετε να κανετε ειναι να γκρινιαζετε και ειμαι σιγουρος οτι αυτη η συζητηση θα γινοταν με αλλους ορους!και εγω ειμαι της αποψης οτι καθε αλλο παρα ανεξαρτητη ειναι η σταση ''δεν κατεβαινω στη συνελευση/δεν ασχολουμαι γενικοτερα''......δυο πραγματα πρεπει να μας απασχολουν για αυτα τα ζητηματα....
1)ηταν οντως δικια μου επιλογη να μην ασχοληθω με τη διαδικασια της γ.σ.?!η μηπως καποιοι προτιμουν να ειναι αμαζες οι γεν.συνελευσεις και να τις ελεγχουν με τουσ δικους τους μηχανισμους(βλεπε ΔΑΠ-ΠΑΣΠ)...τι ειναι χειροτερο.....το καπνισμα η το γεγονος οτι η ΔΑΠ εχει μετατρεψει τους φοιτητες σε προβατα που ολες και ολες οι πολιτικες τους ανησυχιες περιοριζονται στο ποτε θα πεσει το τηλεφωνημα για να πανε να ψηφισουν κατι που δεν εχουν ιδεα περι τινος προκειται και τι συμφεροντα εξυπηρετει(παντως οχι των φοιτητων)?
ποιος υποβαθμιζει τη διαδικασια της γεν. συνελευσης?δεν νομιζω οτι το καπνισμα η ο καθορισμος χρονικου οριου τοποθετησεων ειναι τα βασικα προβληματα(που μετα χαρας να εκλειψουν και αυτα τα φαινομενα...) αλλα περισσοτερο η ιδεολογικη ενσωματωση που θελουν να επιβαλλουν καποιες ''υπευθυνες'' δυναμεις και να αποπροσανατολισουν τους φοιτητες απο τα πραγματικα προβληματα...
2)σιγουρα θα υπαρχουν διαφωνιες για το τι θεωρει ο καθενας μας ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ πραγματικο προβλημα... αλλα αυτα ειναι ενα θεμα που μπορει να λυθει μεσα απο τον διαλογο των γ.σ......αν γινοταν προχθες η γ.σ. καλα θα εκανε και θα κατεβαινε ενα πλαισιο απο το mqn αλλα προσωπικη μου αποψη...επιβαλλεται να εχει και πολιτικα στοιχεια ενα πλαισιο ειδικα αυτο τον καιρο με τις μελλοντικες αλλαγες στο πανεπιστημιο!
ως επιλογο, γιατι εγραψα αρκετα.......το να καθομαι σπιτι μου και να κανω τον ξερολλα δεν σημαινει ουτε ανεξαρτησια αλλα αντιθετως ισοδυναμει με τεραστιο μεριδιο ευθυνης για τα οποια προβληματα παρουσιαζει (για τον καθενα) η διαδικασια της συνελευσης!και να κλεισω με το ''τσιτατο'': η αδιαφορια σημαινει και συνενοχη.....